Doubt Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Ούτε εγώ κατάλαβα... Ποιους ευνοεί το clawback? Ποιος έχει στήσει την "παγίδα"; Ο ΕΟΠΥΥ;
DrNick Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Πόσα χρήματα έχω αποφασίσει ότι θα δώσω το 2018 για γυαλιά; 80.000.000. Πόσα voucher μάζεψαν οι οπτικοί από ασφαλισμένους που δικαιούνται γυαλιά (100ε κάθε 4 χρόνια - ας μην το συζητήσουμε αυτό); 100.000.000 Τι θα τους δώσω εγώ; 80.000.000 Μα αυτοί έχουν δώσει εμπόρευμα για 100.000.000. Έχουν κόψει αποδείξεις. Έχουν πληρώσει ήδη το ΦΠΑ. Ε, και; Μπορώ. 1
Doubt Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Σχετικά με το θέμα των Voucher του ΕΟΠΥΥ για τα οπτικά είδη 1
greengr21 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Α κατι αλλο μεχρι τωρα πχ αν εκαναν τα γυαλια 80ευρω εκοβες 80ευρω αποδειξη και τα βαζαν στον λογαριασμο του πελατη,τωρα αμα κανουν 80 θα βαλει ο πονηρουλης οπτικος 100ευρω για το voucher με αποτελεσμα με το clawback να φανε τη πορτοκαλαδα και οι σωστοι οπτικοι και να σταματησουν να δεχονται τα voucher.Eπισης το clawback συμφωνα με τον ΕΟΠΠΥ ενεργοποιειται στα 50εκατ και υπολογιζει οτι το κοστος θα ειναι το 2018 48εκατ.Μεχρι τωρα σε αρκετα υποκαταστηματα(οχι σε ολα) ΕΟΠΠΥ κανουν ενα τυπικο,αστειο "ελεγχο" στα γυαλια ορασεως αμα πας να καταθεσεις τα χαρτια,αλλα ο ελεγχος γινεται.Με το συστημα voucher μπορει ο εξυπνουλης πελατης να παει στον εξυπνουλη οφθαλμιατρο να του βγαλει μια fake συνταγη μισου βαθμου να αρπαξει το 20αρακι ο γιατρος και να παει στο μαγαζι του εξυπνουλη οπτικου να παρει με το voucher τσαμπα γυαλια ηλιου.Τρεχα γυρευε τι γυαλια πηρε ο αλλος.Να με συγχωρατε αλλα εκνευριζομαι πολυ με το θεμα και τα γραφω λιγο ασυναρτητα,μπορω να γραψω σελιδες για το θεμα αμα ηρεμησω👿.
QuantumWanderer Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Να σημειώσουμε ότι και με όλα τα προηγούμενα συστήματα μπορούσαν να γίνουν αυτές οι ματσακονιές.
greengr21 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Προφανώς γινόταν και ποιο πριν αλλα πιο δύσκολα από ότι με το voucher και το θέμα είναι θα τι φανε και οι σωστοί τώρα με το clawback. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2018 από greengr21
adi32 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 οι οπτικοι δεν το θελουν αυτο αλλα για τον πολιτη ειναι πιο καλο Μεχρι τωρα πληρωνες και μετα επρεπε να παρεις αδεια απο τη δουλεια σου να πας στο ικα να στηθεις κανα 3 ωρο για να παρεις τα λεφτα σε κανα διμηνο
evabb Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Στις 31/8/2017 στις 4:47 ΜΜ, Valtiel είπε Έχω πάρει συνταγή γυαλιών οράσεως απο τα ΙΚΑ, όπου μου καλύπτουν 100€ απο τα έξοδα. Μου δημιουργήθηκε όμως η εξής απορία: Αν πάρω γυαλιά αξίας μικρότερης του ποσού που διαθέτει το ΙΚΑ, τότε το υπόλοιπο που απομένει τι γίνεται; το αλλο με τον τοτο το ξερεις;
QuantumWanderer Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 4 ώρες πριν, greengr21 είπε Προφανώς γινόταν και ποιο πριν αλλα πιο δύσκολα από ότι με το voucher και το θέμα είναι θα τι φανε και οι σωστοί τώρα με το clawback. Το ίδιο εύκολα. Σε άλλη χώρα ζούσες;
Cosmonaut21 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Έχω 5 βαθμούς μυωπία και 1 αστιγματισμό.Δικαιούμαι από το ταμείο 100 ευρώ.Το θέμα είναι ότι όπου και να ρώτησα πήρα προσφορές έως και αρκετά πάνω από 300 ευρώ για σκελετό και γυαλιά γιατί όπως μου είπαν: α) Λόγω βαθμών θέλουν μια επιπλέον λέπτυνση οι φακοί ειδικά σε σκελετούς που έχουν μόνο τα πλαϊνά μπράτσα για να μην είναι πολύ χοντροί στο πλάι,πράγμα που είδα σε άλλα γυαλιά και δε μου άρεσε. β) 'Ελεγα να επιλέξω έστω μια μέσου κόστους επίστρωση για τον υπολογιστή μιας και λόγω δουλειάς αλλά και στο σπίτι συνολικά περνάω πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη. Τα παραπάνω χωρίς να επιλέξω τίποτα πολύ ακριβό.Επίσης αν δε βάλω την επίστρωση π.χ. πάλι κάπου στα 200+ χρειάζονται. Τελευταία φορά που άλλαξα γυαλιά ήταν πριν 8 χρόνια και σίγουρα δεν είχα δώσει τόσα σε καλό οπτικό εδώ τότε με λέπτυνση και επίστρωση με τη διαφορά να είναι 0.75 λιγότερο στη μυωπία. Έχουν ανέβει τόσο πολύ οι τιμές για κάτι επώνυμο;
QuantumWanderer Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη γενικότερα; Έχει λυθεί το θέμα της αποδοχής των voucher από τα καταστήματα οπτικών;
abaleo Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Με ενημέρωσαν από κατάστημα οπτικών που είχαν κρατήσει τα στοιχεία μου επειδή δεν μπορούσαν να δεχθούν το έγγραφο με την έκπτωση των 100€, ότι υπάρχει απόφαση από ΕΟΠΥΥ να δέχεται αιτήσεις για αποζημίωση με τον παλιό τρόπο (πληρωμή όλου του ποσού στο κατάστημα, κατάθεση δικαιολογητικών από ασφαλισμένο και πίστωση σε λογαριασμό του ποσού μετά από κάποιο χρονικό διάστημα) Γνωρίζετε αν ισχύει όντως?
panosno1com Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 6 ώρες πριν, abaleo είπε Με ενημέρωσαν από κατάστημα οπτικών που είχαν κρατήσει τα στοιχεία μου επειδή δεν μπορούσαν να δεχθούν το έγγραφο με την έκπτωση των 100€, ότι υπάρχει απόφαση από ΕΟΠΥΥ να δέχεται αιτήσεις για αποζημίωση με τον παλιό τρόπο (πληρωμή όλου του ποσού στο κατάστημα, κατάθεση δικαιολογητικών από ασφαλισμένο και πίστωση σε λογαριασμό του ποσού μετά από κάποιο χρονικό διάστημα) Γνωρίζετε αν ισχύει όντως? http://www.fimes.gr/2018/11/eopyy-gyalia-oraseos-3/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+fimesgr+(Φήμες)#axzz5YAmqH7j0 Το διαβασα κ εγω , βεβαια το σαιτ λεγεται... φημες
QuantumWanderer Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Άρα μπορούμε να τρέξουμε την παλιά διαδικασία και μέσα στον Δεκέμβριο;
QuantumWanderer Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Ξέρουμε τί γίνεται με τη διαδικασία με το νέο έτος τώρα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα