Zerg13 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Γιατί δεν βλέπουν τα παιδιά, τυφλά είναι; Τη πρώτη φορά που πήγα στη Βενετία ήμουν 4 και μια χαρά καταλάβαινα και μια χαρά πέρασα και θα θυμάμαι και για πάντα το ταξίδι. Δεν έχουν νοητική στέρηση τα παιδιά λόγω ηλικίας. Όσον αφορά τα μουσεία πάλι είναι ανάλογα το παιδί, σε κάποια αρέσουν, και σε κάποια όχι. Αλλά είναι καλό οι γονείς να προσπαθούν να διαπεδαγωγήσουν τα παιδιά τους, και τα μουσεία προτείνονται για αυτόν τον σκοπό. Το να θυμασαι ελαχιστες εικονες στην ηλικια των τεσσαρων δεν ειναι επιτευμα. Τεσσαρων χρονων δεν ειχες παει ακομα ουτε προνηπιακο σταθμο, εννοειτε οτι δεν μπορεις ουτε να θυμασαι, ουτε να απολαυσεις, ουτε να κατανοησεις ενα τετοιο ταξιδι. Σου εξηγησαν δλδ την piazza san marco; Το ιδιο και το μουσειο, που εκτος απο παιδεια, θελει προσοχη και ιστορικες/φυσικες γνωσεις ταυτοχρονα. Που σε αυτη την ηλικια, δεν εχεις. Ουτε και μπορεις να κατανοησεις αυτα που βλεπεις, και οχι απλα να βλεπεις τις εικονες.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Η απόλαυση ενός ταξιδιού αλλάζει από ηλικία σε ηλικία, για τον τετράχρονο εαυτό μου η διαφορετική αρχιτεκτονική και η φύση ήταν αρκετά για να με καταπλήξουν. Όπως και τα έργα στο Ουφίτσι τα οποία είδα στο ίδιο ταξίδι. Δεν χρειάζεται να "καταλαβαίνεις" την τέχνη από τα 4 σου για να απολαύσεις ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Επίσης, δεν θυμάμαι μερικές εικόνες θυμάμαι τα πάντα όπως και πολλά άλλα παιδιά που έχουν κάνει αντίστοιχα ταξίδια σε αυτήν την ηλικία και μας έχει μείνει ως μια πολύ όμορφη παιδική ανάμνηση. Και ποιος στο είπε ότι δεν καταλαβαίνουν τα παιδιά; Αν δεν καταλάβαιναν δεν θα υπήρχαν μουσειακά προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το ερέθισμα το δίνεις νωρίς για να καλλιεργηθεί το παιδί και όχι στα 18 και ας είναι μόνο εικόνες.Είναι καλό τα παιδιά να κάνουν τέτοιες δραστηριότητες και όχι το αντίθετο. Δεν χρειάζεται να καταλαβαίνεις κάτι 100% για να το ευχαριστηθείς. Υ.Γ Σε μουσείο δεν έχω συναντήσει πάντως ποτέ παιδί που να συμπεριφέρεται άσχημα και πάω συνέχεια σε μουσεία οπότε έχω δει αρκετά παιδιά
idomeneas7 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Το να θυμασαι ελαχιστες εικονες στην ηλικια των τεσσαρων δεν ειναι επιτευμα. Τεσσαρων χρονων δεν ειχες παει ακομα ουτε προνηπιακο σταθμο, εννοειτε οτι δεν μπορεις ουτε να θυμασαι, ουτε να απολαυσεις, ουτε να κατανοησεις ενα τετοιο ταξιδι. Σου εξηγησαν δλδ την piazza san marco; Το ιδιο και το μουσειο, που εκτος απο παιδεια, θελει προσοχη και ιστορικες/φυσικες γνωσεις ταυτοχρονα. Που σε αυτη την ηλικια, δεν εχεις. Ουτε και μπορεις να κατανοησεις αυτα που βλεπεις, και οχι απλα να βλεπεις τις εικονες. Προσπαθώ να καταλάβω αν έχεις κόμπλεξ που δεν σε πηγαιναν ταξίδια μικρό ή αν μας δουλεύεις.
gas7777 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Προσπαθώ να καταλάβω αν έχεις κόμπλεξ που δεν σε πηγαιναν ταξίδια μικρό ή αν μας δουλεύεις. Εντομεταξυ η φάση παιδί-μουσείο ειναι ολόκληρη επιστήμη και γενικά τα νέα μουσεία έχουν τη τάση να προσκαλουν ολο και περισσότερο γονείς με μικρά παιδάκια 2-3-4 ετών να χρησιμοποιουν τα μουσεία ως καθημερινους χώρους. 1
volos27 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 ωραιο θεμα,αρχιζει με το οτι καποιους τους ενοχλουν τα παιδια οταν ακουνε βιολια,μετα ψαχνετε να βρειτε ποιος φταιει που τα παιδια κανουν φασαρια,μιλατε για κανονες κ τιμωριες ωστε να μεγαλωσουν κ να σας μοιασουν κ τελειωνετε με το αν θυμαστε το γιατρο που σας ξεγεννησε
Zerg13 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Εντομεταξυ η φάση παιδί-μουσείο ειναι ολόκληρη επιστήμη και γενικά τα νέα μουσεία έχουν τη τάση να προσκαλουν ολο και περισσότερο γονείς με μικρά παιδάκια 2-3-4 ετών να χρησιμοποιουν τα μουσεία ως καθημερινους χώρους. Τιποτα bampers να δινουν, μην γινει κανα ατυχημα
gas7777 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Τιποτα bampers να δινουν, μην γινει κανα ατυχημα Mην αγχωνεσαι ολα τα συγχρονα μουσεια έχουν τουαλέτες και αλλαξιέρες Βλέπεις η επιστημονικη κοινοτητα και όσοι ακολουθουν τα ευρωπαικά προτυπα δεν έχουν προβλημα με τα παιδάκια. ps. Βamber? Προφυλακτήρες? 4
Zerg13 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Η απόλαυση ενός ταξιδιού αλλάζει από ηλικία σε ηλικία, για τον τετράχρονο εαυτό μου η διαφορετική αρχιτεκτονική και η φύση ήταν αρκετά για να με καταπλήξουν. Όπως και τα έργα στο Ουφίτσι τα οποία είδα στο ίδιο ταξίδι. Δεν χρειάζεται να "καταλαβαίνεις" την τέχνη από τα 4 σου για να απολαύσεις ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Επίσης, δεν θυμάμαι μερικές εικόνες θυμάμαι τα πάντα όπως και πολλά άλλα παιδιά που έχουν κάνει αντίστοιχα ταξίδια σε αυτήν την ηλικία και μας έχει μείνει ως μια πολύ όμορφη παιδική ανάμνηση. Και ποιος στο είπε ότι δεν καταλαβαίνουν τα παιδιά; Αν δεν καταλάβαιναν δεν θα υπήρχαν μουσειακά προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το ερέθισμα το δίνεις νωρίς για να καλλιεργηθεί το παιδί και όχι στα 18 και ας είναι μόνο εικόνες.Είναι καλό τα παιδιά να κάνουν τέτοιες δραστηριότητες και όχι το αντίθετο. Δεν χρειάζεται να καταλαβαίνεις κάτι 100% για να το ευχαριστηθείς. Υ.Γ Σε μουσείο δεν έχω συναντήσει πάντως ποτέ παιδί που να συμπεριφέρεται άσχημα και πάω συνέχεια σε μουσεία οπότε έχω δει αρκετά παιδιά Δεν ειπα δεν καταλαβαινουν. Ειπα δεν εχουν επαρκεις γνωσεις να κατανοησουν. Το μουσειο και ενας μεγαλος αν ειναι απαιδευτος αγραμματος τελειως μπορει να μην το καταλαβει. Τα παιδια εχουν μαζι με ολα αυτα εχουν και προβλημα μνημης, μια που αργοτερα θα ξεχασουν το τα περισσοτερα απο οσα ειδαν.http://www.tlife.gr/family/43/family-mnhmh/0-31982 Από τον 3ο χρόνο και μετά... 1. Αρχίζει να θυμάται τις μέρες της εβδομάδας και τα Σαββατοκύριακα. 2. Μαθαίνει και θυμάται τραγουδάκια. Ωραιο breakthru το μουσειο παντως.... ειδικα για ενα μικρο παιδι. ΥΓ τι σχεση εχει το μουσειο με τα προγραμματα για προσχολικη ηλικια; ακριβως εχουν ειδικα προγραμματα γιατι δεν μπορουν να παρακολουθησουν επαρκως το κανονικο προγραμμα. 1
vairass Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Τα σημερινά παιδιά είναι πολύ τυχερά γιατί επιτέλους δεν επιτρέπεται το ξύλο από γονείς κλπ, όσοι είναι πάνω από 40 σίγουρα θυμούνται το ξύλο στο σχολείο με την βέργα κλπ.
Zerg13 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Το ξυλο γενικα δεν επιτρεπεται, ουτε σε ζωα. Δεν εχει σχεση ποσο εισαι.
vairass Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Το ξυλο γενικα δεν επιτρεπεται, ουτε σε ζωα. Δεν εχει σχεση ποσο εισαι. Ναι άλλο έγραψα άστο δνε πειράζει. 1
gas7777 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Τα σημερινά παιδιά είναι πολύ τυχερά γιατί επιτέλους δεν επιτρέπεται το ξύλο από γονείς κλπ, όσοι είναι πάνω από 40 σίγουρα θυμούνται το ξύλο στο σχολείο με την βέργα κλπ. Ψιλοδιαφωνω. Τα σημερινά παιδιά ειναι άτυχα διοτι μεγαλωνονται από κακομαθημένους εγωιστές που νομίζουν οτι το παιδί πρέπει να ένα κουκλάκι που όταν πατάς το κουμπί πρέπει να σταματάει να μιλάει,φωνάζει. Το ξύλο ηταν ένας τροπος που μεγάλωναν τα παιδιά τους σε μια άλλη εποχή. Κάθε εποχή έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Τοτε έτρωγαν σφαλιάρες, αλλά έπαιζαν απ το πρωι μέχρι το βράδυ και ειχαν απολυτη ελευθερία. Τωρα δεν υπάρχει η σφαλιάρα (καλός) αλλά τα έχουν απομωνομένα μέσα στα σπίτια και τα βγάζουν μια στο τόσο σε κανα παιδότοπο ή καμια παιδικη χαρά που ο καθένας θα ενοχληθει απ τα ουρλιαχτά τους. Οσο για τα μουσεία, ψαχτείτε λιγο για το "Μουσεία-Καθημερινοί χώροι" που αποτελεί μοτο των συγχρονων μουσείων. Εγω έχω δει δεκάδες πιτσιρίκια να τρέχουν διπλα απ τα εκθέματα, να πατάνε κουμπάκια σε ειδικές μακέτες, να ακουμπάνε τις προθήκες και να μην ενοχλείται κανεις απ το μουσείο διοτι ξέρουν οτι σιγά σιγ΄αυτά τα παιδιά θα προσαρμοσουν το παιχνίδι τους στον χωρο. 1
idomeneas7 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Εντελώς τυχαία βλέπω τώρα τρεις χάριτες και λένε: -Νομίζω πως οι σημερινοί νέοι είναι άτυχοι. -Γιατί, επειδή δεν έχουν βούρδουλα? -Οχι, γιατι έχουν αμέσως αυτά που θέλουν. 1
gas7777 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Εντελώς τυχαία βλέπω τώρα τρεις χάριτες και λένε: -Νομίζω πως οι σημερινοί νέοι είναι άτυχοι. -Γιατί, επειδή δεν έχουν βούρδουλα? -Οχι, γιατι έχουν αμέσως αυτά που θέλουν. Θεά! Πόσο προφητικό όμως!! Και πόσο τεράστια πραγματικότητα!
doubtful Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Γιατί φέρνετε τα μικρά παιδιά σε θέατρα/παραστάσεις/συναυλίες; Δεν έχω θέμα με τα παιδιά, το αντίθετο μάλιστα. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε συναυλία φιλαρμονικής και υπάρχουν πάνω από 30-40 παιδάκια και οι γονείς φωνάζουν "μην πας εκεί, μη εκεί, μην πειράζεις αυτό, άσε την αδερφή σου ήσυχη" κλπ. Είναι σπαστικό. Υποτίθεται έρχεσαι να χαρείς κάτι. Αν δεν μπορείς να τα περιορίσεις ΜΗΝ τα φέρνεις μαζί. Είναι κακό και για τα παιδιά και ειδικά για τους θεατές. Ήρθες να ψυχαγωγηθείς και αν κυνηγάς τα παιδιά σου δεν θα το κάνεις, οπότε, why bother; Και σε πολλα αλλα μεροι. Ειναι θεμα αρχων και αξιων. Οταν ομως εχεις μια κοινωνια η οποια εχει θυσιασει βασικες αρχες, αξιες και ανθρωπινα δικαιωματα για τα συναιθηματα και τα καπριτισα τις καθε κουτσης Μαριας, μην περιμενεις να δεις κατι θετικο. Ο δρομος οδηγει στον γκρεμο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις