Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καιν μονο που στα καθυστερησε και φαινεσαι μαλλον πραος και καλοκαρδος ανθρωπος, αστον να το ξηλωσει και μην χαρισεις δεκαρα

και προσοχη δεν λεω να γινεις κακος, λεω οτι αρκετα καλος ησουν ως τωρα

ας βαλεις μετα εσυ ενα κλιματιστικο της προκοπης σε συννενοηση με τον επομενο ενοικιαστη

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως σε αυτό που αναφέρθηκε ήδη και είναι σημαντικό, εφόσον ο χώρος θα νοικιαστεί σε άλλον μελλοντικά, υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα το μηχάνημα να χαλάσει, επομίζεσαι σίγουρα κόστος επισκευής ή και αντικατάστασης λόγω παλαιότητας. Οπότε αν ήμουν στην θέση σου, εαν θα πήγαινα να ιδιοχρησιμοποιήσω τον χώρο θα το έκανα συμψηφισμό με ένα μικρό ποσόν, εαν οχι τότε ας το βγάλει να το πάρει μαζί του να τελειώνετε.

Δημοσ.

Εγώ θα το συμψήφιζα με τυχών ζημιές. Αν ο χώρος είναι άψογος, τότε 100€ είναι καλά.

Τοσο εγραψα και εγω. Και πολλα ειναι. Το κλιματιστικο εχει μηδενικη αξια, μονο αν θελει να κανει χαρη. Οτι αξια εχει η εγκατασταση.

Δημοσ.

Το άλλο σίγουρο είναι πως αν όλα αυτά τα χρόνια το εν λόγω κλιματιστικό προσαρτούνταν στο μίσθιο,

θα απέδιδε και προστιθέμενη αξία στο μίσθιο άρα η οποία θα αποτυπωνόταν και στο μίσθωμα.

Την προστιθέμενη αυτή αξία αφού προηγουμένως ποτέ δεν την κατέβαλε

εκ των υστέρων ο δύστροπος ενοικιαστής επιχειρεί και να την αποκομίσει σε επιπλέον ωφέλεια.

Ένας ενοικιαστής που δύστροπος δεν ήταν καν για όλα αυτά,

αλλά για το ότι δεν απέδιδε καν το στοιχειώδες μίσθωμα...

:-D

Δημοσ.

καιν μονο που στα καθυστερησε και φαινεσαι μαλλον πραος και καλοκαρδος ανθρωπος, αστον να το ξηλωσει και μην χαρισεις δεκαρακαι προσοχη δεν λεω να γινεις κακος, λεω οτι αρκετα καλος ησουν ως τωρα

ας βαλεις μετα εσυ ενα κλιματιστικο της προκοπης σε συννενοηση με τον επομενο ενοικιαστη

Το ποιο σωστο σπ ολα. Ναι, σκουπιδια, και εγκατασταση νεου inverter καινουργιου, οικονομικου.
Δημοσ.

Όχι όχι μη λες τέτοια κι έχουμε αυξήσεις πάλι στη ΔΕΗ,μια χαρά την κρατάς όρθια

και που να εγραφα οτι ειναι και 24αρι.....ξερετε απο καταναλωσεις ή τα πετατε διοτι ετσι φανταζεστε?ο αλλος γραφει για μηδενικη αξια του κλιματιστικου,που ειναι και εν λειτουργια............ή ολοι οι λεφταδες μαζωχτηκαν εδω μεσα,ή ζειτε σε αλλη χωρα και κανετε μνημοσυνα με ξενα κολυβα........αν ειναι μηδενικη η αξια,στειλτε μου μνμτα για να ερθω να τα ξηλωσω,τσαμπε εννοειται......

Δημοσ.

έχω και λαμπτήρες πυρακτώσεως και κάτι μετάχειρα ελαστικά ξεραμένα...

