Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήγα να αγοράσω κάτι και στα παζάρια μου λέει θα πληρώσεις με κάρτα; Γιατί λέω δεν είναι αμελητέα και μη ποσοστιαία η χρέωση; Όχι λέει είναι πολύ, είναι ποσοστιαία και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Ξέρει κανείς;

• Απαντ. 126
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πήγα να αγοράσω κάτι και στα παζάρια μου λέει θα πληρώσεις με κάρτα; Γιατί λέω δεν είναι αμελητέα και μη ποσοστιαία η χρέωση; Όχι λέει είναι πολύ, είναι ποσοστιαία και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Ξέρει κανείς;

Το μαγαζί για το Pos πληρώνει ένα πάγιο 12€-20€ το μήνα ανάλογα το μηχάνημα, την επιχείριση και και το τζίρο του. Μετά υπάρχει μια ποσοστιαία χρέωση που είναι από 0,8% έως 2-2,5% ανάλογα την κάρτα. Για Visa, Mastercard είναι λίγο κάτω από το 1% (0,7% - 0,8% - 0,9%).

Το ζήτημα είναι και τι ήθελες να αγοράσεις γιατί το 1% είναι επί του ποσού που θα πλήρωνες. Αυτό δεν είναι το κέρδους του μαγαζιού. Αν πχ. το κέρδος του μαγαζιού είναι 5% τότε αν η τράπεζα του πάρει το 1% της πληρωμής αυτόματα το κέρδος του πάει στο 4% δηλαδή χάνει το 20% του κέρδους του. Είναι υπολογίσιμο ποσό. Διαφορετικά αν το κέρδος του είναι πχ. 50%. Τότε απλά από 50% θα πάει στο 49%. Δεν τον ενδιαφέρει τόσο.

Πάντως με το μεγαλύτερο μέρος του εμπορείου να έχει κέρδος προ φόρων από 10%-20% το 1% (του τζίρου) που τους ζητάει η τράπεζα είναι υπολογίσιμο και φυσικά θα περάσει και στην τιμή του προϊόντος. 

Δημοσ.

Ξέρει κανείς;

Από 0,5% ως 3,5% είναι οι προμήθειες, ανάλογα το ύψος των συναλλαγών που πραγματοποιεί η επιχείρηση με κάρτες. Ούτε αμελητέα τη λες, ούτε μη ποσοστιαία.

Δημοσ.

Ακόμη και το 0.5% το θεωρώ τεράστια προμήθεια.

Αν είναι δυνατόν.

Δηλαδή το ελληνικό κράτος που προσφέρει έναν ολόκληρο πληθυσμό ως πελάτες στις τράπεζες δεν μπορούσε να εξασφαλίσει μια ομαδική συμφωνία για ένα απειροελάχιστο ποσοστό που και πάλι θα απέφερε τεράστια κέρδη στις τράπεζες μιας και μιλάμε για όλο τον πληθυσμό.

Και μάλιστα το πιο άδικο απ όλα είναι πως το ποσοστό αυτό το πληρώνει μόνο η επιχείρηση.

• Like 4
Δημοσ.

Ακόμη και το 0.5% το θεωρώ τεράστια προμήθεια.

Αν είναι δυνατόν.

Δηλαδή το ελληνικό κράτος που προσφέρει έναν ολόκληρο πληθυσμό ως πελάτες στις τράπεζες δεν μπορούσε να εξασφαλίσει μια ομαδική συμφωνία για ένα απειροελάχιστο ποσοστό που και πάλι θα απέφερε τεράστια κέρδη στις τράπεζες μιας και μιλάμε για όλο τον πληθυσμό.

Και μάλιστα το πιο άδικο απ όλα είναι πως το ποσοστό αυτό το πληρώνει μόνο η επιχείρηση.

Όπως ακριβώς το λες!!! 

Κατά πόσο είναι αλήθεια δεν ξέρω ή αν είχε αποτέλεσμα, αλλά ένας επαγγελματίας της Καλαμάτας έστειλε εξώδικο στην εφορία για το POS

«Με την παρούσα δήλωση σας κάνω γνωστό ότι στην επιχείρησή μου δεν πρόκειται να τοποθετήσω μηχάνημα ΡΟS για τους κάτωθι λόγους:

1) Με την τοποθέτηση του μηχανήματος ΡΟS αυτόματα γίνεται συνέταιρος και δικαιούχος στις εισπράξεις μου ένα τρίτο πρόσωπο, η τράπεζα, η οποία αρπάζει μέρος του τζίρου μου, δηλαδή με απλά λόγια μέρος της εργασίας και των κόπων μου, χωρίς να έχει συμβάλει καθόλου στα έξοδα λειτουργίας της επιχειρήσεώς μου. Ουσιαστικά εξαναγκάζεται ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, εν μέσω της τεράστιας οικονομικής ύφεσης που διανύει η χώρα εξαιτίας της απάτης εις βάρος μας από τους κυβερνώντες και τους τραπεζίτες, να προσθέσει ένα επιπλέον έξοδο στην επιχείρησή του, αφού τα μηχανήματα POS ενοικιάζονται από τις τράπεζες, με αποτέλεσμα να μειώνεται ακόμα περισσότερο ο τζίρος της κάθε επιχείρησης, καθώς υπάρχουν προμήθειες για κάθε συναλλαγή που διενεργείται.

Όλα αυτά υποχρεωτικά, αποστερώντας μου οιανδήποτε οικονομική πρωτοβουλία.

Ποσοστά από την τράπεζα

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποδεχτώ αυτό, καθώς υπάρχει ευθεία προσβολή του άρθρου 5 παρ. 1 του Συντάγματος, όσον αφορά στην οικονομική μου ελευθερία, η οποία περιορίζεται. Όποιος με υποχρεώσει, συμμετέχει σε εκβίαση και υπεξαίρεση εις βάρος μου. Αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα που αντιμετωπίζονται και με την αυτόφωρη διαδικασία.

2) Με την υποχρεωτική χρησιμοποίηση των καρτών και του μηχανήματος ΡΟS, αυτόματα γνωρίζει ένα τρίτο πρόσωπο (η τράπεζα), δηλαδή ένας ιδιώτης, τις καταναλωτικές και όχι μόνο συνήθειες του χρήστη των καρτών, αποστερώντας του την οποιαδήποτε ιδιωτικότητα στην προσωπική του ζωή, προσβάλλοντας το δικαίωμα της ελευθερίας του σαν οικονομική και κοινωνική οντότητα. Ευθεία παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του Συντάγματος και των νόμων που είναι σύμφωνοι με αυτό.

3) Η αναφερόμενη εις το ΦΕΚ 1445/2017 τεύχος δεύτερο Α.Α.Δ.Ε., σύμφωνα με το Φ.ΕΚ. Ιδρύσεώς της [Φ.Ε.Κ. 94/27-05-2016. ν.4389], στερείται νομικής προσωπικότητας και, επομένως, δεν είναι νομικό πρόσωπο. Δε δικαιούται να πραγματοποιήσει ουδεμία οικονομική ή συμβολαιογραφική πράξη, ούτε να παραστεί σε δικαστήριο, λόγω ελλείψεως νομικής προσωπικότητάς της.

Επίσης, το ότι δε δίνει λογαριασμό σε καμία δημόσια κρατική υπηρεσία, τι κάνει τα χρήματα που εισπράττει και πού τα διαθέτει, είναι απόδειξη της υπεξαιρέσεως δημοσίου χρήματος και αρνούμαι να γίνω συνεργός στη διαρκή αυτή απάτη.

Παρ' όλα αυτά, δείχνοντας καλή θέληση, δύναμαι να αποδεχτώ την τοποθέτηση του μηχανήματος POS εις την επιχείρησή μου, μόνο με την προϋπόθεση ότι και η τράπεζα θα μου δίνει το αντίστοιχο ποσοστό του τζίρου της.

Και αυτό δεν το λέω απλά εγώ. Το επιβάλλει το άρθρο 4 του Συντάγματος».

• Like 5
Δημοσ.

Αργά ή γρήγορα ότι κόστος βάζεις σε μια επιχείρηση (φόροι, προμήθειες, κτλ) σιγά σιγά μετακινήται στον καταναλωτή μέσο των αυξήσεων, φανερών ή κρυφών. Αλλιώς θα έπρεπε να κλείσει.

Δημοσ.

Όπως ακριβώς το λες!!! 

