Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε κανα μηνα ξεκιναω να σπουδαζω στην δραμα. Πρωτο ετος, χαρα μεγαλη. Η φοιτητικη ζωη μου τωρα αρχιζει...ομως το αγχος για τα οικονομικα υπαρχει. Ποσο χρειαζεται ενας φοιτητης τον μηνα για να ζησει με την προυποθεση οτι τρωει απο την σχολη?

Διαβασα αρκετους να λενε για 800 ευρω το μηνα. Παμε καλα? 800 ευρα δεν περνει ουτε καν η μανα μου. Ειναι οντως τοσο ακριβα? Μιλαμε παντα για Δραμα. Ποσο παει το ρευμα και το νερο?Ιντερνετ κτλ?

Ευχαριστω

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

τι 800 ρε πασαμ, με 800 οικογενεια ζει, γυρω στα 200 για ενοικιο, 200 στο χερι και 100 ρευμα κοινοχρηστα, 500-550 ειναι πιστευω αρκετα λογικο ποσο

• Like 3
Δημοσ.

τι 800 ρε πασαμ, με 800 οικογενεια ζει, γυρω στα 200 για ενοικιο, 200 στο χερι και 100 ρευμα κοινοχρηστα, 500-550 ειναι πιστευω αρκετα λογικο ποσο

φιλε μου οτι βλεπω λεω! Εφριξα μολις ειδα ποσο πλουσιοπαροχα θελουν να ζουν καποιοι σαν φοιτητες...Ακου εκει 800 ευρω,,,,Καπου εκει πιστευω κ εγω γυρω στο 500αρι

• Like 1
Δημοσ.

Αν τρως σχολή, ζεις και με 400. 100-120 σπίτι + 100 κοινόχρηστα + 200 στο χέρι.

Αν δεν βγαίνεις για ποτά, και με 300 βγαίνεις, αφού η Δράμα δεν έχει αποστάσεις ούτε ακριβή είναι.

Εμένα φεύγει αρκετά το μηνιαίο μου budget αλλά δεν ζω πλουσιοπάροχα. 250 ενίκοιο + 200 για τα έξοδα μου, αλλά μιλάμε για Αθήνα. Ανεβαίνουν οι δικοί μου 1 φορά το μήνα και μαγειρεύουν και εκεί φεύγει το πράγμα. Αν έτρωγα στη σχολή, στα 550 θα έπαιζα.

Δημοσ.

Με 800€ θα αδειαζεις ουισκια στα σκυλαδικα και θα τους βαζεις φωτια :P

200-250€ ενοικιο με κοινοχρηστα (αναλογα το σπιτι/τοποθεσια προφανως).

20€ ιντερνετ

15€ νερο

30-40€ ρευμα

= 300€

και μετα 200-250 στο χερι για φαγητο εξοδους κλπ και θα εισαι αρκετα καλα πιστευω, οποτε συνολο 500-550

Φαγητο αν παιζει απο εστια και απο μανα στην καταψυξη εχει καλως, αλλιως μαγειρεμα, γιατι απ'εξω σημαινει αυτοματα -~5€

• Like 2
Δημοσ.

οτι νανε θα σου πει ο καθένας.

ανάλογα τι γουστα θες να βγάλεις

ανάλογα τις παρεέες σου

ανάλογα το πως μεγάλωσες

ανμάλογα ανάλογα

θα συναντήσεις άτομα που με 100 στο χέρι ηταν οκ και λεγαν ευχαριστώ και ατομα πάλι στο χερι με 600 που πάλι ηταν οκ η δεν φτάναν.

το θέμα ειναι ΕΣΥ πως θα την βγάλεις ή πόσο μίζερα (εδώ μάλλον θα αρχίζουν να κράζουν) θεωρείς μπορεις να τη περάσεις.

για μένα πρώτα γνώρησε τη πολη που εισαι  και βρες τα με τον εαυτό σου και μετά με όλους τους άλλους, ο λογαριασμός θα έρθει στο τέλος.

τα φράγκα ερχονται δεύτερα και ποτέ δεν φτάνουν. (πάντως με 100€ δεν ζεις.).

• Like 3
Δημοσ.

Λογικα τα 800+ευρω που διαβαζεις.

Υπολογισε ο αλλος

να τρωει εξω γνωστη σαβουρα πρωι,μεσημερι,βραδυ(sandwich,σουβλακια,πιτσες ,κρεπες η και μεριδες φαγητο)

καφεδες καθε μερα

που και που κανενα ποτο

τσιγαρα

ιντερνετ καφε

Και αν εχει και οχημα και σε αυτο.

Μιλαμε για τρελες σπαταλες.Γιαυτο και αρκετοι κοιταζουν και για δουλειες ταυτοχρονα.Εμενα του ξαδερφου μου εκτος Αθηνας τα 750 δεν του εφταναν γιατι πολυ απλα το σπιτι που νοικιαζε δεν τον εβλεπε καθολου.

Δημοσ.

Σε κανα μηνα ξεκιναω να σπουδαζω στην δραμα. Πρωτο ετος, χαρα μεγαλη. Η φοιτητικη ζωη μου τωρα αρχιζει...ομως το αγχος για τα οικονομικα υπαρχει. Ποσο χρειαζεται ενας φοιτητης τον μηνα για να ζησει με την προυποθεση οτι τρωει απο την σχολη?

Διαβασα αρκετους να λενε για 800 ευρω το μηνα. Παμε καλα? 800 ευρα δεν περνει ουτε καν η μανα μου. Ειναι οντως τοσο ακριβα? Μιλαμε παντα για Δραμα. Ποσο παει το ρευμα και το νερο?Ιντερνετ κτλ?

Ευχαριστω

κοιτα 800 ειναι ναι μεν πολλα αλλα οχι και τρελο ποσο αν μενεις μονος πχ εγω το 2002 που ημουν φοιτητης καβαλα εδινα 320 ευρω ενοικιο σε γκαρσονιερα-δυαρακι , αλλα 300 χαλαγα εγω και κανα 100 οι λογαριασμοι με αρκετοι οικονομια δηλαδη 720.

Βεβαια τοτε τα ενοικια ηταν αλλα και η καβαλα ειναι πιο ακριβη απο την δραμα επισης ηθελα ενα 50 ευρω για το αστικο τα εισητηρια ηταν πανακριβα δραμα δεν ξερω τι παιζει.

Με 800€ θα αδειαζεις ουισκια στα σκυλαδικα και θα τους βαζεις φωτια :P

200-250€ ενοικιο με κοινοχρηστα (αναλογα το σπιτι/τοποθεσια προφανως).

20€ ιντερνετ

15€ νερο

30-40€ ρευμα

= 300€

και μετα 200-250 στο χερι για φαγητο εξοδους κλπ και θα εισαι αρκετα καλα πιστευω, οποτε συνολο 500-550

Φαγητο αν παιζει απο εστια και απο μανα στην καταψυξη εχει καλως, αλλιως μαγειρεμα, γιατι απ'εξω σημαινει αυτοματα -~5€

βασικο που δεν υπολογισατε καθολου ειναι η θερμανση γιατι αν ειναι με πετρελαιο θα πληρωσει τα κερατα του δραμα εχει ψωλοκρυο εμεις καβαλα που ειναι πιο ζεστα ειχαμε 60 ευρω κοινοχροιστα καθε μηνα.

• Like 1
Δημοσ.

Με 500€ απλά θα βγαίνεις για ενα καφέ την μέρα. Ποτό θα βγαίνεις και θα παίρνεις μια μπύρα να βρέχεις το στόμα σου όλο το βράδυ, φαγητό καλύτερα να μάθεις 10 βασικά πράγματα και να μαγειρεύεις (αποθηκεύεις σε ταπεράκια κατάψυξη) πιο οικονομικό και καλό φαγητό θα φας.

Εγω είμαι της άποψης για το 800άρι άντε 700, να μπορείς να βγείς και ένα κανονικό ποτάκι μια φορά την βδομάδα και να φας και 2-3 φορές έξω όταν θα είναι σάπιο το φαγητό της λέσχης.

Από στέγαση, το καλύτερο θα ήταν αν μπορούσες να μπεις εστίες. Σε αυτή την περίπτωση θα ήθελες ένα 300άρι-400 τον μήνα και θα ήσουν ΑΡΧΟΝΤΑΣ

Δημοσ.

Αν εξειρεσουμε το φαγητο που δεν θα  τρωγεται καθε μερα ομως με μετρημενη ζωη με 500 ευρω νομιζω βγαινεις .

Οχι πιο κατω....Εκτος και μενεις σε φοιτητικη εστια αν  υπαρχει .

Καλες σπουδες !!!

Δημοσ.

Ίσως κάποιο παιδί από το σχολείο σου να έχει περάσει και αυτό Δράμα. Δεν είναι κακή ιδέα η συγκατοίκηση , θα μοιραστείτε τα έξοδα .

Δημοσ.

Κοιτά να βρεις καινούριο σπίτι με καλή μόνωση, και ας είναι και 20 ευρώ παραπάνω. Εγώ με νέο σπίτι, στο ψωλοκρυο της Ξάνθης, την βγάζω χαλαραααα με πετρέλαιο και 200 ευρώ όλο τον χειμώνα.

Αλλά σπίτια μπορει για να είναι τόσο ζεστά να θέλανε χιλιάρικο.

• Like 1
Δημοσ.

Το 800αρι δεν μου φαίνεται παράλογο. Σαν φοιτητής είχα σαφέστατα περισσότερα καθημερινά έξοδα αποτι πλέον σαν εργαζόμενος. Βέβαια το 2000+ που σπούδασα ήτανε θαρρώ τελείως άλλο εποχή, πως να το κάνουμε, λεφτά υπήρχαν.

Δημοσ.

Τα έξοδα στα είπαν οι προηγούμενοι, εφόσον θα τρως στην σχολή θα είσαι αρκετά καλά πιστεύω, μην πετάξεις πολλά λεφτά για εξόδους κλαμπάδικα σκυλάδικα κτλ. Τα 800ευρώ για φοιτητή που τρώει στην σχολή άρα αποφεύγει έξοδα σίτισης είναι πάρα πολλά, τώρα όποιος ξοδεύει τόσα μάλλον θα τα σκάει σε κέντρα διασκέδασης αρκετές εξόδους κτλ.

Δημοσ.

Η απάντηση είναι απλή. Τα έξοδά σου θα είναι τόσα χρήματα όσα θα μπορούν να διαθέσουν οι γονείς σου, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Αναγκαστικά θα προσαρμοστείς κατάλληλα. Το πρώτο διάστημα δεν θα ξέρεις ακριβώς τι να κάνεις αλλά με το καιρό που θα έχεις μάθει την πόλη, θα έχεις κάνει φίλους, θα δεις τα μαθήματα της σχολής και τα λοιπά, θα μπεις σε μια ρουτίνα και θα οργανώνεσαι κατάλληλα με βάση το χαρτζιλίκι που θα σου δίνουν οι γονείς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...