Προς το περιεχόμενο

iPhone X. Το μέλλον του smartphone κατά Apple


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπως αναμενόταν, η Apple ανακοίνωσε το επετειακό –για τα δέκα χρόνια της συσκευής που ουσιαστικά την γιγάντωσε- iPhone. Το iPhone X, ή αλλιώς το “μέλλον του smartphone” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην παρουσίαση του ο Tim Cook, ανακοινώθηκε πριν λίγο επίσημα από την Apple, και θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα στις 3 Νοεμβρίου με τιμή φωτιά.

Το νέο iPhone X (το X είναι ο λατινικός αριθμός 10) είναι αναμφισβήτητα μία από τις σημαντικότερες συσκευές της εταιρείας, σηματοδοτώντας την –μερική- απομάκρυνση της από τον σχεδιασμό που πρωτοεμφανίστηκε με το iPhone 6 και διατηρήθηκε για τέσσερις γενιές, μέχρι και τα σημερινά iPhone 8 και iPhone 8 Plus. Το νέο iPhone X επίσης σηματοδοτεί και μία ακόμη αλλαγή που αφορά στην οθόνη, η οποία δεν είναι τεχνολογίας LCD IPS αλλά OLED (Organic Light Emitting Diode).

 

Η οθόνη Super Retina, που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της πρόσοψης έχοντας διαγώνιο 5,8 ιντσών, προβάλλοντας ως πλεονέκτημα ένα εκπληκτικό screen-to-body ratio, υποστηρίζει ανάλυση 2436 x 1125 pixels (458ppi) και προστατεύεται από ανθεκτικό γυαλί. Η οθόνη υποστηρίζει HDR, Dolby Vision και HDR10 και επιδεικνύει… ως τεχνολογίας OLED, ένα εκατομμύριο προς ένα λόγο αντίθεσης ενώ επιπλέον πρόκειται για μία True Tone οθόνη με υποστήριξη 3D Touch.

 

Όπως είναι φανερό, απουσιάζει το χαρακτηριστικό κυκλικού σχήματος κεντρικό πλήκτρο (Home Button) που έχει εξελιχθεί μέσα στο χρόνο για να φτάσει στην έκδοση που υπάρχει στα iPhone 8 και iPhone 8s. Αυτό που προβλημάτισε τους περισσότερους, μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν και τις διάφορες διαρροές, είναι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων TouchID.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Εφόσον θα απουσίαζε το home button, τι θα γινόταν με το TouchID; Την απάντηση έδωσε απόψε η Apple με το FaceID, μία τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, που αντικαθιστά το TouchID και που μοιάζει με το Windows Hello, έχοντας και infrared camera μεταξύ άλλων αισθητήρων (dot projector, flood iluminator, truedepth camera, proximity sensor, ambient light sensor κ.ά). Σύμφωνα με την Apple, το FaceID είναι ιδιαίτερα ασφαλές, και η πιθανότητα να γίνει λάθος είναι μία στο ένα εκατομμύριο (αυτή πάντως την πιθανότητα την είδαμε κατά την παρουσίαση, όπου το FaceID στο πρώτο live demo, απέτυχε να αναγνωρίσει το στέλεχος της Apple).

 

Μία ακόμα σημαντική αλλαγή σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, είναι η επιστροφή στην “γυάλινη”… πλάτη. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, πέρα από την προφανή αλλαγή στο αισθητικό αποτέλεσμα, είναι και ουσιαστική αφού φέρνει την ασύρματη φόρτιση στους φίλους του iPhone (η εταιρεία ανακοίνωσε και τη βάση ασύρματης φόρτισης AirPower).

 

Όπως συμβαίνει και με το iPhone 8 Plus, έτσι και το iPhone X διαθέτει δύο κάμερες –αν και σε κάθετη διαρρύθμιση. Βασίζονται σε δύο αισθητήρες 12 Megapixels και με συστήματα φακών με διάφραγμα f/1.8 (wide angle) και f/2.8 (telephoto). Πολύ σημαντική διαφορά, είναι ότι σε αντίθεση με το iPhone 8 Plus, η οπτική σταθεροποίηση εικόνας υποστηρίζεται και από τις δύο κάμερες. Οι δύο κάμερες συνοδεύονται από flash (Quad-LED true tone flash). Όσον αφορά στην υποστήριξη βίντεο, υποστηρίζεται λήψη 4K αλλά και 1080p με 240 fps για slow motion ενώ υπάρχει νέος, dedicated ISP στο εσωτερικό της συσκευής η οποίας εξοπλίζεται με το νέο A11 Bionic SoC.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

To Α11 Bionic SoC ενσωματώνει εξαπύρηνο επεξεργαστή (δύο υψηλής απόδοσης πυρήνες και τέσσερις οικονομικούς από άποψη κατανάλωσης). Το διπύρηνο άρθρωμα σύμφωνα με την Apple είναι 25% ταχύτερο από το A10 ενώ το τετραπύρηνο άρθρωμα είναι 70% ταχύτερο από το A10. Πέρα από την εξαπύρηνη CPU, στο εσωτερικό του A11 Bionic SoC υπάρχει και μία ισχυρή GPU που σχεδίασε η ίδια η εταιρεία.

 

Το νέο iPhone X αντέχει στη σκόνη και στο νερό, όπως συμβαίνει και με τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus, έχει στερεοφωνικά ηχεία και υποστηρίζει Bluetooth 5.0 και LTE Advanced ενώ υποστηρίζεται και fast charging.

 

Οι προπαραγγελίες για το iPhone X θα ξεκινήσουν από τις 27 Οκτωβρίου ενώ η διάθεση του παγκοσμίως θα ξεκινήσει στις 3 Νοεμβρίου, με την Ελλάδα να περιλαμβάνεται στο πρώτο κύμα. Το κόστος του ξεκινάει από τα $999 για τις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ στην Ευρώπη είναι αρκετά υψηλότερες αφού η τιμή του μοντέλου των 64GB στο γαλλικό Apple Store έχει οριστεί στα €1159 ενώ η τιμή για το μοντέλο των 256GB σπάει όλα τα ρεκόρ και φτάνει τα €1359.

 


Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις έκανα παραγγελία .... το note 8 .... 

 

 

Τρομερη καινοτομια και ετοι φωτός μπροστά ...απο το Nokia 3210 .... Για κλάματα 

Επεξ/σία από drmanakias
  • Like 15
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαιρετικες οι αλλαγες!

 

Ειχε μεινει αρκετα πισω απο τον ανταγωνισμο στον σχεδιασμο/form factor και επρεπε να τον ακολουθησει.

Πιθανως και να τον ξεπερασε(αυτα ειναι τα θετικα του ανταγωνισμου), ας τα δουμε και απο κοντα!

 

 

Οι αλλαγες αναμενομενες, ηταν στοιχεια που ειχαμε δει σε παρομοια μορφη σε αλλα κινητα:

 

Πχ το τωρινο iphone σε σχεση με ενα galaxy s8 διαφερει στο οτι το s8 εχει:

1) οθονη πιο μακροστενη με διαφορετικη αναλογια απο την συνηθισμενη 16:9

2) πολυ μικρα bezel

3) στρογγυλεμενες γωνιες στην οθονη

4) απουσια hardware home button

5) amoled οθονη

6) οθονη με πολυ υψηλο ppi

7) καποιο ειδος face/iris recognition

 

Λες να φερει καποια απο αυτα τα χαρακτηριστικα το καινουριο iPhone;

 

Επισης, σχεδιαστικα το καινουριο iPhone πιστευεις οτι θα μοιαζει περισσοτερο στο σχεδιασμο των mi mix, s8,essential phone, lg, g6 ή  στο τωρινο iPhone 7;

7EhhHmafZoxC.JPG

 
 
Με βλεπω για αγορα και ελπιζω να με κερδισει αυτην την φορα το iPhone ξανα μετα απο χρονια.
  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ξεκλείδωμα με face id μπορεί να μοιάζει μια χαρά στημένο.. αλλά μου φαίνεται πολύ βαρετό να πρέπει να σηκώνεις το τηλέφωνο συνέχεια και να το κοιτάς...

Λείπει το touch id

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο ορισμος της καινοτομιας ειναι το νεο Face ID.

 

Σε αντιθεση με τις μεχρι τωρα υλοποιησεις απο τους κορεατες, οπου το κινητο απλα χρησιμοποιει την καμερα του κινητου.

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή είδα live την παρουσίαση το τηλέφωνο τα σπάει. Όχι για αγορά σ΄ αυτή την τιμή, αλλά ανεβάζει τον πήχη σε ορισμένους τομείς κι αυτό είναι σίγουρα υπέρ μας.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν σας άρεσε το Iris scanner ... Κραζατε ... Και λέγατε αργεί ... Πρέπει να σηκώνεις το τηλέφωνο ... Πάρτε τώρα το ίδιο σχεδόν πράμα ... Και η καινοτομια είναι το worless charging ...4 χρόνια πριν στο Lumia 820...

  • Like 17
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...