Κατά πόσο είναι αλήθεια δεν ξέρω ή αν είχε αποτέλεσμα, αλλά ένας επαγγελματίας της Καλαμάτας έστειλε εξώδικο στην εφορία για το POS

Μαλακίες, του Καλαματιανού έτσι;

Με το Pos αναγκάζονται έστω και σε ένα ποσοστό να δηλώνουν τις εισπράξεις τους, πράγμα που για δεκαετίες δεν έκαναν. Οι διαμαρτυρίες για την προμήθεια είναι για τα ματια του κόσμου.

Από την άλλη η Τράπεζα χορηγεί το Pos, ως επί το πλείστον πλέον δωρεάν ή με ενα αμελητέο μηνιαιο κόστος , σου μεταφέρει αυτόματα τα λεφτά στον λογαριασμό σου , σε απαλλάσσει από την αγγαρεία να πας να στηθεί στην ουρά για να τα κάνεις κατάθεση την άλλη μέρα, σου αυξάνει την πελατεία γιατί η χρήση της κάρτας παρέχει μεγάλη ευκολία έναντι των μετρητών, δεν εχεις κινδυνο ληστείας ή διάρρηξης και όλα αυτά τα θέλετε τζάμπα.

Από την άλλη βέβαια όταν πάτε στις τράπεζες και περιμένετε στην ουρά, ωρίεστε για την καθυστέρηση λόγω μειωμένου προσωπικού και έχετε την απαίτηση να εξυπηρετήστε άμεσα και γρήγορα.

Ε, δεν γίνεται και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος σύντροφοι.

• Like 10
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πες 1% προμηθεια και κοντευει να ξεσηκωθει ολη η επικρατεια εναντιον των τραπεζων.

Για τον ΦΠΑ που ανεβαινει 1% σχεδον καθε χρονο, δεν εχει ανοιξει μυτη ομως. Ξερετε γιατι; Γιατι ο μεσος Ελληναρας επιχειρηματιας που δεν κοβει αποδειξη, ξερει οτι το 1% του ΦΠΑ καταληγει στην δικη του τσεπη, οποτε και 50% να ανεβαινε ο ΦΠΑ δε θα ακουγοταν κιχ, ισα-ισα που θα ελεγε κι ευχαριστω στο κρατος (ο μεσος Ελληνας επιχειρηματιας-φοροφυγας-πονηρος).

Αλλα το το 1% της προμηθειας των τραπεζων, τον πειραζει δηθεν. Που ουτως η αλλως ως κοστος θα το μετακυλησει στον πελατη στρογγυλοποιημενο προς τα πανω φυσικα. Πρακτικα αυτο που τον πειραξε και βλεπουμε ολη αυτην την μιρλα, ειναι οτι πλεον δεν θα φοροδιαφευγει στον βαθμο που το εκανε μεχρι προτινος. Και τι βολευει για λαικισμους της πλακας; Μα το 1% της προμηθειας των κακων τραπεζων που κλεβουν τον κοσμακη και αλλα τετοια.

Επεξ/σία από YourTrueLegend
  • Like 5
Δημοσ.

Με το Pos αναγκάζονται έστω και σε ένα ποσοστό να δηλώνουν τις εισπράξεις τους, πράγμα που για δεκαετίες δεν έκαναν. Οι διαμαρτυρίες για την προμήθεια είναι για τα ματια του κόσμου.

Από την άλλη η Τράπεζα χορηγεί το Pos, ως επί το πλείστον πλέον δωρεάν ή με ενα αμελητέο μηνιαιο κόστος , σου μεταφέρει αυτόματα τα λεφτά στον λογαριασμό σου , σε απαλλάσσει από την αγγαρεία να πας να στηθεί στην ουρά για να τα κάνεις κατάθεση την άλλη μέρα, σου αυξάνει την πελατεία γιατί η χρήση της κάρτας παρέχει μεγάλη ευκολία έναντι των μετρητών, δεν εχεις κινδυνο ληστείας ή διάρρηξης και όλα αυτά τα θέλετε τζάμπα.

Από την άλλη βέβαια όταν πάτε στις τράπεζες και περιμένετε στην ουρά, ωρίεστε για την καθυστέρηση λόγω μειωμένου προσωπικού και έχετε την απαίτηση να εξυπηρετήστε άμεσα και γρήγορα.

Τι είπες τώρα φίλος, δλδ εσύ το 0,5-2+% το λες αμελητέο???

Να σου δώσω λογαριασμό να τα βάζεις στο λογαριασμό μου!!

Αν κάποιος έχει τζίρο π.χ. 1000 € (sm) την ημέρα και δίνει 15 ευρώ (1,5%) κάθε μέρα στην τράπεζα X 300 ημέρες  = 4500€  ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ!!!!!

Τι έκανε η κάθε τράπεζα για να πάρει αυτά τα λεφτά ????????

Θα μας τρελάνετε τελείως???

Να έχει μια μικρή παρακράτηση της τάξεως του 0,1% και stop!

Δεν την φτιάξαμε μαζί με την τράπεζα την επιχείρηση!

• Like 9
Δημοσ.

Αν κάποιος έχει τζίρο π.χ. 1000 € (sm) την ημέρα και δίνει 15 ευρώ (1,5%) κάθε μέρα στην τράπεζα X 300 ημέρες = 4500€ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ!!!!!

Πως δεν έκανε η τραπεζα, έδωσε τοσα δανεικά και αγύριστα στα κόμματα και οπου αλλού γουσταρε, λίγο ειναι αυτό, Απο που να τα πάρει τωρα;
  • Like 6
Δημοσ.

Μισθωτός να φανταστώ.

Τι θα έλεγες αν αύριο (δεν είναι μακριά η μέρα που θα γίνει) και ενώ είναι υποχρεωτικό η κατάθεση του μισθού σε λογαριασμό, η τράπεζα σου αποφασίσει να σου κρατήσει το 1,5% του μισθού σου για την υπηρεσία που σου προσφέρει να μην χρειάζεται να μεταφέρεις μετρητά. Νομίζω θα είχες καλύτερη οπτική γωνία από τι έχεις σήμερα και σίγουρα δεν θα σου άρεσε. Σε αυτή τη θέση είναι σήμερα έμποροι, επαγγελματίες. Το κράτος τους υποχρεώνει (δεν είναι εθελοντικά) να έχουν POS και να βάλουν την τράπεζα συνέταιρο στις εισπράξεις (όχι στα κέρδη). Άλλο να ήταν εθελοντικά. Σε όποιον αρέσουν αυτά που προσφέρει το POS ας το έβαζαν και σε όποιον δεν τα ήθελε μα μην έβαζε.

Δεν ξέρω τι σου έχουν πει, αλλά σίγουρα δεν είναι "δωρεάν" το μηχάνημα για τους πολλούς. Και δεν είναι αμελητέο το κόστος. Για μια μικρή επιχείρηση, επαγγελματία είναι 200-250€ το χρόνο. Στους περισσότερους δεν τους περίσσευαν και δεν είναι "για τα μάτια του κόσμου". Και για αυτούς που είναι "δωρεάν" το μηχάνημα το 1% του τζίρου (όχι του κέρδους) δεν είναι αμελητέο.

Συν αυτό που έγραψα πιο πάνω. Αργά η γρήγορα όλα αυτά μετακυλίονται στον καταναλωτή. 

Και μην ακούς τα παραμύθια που σου πουλάνε ότι γίνετε για την φοροδιαφυγή. Ελάχιστο έως καθόλου θα συμβάλει. Όποιος δεν έκοβε αποδείξεις δεν θα κόψει ούτε τώρα. Δεν είναι ούτε εύκολο ούτε μπορεί να γίνει άμεσα διασταύρωση αποδείξεων που κόβει η ταμειακή με τις κινήσεις στο λογαριασμό. Είναι διαδικασία και θέλει ελεγκτές (μάντεψε, αυτοί είναι που λείπουν και τώρα). Όποιος ρίσκαρε έναν έλεγχο μέχρι τώρα, θα το ρισκάρει και από εδώ και μπρος.

Για εντελώς διαφορετικούς λόγους γίνετε αλλά πρέπει πρώτα να αμφισβητήσεις αυτά που προσπαθούν να σου πουλήσουν για να μπορείς να δεις πιο πέρα.

• Like 9
Δημοσ.

Θα το έβρισκα σωστό να χρεώνανε τα μαγαζιά κάτι παραπάνω όταν πληρώνεις με κάρτα. Παλιότερα κάποια το κάνανε, τώρα δεν ξέρω.

Δημοσ.

Πες 1% προμηθεια και κοντευει να ξεσηκωθει ολη η επικρατεια εναντιον των τραπεζων.

Για τον ΦΠΑ που ανεβαινει 1% σχεδον καθε χρονο, δεν εχει ανοιξει μυτη ομως. Ξερετε γιατι; Γιατι ο μεσος Ελληναρας επιχειρηματιας που δεν κοβει αποδειξη, ξερει οτι το 1% του ΦΠΑ καταληγει στην δικη του τσεπη, οποτε και 50% να ανεβαινε ο ΦΠΑ δε θα ακουγοταν κιχ, ισα-ισα που θα ελεγε κι ευχαριστω στο κρατος (ο μεσος Ελληνας επιχειρηματιας-φοροφυγας-πονηρος).

Αλλα το το 1% της προμηθειας των τραπεζων, τον πειραζει δηθεν. Που ουτως η αλλως ως κοστος θα το μετακυλησει στον πελατη στρογγυλοποιημενο προς τα πανω φυσικα. Πρακτικα αυτο που τον πειραξε και βλεπουμε ολη αυτην την μιρλα, ειναι οτι πλεον δεν θα φοροδιαφευγει στον βαθμο που το εκανε μεχρι προτινος. Και τι βολευει για λαικισμους της πλακας; Μα το 1% της προμηθειας των κακων τραπεζων που κλεβουν τον κοσμακη και αλλα τετοια.

Μύτη δεν έχει ανοίξει (ή έχουν ανοίξει λίγες) γιατί η "επανάσταση" δεν είναι δημοφιλή. Οι περισσότεροι έχουν περισσότερα να χάσουν από το να κερδίσουν σε μια βίαιη ανατροπή.

Κάνεις όμως λάθος. Γενικά ο εμπορικός κόσμος έχει διαμαρτυρηθεί και στις αυξήσεις του ΦΠΑ και τώρα. Αντιθέτως, εγώ βλέπω τώρα τους μη επαγγελματίες (μισθωτοί, συνταξιούχοι) όχι απλά να μην διαμαρτύρονται, αλλά να έχουν ευθυγραμιστεί με το μπλόκο κυβέρνηση-τραπεζών. Όχι απλός να μην τους νοιάζει, αλλά να το υποστηρίζουν γιατί έτσι "θα καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή" και θα την "πληρώσουν οι κακοί φοροφυγάδες". 

Προσωπικά έχω διαμαρτυρηθεί και όταν ανέβηκε το ΦΠΑ, και όταν ανέβηκαν τα καύσιμα, και όταν ανεβαίνουν οι φόροι, και γενικός κάθε φορά που βρίσκουν ένα καινούριο τρόπο να μας κάνουν φτωχότερους και πιο αδύναμους. Ένας τέτοιος τρόπος είναι και οι υποχρεωτικές ηλεκτρονικές συναλλαγές (μισθοί μόνο ηλεκτρονικά, κάρτες, POS κτλ)

Φυσικά (όπως το έγραψες και εσύ) όλο αυτό το κόστος αργά ή γρήγορα στο τέλος ο καταναλωτής θα το πληρώσει. Όποιος πιστεύει πως αυτά τα κόστη δεν τον αφορούν και ότι όλα γίνονται για την φοροδιαφυγή, για μένα απλός φοράει παρωπίδες. 

Θα το έβρισκα σωστό να χρεώνανε τα μαγαζιά κάτι παραπάνω όταν πληρώνεις με κάρτα. Παλιότερα κάποια το κάνανε, τώρα δεν ξέρω.

Και τώρα γίνετε αλλά όχι σαν επιπλέον χρέωση για αυτούς που πληρώνουν με κάρτα (για ευνόητους λόγους) αλλά σαν έκπτωση σε αυτούς που πληρώνουν με μετρητά.

• Like 2
Δημοσ.

Αν κάποιος έχει τζίρο π.χ. 1000 € (sm) την ημέρα και δίνει 15 ευρώ (1,5%) κάθε μέρα στην τράπεζα X 300 ημέρες = 4500€ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ!!!!!

Εδω δίνουμε 87% των κερδών μας στο κράτος κάθε χρόνο το 1% των τραπεζών σας πείραξε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...