Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν τη γουστάρω αυτή τη λέξη, αλλά δε μου έρχεται άλλη στο μυαλό.

Τον τελευταίο καιρό, έχω γίνει μάρτυρας σε τέτοιες καταστάσεις. Το δύσκολο στις περιπτώσεις είναι ότι γίνονται από προϊσταμένους και διευθυντή της εταιρίας.

Πολλές φορές αφήνεται να εννοηθεί ότι γίνεται στο χαβαλέ μπροστά σε πολλούς ανθρώπους, αλλά μόνο τέτοιο δε φαίνεται στα δικά μου τα μάτια τουλάχιστον...

Θίγονται πολιτικές απόψεις εργαζομένων, στυλ ντυσίματος, γενικότερης εμφάνισης, καταγωγή, κλπ χωρίς να συντρέχει λόγος για τέτοιες αναφορές. Θα μπορούσα να καταλάβω, αν υπήρχε λόγος μιας Χ εμφάνισης, πχ συνάντηση με πελάτη. Αλλά για αυτούς που δέχτηκαν το bullying δεν παίζει τέτοιος λόγος. Θα μπορούσα να αναφέρω συγκεκριμένα γεγονότα, αλλά θα τα αποφύγω. Μπορώ να πω όμως φανταστικά παραδείγματα :

- (έρχεται έγγραφο ανορθόγραφο)  Καλά ρε, δεν ξέρεις ορθογραφία; Ε ναι, τι να περιμένω από χρυσαυγίτη; (Ο θιγόμενος είναι χρυσαυγίτης).

- Εσείς οι κομμουνιστές είστε τεμπέληδες...

- Εσείς εκεί στα χωριά...

- Αγόρι μου, πού είδες να φοράνε σκουλαρίκια οι άντρες;

Δεν ξέρω αν είναι εξαίρεση ή κανόνας σε εταιρίες τέτοια συμπεριφορά, αλλά σε μένα δε φαίνεται ωραίο. Και μάλλον δεν υπάρχει τρόπος αντίδρασης σε τέτοιες καταστάσεις. Αν θες να λέγεσαι πολιτισμένος, πιθανό να λέγεσαι και απολυμένος.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ειναι μονόπλευρο αυτο που λες. Πρεπει να δωσεις δικαιωμα για να εχεις μια τετοια συμπεριφορά.

Δεν κατάλαβα τι εννοείς.

Η κατ΄επανάληψη ανορθογραφία για παράδειγμα, απαιτεί αναφορά στα πολιτικά πιστεύω κάποιου;

Δημοσ.

Ναι, εφόσον είναι χρυσαυγίτης.

Και σε μένα δεν αρέσει η ιδεολογία τους, δε σημαίνει όμως  ότι θα συνδέσω την απόδοση στη δουλειά με τα πιστεύω τους.

Μα τι εταιρεία είναι αυτή που έχει χρυσαυγίτες, αριστερούς, χωριάτες και ξεπλένηδες?

Χεχε...δεν είναι όλοι Κολωνακιώτες και Πασοκονδ...

Δημοσ.

Δεν τη γουστάρω αυτή τη λέξη, αλλά δε μου έρχεται άλλη στο μυαλό.

Τον τελευταίο καιρό, έχω γίνει μάρτυρας σε τέτοιες καταστάσεις. Το δύσκολο στις περιπτώσεις είναι ότι γίνονται από προϊσταμένους και διευθυντή της εταιρίας.

Πολλές φορές αφήνεται να εννοηθεί ότι γίνεται στο χαβαλέ μπροστά σε πολλούς ανθρώπους, αλλά μόνο τέτοιο δε φαίνεται στα δικά μου τα μάτια τουλάχιστον...

Θίγονται πολιτικές απόψεις εργαζομένων, στυλ ντυσίματος, γενικότερης εμφάνισης, καταγωγή, κλπ χωρίς να συντρέχει λόγος για τέτοιες αναφορές. Θα μπορούσα να καταλάβω, αν υπήρχε λόγος μιας Χ εμφάνισης, πχ συνάντηση με πελάτη. Αλλά για αυτούς που δέχτηκαν το bullying δεν παίζει τέτοιος λόγος. Θα μπορούσα να αναφέρω συγκεκριμένα γεγονότα, αλλά θα τα αποφύγω. Μπορώ να πω όμως φανταστικά παραδείγματα :

- (έρχεται έγγραφο ανορθόγραφο)  Καλά ρε, δεν ξέρεις ορθογραφία; Ε ναι, τι να περιμένω από χρυσαυγίτη; (Ο θιγόμενος είναι χρυσαυγίτης).

- Εσείς οι κομμουνιστές είστε τεμπέληδες...

- Εσείς εκεί στα χωριά...

- Αγόρι μου, πού είδες να φοράνε σκουλαρίκια οι άντρες;

Δεν ξέρω αν είναι εξαίρεση ή κανόνας σε εταιρίες τέτοια συμπεριφορά, αλλά σε μένα δε φαίνεται ωραίο. Και μάλλον δεν υπάρχει τρόπος αντίδρασης σε τέτοιες καταστάσεις. Αν θες να λέγεσαι πολιτισμένος, πιθανό να λέγεσαι και απολυμένος.

Καλως ηλθες στην Ελλαδα.

Απο εδω οι νεοι σου συναδελφοι/προισταμενοι/υφισταμενοι κλπ. Καλη αρχη!

• Like 3
Δημοσ.

Και σε μένα δεν αρέσει η ιδεολογία τους, δε σημαίνει όμως  ότι θα συνδέσω την απόδοση στη δουλειά με τα πιστεύω τους.

'Εχει μια λογική όμως όταν πολλοί από αυτούς είναι αμόρφωτοι άρα και ανορθόγραφοι.

Εγώ πάντως τα βρίσκω αστεία κάτι τέτοια "προσβλητικά" και πάντα προσθέτω κιόλας όταν γίνονται εις βάρος μου (π.χ. εσείς οι κομμουνιστές είστε τεμπέληδες, - Και άπλυτοι επίσης). Με κανένα από τα παραδείγματα δεν θα είχα παρεξηγηθεί.

• Like 1
Δημοσ.

Μα τι εταιρεία είναι αυτή που έχει χρυσαυγίτες, αριστερούς, χωριάτες και ξεπλένηδες?

Έλα μου ντε.

Και να παίζουν τέτοιες συνομιλίες στον χώρο εργασίας με το HR(ή τουλάχιστον το προϊστάμενο) να ξύνεται.

Μήπως είναι Δημόσιο ή μικρή εταιρεία με "γνωστούς";

Διότι μονό εκεί έχω ζήσει τέτοιες καταστάσεις δίχως να πάρει πόδι κανείς.Σε μεγαλύτερες έχει πολλά κομματόσκυλα, αλλά κρατάν τα προσχήματα σε γενικές γραμμές.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...