Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

​Καλησπερα. Ηθελα να ρωτησω αν γινεται με καποιο τροπο συγγενικο σου προσωπο να σου παραχωρησει ακινητο για (χ) χρονικο διαστημα, και εγω στη συνεχεια να μπορεσω να το νοικιασω σε τριτους με το δικο μου ονομα???

Δημοσ.

​Καλησπερα. Ηθελα να ρωτησω αν γινεται με καποιο τροπο συγγενικο σου προσωπο να σου παραχωρησει ακινητο για (χ) χρονικο διαστημα, και εγω στη συνεχεια να μπορεσω να το νοικιασω σε τριτους με το δικο μου ονομα???

Για να μπορέσεις να το κάνεις αυτό θα πρέπει να σου κάνει "δωρεά επικαρπίας εν ζωή". Γίνεται μόνο με συμβολαιογραφική πράξη(έχει κόστος δηλαδή). 

Δημοσ.

πάνω σε αυτό το θέμα έχω ακούσει κάτι κουλό...

οτι άν ο κάποιος συγγενείς για παράδειγμα σου παραχωρήσει δωρεάν ένα ακίνητο, προκύπτει ένα αντικειμενικό νοίκι το οποίο επιβαρύνετε φορολογικά ο ιδιοκτήτης. ισχύει κάτι τέτοιο?     

Δημοσ.

Εάν έχει ρεύμα ενοικίασε το να δεις πως πάει και στην πορεία κανείς και συμβόλαια και από όλα

Με ποιον τρόπο θα νοικιάσει σε τρίτους ένα ακίνητο που δεν του ανήκει, ώστε στο μέλλον να κάνει το συμβόλαιο για να έχει δικαίωμα να το νοικιάζει;

Πάει θα τρελαθούμε εντελώς εδώ μέσα!

Δημοσ.

πάνω σε αυτό το θέμα έχω ακούσει κάτι κουλό...

οτι άν ο κάποιος συγγενείς για παράδειγμα σου παραχωρήσει δωρεάν ένα ακίνητο, προκύπτει ένα αντικειμενικό νοίκι το οποίο επιβαρύνετε φορολογικά ο ιδιοκτήτης. ισχύει κάτι τέτοιο?

Ναι ισχύει, και αν το σκεφτείς λίγο κάθε άλλο παρά κουλό είναι.

Δημοσ.

Να περάσει το ακίνητο στο όνομα του θέλει συμβολαιογράφο,τώρα εάν το ενοικιάσει για χ χρονικό διάστημα να το ενοικιάσει ως μεσίτης,αλλιώς δεν συμφέρει.μετα θα πρέπει να ξαναγυρίσει το ακίνητο στους αρχικούς ιδιοκτήτες;

Δημοσ.

απο την άποψη οτι ο ιδιοκτήτης θα αποκρύπτει εισοδήματα? αυτήν την λογική μόνο για επαγγελματικό χώρο να φανταστώ...

Γιατί, μόνο οι επαγγελματικοί χώροι δίνουν εισοδήματα? Οι κατοικίες όχι?

Δημοσ.

ποιος ο σκοπός της παραχώρησης; και τι συγγένεια έχετε; 

προκειται για ξαδελφο μου. Ειναι ιδιοκτητης διαμερισματος το οποιο χρειαζεται ολικη ανακαινιση, απλα δεν διαθετει τα χρηματα για να την κανει ωστε να το νοικιασει. Οποτε ειπαμε να κανω εγω την ανακαινιση με δικα μου εξοδα, και να μπορω να το εκμεταλλευτω για καποια χρονια(δηλαδη να το νοικιασω σε τριτους). Για αυτο θελω να μαθω αν γινεται ωστε να ειμαι καλυμμενος, και να μην βρεθω σε μπελαδες.

Δημοσ.

προκειται για ξαδελφο μου. Ειναι ιδιοκτητης διαμερισματος το οποιο χρειαζεται ολικη ανακαινιση, απλα δεν διαθετει τα χρηματα για να την κανει ωστε να το νοικιασει. Οποτε ειπαμε να κανω εγω την ανακαινιση με δικα μου εξοδα, και να μπορω να το εκμεταλλευτω για καποια χρονια(δηλαδη να το νοικιασω σε τριτους). Για αυτο θελω να μαθω αν γινεται ωστε να ειμαι καλυμμενος, και να μην βρεθω σε μπελαδες.

Μάλλον γίνεται αλλα θα πρέπει να ρωτήσεις νομικό, οποτε τα έξοδα για δικηγόρο ή/και συμβολαιογράφο δεν βλέπω να τα γλιτώνεις.

Δημοσ.

Γιατί, μόνο οι επαγγελματικοί χώροι δίνουν εισοδήματα? Οι κατοικίες όχι?

εισόδημα δίνουν, αλλά μια χαρά νοικιάζεις σπίτι μαύρα.

εγώ για παράδειγμα μένω σε ένα σπίτι στο οποίο έχω την υψηλή κυριότητα, αλλά και να πάω να μείνω σε ένα άλλο σπίτι της οικογενείας μου που πρακτικά θα ήταν δωρεάν παραχώρηση πού θα φανεί? ενώ αν μου παραχωρήσει ένα κατάστημα για παράδειγμα ο πατέρας μου για να το ανοίξω, τα πράγματα απ ότι φαίνεται αλλάζουν.      

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...