Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

3. "Ειδικά όταν σταματάει για έλεγχο για ναρκωτικά"; Πρέπει να κάνεις πλάκα έτσι;

Πρώτον, ο έλεγχος για ναρκωτικά είναι η #1 δραστηριότητά τους σε συχνότητα με την οποία έρχονται σε επαφή με τυχαίους (αθώους μέχρι αποδείξεως του εναντίου!) πολίτες. Αν δεν επιβάλλεται να είναι ευγενικοί και να σέβονται τα δικαιώματά σου εκεί τότε πότε ακριβώς επιβάλλεται; Και άμα σου βρουν τίποτα να σε δείρουν και λίγο μπας και δώσεις και κανέναν άλλο;

Δεύτερον, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Δηλαδή αν έρχονται να εκτελέσουν ένταλμα να δουν αν έχεις παιδική πορνογραφία στον υπολογιστή σου δεν υπάρχει θέμα να σου πουν πριν βρουν τίποτα "βούλωστο μουνόπανο εκεί που θα πας θα είναι χειρότερα";

Περιορίζω τον εαυτό μου αυτή τη στιγμή γιατί θα ήθελα να είμαι σίγουρος πώς το σκέφτεσαι πριν συνεχίσω.

Θα απαντώ συνοπτικά σε αυτά που νομίζω ότι έχουν νόημα να απαντήσω, γιατί έχεις κάνει quote το μισό insmonia και συζήτηση έτσι δεν γίνεται. Φυσικά αν κάπου δεν σε καλύπτω μου λες.

Αν απαντούσα όπως απαντάει ο defacer, σε όλο το τρίτο ερώτημα θα έπρεπε να γράψω "straw man" και να τελειώσει εκεί η κουβέντα μας (θυμάσαι?).

Επειδή όμως μου αρέσει η συζήτηση με επιχειρήματα, θα επαναλάβω ότι μιλάω για συγκεκριμένο μέρος, συγκεκριμένη χρονική στιγμή, συγκεκριμένη ομάδα και συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Όπως (ελπίζω!) δεν αναρωτιέσαι αφού είναι άοπλος ο αστυνομικός που κάνει επικύρωση ταυτότητας γιατί είναι ντυμένος με οπλοπολυβόλο λέιζερ και αλεξίσφαιρο ο ΜΑΤ/ΟΠΚΕ/ΣουΞουΜουξου, έτσι δεν καταλαβαίνω γιατί αναρωτιέσαι που άλλη συμπεριφορά έχει ο τροχονόμος στην Κηφισίας και άλλη συμπεριφορά η ΟΠΚΕ στην εθνική οδό προς Ρέθυμνο βραδιάτικα.

Επειδή ένας από τους δύο μας έχει βρεθεί σε πάνω από 5 ελέγχους (6, χο) και αυτός δεν είσαι εσύ, αλλιώς δεν θα δήλωνες αυτά που δηλώνεις, μπορώ να σου επιβεβαιώσω ότι η συμπεριφορά και η ευγένεια αλλάζει ανάλογα με το τι έχουν να κάνουν. Με έχουν σταματήσει με κοπέλα, με έχουν σταματήσει μόνο μου, με έχουν σταματήσει με οικογένεια και με έχουν σταματήσει και με NAVARA συγχωριανού μου.

Θα ήμουν εντελώς ηλίθιος να περίμενα την ίδια συμπεριφορά σε όλες τις περιπτώσεις και θα είχες δίκιο εσύ αν σε όλες τις περιπτώσεις η αντίδραση τους ήταν "κατεβείτε κάτω μαλακισμένα μην σας πάω παρτούζα μέχρι το τμήμα". Δεν ήταν.

Σε άλλο παλικάρι που ήμασταν φαντάροι μαζί του είπαν επι λέξει "πες μας που το έχεις, γιατί θα φέρουμε το σκύλο εδώ και θα γίνει της πουτάνας". Το παλικάρι χέστηκε και έβγαλε ένα σακουλάκι της πλάκας από το πορτπαγκάζ, που αν τον πήγαιναν με το σεις και με το σας ή δεν θα το έβρισκαν ποτέ ή θα ξημεροβραδιάζονταν να τσεκάρουν ένα αμάξι.

Σίγουρα τώρα το επόμενο επιχείρημα σου θα είναι "δηλαδή θα συμφωνούσες να τον σάπιζαν στο ξύλο για να το έλεγε γρηγορότερα" και προφανώς θα σε αφήσω να το σκεφτείς, χωρίς να απαντήσω.

Πρώτον, τι να λέει πως αυτός είναι ο σκοπός του; Και μένα ο σκοπός μου μπορεί να είναι να βρω γκόμενα, είμαι δικαιολογημένος να παρενοχλώ άγνωστες στο δρόμο; Ή μήπως ο ορισμός της loaded question και οι μαλακίες "εσύ σίγουρα πίνεις" δεν είναι παρενόχληση;

[...]Αυτό που λες είναι παραπλανητικό και ακόμα περισσότερο στα πλαίσια της συγκεκριμένης περίπτωσης, γιατί ο έμπορος ξέρει πάρα πολύ καλά πώς λειτουργεί το πράγμα και πώς πρέπει να φερθεί. Το μόνο είδος ανθρώπου που θα φερθεί διαφορετικά είναι αυτός που θα ψαρώσει -- προφανώς όχι ο έμπορας.

Και τρίτον, ο σκοπός και κάτι τα μέσα.

Δεν ξέρω ποιος είναι εσένα ο σκοπός σου, σκοπός δικός τους είναι ένας.

Αφού λοιπόν απαντάς μόνος σου στην ερώτηση, δεν καταλαβαίνω γιατί ρωτάς in the first place. Ο ψαρωμένος λοιπόν, όπως ο TS θα χεστεί πάνω του, οπότε όταν έχεις σταματήσει άλλους 1000, η αντίδραση σου είναι "αποκλείεται αυτός να κουβαλάει ναρκωτικά, αλλά lets check". Ο έμπορος/whatever θα ξεκινήσει από το σάλτα γαμήσου, μέχρι το ψύχραιμο "ξέρεις ποιος είμαι εγώ" και το "ήντα μου λαλείς έπαε, γω είμαι από το Λασίθι και σε πλερώνω, ανε μου πειράξει το αγροτικό θα σε γαμήσω".

Αυτό με το σκοπό και τα μέσα το ξανάγραψες, ολόκληρο, οπότε σε παραπέμπω στις πρώτες μου παραγράφους.

Γενικά, το να βομβαρδίζουμε την politically correct άποψη μας σε κάθε θέμα είναι καλό, θεμιτό και πραγματικά χαίρομαι που υπάρχουν φωνές ψυχραιμίας για κάθε topic, παρόλο που δεν φαίνεται. Από κει και πέρα, σκοπός μιας συζήτησης και γενικότερα της ανταλλαγής απόψεων είναι να καταλαβαίνουμε γιατί κάνει κάτι ο άλλος, ώστε να είμαστε και ορθότεροι στην κρίση μας.

Κι εγώ από την ασφάλεια του λάπτοπ μου, σίγουρα θα μιλούσα ευγενικά και με παρακαλετά σε κάθε NAVARA/RAV4/TOYOTA Hilux με φιμέ τζάμια που σταματούσα βραδιάτικα στην εθνική, όπως και σίγουρα αν κατέβαιναν τα ντουγάνια της ΟΠΚΕ από το αγροτικό και μου έλεγαν κατέβα από το αμάξι θα τους άρχιζα στο τρολλάρισμα ή στην κατήχηση ως ευσυνείδητος πολίτης. Αλλά.

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όπως (ελπίζω!) δεν αναρωτιέσαι αφού είναι άοπλος ο αστυνομικός που κάνει επικύρωση ταυτότητας γιατί είναι ντυμένος με οπλοπολυβόλο λέιζερ και αλεξίσφαιρο ο ΜΑΤ/ΟΠΚΕ/ΣουΞουΜουξου, έτσι δεν καταλαβαίνω γιατί αναρωτιέσαι που άλλη συμπεριφορά έχει ο τροχονόμος στην Κηφισίας και άλλη συμπεριφορά η ΟΠΚΕ στην εθνική οδό προς Ρέθυμνο βραδιάτικα.

Να σου λύσω την απορία.

Στην πρώτη περίπτωση, η υπηρεσία προβλέπει πως ο ένας θα είναι άοπλος και ο άλλος θα έχει λέιζερ.

Στη δεύτερη περίπτωση, η υπηρεσία προβλέπει πως και οι δύο θα σέβονται τον πολίτη.

