DrLo Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Που ειναι λιγοτερα απο την αξια μιας εγκαταστασης δηλαδη ναι δεν ειναι μηδενικη, ειναι μειον - Εντελώς λάθος συλλογισμός. Η αξία ενός πράγματος δεν είναι ίδια για όλους ... αν ήταν έτσι δε θα γίνοταν εμπορικές συναλλαγές. Για τον ενοικιαστή μπορεί όντως η αξία του να είναι 0 ή αρνητική, για τον ιδιοκτήτη μπορεί να είναι θετική (έστω και πολύ μικρή).
Donalhioy Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Tο κλιματιστικο εχει μηδενικη αξια, ξηλωνω λειτουργικα κλιματιστικα και τα κραταω μονο με 10 ευρο 1
Zerg13 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 ξηλωνω λειτουργικα κλιματιστικα και τα κραταω μονο με 10 ευρο Θες 10 ή δινεις 10 ευρω; Αληθεια για ποιο λογο το κρατας;
apostol1s Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 κρατησε το κλιματιστικο γιατι ενοικια δεν παιζει να παρεις. απο τη στιγμη που φευγει καποιος συνήθως δεν επιστρεφει για να δωσει χρηματα. Ειναι σαν να λεμε 'μετα την απομακρυνση απο το ταμειο ουδεν λαθος αναγνωριζεται'.
Pelvic Thrust Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Να κρατήσεις το κλιματιστικό το "Fidji" θα αποτελεί εξαιρετικό συμπλήρωμα στο χώρο. Να του βάλεις κ μερικές γλάστρες με κρεμαστά φυτά από πάνω. Ρε θα τρελαθούμε τι κάνετε εκει κάτω; Πες του να το ξηλώσει και να σου δώσει αυτά που σου χρωστάει. Θα πάρεις απο αυτά ένα καινούριο κομπλέ κλιματιστικό... 2
Donalhioy Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Πες του να το ξηλώσει και να σου δώσει αυτά που σου χρωστάει. Θα πάρεις απο αυτά ένα καινούριο κομπλέ κλιματιστικό... με 50 ευρο ουτε ανεμιστηρα οροφης δεν παιρνεις με 100 ισως να παρεις κατι τετοιο http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/anemistires/anemistires-orofis/173448-united-ucf665
Sadako Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Αν ήταν για ιδιόχρηση θα με ενδιέφερε πολύ περισσότερο και θα έβαζα ένα καλό καινούριο κλιματιστικό και τέλος. Επειδή όμως θέλω πάλι να το νοικιάσω δεν με ενδιαφέρει να είναι πολύ καλής ποιότητας. Άρα το όλο θέμα του τόπικ περιορίζεται στα 2 παρακάτω: - Πόσο θα μπορούσα να κοστολογήσω ένα κλιματιστικό 10 ετών. - Με πόσα θα μπορούσα να πάρω ένα μέτριο 9άρι καινούργιο για να το αντικαταστήσω μετά εγώ, μέτριο μεν, όχι σάπιο δε, λαμβάνοντας υπόψιν και για τα 2 και το κόστος της διαδικασίας απεγκατάστασης/εγκατάστασης. Να αναφέρω ότι για μένα τα 100 ευρώ από τα 350 (πχ) που μπορεί να χρειαστεί για ένα καινούριο μαζί με εγκατάσταση κλπ ΔΕΝ αποτελεί αμελητέα διαφορά. Χρήσιμες οι πληροφορίες, ειδικά αυτό για την υποχρέωση συντήρησης από πλευράς μου αν το νοικιάσω ΜΕ κλιματιστικό που δεν το γνώριζα. Κι επαναλαμβάνω, ψυχραιμία. ΥΓ. Θεσσαλονίκη βρίσκομαι.
