Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχω ζήσει και ούτε χρειάζεται να ζήσω. Προσπαθείς να δικαιολογήσεις κάποιον που έχει πεταμένο και παραμελημένο ένα σκυλί 24/24 σε έναν χώρο παρουσιάζοντας επιχειρήματα καφενείου. Μένω κέντρο Αθήνας που ακούω αμάξια το πρώτο 12ωρο της ημέρας και το δεύτερο 12ωρο ακούω κρότου λάμψης από τα ΜΑΤ, αυτοκίνητα που παρκάρουν ή φεύγουν και χτυπάνε τις πόρτες καθώς και αλήτες να φωνάζουν και να κραυγάζουν στους δρόμους τις βραδυνές ώρες χωρίς να σέβονται τον άλλον που κοιμάται. Επίσης μικρός ζούσα στα Β.Π. όπου θυμάμαι ελληνάρα ιδιοκτήτη σκύλου είχε αφήσει το σκυλί τον κήπο της μεζονέτας του και έφυγε για διακοπές, τελείωσε το φαγητό του σκύλου και έκανε σαν αφηνιασμένος και χτύπαγε το μεταλλικό μπολάκι που του είχανε βάλει για το φαγητό, τελικά πέρασε κάποιος γείτονας και πέταξε φαγητό. Αυτή η νοοτροπία του να παίρνω σκύλο και να τον έχω εκτός σπιτιού να φωνάζει να τον ακούνε και άλλα σκυλιά σε γειτονικά κτίρια ή οικοδομικά τετράγωνα και κάποιες φορές να ακούμε κρεσέντο από γαβγίσματα για ώρες πρέπει να σταματήσει. Το τι κάνουν στα χωριό και στα χωράφια με τα τσοπανόσκυλα τα αλλωνιστικά και το πότισμα δεν με απασχολεί, δικό σου θέμα, εγώ θέλω την ησυχία μου πλέον.

Με την ίδια λογική και έμενα δεν με απασχολεί τι θέλεις εσυ. Επισης δεν μπορώ να καταλάβω το πως σου πέρασε από το μυαλό οτι υπερασπιζομαι το δίποδο ζώο που εχει μονιμα δεμένο το τετράποδο. Δειξε το post οπου υπονοώ έστω κάτι τέτοιο η αλλιως προτείνω να διαβάζεις πιο προσεκτικά τον άλλον ειδικά όταν αυτός δεν εχει δέσει σκυλί ποτε του.Εγω. δεν είπα ότι καλά έκανε ο παπάρας που έδεσε μόνιμα το σκυλί του,εγώ είπα ότι έχουμε γίνει όλοι πολύ μη μου απτου όσον αφορά τα γαυγίσματα των σκυλων γενικά. Μάθε να διαβάζεις σε παρακαλώ πιο προσεκτικα και μην πετας αδικες κατηγορίες σε κάποιον που δεν γνωριζεις.

• Απαντ. 180
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μήπως είσαι πολύ μη μου άπτου σε συζητήσεις στα fora;

Oh, the irony!

Nope απλά απαντώ στο υφος που μου απαντούν Εσύ τι ζόρι τραβάς δεν κατάλαβα.

Δημοσ.

Η λογική «εκπαίδευσε τον εαυτό σου να υπομένει ό,τι σ' ενοχλεί και άσε τον άλλον να κάνει ό,τι γουστάρει» μου φαίνεται ανύπαρκτη, για να μην πω τίποτ' άλλο.

• Like 7
Δημοσ.

Γι αυτο παμε κατα διαολου γενικα 

Γιατι ολοι εχουμε γινει απαθεις και ανεκτικοι στα παντα 

Γαυγιζει ο σκυλος τη νυχτα ? Ενταξει μωρε δεν εγινε και τιποτα θα συνηθισεις 

Καπνιζει ο αλλος στη μουρη σου ? Ενταξει μωρε δεν εγινε και τιποτα θα συνηθισεις 

Σου βαζουν αδικους φορους ? Ενταξει μωρε δεν εγινε και τιποτα θα συνηθισεις 

Σου κλεβουν τη σειρα στο σουπερμαρκετ στην τραπεζα στο φαναρι ? Ενταξει μωρε δεν εγινε και τιποτα θα συνηθισεις 

Σε δουλευουν οι πολιτικοι ? Ενταξει μωρε δεν εγινε και τιποτα θα συνηθισεις 

Κανει φασαρια ο γειτονας ? Ενταξει μωρε δεν εγινε και τιποτα θα συνηθισεις ............

• Like 14
Δημοσ.

Στα 4 μας εχουν και μας γμανε...νταξει μωρε, θα συνηθισεις.

Οχι δεν ειναι οκ ο σκυλος σου να γαβγιζει ολη μερα/νυχτα. Ουτε το παιδι σου ειναι οκ να ουρλιαζει σαν να μην υπαρχει αυριο. ΔΕΝ ειμαστε υποχρεωμενοι να δειχνουμε συνεχη ανεκτικοτητα σε τετοιου ειδους περιστατικα 24/7. Γιατι να ειναι τοσο δυσκολος ο σεβασμος στους γυρω μας σ'αυτη τη χωρα;;;

• Like 5
Δημοσ.

Με την ίδια λογική και έμενα δεν με απασχολεί τι θέλεις εσυ. Επισης δεν μπορώ να καταλάβω το πως σου πέρασε από το μυαλό οτι υπερασπιζομαι το δίποδο ζώο που εχει μονιμα δεμένο το τετράποδο. Δειξε το post οπου υπονοώ έστω κάτι τέτοιο η αλλιως προτείνω να διαβάζεις πιο προσεκτικά τον άλλον ειδικά όταν αυτός δεν εχει δέσει σκυλί ποτε του.Εγω. δεν είπα ότι καλά έκανε ο παπάρας που έδεσε μόνιμα το σκυλί του,εγώ είπα ότι έχουμε γίνει όλοι πολύ μη μου απτου όσον αφορά τα γαυγίσματα των σκυλων γενικά. Μάθε να διαβάζεις σε παρακαλώ πιο προσεκτικα και μην πετας αδικες κατηγορίες σε κάποιον που δεν γνωριζεις.

Δεν συζητάμε εδώ αν "έχουμε γίνει όλοι πολύ μη μου απτου όσον αφορά τα γαυγίσματα των σκυλων", εδώ συζητάμε για τον παπάρα που έχει παρατημένο το σκυλί, εσύ μπαίνεις και κατακρίνεις τους άλλους να τους πεις οτι δεν έχουνε ζήσει επαρχία και παράλληλα λες να μάθουν να ανέχονται την κάθε φασαρία υπερασπιζόμενος έμμεσα τις τρολλιές του apostol1s. Δεν συζητάμε εδώ αν μας ενοχλεί ή οχι ο θόρυβος του αυτοκινήτου του αλλωνιστικού ή του ποτίσματος, συζητάμε και κατακρίνουμε κάτι πολύ συγκεκριμένο και εσύ πας να δικαιολογήσεις αυτό που κατακρίνουμε παρουσιάζοντας επιχειρήματα με αλλωνιστικά κτλ.

Οπότε έτσι κι αλλιώς με το post που έγραψες δείχνεις οτι και εσύ δεν ενδιαφέρεσαι τι ενοχλεί τον κόσμο και δικαιολογείς έμμεσα αυτούς που αρνείσαι οτι υποστηρίζεις, άρα ουσιαστικά και εσύ είσαι συμμέτοχος και κοιτάς να δικαιολογηθείς με το επιχείρημα οτι ο κόσμος δεν είναι μαθημένος στους θορύβους.

Επίσης δεν περιμένω από κανέναν να μου πει πως θα διαβάζω από το διαδίκτυο, το ποιος είσαι ή οχι δεν με ενδιαφέρει, από τα γραφόμενά σου κρίνεσαι.

Τώρα πήγαινε στο χωριό του φίλου σου του apostol1s να πιείτε και το κρασάκι σας και να απολαύσετε τα γαβγίσματα από το σκυλί του που το έχει αφήσει δεμένο στο μπαλκόνι επειδή "σκυλί είναι και κάνει θόρυβο".

• Like 3
Δημοσ.

Φίλε δεν έχεις καταλάβει σωστά.Δεν γράφω ποτέ θεωρίες αλλά μιλάω πάντα πρακτικά.Οταν ένας ενοχλείται από το γαύγισμα του λέω πάρε ωτοασπίδες και μετά ψάξου με αστυνομία,υγειονομικό και εάν ενοχλείται και η γειτονιά από το γαύγισμα κτλ.

Δημοσ.

Με ωτοασπιδες που κοστιζουν ελαχιστα μπορει καποιος να αντιμετωπισει ολους τους θορυβους απο σκυλια,αυτοκινητα κτλ

Το λες και το ξαναλες, θα πάρουμε εμείς ωτοασπίδες για να μπορέσουμε να ησυχάσουμε στο σπίτι μας; Πάτε καθόλου καλά μερικοί; 

Έχεις σκυλί, έχεις υποχρέωση να το φροντίσεις ώστε να μην ενοχλεί, όπως σωστά είπε ο billdanos το σκυλί δεν είναι ούτε διακοσμητικό, ούτε παιχνίδι για τα παιδιά και φυσικά δεν είναι συναγερμός. 

• Like 5
Δημοσ.

Το πρόβλημα με το γάβγισμα, ειναι οτι ως τωρα δεν έχω δει να γράφει κανεις μια λύση.

Οκ ο δικός μου σκύλος (δεν έχω σκύλο, παράδειγμα δινω), γαβγίζει όλη μέρα. Ναι τον κακόμαθα, φταίω, μέναμε στη μέση του πουθενά και δεν ενοχλουσε κανέναν, τωρα ομως μένουμε σε γειτονιά και θέλω να επανορθώσω. Ειναι 12 χρονων όμως και δε σηκώνει εκπαίδευση.

Λύσεις υπάρχουν?

Δοκίμασα bark control δεν έπιασε. Δοκίμασα εκπαίδευση δεν έπιασε. Δοκίμασα τιμωρία δεν έπιασε. Δοκίμασα σπρέι τίποτα. Ηλεκτρικό κολάρο θα με βάλει μέσα η φιλοζωική. Μέχρι και για εγχειριση φωνητικων χορδων μου ειπαν.

Έχω (η μάλλον ο καλός γειτονας διοτι ειναι πραγματικη περίπτωση ανθρωπου που "κληρονόμησε" σκυλο και δεν θέλει να του κάνει ευθανασία) όλη τη καλή διάθεση να κάνω ότι χρειαστεί. Αλλά ούτε ο κτηνίατρος δίνει λύση, ούτε η φιλοζωικη. Ολοι λένε για εκπαίδευση που σε 12 ετων σκυλο δεν έχει πιάσει.

Δημοσ.

οποιος δεν εκπαιδευσει το σκυλο του μπορει να τον εχει στο σαλονι του, αν δεν θελει να του βαλει φιμωτρο

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Το πρόβλημα με το γάβγισμα, ειναι οτι ως τωρα δεν έχω δει να γράφει κανεις μια λύση.

Οκ ο δικός μου σκύλος (δεν έχω σκύλο, παράδειγμα δινω), γαβγίζει όλη μέρα. Ναι τον κακόμαθα, φταίω, μέναμε στη μέση του πουθενά και δεν ενοχλουσε κανέναν, τωρα ομως μένουμε σε γειτονιά και θέλω να επανορθώσω. Ειναι 12 χρονων όμως και δε σηκώνει εκπαίδευση.

Λύσεις υπάρχουν?

Δοκίμασα bark control δεν έπιασε. Δοκίμασα εκπαίδευση δεν έπιασε. Δοκίμασα τιμωρία δεν έπιασε. Δοκίμασα σπρέι τίποτα. Ηλεκτρικό κολάρο θα με βάλει μέσα η φιλοζωική. Μέχρι και για εγχειριση φωνητικων χορδων μου ειπαν.

Έχω (η μάλλον ο καλός γειτονας διοτι ειναι πραγματικη περίπτωση ανθρωπου που "κληρονόμησε" σκυλο και δεν θέλει να του κάνει ευθανασία) όλη τη καλή διάθεση να κάνω ότι χρειαστεί. Αλλά ούτε ο κτηνίατρος δίνει λύση, ούτε η φιλοζωικη. Ολοι λένε για εκπαίδευση που σε 12 ετων σκυλο δεν έχει πιάσει.

Αφού δεν έχεις σκύλο, όλα όσα λες είναι δικές σου εκτιμήσεις. Μόνο ένας που δεν έχει καταλάβει πως ο σκύλος είναι μέλος της οικογένειας θα έκανε σκέψεις για ηλεκτρικά κολάρα, επεμβάσεις στις φωνητικές χορδές, τιμωρίες, κλπ κλπ.

Δυστυχώς οι νόμοι στην Ελλάδα, αν και υπάρχουν, δεν εφαρμόζονται. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα έπρεπε να τιμωρείται αυστηρά ο ιδιοκτήτης και μόνο. Η εύκολη λύση όμως για όλους τους "γ@μ@ω και δέρνω" είναι το να προσπαθούν να ξεσπάσουν τα νεύρα τους και την οργή τους στο ίδιο το ζώο γιατί δεν έχουν τα @@ να ασχοληθούν με τον ιδιοκτήτη που είναι ο άμεσα υπεύθυνος...

Δημοσ.

Αφού δεν έχεις σκύλο, όλα όσα λες είναι δικές σου εκτιμήσεις. Μόνο ένας που δεν έχει καταλάβει πως ο σκύλος είναι μέλος της οικογένειας θα έκανε σκέψεις για ηλεκτρικά κολάρα, επεμβάσεις στις φωνητικές χορδές, τιμωρίες, κλπ κλπ.

Δυστυχώς οι νόμοι στην Ελλάδα, αν και υπάρχουν, δεν εφαρμόζονται. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα έπρεπε να τιμωρείται αυστηρά ο ιδιοκτήτης και μόνο. Η εύκολη λύση όμως για όλους τους "γ@μ@ω και δέρνω" είναι το να προσπαθούν να ξεσπάσουν τα νεύρα τους και την οργή τους στο ίδιο το ζώο γιατί δεν έχουν τα @@ να ασχοληθούν με τον ιδιοκτήτη που είναι ο άμεσα υπεύθυνος...

Δε διαφωνω σε κάτι, ομως μονο τιμωρίες βλέπω κτλ. Λυση έχεις να προτείνεις; 

Οι προτάσεις για κολάρα και οι εγχειρίσεις δεν υιοθετήθηκαν. Προτάθηκαν απο άλλους. Αυτο αυτοματα σημαίνει οτι ο ιδιοκτήτης ειναι φιλόζωος, αλλά παράλληλα ειναι και γείτονας που και ο ιδιος ενοχλείται και προσπαθει να βρει λύση. Έχουμε κάτι να προτεινουμε για το γαβγισμα ή θα το γυρνάμε πάλι στο οτι φταίει ο ιδιοκτήτης και οτι πρέπει να τιμωρηθεί?  

Και ας τον τιμωρήσουμε. Το σκυλι θα σταματησει να γαβγιζει? Προφανως οχι. Αλλά θα έχουμε την ευχαριστηση οτι τιμωρηθηκε ο ιδιοκτήτης?

Αυτές οι λυσεις προτεινονται για τους αδιάφορους κατά τη γνωμη μου όχι για αυτους που ψάχνουν λύση.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δε διαφωνω σε κάτι, ομως μονο τιμωρίες βλέπω κτλ. Λυση έχεις να προτείνεις; 

Οι προτάσεις για κολάρα και οι εγχειρίσεις δεν υιοθετήθηκαν. Προτάθηκαν απο άλλους. Αυτο αυτοματα σημαίνει οτι ο ιδιοκτήτης ειναι φιλόζωος, αλλά παράλληλα ειναι και γείτονας που και ο ιδιος ενοχλείται και προσπαθει να βρει λύση. Έχουμε κάτι να προτεινουμε για το γαβγισμα ή θα το γυρνάμε πάλι στο οτι φταίει ο ιδιοκτήτης και οτι πρέπει να τιμωρηθεί?  

Και ας τον τιμωρήσουμε. Το σκυλι θα σταματησει να γαβγιζει? Προφανως οχι. Αλλά θα έχουμε την ευχαριστηση οτι τιμωρηθηκε ο ιδιοκτήτης?

Αυτές οι λυσεις προτεινονται για τους αδιάφορους κατά τη γνωμη μου όχι για αυτους που ψάχνουν λύση.

Τις είπα 100000000000 φορές τις λύσεις. Χρόνος για να ασχοληθείς με το σκύλο και βοήθεια από ειδικούς εκπαιδευτές. Ειδικά στην Αθήνα υπάρχουν άπειρα κέντρα με normal τιμές κλπ. 

Προφανώς όμως αν ο ιδιοκτήτης συνεχίζει να τον έχει παρατημένο στο μπαλκόνι, όπου κι αν πάει δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. 

Δημοσ.

Σε πολυκατοικία έχουμε μία (50αρα) γεροντοκόρη που είχε μαζέψει κάπου 4-5 σκυλιά και γάτες από το δρόμο.

Τα οποία τα άφηνε στον κοινόχρηστο κήπο ελεύθερα (δεν τα πήγαινε βόλτα) ή στο μπαλκόνι της.

Μετά από παράπονα για βρώμα και θόρυβο προσπάθησε να τα δώσει σε διάφορους αλλά τις τα επέστρεφαν μετά από 2 -3 μέρες.

Σε κάθε παράπονο μας έλεγε ότι είναι γραμμένη στη φιλοζωική και φροντίζει τα ζώα κλπ κλπ.

Έριχνε νερό στο μπαλκόνι της και όλες οι βρόμες πέρναγαν στους από κάτω.

Τελικά έμεινε με ένα σκύλο και 1 γάτα.  Η βρώμα, η φασαρία και η συμπεριφορά συνέχιζε η ίδια ώσπου ο σκύλος βγήκε στο δρόμο και τον πάτησε αυτοκίνητο.

Έγινε κάποιο θέμα με την φιλοζωική και δεν τις έδιναν άλλο ζώο να πάρει.  Τελικά πήγε στο βουνό και πήρε ένα από τα αδέσποτα του δήμου.  Αυτό δεν ακούγεται, προς το παρόν, αλλά η βρώμα ίδια.

Το αφήνει ώρες ατελείωτες στο σπίτι της και πολλές φορές αφήνει με το έτσι θέλω τα κλειδιά στους γείτονες (έξω από την πόρτα τους) για να ταΐσουν τα ζώα της γιατί θα λείψει μέρες ...  Όπου φυσικά, μετά τους σχετικούς καβγάδες την διαολόστηλαν και τώρα έρχονται διάφοροι εξωτερικοί τύποι και προσέχουν / βγάζουν βόλτα τα σκυλιά.

Όταν επιστρέφει τα αφήνει στον κήπο, παρά τις συστάσεις, και ούτε που μαζεύει τις ακαθαρσίες τους.

4 οικογένειες έχουν σκυλιά στην ίδια πολυκατοικία, μόνο αυτή έχει την συγκεκριμένη συμπεριφορά - μάλιστα τα περισσότερα παράπονα τα έχει ακούσει από αυτούς.

Τι κάνεις σε αυτή τη περίπτωση; 

Όσο για την αστυνομία:

Πριν 7 χρόνια, σε ένα από τα διαμερίσματα έτυχε έναν ενοικιαστής να έχει ένα σκύλο που δεν τον πρόσεχε καθόλου και καλέσαμε την αστυνομία και το υγειονομικό.  Ήρθαν 2 φορές αλλά δεν τους άνοιξαν.  Μας είπαν ότι δεν μπορούν να μπουν αν δεν τους ανοίξουν χωρίς εντολή εισαγγελέα.  Γεμίσαμε κατσαρίδες (ήταν πολύ βρώμικος ο τύπος) και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος μας έλεγε ότι δεν τον βγάζει (τον ενοικιαστή) γιατί του πληρώνει το νοίκι.  Τελικά τον τύπο τον χτύπησε αυτοκίνητο έναν βράδυ που πήρε ναρκωτικά και έτσι μπήκε η αστυνομία στο σπίτι του και γλυτώσαμε (και εμείς και ο σκύλος του).

Ποια ζώα φταίνε; τα δίποδα ή τα τετράποδα;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...