βέβαια για αυτά τουλάχιστον από υγειονομικής άποψης, 

δεν υπάρχει φόβος

υγ:

πάντως από σαβούρες δεν αρνούμαι ότι μπορεί να βγει χαρτζιλίκι,

γι' αυτό τα μαζεύουν και τα τρίκυκλα

• Like 4
Δημοσ.

και που να εγραφα οτι ειναι και 24αρι.....ξερετε απο καταναλωσεις ή τα πετατε διοτι ετσι φανταζεστε?ο αλλος γραφει για μηδενικη αξια του κλιματιστικου,που ειναι και εν λειτουργια............ή ολοι οι λεφταδες μαζωχτηκαν εδω μεσα,ή ζειτε σε αλλη χωρα και κανετε μνημοσυνα με ξενα κολυβα........αν ειναι μηδενικη η αξια,στειλτε μου μνμτα για να ερθω να τα ξηλωσω,τσαμπε εννοειται......

Ο χρονος σου ειναι για πεταμα;

η απεγκατασταση δεν ειναι κανα 20αρι σιγουρα; πως θα το μεταφερεις, που θα το αποθηκευσεις και ποσο θα το πουλησεις; οτι να ναι φιλε μου :)

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχουμε έναν επαγγελματικό χώρο (μικρό γραφείο), τον οποίο για αρκετά χρόνια νοίκιαζε το ίδιο άτομο. Ήρθε η ώρα να αποχωρήσει από το γραφείο, έχοντας αρκετά χρωστούμενα νοίκια.

Μας πρότεινε ένα μέρος από τα χρεωστούμενα να συμψηφιστεί με το κλιματιστικό που έχουν βάλει εδώ και αρκετά χρόνια, αφήνοντάς το στον χώρο και να μην το ξηλώσουν για να το πάρουν μαζί τους κατά την μετακόμιση. Αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο, και αν ναι με τι ποσό να ζητήσω να συμψηφηστεί.

Ζήτησα περισσότερες πληροφορίες για το κλιματιστικό, προς το παρόν γνωρίζω πως είναι μάρκας Fidji 9άρι, το έβαλαν το 2006, δουλεύει κανονικά και -σύμφωνα με τα λεγόμενά τους- έγινε σέρβις πέρυσι το φθινόπωρο.

Από την μία σκέφτομαι ότι έχοντας και το κλιματιστικό (από όσο γνωρίζω είναι και το μοναδικό μέσο θέρμανσης για τον χειμώνα, μιας και στο κτίριο υπάρχει κεντρική θέρμανση που είναι ασύμφορη και δεν χρησιμοποιείται) ίσως νοικιαστεί πιο εύκολα, από την άλλη είναι αρκετά παλιό.

Eαν συμφωνησεις εναν οποιονδηποτε συμψηφισμο χρωστουμενων με το κλιματιστικο, εχω την εντυπωση πως θα ειναι και η μονη απολαβη τελικα που θα εχεις. Καθως θα ειναι πολυ δυσκολο εως και αδυνατο να σου δωσει τα οφειλομενα ενοικια την ωρα μαλιστα που εκλεισε το μαγαζι του.

Απο την αλλη, εαν το αφησεις στην θεση του, να εχεις υποψιν σου οτι αυτο θα παει πλεον "πακετο" με τον χωρο, αρα και οι ευθυνες συντηρησης, αντικαταστασης κτλ θα ειναι καθαρα δικες σου ως ιδιοκτητης και οχι του νεου ενοικιαστη ο οποιος απλα θα εχει την απαιτηση να λειτουργει κατι που βρηκε στον χωρο και παρελαβε.

Ισως μια καλυτερη λυση, αν δεν θελεις να του επιβαλλεις να το απεγκαταστησει και να μπαλωσει και τη ζημια, θα ηταν να το κρατουσες εσυ τελικα, εναντι των οφειλομενων παντα, και να το στησεις καπου αλλου που το χρειαζεσαι.

Δημοσ.

Παιδιά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Κι εγώ για κανά 100 (ίσως και κάτι ψιλά) το έβλεπα, αλλά αν είναι με 200κάτι να μπορώ να βάλω ένα -έστω και ανώνυμο- καινούριο δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι αξίζει ο κόπος.

Ο τωρινός ενοικιαστής είναι δικηγόρος, μας είπε οτι θα υπογράψουμε ιδιωτικό συμφωνητικό παραδοχής χρέους από την μεριά τους για να είμαστε εξασφαλισμένοι. Φυσικά θα συμβουλευτώ και τρίτο -δικό μας- δικηγόρο.

Τώρα αυτό που είπατε ότι εφόσον το δώσω με κλιματιστικό δεσμεύομαι για μελλοντικά έξοδα συντήρησης/επισκευής (με τον αντίστοιχο υψηλό παράγοντα επικινδυνότητας λόγω παλαιότητας) είναι σημαντικό θέμα. Εκτός αν το αποφύγω με σχετικό όρο στο συμφωνητικό.

• Like 1
Δημοσ.
Τώρα αυτό που είπατε ότι εφόσον το δώσω με κλιματιστικό δεσμεύομαι για μελλοντικά έξοδα συντήρησης/επισκευής (με τον αντίστοιχο υψηλό παράγοντα επικινδυνότητας λόγω παλαιότητας) είναι σημαντικό θέμα. Εκτός αν το αποφύγω με σχετικό όρο στο συμφωνητικό.

Ας με διορθώσει κάποιος, αλλά αν δεν κάνω λάθος, τα ιδιωτικά συμφωνητικά δεν υπερισχύουν του νόμου. Σε αυτή την περίπτωση θα σημαίνει πως, ό,τι και να λέει το συμφωνητικό, αν μεθαύριο τα φτύσει στον νέο νοικιάρη (όχι από δική του κακή χρήση αλλά λόγω παλαιότητας κι οπότε σύμφωνα με τον νόμο είναι υποχρέωση / έξοδο του ιδιοκτήτη) και αλλάξει γνώμη με το που μάθει το κόστος επιδιορθωσης, 'ξεχάσει' τα πάντα και στο γυρίσει "ναι μεν, αλλά", έχοντας το νόμο με το μέρος του...; Βάλε κι αυτό στο ζύγι και ρώτα τον δικηγόρο σου σχετικά.

Δημοσ.

Εγω θα το συμψηφιζα με ενα νοικι.Οσο φασαρια και πολυεξοδο ειναι να το παρει μαζι του ο ενοικιαστης αλλο τοσο ειναι να παρει και να εγκαταστησει καινουργιο ο ιδιοκτητης.Εξαλλου για 150 ε μιλαμε,ποσο ριγμενος να ειναι καποιος απο την συμφωνια

Αν ειναι παντως το θεμα να μετατραπει σε δικαστικη και συμβολαιογραφικη τηλεοπτικη σειρα καλυτερα ξεχασε το.Τζαμπα φασαρια

Το μονο που με προβληματιζει ειναι η επικινδυνοτητα λογω παλαιοτητας που αναφερθηκε.Αν λεει η νομοθεσια κατι για τα service ηλεκτρονικων συσκευων (πχ οταν κατι νοικιαζεται 'επιπλωμενο' ). Προφανως βλαβη μπορει να συμβει και σε ενα καινουργιο ( noname ακομα πιο πιθανο ) αλλα...

• Like 1
Δημοσ.

Ας το πάρει το Φίτζι να το βάλει στο σβέρκο του. Η να το αφήσει έναντι φθορών. Η πραγματική του αξία δεν είναι πάνω από 80-90€. Για να το ξηλώσει και μετεγκαταστησει στην καλύτερη θα του πάρουν ένα πενηντάρικο.

Μην πέσεις στο τριπάκι και στο πατσίσει με ένα νοίκι κορόιδο θα πιαστείς.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...