Κάνω κάπου λάθος;

Θα ήμουν εντελώς ηλίθιος να περίμενα την ίδια συμπεριφορά σε όλες τις περιπτώσεις και θα είχες δίκιο εσύ αν σε όλες τις περιπτώσεις η αντίδραση τους ήταν "κατεβείτε κάτω μαλακισμένα μην σας πάω παρτούζα μέχρι το τμήμα". Δεν ήταν.

Υπάρχει μήπως περίπτωση να δικαιολογείς μαλάκες επειδή συνάντησες και σωστούς επαγγελματίες; Αν και δε μας λες τι όντως έγινε, οπότε δύσκολα να βγει κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα.

Σε άλλο παλικάρι που ήμασταν φαντάροι μαζί του είπαν επι λέξει "πες μας που το έχεις, γιατί θα φέρουμε το σκύλο εδώ και θα γίνει της πουτάνας". Το παλικάρι χέστηκε και έβγαλε ένα σακουλάκι της πλάκας από το πορτπαγκάζ, που αν τον πήγαιναν με το σεις και με το σας ή δεν θα το έβρισκαν ποτέ ή θα ξημεροβραδιάζονταν να τσεκάρουν ένα αμάξι.

Σίγουρα τώρα το επόμενο επιχείρημα σου θα είναι "δηλαδή θα συμφωνούσες να τον σάπιζαν στο ξύλο για να το έλεγε γρηγορότερα" και προφανώς θα σε αφήσω να το σκεφτείς, χωρίς να απαντήσω.

Είναι λίγο δύσκολο να γίνει συζήτηση αν δεν απαντάς. Στην προκειμένη όχι επειδή δεν καταλαβαίνουμε τι θα απαντήσεις έτσι που περίτεχνα το αφήνεις να εννοηθεί χωρίς να το ξεστομίσεις, αλλά επειδή όταν ξεστομίζεις κάτι έχουμε οι υπόλοιποι τη δυνατότητα να σου ζητήσουμε να το δικαιολογήσεις στα πλαίσια των υπόλοιπων πραγμάτων που έχεις πει.

Για παράδειγμα, αφού δε θα συμφωνούσες να τον δείρουν τότε ποιά είναι η ειδοποιός διαφορά που σε κάνει να μην έχεις πρόβλημα με την ψυχολογική βία;

Αν έπαιρναν το παλικάρι μέσα στο περιπολικό και του έλεγαν (για ψάρωμα ε) "πάμε τμήμα και δε θα ξαναδείς τον ήλιο μέχρι να τα βρούμε όλα" εκεί θα είχες πρόβλημα;

Γενικά, το να βομβαρδίζουμε την politically correct άποψη μας σε κάθε θέμα είναι καλό, θεμιτό και πραγματικά χαίρομαι που υπάρχουν φωνές ψυχραιμίας για κάθε topic, παρόλο που δεν φαίνεται. Από κει και πέρα, σκοπός μιας συζήτησης και γενικότερα της ανταλλαγής απόψεων είναι να καταλαβαίνουμε γιατί κάνει κάτι ο άλλος, ώστε να είμαστε και ορθότεροι στην κρίση μας.

Ας ξεκινήσουμε με έναν ορισμό. Ξέρω ξέρω, wikipedia...

Πολιτική ορθότητα είναι η χρήση λέξεων ή συμπεριφορών που δεν θεωρούνται προσβλητικές για καμία ομάδα ανθρώπων.

Το τι σχέση έχει αυτό με αυτά που συζητάμε θα ήθελα να μου το κάνεις μπουκίτσες γιατί δεν το βλέπω. Και αφού μας εξηγήσεις, ή μας εκφράσεις την επιθυμία σου να μην το κάνεις, αυτό το πράγμα, μπορώ και γω να σου πω τι συμπέρασμα βγάζω από την έκφραση "βομβαρδίζεις" "politically correct".

Συμφωνώ στο ότι μέρος του σκοπού μιας συζήτησης είναι να καταλαβαίνεις γιατί κάνει κάτι ο άλλος. Δυστυχώς όμως η άσπλαχνη κοινωνία στην οποία ζούμε δεν ενδιαφέρεται αν έκλεψα το ψωμί για να ταϊσω τα νηστικά παιδιά μου: εαν ο νόμιμος ιδιοκτήτης του ψωμιού το πάρει μανιάτικο να ασκήσει τα δικαιώματά του, θα βρεθώ φυλακή (or whatever). 

Με τον ίδιο τρόπο, ο σκοπός της παρούσας συζήτησης δεν είναι να πειστούμε πως ο καημένος αστυνομικός μπλα μπλα μπλα χέστηκα και γι' αυτό έκανε κάτι που δεν προβλέπεται, ας είμαστε επιεικείς. Ιδιαίτερα όταν έχουμε να κάνουμε με εξουσία και κατάχρησή της πρέπει να είμαστε ακριβώς το αντίθετο από επιεικείς.

Διαφορετικά, καταλαβαίνετε όλοι πως ο γιατρός δε φταίει που πήρε το φακελάκι, αφού οι ευγνώμονες συγγενείς του ασθενή επέμεναν διάολε. Άσε την άλλη ιστορία με το γραμματέα του υπουργού που πήρε μίζα, αυτός πάλι τι έφταιγε; Έτσι κι αλλιώς και οι δυο προσφορές το ίδιο κόστος έγραφαν στο χαρτί, και η γυναίκα του τις χρειαζόταν τις διακοπές. I could go on.

Κι εγώ από την ασφάλεια του λάπτοπ μου, σίγουρα θα μιλούσα ευγενικά και με παρακαλετά σε κάθε NAVARA/RAV4/TOYOTA Hilux με φιμέ τζάμια που σταματούσα βραδιάτικα στην εθνική, όπως και σίγουρα αν κατέβαιναν τα ντουγάνια της ΟΠΚΕ από το αγροτικό και μου έλεγαν κατέβα από το αμάξι θα τους άρχιζα στο τρολλάρισμα ή στην κατήχηση ως ευσυνείδητος πολίτης. Αλλά.

Έχασα λίγο εκείνο το σημείο της ιστορίας που όταν σταμάτησαν τον OP εκείνος κατέβασε το φιμέ τζάμι του Navara, γύρισε το κεφάλι 30 μοίρες προς τον αστυνομικό, κατέβασε δυο πόντους στη μύτη το μαύρο γυαλί, έφτυσε και είπε "τι λέει παιδάκια;". Μπορείς να το κάνεις quote να συνεννοηθούμε;

Δημοσ.

Defacer, σε μια συζητηση με τιτλο "ελεγχος για ναρκωτικα" μου εχεις μπλεξει μεσα κλεμμενα ψωμια, νηστικα παιδια, μιζες γιατρων, γραμματεις υπουργων, ανηλιαγα υποστεγα και διακοπες.

Οπως και τοτε μιλουσαμε για μπουργκες και ειχες μπλεξει απο σαουνες και γαμηλιες βερες μεσα, μεχρι στολες δυτη. Δυστυχως κυριολεκτω.

Εσυ το ονομαζεις πληθος επιχειρηματων, εγω το ονομαζω αδυναμια συγγραφης συγκροτημενης (και συντομης ιδεατα) αποψης.

Δεν διεκδικω το αλαθητο, ουτε λεω οτι γραφεις βλακειες, σε καμια περιπτωση, ειλικρινα το αντιθετο, αλλα αληθεια δεν μπορω να απαντησω σε κατι που, οχι δεν μπορω να ακολουθησω, απλα αδυνατω να συμμαζεψω καπως, ωστε να απαντησω με τη σειρα μου.

Η τελευταια σου παραγραφος ας πουμε νομιζω την εχω απαντησει (4η παραγραφος απο το τελος) οποτε ή δεν καταλαβαινομαστε ή απλα κανουμε rephrase επιχειρηματα κι οποιος εξαντληθει πρωτος.

• Like 4
Δημοσ.

Εσυ το ονομαζεις πληθος επιχειρηματων, εγω το ονομαζω αδυναμια συγγραφης συγκροτημενης (και συντομης ιδεατα) αποψης.

Δεν πειράζει. Δε χρειάζεται να καταλάβουν όλοι.

Αλήθεια όμως, δεν κατάλαβες τίποτα;

Δηλαδή ρε γαμώτο θες τόσο πολύ να μου απαντήσεις αλλά δε γίνομαι κατανοητός ή σύντομος ή συγκροτημένος ούτε όταν π.χ. γράφω

Να σου λύσω την απορία.

Στην πρώτη περίπτωση, η υπηρεσία προβλέπει πως ο ένας θα είναι άοπλος και ο άλλος θα έχει λέιζερ.

Στη δεύτερη περίπτωση, η υπηρεσία προβλέπει πως και οι δύο θα σέβονται τον πολίτη.

Κάνω κάπου λάθος;

Ε;

Δημοσ.

Δεν πειράζει. Δε χρειάζεται να καταλάβουν όλοι.

Νομιζα οτι ησουν απο το ειδος των συνομιλητων που ειχε ξεπερασει το νηπιακο σταδιο "ο μπαμπας μου δερνει το δικο σου".

Αν νομιζεις οτι επειδη γραφεις ασυγκροτητα και χρειαζεσαι 37 παραγραφους για να εξηγησεις αυτα που εχεις στο κεφαλι σου, ενω θα μπορουσες να γραψεις 3, ο αλλος "δυσκολευεται" να σε ακολουθησει γιατι εισαι πολυ βαθυστοχαστος και προχωρημενος, κανεις λαθος. Μεγαλο.

Οπως ειχε πει και ο λαικος κινεζος τροβαδουρος Θεμιστοκλης, "αν δεν μπορεις να εξηγησεις συντομα σε ενα πενταχρονο τι εννοεις, μαλλον ουτε κι εσυ ο ιδιος καταλαβαινεις"

• Like 6
Δημοσ.

Αν πω ότι δεν είναι διασκεδαστικό τόσα χρόνια το τι μαλακίες θα βρείτε να πείτε για να μην απαντήσετε σε μια ερώτηση δύο λέξεων την οποία δε σας βολεύει να απαντήσετε, θα πω ψέματα.

"Κάνω λάθος" μετανηπιακέ συνομιλητή μου;  :-D

Επειδή όμως μου αρέσει η συζήτηση με επιχειρήματα

ImageHandler.ashx?m=Fit&f=Ly8xMC4xNTAuMC

Δημοσ.

Αν πω ότι δεν είναι διασκεδαστικό τόσα χρόνια το τι μαλακίες θα βρείτε να πείτε για να μην απαντήσετε σε μια ερώτηση δύο λέξεων σεντονιών την οποία δε σας βολεύει να απαντήσετε, θα πω ψέματα.

"Κάνω λάθος" μετανηπιακέ συνομιλητή μου;  :-D

FTFY :P

• Like 1
Δημοσ.

FTFY :P

Συνήθως αυτό συμβαίνει επειδή ο λόγος με επιχειρήματα γίνεται σε τρία στάδια: ισχυρισμός - απόδειξη - συμπέρασμα. Η απόδειξη μπορεί να χρειάζεται και λίγο παραπάνω δουλειά από το να πεις "τι δεν καταλαβαίνεις". Ενδεχομένως να χρειάζεται πολλή παραπάνω δουλειά όταν θέλεις να καλύψεις πολλές προσεγγίσεις επειδή δεν ξέρεις καν ποιός είναι το κοινό σου.

Υπάρχει και μια καινούρια τεχνική απ' ότι ακούω που απλά γράφεις πολλές φορές τη λέξη "επιχείρημα" και είσαι ΟΚ, αλλά δεν την έχω αφομοιώσει ακόμα.

Δημοσ.

Και σε εναν ξαδερφο μου, ειχε τυχει κατι παρομοιο:
Ειχε παει με εναν φιλο του (με το αμαξι του φιλου του) στο ΚΤΕΛ για να στειλει ενα πακετο, γυριζοντας αποφασιζει ο φιλος του να φυγει μεσα απο τον Δενδροποταμο* (μεγαλη μαλακια) και οχι απο τον κεντρικο μεσω Ευοσμου, καθως οδηγουσαν ωραια και καλα βλεπουν περιπολικο στην αντιθετη λωριδα, με το που βλεπει το αμαξι το περιπολικο κανει αναστροφη αναβει φαρους σειρηνες και τους παιρνει απο πισω, αυτοι σταματανε στην ακρη του δρομου, σταματαει το περιπολικο, βγαινουν οι αστυνομικοι με τα χερια στα οπλα (αλλα οχι τραβηγμενα), τους λενε να βγουνε απο το οχημα και για να μην τα πολυλογω κανανε το αμαξι φυλο και φτερο, τους κανανε σωματικο ελεγχο (μεχρι και το σακουλακι με τον καπνο μυρισαν για να δουν τι ειναι) και αν δεν ειχε την αποδειξη απο το ΚΤΕΛ ο ξαδερφος μου μπορει να τους κουβαλουσαν και το τμημα για τα περεταίρω.

Βεβαια ηταν καπως πιο ευγενικοι απο αυτους που πετυχε ο petran91

*γνωστο γκετο στην Θεσσαλονικη

Οποτε petran91 μην σκας, συμβαινουν αυτα, ησουν στο λαθος μερος την λαθος στιγμη. Επισης μην ακους τους "τσαμπουκαληδες" εδω μεσα, θα μπλεξεις και το μπερντακι το εχεις σιγουρο.

• Like 1
Δημοσ.

Φιλε TS, η αστυνομια εχει καθε δικαιωμα να σου κανει ελεγχο και στο αμαξι και σωματικο στο δρομο αν απλα περπατας κ σε σταματησουν. Επισης στο εξωτερικο ειναι ακομα χειροτερα απο την Ελλαδα. Αν στο εξωτερικο αρνηθεις να κανεις κατι που λεει ο αστυνομικος, σου λεει να βγεις εξω απο το αμαξι, σε γυρναει μπρουμιτα, σου βαζει χειροπεδες κ εφυγες μεσα για εξακριβωση η οτιδηποτε αλλο.

Τωρα επειδη εχω αρκετους φιλους αστυνομικους και μαλιστα ειναι καλοι φιλοι μου, το τι θα κανει ο αλλος εξαρταται απο το ποσο μλκας ειναι. πχ Καποιος μπορει να σου ξηλωσει ακομα και τα καθισματα και μετα να μην στα κουμπωσει! (Ναι εχει γινει στην Αθηνα οχι απο δικους μου φιλους, λογω του οτι ηταν μαλακισμενα οι μπατσοι κ μολις ειχαν βγει απο την σχολη κ το παιζαν σεριφηδες στην πολη). Τωρα αν πεσεις σε μλκα και του πεις πες μου το ονομα σου και σε ποια μοναδα ανηκεις, θα μιλησω με τον διοικητη σου, μπορει να σου κανει κ αυτος την ζωη δυσκολη, να σε παει μεσα για εξακριβωση και να φας ποσες ωρες απο την ζωη σου ετσι... Οποτε απλα ακολουθεις το τριπακι, εκτος κ αν το παρατραβηξουν.

Εν ολιγης επεσες σε καραγκιοζηδες.

• Like 1
Δημοσ.

Thought experiment.

Αν εγώ γράψω, "οι πιθανότητες να σε βιάσουν πάνε ανάλογα το πόσο ωραία είσαι και τι φοράς", αυτό είναι γεγονός και δε μπορεί να το αμφισβητήσει νομίζω κάποιος -- όπως και γω δεν αμφισβήτησα ότι είναι γεγονός αυτό που είπες.

Αλλά επειδή εκτός από αυτά που λέμε έχουν σημασία και αυτά που δεν λέμε ("ορκίζομαι να πω την αλήθεια, όλη την αλήθεια..."), όταν μιλάμε για τέτοια σοβαρά πράγματα η τοποθέτησή μας κρίνεται συνολικά. Γι' αυτό το λόγο δε θα μου περνούσε ποτέ απ' το μυαλό στο υποθετικό σενάριο να αναφέρω μόνο το γεγονός και να το αφήσω εκεί.

Ή θα μπορούσα επίσης να είχα πει "το ρουσφέτι/φακελάκι/κλπ πάει ανάλογα σε ποιόν θα πέσεις". Ναι, έτσι είναι, αλλά θεωρώ τελείως ανεύθυνο να μην καταδικάσει κανείς την πρακτική έξω απ' τα δόντια. Εκτός αν δε σε ενδιαφέρει το σε τι κοινωνία ζεις.

Δε σε παρεξήγησα λοιπόν, εξάλλου "γνωριζόμαστε" αρκετά καλά για να ξέρω πως δεν πιστεύεις ότι θα έπρεπε ο αστυνομικός να κάνει ο,τι του αρέσει. Αλλά η τοποθέτησή σου ήταν στα μάτια μου ανεπαρκής.

Έτσι όπως το λες έχεις δίκιο, ήταν θεωρητικά ανεπαρκής. Ήταν πιο πολύ πρακτική απάντηση σε ένα θέμα που έχει πολλές παραμέτρους στην πράξη πέρα από το θεωρητικό ότι όλοι πρέπει να είμαστε ευγενικοί και καλοπροαίρετοι με όλους κλπ. Δεν εξέταζα αυτό δηλαδή.

Επίσης, προσωπικά σε δημόσιους υπαλλήλους και σε αστυνομικούς δίνω πάντα με το μυαλό μου το «ελαφρυντικό» ότι ο περισσότερος κόσμος τους θεωρεί εκ των προτέρων κακούς, τεμπέληδες, άχρηστους, λαμόγια και κάπως έτσι τους συμπεριφέρεται, ψάχνεται να τους την πει χωρίς ιδιαίτερο λόγο δηλαδή.

Οπότε ξέρω ότι μπορεί από σπόντα να έχω κι εγώ μια αντιμετώπιση ανάλογη επειδή είναι κι αυτοί το ίδιο καχύποπτοι. Κι όμως με ψυχραιμία, ευγένεια και πνεύμα συνεργασίας ας πούμε από τη μεριά μου δεν θυμάμαι να είχα ποτέ θέμα ούτε σε δημόσιες υπηρεσίες, ούτε με την αστυνομία και σε χώρους που τους παίρνει και σχεδόν επιβάλλεται να μην είναι με το σεις και με το σας...Αλλά όπως έγραψα και πιο πάνω είναι αναπόφευκτο να γίνουν και οι στραβές και από τη μία και από την άλλη πλευρά.

Δημοσ.

Μην αντιδρατε καντε οτι σας λενε μην τσατίζεστε, απαντηστε σε οτι ρωτανε, δεν πειραζει που ειναι καπως τσαμπουκαδες, μην μιλατε, μην γελάτε, μην μαζευεστε πανω απο 3 ατομα παρεα, μην φοβάστε τα τανκς, ελλας ελληνων χριστιανων κ ενα μαλιστα κυριε στο τελος

Δημοσ.

Πριν 2 χρονια τετοια εποχη ήμουν με αλλα 3 ατομα στο αμαξι και μας σταματησαν στο Ρεθυμνο τα μεσάνυχτα ενα τζιπακι των ΤΑΕ αν θυμαμαι καλα. Ηρθαν στο αμαξι μας και μας ζητησαν ενας ενας να βγούμε. Και οι 4 τοτε ειμασταν 20 χρονων. Αυτοι οπλισμενοι και εκαναν τις κλασσικες ερωτήσεις απο που ειμαστε, που παμε γιατί ηρθαμε Ρέθυμνο (απο Χανια που ειμασταν κλπ).

Ειμασταν καθαροι, δεν κουβαλουσαμε τιποτα. Εψαξαν όλο το αμαξι παντου και σωματικό ελεγχο. Ενας φιλος μου κρατουσε 4 πακετα καπνων τριμματα ολα (μη ρωτατε πως και γιατί, ιδεα δεν έχω), με το που τα ειδαν αρχισαν να τα ψαχνουν να μυριζουν και να ρωτανε τον φιλο μου που θα ειχε. Οι υπόλοιποι να έχουμε αρχίσει να ψιλογελαμε με το σκηνικό οποτε γυρναει ο ενας φιλος μου που τους ψιλοτρολλαρε από την αρχή όταν τον εψαχναν και τους κανει "μπορω να σκυψω να δεσω τα κορδονια μου;". Γυρναει ο ενας απο τους αστυνομικούς και κανει στον οδηγο "μαζεψε τον φιλο σου και πες του να μην μιλάει πολύ γιατί ειδαμε ότι δεν φορουσες ζώνη εσυ οταν σε σταματησαμε". Οι 3 να γελαμε και ο οδηγος να έχει αγχωθει μην τον γραψουν και να λεει στον φιλο μας φρασεις του τυπου "σκασε αν με γραψουν θα τα πληρωσεις εσυ".

Με τα πολλα δεν βρήκαν τιποτα μετα απο κανα δεκάλεπτο, οποτε μας αφησαν. Οπως φεύγουμε γυρναει ο καφρος παλι και τους κανει "καληνύχτα μπορω να σας πω ή θα μπλεξουμε;". Η απάντηση τους ηταν στον οδηγο "παρτον και φυγε πριν αλλαξουμε γνώμη" οπως και καναμε.

Αγνοια κινδυνου (μην φαμε κανα ξυλο) ή οτιδηποτε λόγω ηλικίας, ίσως, παντως αξιζε το γελιο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...