29gk Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Αν ήταν για ιδιόχρηση θα με ενδιέφερε πολύ περισσότερο και θα έβαζα ένα καλό καινούριο κλιματιστικό και τέλος. Επειδή όμως θέλω πάλι να το νοικιάσω δεν με ενδιαφέρει να είναι πολύ καλής ποιότητας. Άρα το όλο θέμα του τόπικ περιορίζεται στα 2 παρακάτω: - Πόσο θα μπορούσα να κοστολογήσω ένα κλιματιστικό 10 ετών. - Με πόσα θα μπορούσα να πάρω ένα μέτριο 9άρι καινούργιο για να το αντικαταστήσω μετά εγώ, μέτριο μεν, όχι σάπιο δε, λαμβάνοντας υπόψιν και για τα 2 και το κόστος της διαδικασίας απεγκατάστασης/εγκατάστασης. Να αναφέρω ότι για μένα τα 100 ευρώ από τα 350 (πχ) που μπορεί να χρειαστεί για ένα καινούριο μαζί με εγκατάσταση κλπ ΔΕΝ αποτελεί αμελητέα διαφορά. Χρήσιμες οι πληροφορίες, ειδικά αυτό για την υποχρέωση συντήρησης από πλευράς μου αν το νοικιάσω ΜΕ κλιματιστικό που δεν το γνώριζα. Κι επαναλαμβάνω, ψυχραιμία. ΥΓ. Θεσσαλονίκη βρίσκομαι. - Πόσο θα μπορούσα να κοστολογήσω ένα κλιματιστικό 10 ετών. Aπαντηση: Οσο νομιζεις εσυ. Απο 1000€ εως και 0€. Για την ακριβεια δεν υπαρχει αντικειμενικη απαντηση για κατι που και καινουργιο να ειναι μπορει να βγαλει θεμα την επομενη ημερα, για κατι που εχει καμποσα χρονια λειτουργιας, για κατι που δεν γνωριζεις το ποσο πολυ εχει εργαστει κι εαν εχει συντηρηθει, καλοδουλεψει κτλ. Για την ακριβεια, το μονο που υπαρχει προς συζητηση δεν ειναι ενα μηχανημα αλλα το εαν δεχεσαι με καποια προφαση να κανει σκοντο στις απαιτησεις σου εναντι του ενοικιαστη σου. - Με πόσα θα μπορούσα να πάρω ένα μέτριο 9άρι καινούργιο για να το αντικαταστήσω μετά εγώ, μέτριο μεν, όχι σάπιο δε, Απαντηση: Με 280€ εως και 380€ αγοραζεις κατι μετριο-καλο και οχι σκετη κινεζια. Αν και ολα πλεον εχοντας 2 ετη εγγυηση, πεφτουν στην ιδια κατηγορια απο αποψη χρησης απο τη στιγμη που και παλι δεν θα εισαι εσυ που θα το δουλευεις και συντηρεις αλλα ενας αλλος που ΔΕΝ θα γνωριζεις τι κανει. Η δε εγκατασταση-απεγκατασταση χρεωνεται γυρω στα 50€ συν τυχον κοστη απο εργασιες συντηρησης, πχ καθαρισμος, συμπληρωση φρεον κτλ. Για να μην πολυκουραζεσαι. Βρες με τον ενοικιαστη σου εναν συμβιβασμο στα χρωστουμενα, εξασφαλισου ως προς αυτα οσο το δυνατον, πες του να κανει οτι θελει με το μηχανημα κι αν το παρει, δωσε ενα χαρτζηλικι σε καποιον να σου κλεισει την τρυπα και να βαψει. Εαν το αφησει, αν θες παρτο σε αλλο χωρο αν οχι αστο αλλα ξεκαθαρισε στον νεο νοικαρη πως του το κανεις δωρο και πως δεν ειναι δικο σου. Προβληματισμοι του τυπου " μα αφου δεν εχει θερμανση κι αν ο νοικαρης μου κρυωνει;", δεν σε αφορουν. Στο κατω κατω μπορει να το νοικιασεις σε χειμερινους κολυμβητες ή Εσκιμωους που δεν μασανε απο κρυο. Εσυ ντουβαρια δινεις για ντουβαρια θα ασχοληθεις ( επαγγελματικη μισθωση γαρ ).
Βασίλης_29 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Αν ήταν για ιδιόχρηση θα με ενδιέφερε πολύ περισσότερο και θα έβαζα ένα καλό καινούριο κλιματιστικό και τέλος. Επειδή όμως θέλω πάλι να το νοικιάσω δεν με ενδιαφέρει να είναι πολύ καλής ποιότητας. Άρα το όλο θέμα του τόπικ περιορίζεται στα 2 παρακάτω: - Πόσο θα μπορούσα να κοστολογήσω ένα κλιματιστικό 10 ετών. - Με πόσα θα μπορούσα να πάρω ένα μέτριο 9άρι καινούργιο για να το αντικαταστήσω μετά εγώ, μέτριο μεν, όχι σάπιο δε, λαμβάνοντας υπόψιν και για τα 2 και το κόστος της διαδικασίας απεγκατάστασης/εγκατάστασης. Να αναφέρω ότι για μένα τα 100 ευρώ από τα 350 (πχ) που μπορεί να χρειαστεί για ένα καινούριο μαζί με εγκατάσταση κλπ ΔΕΝ αποτελεί αμελητέα διαφορά. Χρήσιμες οι πληροφορίες, ειδικά αυτό για την υποχρέωση συντήρησης από πλευράς μου αν το νοικιάσω ΜΕ κλιματιστικό που δεν το γνώριζα. Κι επαναλαμβάνω, ψυχραιμία. Η κοστολόγηση εξαρτάται θεωρητικά από 2-3 πράγματα. Κόστος αρχικής αγοράς μηχανήματος, θεωρητικός χρόνος ζωής του μηχανήματος (αν δεν το δίνει ο κατασκευαστής τον βρίσκεις στο περίπου από άλλες πηγές), χρόνος που έχει λειτουργήσει αυτός το κλιματιστικό. Επειδή αυτά τα τρία δεδομένα δεν μπορείς να τα ξέρεις πραγματικά διότι: α) Μπορεί ο άλλος να μην έχει απόδειξη αγοράς του μηχανήματος, να πήρε το κλιματιστικό 500ευρώ αλλά να σου πει οτι αγόρασε 700 για να του συμψηφίσεις περισσότερα. β) Μπορεί να το λειτουργούσε 12/24 αλλά να σου πει οτι το λειτούργησε πολύ λίγο επίσης για τον ίδιο λόγο. Το συμπέρασμα είναι, είτε η προσωπική μου γνώμη να το χρεώσεις 50ευρώ ή χρέωσέ το όσο γουστάρεις εσύ. Για τα υπόλοιπα που ρώτησες, μέτριο 9αρι βρίσκεις με 350-400ευρώ.
Zerg13 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Μετριο ενιαρι, TCL ή leroy merlin βρισκει και με 250. Που ειναι >5 φορες καλυτερο(κυριολεξια) και αθορυβο σε σχεση με αυτο το πραμα που παιρνει. Για το 50αρικο θα συμφωνησω, τα αξιζει μονο και μονο γιατι ειναι εγκατεστημενο. https://www.leroymerlin.gr/gr/klimatismos/klimatistika-air-condition/toihou/klimatistiko-inverter-9000-btuh-62186411/
zeys13 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Έχω και εγώ 2 sanyo 9αρια του 90τόσο. Δουλεύουν σκυλιά, και μάλιστα έχουν και κάτι που το διαφημίζουν σαν τωρινή τεχνολογία. Έχουν θερμοστάτη στο τηλεχειριστήριο, και με διακοπτάκι στο πίσω μέρος του, επιλέγεις ποιος αισθιτήρας απο τους 2 θα δουλεύει. Νομίζω το λένε follow me τα τωρινά. Πόσο νομίζεται ότι θα είναι η διαφορά στη κατανάλωση το χειμώνα στα sanyo και σε ένα ινβερτερ τωρινής τεχνολογίας; Μιλάμε πάντα για λογικές θερμοκρασίες πχ 21 βαθμούς το χειμώνα. Σε πόσα χρόνια θα καλυφτεί η διαφορά των 400-450 ευρώ για το καινούριο; Εγώ πάνως δεν έχω γνωρίσει κανέναν που να απεγκαταστήσει παλιό και λειτουργικό κλιματιστικό και να το πετάξει. Εαν υπάρχει πάντως ευχαρίστως να το πάρω εγώ, έχω ενα φίλο που χρειάζεται κλιματιστικό, και δεν υπάρχει σεντς για να βάλει
Joshua21 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Έχω και εγώ 2 sanyo 9αρια του 90τόσο. Δουλεύουν σκυλιά, και μάλιστα έχουν και κάτι που το διαφημίζουν σαν τωρινή τεχνολογία. Έχουν θερμοστάτη στο τηλεχειριστήριο, και με διακοπτάκι στο πίσω μέρος του, επιλέγεις ποιος αισθιτήρας απο τους 2 θα δουλεύει. Νομίζω το λένε follow me τα τωρινά. Πόσο νομίζεται ότι θα είναι η διαφορά στη κατανάλωση το χειμώνα στα sanyo και σε ένα ινβερτερ τωρινής τεχνολογίας; Μιλάμε πάντα για λογικές θερμοκρασίες πχ 21 βαθμούς το χειμώνα. Σε πόσα χρόνια θα καλυφτεί η διαφορά των 400-450 ευρώ για το καινούριο; Εγώ πάνως δεν έχω γνωρίσει κανέναν που να απεγκαταστήσει παλιό και λειτουργικό κλιματιστικό και να το πετάξει. Εαν υπάρχει πάντως ευχαρίστως να το πάρω εγώ, έχω ενα φίλο που χρειάζεται κλιματιστικό, και δεν υπάρχει σεντς για να βάλει Το inverter μόνο και μόνο επειδή είναι inverter θα καταναλώσει τουλάχιστον 30% λιγότερο. Εφόσον βέβαια η απόδοση του sanyo δεν έχει πέσει καθόλου μέσα στα 20 χρόνια, πράγμα απίθανο. 1
zeys13 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Μάλιστα, δλδ αν το Inverter κάψει το χειμώνα 100 ευρώ, το sanyo θα κάψει 130. Και θα δώσεις 300 για να γλιτώσεις 30; Δλδ απόσβεση σε 10 χρόνια. Και δε μιλάμε αν πάρεις και καλό κλιματιστικό που θα κάνει κανα 400-500. Για να μην παρεξηγούμαι και εγώ αν είχα χρήμα θα το έκανα, αλλά στη φάση που είμαστε όλοι μας δεν μας περισεύουν τα ευρώ, και κοιτάμε να τα μπαλώσουμε όπως μπορούμε. Για αυτό οι απόψεις πέτα το δεν είναι και πολύ αποδεκτές.
Joshua21 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Μάλιστα, δλδ αν το Inverter κάψει το χειμώνα 100 ευρώ, το sanyo θα κάψει 130. Και θα δώσεις 300 για να γλιτώσεις 30; Δλδ απόσβεση σε 10 χρόνια. Και δε μιλάμε αν πάρεις και καλό κλιματιστικό που θα κάνει κανα 400-500. Για να μην παρεξηγούμαι και εγώ αν είχα χρήμα θα το έκανα, αλλά στη φάση που είμαστε όλοι μας δεν μας περισεύουν τα ευρώ, και κοιτάμε να τα μπαλώσουμε όπως μπορούμε. Για αυτό οι απόψεις πέτα το δεν είναι και πολύ αποδεκτές. Όχι, αν το inverter κάψει 100 το sanyo θα κάψει τουλάχιστον 143(143 - 30% = 100). Και αυτά εφόσον το sanyo δουλεύει τόσο καλά όσο την πρώτη μέρα, πράγμα αδύνατον. Όσο για το πότε θα γίνει απόσβεση εξαρτάται πόσο δουλεύει, αν δουλεύει ελάχιστα δεν θα κάνει ποτέ, αν δουλεύει όλη μέρα θα κάνει απόσβεση ίσως και σε μια σαιζόν. Άσε που το καινούργιο είναι πιο αθόρυβο, έχει εγγύηση, αξιοπιστία κτλ. Κατά τα άλλα και εγώ διαφωνώ με απόψεις τύπου "πέτα το", είναι υπερβολές. Το κλιματιστικό που περιγράφει ο ts πιστεύω αξίζει 50-100€.
zeys13 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Όχι, αν το inverter κάψει 100 το sanyo θα κάψει τουλάχιστον 143(143 - 30% = 100). Και αυτά εφόσον το sanyo δουλεύει τόσο καλά όσο την πρώτη μέρα, πράγμα αδύνατον. Όσο για το πότε θα γίνει απόσβεση εξαρτάται πόσο δουλεύει, αν δουλεύει ελάχιστα δεν θα κάνει ποτέ, αν δουλεύει όλη μέρα θα κάνει απόσβεση ίσως και σε μια σαιζόν. Άσε που το καινούργιο είναι πιο αθόρυβο, έχει εγγύηση, αξιοπιστία κτλ. Κατά τα άλλα και εγώ διαφωνώ με απόψεις τύπου "πέτα το", είναι υπερβολές. Το κλιματιστικό που περιγράφει ο ts πιστεύω αξίζει 50-100€. Εγω το βγάζω 110 με τον τρόπο σου. Λάθος το έκανα; Νομίζω οτι με αυτό που εγραψα βγαίνει το νόημα οτι δεν είναι πανάκεια το ινβερτερ (πόσο μάλλον σε 9αρι), αν έχεις κατί που δουλεύει μια χαρά. Και δε συμφωνώ με τον Zerg13, δεν τα πετάς-χαρίζεις έτσι τα πράγματα, που είναι λειτουργικά και κάνουν τη δουλεία τους μια χαρά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα