Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, η μαλλον καλημερα, περασα λοιπον ΗΜΜΥ ξανθη απο επαλ με το 1%. Θελω να ξερω ποσο σκουρα θα τα δω μπροστα μου. Οι καθηγητες μου ειπαν ωμα οτι θα ειναι αρκετα δυσκολο αλλα μονο και μονο επειδη δεν εχω διδαχθει την υλη του γενικου στην αγλεβρα και στην φυσικη. Περα απο αυτο μου λενε οτι εχω τρελο μυαλο και οτι μπορω να μαθω πολυ ευκολα δυσνοητα πραγματα και εννοιες. Περα απο αυτο θελω να μαθω αν ξερει κανενας σε τι κατασταση ειναι οι εστιες και απο φοιτητικη ζωη τι λεει;

Δημοσ.

Καλησπερα, η μαλλον καλημερα, περασα λοιπον ΗΜΜΥ ξανθη απο επαλ με το 1%. Θελω να ξερω ποσο σκουρα θα τα δω μπροστα μου. Οι καθηγητες μου ειπαν ωμα οτι θα ειναι αρκετα δυσκολο αλλα μονο και μονο επειδη δεν εχω διδαχθει την υλη του γενικου στην αγλεβρα και στην φυσικη. Περα απο αυτο μου λενε οτι εχω τρελο μυαλο και οτι μπορω να μαθω πολυ ευκολα δυσνοητα πραγματα και εννοιες. Περα απο αυτο θελω να μαθω αν ξερει κανενας σε τι κατασταση ειναι οι εστιες και απο φοιτητικη ζωη τι λεει;

Όντως το καλό επίπεδο μαθηματικών/φυσικής χρειάζεται για τα πρώτα μαθήματα σε οποιοδηποτε τμήμα πολυτεχνείου 

that said

Σκέψου ότι τις ίδιες σχολές τις βγαζουν παιδιά αν και έιχαν πιθανότατα πολύ καλύτερο επίπεδο από εσένα όταν έγραψαν πανελλήνιες μπορεί για Χ,Ψ λόγους να ξεκίνησαν τη σχολή πιο μετά .

πχ όταν ήμουν φοιτητής στο ΕΜΠ κύπριοι ξεκινόυσαν τη σχολή μετά το στρατό δηλαδή ~2 χρόνια μετά το λύκειο ... και απο μαθηματικά δε θυμόντουσαν λέξη.

Οπότε ναι θα είναι πιο δύσκολο πιθανότατα για εσένα αλλά όχι αδύνατο, όχι κανας γολγοθας

Όπως είπανε πιο πάνω το να τελειώσεις μια σχολή δε θέλει απαραίτητα κόπο, θέλει "τρόπο" όχι απαραίτητα σκονάκια και τέτοια αλλά κάθε μάθημα/καθηγητής κλπ έχει το κουμπί του.

Δε χρειάζεται να ξημεροβραδιάζεις στη σχολή ή να διαβάζεις επί 6 μήνες συνεχώς αλλά μη το ξεφτυλίσεις κι 'ολας όντας 1η φορά φοιτητης, πιθανον σε άλλη πόλη, μόνος σου. Στην αρχή πρόσεξε τη σχολή σου, μάθε τα κατατόπια ώστε μετά να μπορείς να είσαι πιο χαλαρός.

Δημοσ.

Καλημέρα και καλός ήρθες. Οι εστίες είναι μια χαρα, καινουριες, μόνο κάτι αναρχόππρες κάνουν φασαρίες κλασσικά.

Η σχολή απαιτητική αλλά βγαίνει. Γενικά θα περάσεις καλά, και αν θες να μάθεις κάτι άλλο για την σχολή ή για την πόλη, στείλε πμ.

Δημοσ.

Οι εστίες είναι μια χαρα, καινουριες

Ξανθιώτης σπήκινγκ, το "καινούριες" είναι κάπως σχετικό, ε (φαντάζομαι λες για τις των Κιμμερίων - και δεν νομίζω να παίζει να χτίσανε εν μέσω κρίσης άλλες, αν και λείπω χρόνια από την πόλη). Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς τις φτιάξανε, αλλά χαλαρά είναι 20ετίας...

Βέβαια πάντα ήταν σε καλή κατάσταση - έχω να βρεθώ από εκεί (στους κοιτώνες) κοντά στην δεκαετία όμως και δεν ξέρω σε τί φάση είναι τώρα, αλλά φαντάζομαι ότι συνεχίζουν να είναι αξιοπρεπείς.

Περα απο αυτο θελω να μαθω αν ξερει κανενας σε τι κατασταση ειναι οι εστιες και απο φοιτητικη ζωη τι λεει;

Γενικά ήταν ανέκαθεν καλή φάση οι εστίες/λέσχη (φαγητού)/η "πανεπιστημιούπολη" της Ξάνθης. Πηγαιν' - έλα με συγκεκριμένα αστικά λεωφορεία (είναι λίγο έξω από την πόλη = περίπου 5km και δεν περπατιέται), σε φάση 5λεπτο (άντε 10 όοολο μαζί). Τα δωμάτια βέβαια μικρούλια, αλλά παλεύονται. Είναι καλή φάση για "απομόνωση" και μελέτη. Φτάνει βέβαια να μην πέσεις δίπλα σε τίποτα βλήματα που θα κάνουν φασαρία (αν και δεν είναι ακριβώς τσιγαρόχαρτα ούτε οι τοίχοι ούτε οι πόρτες).

Όσο για την "ζωή", αν είσαι μαθημένος σε μεγάλο αστικό κέντρο, γρήγορα θα σου φανεί μικρή και βαρετή η πόλη, παρ' ό,τι δεν είναι ακριβώς μικρή, και όσο και να πεις δεν είναι και λίγα τα καφέ, τα μπαράκια, οι ταβέρνες (πολλά φαγάδικα, δυσανάλογα για την έκταση/τον πληθυσμό. Ή τουλάχιστον έτσι ήταν μέχρι πριν μερικά χρόνια. Δεν νομίζω να έχει αλλάξει και πολύ βέβαια.). 

Το κέντρο της είναι ολίγον "μαζεμένο" ("στριμωγμένο") και ενισχύει την αίσθηση του "μικρού". Συνήθως οι Αθηναίοι βαριούνται μετά από ένα, άντε 2 χρόνια - αλλά έχει να κάνει και με το ποιός είναι ο καθένας, τί θέλει, με τί βολεύεται.

Στα θετικά το ότι "τα πάντα είναι κοντά" - απ' άκρη σ' άκρη ένα 10λεπτο υπόθεση είναι όλα. ΙΔΑΝΙΚΟ για Ξάνθη, ένα παπάκι. Αν διαθέτεις, σκέψου να το πάρεις μαζί (το πολύ 50άρικο σε φορτωτική εταιρία). Με την προϋπόθεση να το προσέχεις σαν τα μάτια σου, γιατί το βούτηγμα/το ξήλωμα κεφαλής/κυλινδροπίστονου στα παπιά πάει σύννεφο κατά 'κει : είτε από τσιγγαναριό (έχει το "χωριό" -συνοικία είναι, λίγο εκτός πόλης- Δροσερό που είναι κάτι σαν μικρογραφία Ζεφυριού/Μενιδίου/Λιοσίων κτλ όπου καταλήγουν πάπιες κι ανταλλακτικά...), είτε από κατεστραμμένους ρωσοπόντιους (έχουν αναβαθμιστεί γενικώς, αλλά πάντα υπάρχει ένα "αλήτικο" κομμάτι τους...). Ίσως ένα ποδήλατο "αναλώσιμο" (του 50άρικου ξερωγώ) να είναι μια εναλλακτική. Παίζουν πολύ τα ποδήλατα ανάμεσα στους εκεί φοιτητές. Η πόλη, "περπατιέται" πάντως κι όλας.

Λόγω "ιδιαιτερότητας" των εκεί σχολών, η αναλογία "αγοριών/κοριτσιών" βαραίνει προς το πρώτο φύλο. Αν είσαι και μίζερος, θα κλαίγεσαι πως "δεν υπάρχουν γυναίκες", αλλά αυτό είναι μια παπαριά των μίζερων, κατά βάση. Στην διπλανή Κομοτηνή (50Κμ), όπου παίζουν σχολές που προσελκύουν περισσότερα "κορίτσια", η αναλογία είναι διαφορετική. Γι' αυτό και πολλοί φοιτητές το έχουν "δίπορτο" και πηγαινοέρχονται ("στην Κομοτηνή, που είναι τζάμπα το *μπιπ*"...). Όπως επίσης πηγαινοέρχονται ΚΑΙ προς Θεσσαλονίκη μεριά, η οποία μέσω Εγνατίας Οδού είναι γύρω στο 2ωρο...

Γενικά λοιπόν, λόγω των σχολών, και "ζωή" υπάρχει, και κόσμος - απλά όταν τα συνηθίσεις πιθανώς θα σου φαίνονται "όλα τα ίδια"...

(Η Ξάνθη είναι ιδανική για δημοσίους υπαλληλους = στρατιωτικούς/δασκάλους κλπ - γενικά για "οικογενειάρχες". Οι πιτσιρικάδες που τους τρώει ο κώλος τους λόγω νιάτων, πάντα θέλουν περισσότερες επιλογές...)

Κλείσιμο με το κλασσικό "Όμορφη Πόλη" (το στάνταρ "χατζιδακικό" προσωνύμιο της Ξάνθης) από Ψόφιους Κοριούς (συγκροτηματάκι που φάνηκε για κάποια χρόνια και σε πανελλήνιο επίπεδο, φτιαγμένο κατά βάση από φοιτητές), όπου τα λέει όσο εύστοχα, όσο και ποιητική αδεία... :

https://www.youtube.com/watch?v=D6Edd3c7vIM

Δημοσ.

Τα κτήρια Δ1/2 πρέπει να είναι καινούρια, δεν γνωρίζω αν τα προλαβες. Πάντως η σχολή και οι εστίες είναι σε απόσταση περπατήματος, κανα 10λεπτο/τεταρτο η σχολή και +5 οι εστίες.

Κατα τα άλλα συμφωνώ απολύτως.

Δημοσ.

Ναι τα πρόλαβα, αλλά κι αυτά είναι στάνταρ πάνω από δεκαετία. Μια χαρά θα είναι ακόμα υποθέτω, απλά το λέω διευκρινιστικά για να μη νομίσει το παιδί ότι το "καινούρια" σημαίνει "ολοκαίνουρια".

Το περπάτημα δεν παλεύεται όμως αδερφέ. Και δη χειμώνα (όχι ότι το καλοκαίρι με την κάψα παίζει, αλλά λέμε). Δεν είναι τόσο ότι είναι "πολύ", αλλά σε συνδυασμό με την ερημιά της διαδρομής δεν σε ψήνει αν δεν έχεις έστω παρέα (δεν εννοώ "επικινδυνότητα", αλλά είναι άχαρη σαν διαδρομή μόνος). Κι αν βιάζεσαι, ακόμη χειρότερα. Τεσπα το τόνισα για να καταλάβει ότι ναι μεν είναι όχι πολύ εκτός πόλης - από την άλλη είναι τόσο όσο να μην περπατιέται. Όχι σε καθημερινή βάση έστω. Αθηναίοι/Σαλονικείς βέβαια που είναι μαθημένοι σε διαδρομές "μισαώρου", το κάνουν εύκολα. Στην θεωρία φυσικά, γιατί πρακτικά ποτέ δε θυμάμαι (και πηγαινοερχόμουν συχνά, όταν δούλευα ντελιβεράς για χρόνια) κόσμο να πηγαινοέρχεται. Αν και, όταν πρόλαβα που φτιάξανε τον ποδηλατόδρομο, σαν να είχαν αρχίσει όλο και περισσότεροι και το ποδαράτο...

Εσύ φοιτητής είσαι, ή δουλεύεις στο DUTH; 

Δημοσ.

Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας. Αποτι καταλαβα δεν θα περασω ασχημα εχω μεγαλωσει σε μικρη κοινωνια και σε νησι οποτε τα λιγα μαγαζια παραπανω δεν θα μου φανουν ασχημα, αν σκεφτειτε οτι εδω εχουμε 10 15 επιλογες ολες κιολες. Τεσπα το μονο που με ανησυχησε ειναι αυτο με το ποδηλατο :Ρ, μιας και ειχα παρει ενα καλο ποδηλατακι πριν 3 χρονια :3

"   Ίσως ένα ποδήλατο "αναλώσιμο" (του 50άρικου ξερωγώ) να είναι μια εναλλακτική. Παίζουν πολύ τα ποδήλατα ανάμεσα στους εκεί φοιτητές. Η πόλη, "περπατιέται" πάντως κι όλας.  "

Δημοσ.

ΔΕΝ θα το φέρεις Ξάνθη. Σε πολλούς που γνωρίζω, τα έχουν σηκώσει, και κλειδωμένα. Αυτό που είπε ο φίλτατος για το Δροσερό, είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Washcloud, ιδρυματίζομαι όπως όλος ο κόσμος. :-)

Δημοσ.

Μαλιστα, καλο να το γνωριζω τοτε. Αρα το καλυτερο θαταν να βρω να το πουλησω και να παρω αλλο αποτι καταλαβα

Δημοσ.

διπλωμα δεν εχω βγαλει ακομα για 125, μιας και ειμαι γεννημενος τον νοεμβρη, οποτε μαλλον με τα λεωφορεια θα την βγαλω η και τα ποδια 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...