redykt Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 δεν εχω καταλαβει τι παραπανω προσφερει το πλυντηριο στα παπουτσια απο ενα λαστιχο με πιεση και βουρτσα, ωστε να αξιζει και ο ολος προβληματισμός οτι πατας απλα ενα κουμπι. υγ: κι εγω ετσι με βουρτσα τα πλενω μια στο τοσο
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Είμαι κατά του τα πλένονται τα παπούτσια στο πλυντήριο πλην ειδικών περιπτώσεων λ.χ να πατήσεις βαθιά μέσα σε μέρος ή λακκούβα με λασπόνερα και να εισέλθουν τα νέρα στο εσωτερικό από πάνω. Στο παρελθόν είχα διαπιστώσει πως όποτε έπλενα τα αθλητικά μου στο πλυντήριο υπήρχε κάποιο θέμα, είτε σκίσιμο στην εσωτερική φόδρα είτε θέμα απορρόφησης κραδασμών. Σε κάθε περίπτωση, εγώ έχω 2 ζευγάρια αθλητικών χειμερινά-εαρινά που τα αλλάζω κάθε 6μηνο. Στο 6μηνο λοιπόν πριν βάλω τα παπούτσια στο κουτί τους, βγάζω τους πάτους τους οποίους πλένω, μετά εσωτερικά ρίχνω ταλκ και το απλώνω με έναν χαρτοβάμβακα σε όλα τα μέρη του παπουτσιού έτσι όλες οι άσχημες οσμές εξουδετερώνονται, αν υπάρχουν ακαθαρσίες και βρωμιές από κάτω κοιτάω να τις αφαιρέσω όσο γίνεται με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, μετά βρέχω το κάτω μέρος με νερό και ψεκάζω με ένα καλό απολυμαντικό, καθαρίζω το παπούτσι εξωτερικά αν υπάρχει κάτι και μετά το ψεκάζω με ειδικό αποσμητικό για παπούτσια (άρωμα λεβάντας) και τελείωσα. 4
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Ε νταξ, απλά όταν δίνεις 100ευρώ για παπούτσι, κοιτάς να προστεύσεις οτι αγόρασες να επιμυκήνεις την διάρκεια ζωής του και δεν ρισκάρεις, εκτός κι αν μιλάμε για κανένα φθηνό παπούτσι 40-50ευρώ, ο μαγαζάτορας τότε που τα αγόρασα μου είπε οτι μπορούν να πλυθούν στο νερό, μετά του είπα προχείρως τι έκανα και συμφώνησε οτι αυτό που κάνω είναι καλύτερο. Έχω αγοράσει και κάτι πάτους σιλικόνης 30ευρώ, τους κανονικούς που έχει μέσα αντέχουν 1-1.5 έτος μετά δεν κάνουν δουλειά, έχω και ορθοπεδικά θέματα, η άνεση και η απορρόφηση κραδασμών είναι το παν στο παπούτσι. 1
phanispal Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Έχω την εντύπωση ότι ένα παπούτσι τέτοιας κατηγορίας έχει διάρκεια ζωής ~6 μήνες.
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Έχω την εντύπωση ότι ένα παπούτσι τέτοιας κατηγορίας έχει διάρκεια ζωής ~6 μήνες. Γενικώς, η διάρκεια ζωής των παπουτσιών είναι σε χιλιόμετρα ή μίλια, στην απόσταση αυτή θεωρείται οτι έχει απωλέσει το 50% της ικανότητας απορρόφησης κραδασμών (για πέταμα δηλαδή), αν φτάσει 0% είναι σαν να φοράς ξύλινα πασούμια ή πέτρα....., τα χλμ αυτά εξαρτώνται και από το βάρος, είναι για έναν άνθρωπο με φυσιολογικό βάρος, αύξηση βάρους κατά χ% μειώνει τα χλμ κατά χ% ανάλογα. Από εκεί και πέρα αν γνωρίζεις πόσο περπατάς κατά μέσο όρο ανα ημέρα/εβδομάδα προσδιορίζεις τον χρόνο που θα αντέξει. Αλλά οι κατασκευαστές δεν δίνουν τέτοια στοιχεία, μόνο σε παπούτσια ειδικών κατηγοριών και συγκεκριμένων κατασκευαστών που απευθύνονται σε αθλητές και δρομείς. Οπότε το μόνο που βρίσκεις είναι πολύ γενικά στοιχεία από το google σε διάφορα forum. Το μέσο αθλητικό παπούτσι καλής με σχετικά καλής ποιότητας και μάρκας αντέχει 300-600χλμ, παπούτσια για αθλητές και μαραθωνοδρόμους 1000-1500χλμ, πολύ ακριβές τιμές 200ευρώ και πάνω. Αναλόγως πόσο περπατάς ή τρέχεις την ημέρα και τι βάρος έχεις σε σχέση με τον μέσο όρο υπολογίζεις χρόνο. (Φυσιολογικό βάρος = Ύψος σε cm - 100).
kokkigodynia Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Είμαι κατά του τα πλένονται τα παπούτσια στο πλυντήριο πλην ειδικών περιπτώσεων λ.χ να πατήσεις βαθιά μέσα σε μέρος ή λακκούβα με λασπόνερα και να εισέλθουν τα νέρα στο εσωτερικό από πάνω. Στο παρελθόν είχα διαπιστώσει πως όποτε έπλενα τα αθλητικά μου στο πλυντήριο υπήρχε κάποιο θέμα, είτε σκίσιμο στην εσωτερική φόδρα είτε θέμα απορρόφησης κραδασμών. Σε κάθε περίπτωση, εγώ έχω 2 ζευγάρια αθλητικών χειμερινά-εαρινά που τα αλλάζω κάθε 6μηνο. Στο 6μηνο λοιπόν πριν βάλω τα παπούτσια στο κουτί τους, βγάζω τους πάτους τους οποίους πλένω, μετά εσωτερικά ρίχνω ταλκ και το απλώνω με έναν χαρτοβάμβακα σε όλα τα μέρη του παπουτσιού έτσι όλες οι άσχημες οσμές εξουδετερώνονται, αν υπάρχουν ακαθαρσίες και βρωμιές από κάτω κοιτάω να τις αφαιρέσω όσο γίνεται με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, μετά βρέχω το κάτω μέρος με νερό και ψεκάζω με ένα καλό απολυμαντικό, καθαρίζω το παπούτσι εξωτερικά αν υπάρχει κάτι και μετά το ψεκάζω με ειδικό αποσμητικό για παπούτσια (άρωμα λεβάντας) και τελείωσα. 2
panosno1com Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Το ειδικο αποσμητικο απο που το αγορασες? 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Το ειδικο αποσμητικο απο που το αγορασες? Στο μαγαζί που πήρα τα παπούτσια τους ρώτησα αν έχουν κάποιο άρωμα που να ψεκάζεις τα παπούτσια και να απολυμαίνει. Είχανε κάτι, που βέβαια είναι μόνο άρωμα για παπούτσια οχι απολυμαντικό.
zoranb Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Ποιούς πάτους σιλικόνης έχεις πάρει; Έχεις κανένα link να δούμε;
Βασίλης_29 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Τώρα οχι, πρέπει να κοιτάξω το κουτί απ' έξω να δω. Τους είχα πάρει από τα intersport, από το ένα μέρος πορτοκαλί-μαύρο χρώμα απ' το άλλο διάφορα χρώματα. Πήρα το μεγαλύτερο νούμερο γιατί φοράω μεγάλο παπούτσι. Απ΄οτι φαίνεται θα αντέξουν για χρόνια.
papoys1 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 https://www.sensities.com/aromatotherapeia/aitheria-elaia-meigmata/1446/teiodentro-10ml Το καλίτερο φάρμακο για κακοσμία και μύκητες στα πόδια. Από τότε που το χρησιμοποιώ δεν υπάρχει κακοσμία και δεν χρειάστηκε να ξαναπλύνω τα αθλητικά παπούτσια μου παρά μόνο εξωτερικά με κρύο νερό και κάποιο σφουγγάρι ή πανάκι.
haris_216 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 δεν εχω καταλαβει τι παραπανω προσφερει το πλυντηριο στα παπουτσια απο ενα λαστιχο με πιεση και βουρτσα, ωστε να αξιζει και ο ολος προβληματισμός Καμία σχέση το αποτέλεσμα (καθαριότητα) του ενός με το άλλο. Έπλενα τα αθλητικά μου πάντα εκτός πλυντηρίου για 10ετίες θεωρώντας ότι είχα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Με το που τα έβαλα στο πλυντήριο κατάλαβα πόσο μακριά νυχτωμένος ήμουν όταν νόμιζα ότι τα καθάριζα. Από τότε μόνο στο πλυντήριο (εννοείται ότι δεν το κάνω κάθε μήνα). Συνήθως τα βάζω μαζί με αντίστοιχα για πλύσιμο (σακίδια, παλιόρουχα, κλπ) κι έτσι δεν έχω πρόβλημα ούτε με χτυπήματα ή κάτι άλλο από αυτά που αναφέρθηκαν (για τις μυρωδιές που διάβασα πραγματικά με εξέπληξε αφού δεν είχα θέμα). Το μόνο που προσέχω είναι μετά το πλύσιμο, το στέγνωμα να γίνεται όχι σε απευθείας "επαφή" με τον ήλιο για να μην έχω κιτρινίλες (δεν το έπαθα ποτέ αλλά κάπου το άκουσα/διάβασα και είπα να το προσέχω, just in case) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα