DeadElectron Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Να ξέρεις ότι κατά 99% δεν θα σου χρειαστεί, σαν χαρτί, τα επόμενα 7 χρόνια. Αν τα αγγλικά σου να είναι σε επίπεδο 'Proficiency' ακόμα και χωρίς το πτυχίο θα είσαι ΟΚ για τα επόμενα χρόνια. Μπορεί και στην τελική να μην σου χρειαστεί. 1
BlueBlade Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Καλά είναι σίγουρο ότι δεν θα του χρειαστεί, εκτός από όσους μπήκαν στο Δημόσιο δεν ξέρω κάποιον που να χρησιμοποίησε το Proficiency του, πάντως αν θελήσει να το πάρει συμφωνώ και εγώ στο να το κάνει σε μερικά χρόνια από τώρα και όχι τώρα.
Silverage Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Σκέψου όμως ότι μπορεί να βγει καμιά προκήρυξη για το δημόσιο αργότερα και να ψάχνεσαι. Ποτέ δεν ξέρεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Τι είναι τα αγγλικά για να τα ξεχάσεις ρε παιδιά, πλάκα κάνουμε τώρα ; Ρώσικα ή Σουηδέζικα ; Όλη μέρα στο internet, τηλεόραση, ραδιόφωνο, βιβλία, manuals, μόνο αγγλικά χρησιμοποιούμε Ως φοιτητές δηλαδή δεν χρησιμοποιήσατε αγγλικά ; Πήγαινε παλικάρι μου τώρα να τελειώνεις που είσαι ζεστός... Εσείς και ο Τσίπρας. Άνοιξτε ένα τιμημένο βιβλίο του proficiency να δείτε το λεξιλόγιο μέσα και μετά πηγαίνετε στα internet, τηλεόραση, ραδιόφωνο, βιβλία και manuals που διαβάζετε/βλέπετε στην καθημερινή και επαγγελματική σας ζωή και πείτε μου πόση σχέση βλέπετε μεταξύ τους. Όπου κι αν κοιτάξετε, Ελλάδα ή εξωτερικό, το συνηθέστερο που ζητάνε είναι γλώσσα επιπέδου B2 (aka lower). Ακόμα και το IELTS 7 score που ζητάνε όλα τα top αγγλικά πανεπιστήμια, συμπίπτει στην κατηγορία C1 (=advanced) με βαθμό C (δηλαδή ο χειρότερος). Αλλά ενώ υπάρχουν όλα αυτά, εσείς του λέτε να πάει να πάρει το C2 στα 15 του για να το κάνει τι; Για να διαβάζει καλύτερα τα ελληνικά βιβλία του λυκείου τις 15 ώρες που θα ασχολείται; ή για να είναι πανέτοιμος όοοοοοοοοοοοοοοοταν κάνει αιτήσεις για δουλειά στα 25 του; Όλοι Αγγλικά χρησιμοποιούν. Αλλά τι Αγγλικά; Preliminary, First, Advanced, τι; Έχετε μία κακή συνήθεια να νομίζετε ότι τίποτα δεν ξεχνιέται στο βάθος χρόνου. Θα εκπλαγείτε αν ανοίξετε τα βιβλία ύλης μετά από 10 χρόνια. @DrLo δεν ξέρω και δεν έχει σημασία. Όλες οι πανεπιστημιακές σχολές ξεκινάνε από 4 μέχρι 14 (όσο πάει να το τραβήξεις) χρόνια. Αλλά έστω μιλάμε για τύπου ΙΕΚ (που παίρνουν 2 χρόνια), πάλι θα περάσει 5ετία από σήμερα. Δεν συζητάω βέβαια καθόλου το γεγονός ότι κάποιος με εκπαίδευση κάτω του ΤΕΙ, θα βλέπει τους γνώσεις του proficiency και θα του φαίνονται από άλλο γαλαξία. Με άλλα λόγια, δεν παίζει να του χρειαστούν ποτέ (τα του proficiency) στα επόμενα 5-10 χρόνια. Εγγυημένα.
AristidisZ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Μιλάω και γράφω όλη μέρα στα αγγλικά Είμαι 35 χρονών και έχω να κάνω γραμματική κλπ σχεδόν 20 χρόνια Τι λες, αν δώσω CPE αύριο το παίρνω ή όχι ;
LongTom Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Μιλάω και γράφω όλη μέρα στα αγγλικά Είμαι 35 χρονών και έχω να κάνω γραμματική κλπ σχεδόν 20 χρόνια Τι λες, αν δώσω CPE αύριο το παίρνω ή όχι ; Ανάλογα τι αγγλικά μιλάς. Εάν είναι επίπεδο Πρωθυπουργού, διότι και αυτός "μιλάει", τότε άστο. Εάν επίσης είναι "αγγλικά" από τα τουριστικά που μιλάν καθημερινά, τότε επίσης μάλλον δεν θα περάσεις. Εάν μιλάς σε επίπεδο που κατέχεις και την γραμματική και την προφορά,αλλά και την ορολογία(πολύ,πολύ σημαντικό στο CPE), τότε πάνε. Π.χ. Προσωπικά είχα πάρει το CPE με απλά καλό βαθμό μετά από πολύ προετοιμασία όταν ήμουν φοιτητής στην Ελλάδα,από την άλλη είχα δώσει και πέρασα IELTS Academic με σχεδόν άριστα με κανά δύο μέρες προετοιμασία.Βέβαια στην δεύτερη περίπτωση μιλούσα-έγραφα 100% αγγλικά στην δουλειά με άγγλους και λοιπούς συναδέλφους και ήξερα ακριβώς ποιο ήταν το επίπεδο μου. Δική μου συμβουλή, εάν μπορείς ψάξου στο ίντερνετς ή σε γνωστό(που ξέρει πάντα) να κρίνει ποιο είναι το επίπεδο σου πριν πας και σκάσεις 100+€(τόσα είχα δώσει τότε).
Chrisxxx Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Μιλάω και γράφω όλη μέρα στα αγγλικά Είμαι 35 χρονών και έχω να κάνω γραμματική κλπ σχεδόν 20 χρόνια Τι λες, αν δώσω CPE αύριο το παίρνω ή όχι ; Εγω που ειχα να ασχοληθω με Αγγλικά 10+ χρονια και απο γραμματικη δεν ειχα ιδεα δεν έγραψα ποτε σε καποιο τεστ γραμματικής κατω απο το Lowpass και τελικά οταν εδωσα ECPE εγραψα Highpass. Λίγη εξασκηση με τα τεστ θελει για να καταλαβεις τον τρόπο εξετασης και να εισαι εντάξει με το χρόνο. Μεγαλύτερη δυσκολία ειχα βρει στην εκθεση γιατι ειχε λίγο χρόνο και τα θεματα μου φανηκαν καπως πιο παιδικά. Εκει ηθελε λιγο διαβασμα για να παρεις ιδεες εισαγωγικών προτασεων κλπ.
bilya Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Ts ακου κάποιον που χει το lower κ ζει κ δουλεύει Σκωτία. Το proficiency θα σου χρειαστεί μόνο αν σκέφτεσαι το δημόσιο. Αν πας κ σπουδάσεις εξωτερικό θα πρέπει να ξαναδώσεις γιατι τα πανεπιστήμια ζητούν πιστοποίηση που βγήκε στην διετία συνήθως. Αν δουλέψεις εξωτερικό στο uk κ τις σκανδιναβικές χώρες οι υπόλοιποι μιλανε/δεν μιλάνε αγγλικά. Τώρα να πάρεις ενα χαρτί απλα για να λες οτι το χεις δεν λεει τπτ κ ειδικά στο χωρο εργασίας.
doctor_667 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Ακριβώς, μη χαλάς το χρόνο σου σε χαρτιά που δεν χρειάζονται πουθενά. Αν το θες, αφού έχεις μια καλή βάση τα Αγγλικά σου μπορείς να τα βελτιώνεις με τα χρόνια. Διάβασε βιβλία, άρθρα, δες ταινίες/σειρές, παίξε παιχνίδια στα Αγγλικά και δεν υπάρχει περίπτωση να τα ξεχάσεις. Αν χρειαστείς ποτέ να αποδείξεις το επίπεδο σου, δίνεις ένα IELTS εκείνη τη στιγμή και τέλος, μετά από 2 χρόνια οι περισσότεροι δεν θα αναγνωρίζουν το proficiency έτσι κι αλλιώς.
AristidisZ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Δηλαδή για να καταλάβω, το θέμα είναι να πάρεις ένα χαρτί ή να ανέβεις κάποια επίπεδα παραπάνω στη ξένη γλώσσα ; Από όσο θυμάμαι το FCE με το CPE ήταν η μέρα με τη νύχτα πάντως...
NikosPJPH Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Ρε μην του λέτε χαζομάρες του παιδιού. Φυσικά και χρειάζεται το proficiency. Στην Ελλάδα ζούμε! όπου για μια δουλειά entry level μόνο την μάνα σου δεν ζητάνε. Πόσο αστείο. να ζητάνε c2 σε μια αγγελία και εν τέλη να μην τα χρησιμοποιοήσεις ποτέ τα αγγλικά. @ts μην ακους αυτά που σου λένε. πάνε για ecpe που είναι πιο εύκολο. Το ΙΕΛΤΣ είναι για εντελώς άλλη χρήση!!!! για να φύγεις έξω ή σπουδές στο εξωτερικό.
bilya Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Ρε μην του λέτε χαζομάρες του παιδιού. Φυσικά και χρειάζεται το proficiency. Στην Ελλάδα ζούμε! όπου για μια δουλειά entry level μόνο την μάνα σου δεν ζητάνε. Πόσο αστείο. να ζητάνε c2 σε μια αγγελία και εν τέλη να μην τα χρησιμοποιοήσεις ποτέ τα αγγλικά. @ts μην ακους αυτά που σου λένε. πάνε για ecpe που είναι πιο εύκολο. Το ΙΕΛΤΣ είναι για εντελώς άλλη χρήση!!!! για να φύγεις έξω ή σπουδές στο εξωτερικό. ε ναι πρέπει να συντηρήσουμε τα κοινωνικά κόμπλεξ των γονιών μας. Δλδ τι θα πάθει αν το δώσει σαν φοιτητής δεν θα χει χρόνο??? Χώρια οτι σαν πιο ώριμο άτομο μαθαίνεις την γλώσσα καλύτερα κ με περισσότερο ενδιαφέρον.
Βασίλης_29 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Τι λες, αν δώσω CPE αύριο το παίρνω ή όχι ; Εγώ λέω οχι. Δεν επαρκούν τα αγγλικά που ασχολείσαι στο διαδίκτυο και τον υπολογιστή για να είσαι σε θέση να δώσεις και να πάρεις αυτό το πιστοποιητικό. Αυτά τα αγγλικά χρησιμεύουν για να κρατήσεις το επίπεδο μέχρι Β2 και να μην πέσεις και κάτω από αυτό, από C1 - C2 όσο περνάει ο καιρός από τότε που πήρες το τελευταίο πιστοποιητικό τόσο χάνεις σε ετοιμότητα για να δώσεις και σε γνώσεις.
NickTG Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Ακόμα υπάρχουν φροντιστήρια αγγλικών ; Όχι, έχουν κλείσει όλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα