Προς το περιεχόμενο

Προγραμμα για αρχαια Ελληνικα;


elpaso1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπαρχει προγραμμα που να μπορεις να γραψεις σε αρχαια Ελληνικα; Βασικα ο τονισμος αν γινεται να αλλαξει καπως. Δινει τετοια δυνατοτητα το libreoffice;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν χρειάζεσαι ειδικό πρόγραμμα, γίνεται και στο LibreOffice που είπες. Προσθέτεις στο πληκτρολόγιό σου ελληνικά πολυτονικά (από ρυθμίσεις γλώσσας) και αν πρόκειται να το χρησιμοποιείς συχνά θα πρότεινα να φτιάξεις ένα "σκονάκι" να έχεις κάπου κοντά όλες τις συντομεύσεις για τους συνδυασμούς πλήκτρων που χρειάζεσαι για να βάλεις τον κάθε τόνο/πνεύμα/συνδυασμό-τόνου-πνεύματος-κλπ.

 

Δες κι εδώ: http://users.sch.gr/ipap/Ellinikos%20Politismos/diafora/Polytoniko.htm

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η καλύτερη λύση είναι να μάθεις το πολυτονικό πληκτρολόγιο. Θα δυσκολευτείς στην αρχή -αυτό είναι αναπόφευκτο-, αλλά σιγά σιγά θα μάθεις και θα γράφεις αρκετά γρήγορα.

Αν, τώρα, η σκέψη της ενασχόλησης με το πληκτρολόγιο σε τρομάζει, υπάρχει μια άλλη πανεύκολη λύση, που σου δίνει τη δυνατότητα να βάζεις τα σημάδια του πολυτονικού με το ποντίκι, αλλά είναι φυσικά πολύ αργή (εκτός, ίσως, αν χρησιμοποιείς τις συντομεύσεις του πληκτρολογίου που δίνει ως δυνατότητα το πρόγραμμα) και θα τη συνιστούσα μόνο για περιστασιακή ενασχόληση: το "Γράφω πολυτονικά" από τον Μ. Χουρδάκη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 6 χρόνια αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...