Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Κάτι έχεις καταλάβει λάθος, η mastercard και η visa δεν είναι εταιρείες... Ουσιαστικά ρωτάω αν τις κάρτες τις βγάζει η κάθε τράπεζα χωρίς να πληρώνει κάτι πχ στην Mastercard Worldwide κτλπ. Διότι αν πληρώνει και η πρόταση είναι να μην παίρνει προμήθεια για τις κάρτες, ουσιαστικα θα "μπαίνει μέσα"...
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Με τα pos υποχρεώθηκαν οι επαγγελματίες να χρηματοδοτήσουν τις τράπεζες για άλλη μια φορά, χαρίζοντας με το ζόρι ποσοστό επί του τζίρου τους. Όχι μόνο δεν κρατάω την τιμή ίδια, αλλά η διαφορά είναι τόσο μεγάλη που όλοι με πληρώνουν μετρητά. Και όσο πάει. Όλοι όσοι είστε έξω απ' το χορό, μισθωτοί συνήθως ή δημόσιοι υπάλληλοι, δε μπορείτε να μπείτε στη λογική των εξόδων που έχει μια επιχείρηση. Το φως που ανάβετε, το στιλό που κρατάτε, το γραφείο στο οποίο βρίσκεστε, ο κλιματισμός που απολαμβάνετε, έχουν ένα κόστος. Το pos είναι ακόμη πιο αισχρό γιατί εισπράττει βάσει τζίρου. Με απάλλαξε λέει ο άλλος από τον κόπο να πηγαίνω στο γκισέ να καταθέτω. Θες να σε απαλλάξω και γω από τον κόπο να οδηγάς, υποχρεώνοντας σε να παίρνεις πχ κάθε μέρα ταξί; πιο άνετα, χωρίς να ψάχνεις πάρκινγκ. Θα πληρώσεις βέβαια. Τζάμπα θα σου προσφέρουν υπηρεσίες; και μάλιστα με το ζόρι, δια νόμου! Αντί να είστε απέναντι σε αυτό το φασισμό τους σιγοντάρετε κι όλας. Αν είναι καποιος ελευθερος επαγγελματιας προφανως δεν το συμφερει η καρτα γιατι εκτος την προμηθεια του 1-2% θα κοψει και αποδειξη που σημαινει θα φορολογηθεί για το εισοδημα του . Αν είναι με μετρητα ειδικα στην παροχη υπηρεσιων η φοροδιαφυγή ξεπερναει κάθε οριο .Ας πληρωνουν για αυτόν οι βλακες οι μισθωτοι... Η καταθεση στον γκισε τι σχεση εχει με τις καρτες...Ολοι πια σχεδόν με ελάχιστες γνωσεις υπολογιστη αντι για τον γκισε χρησιμοποιουν ebanking. 2
funbreaker Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Κάτι έχεις καταλάβει λάθος, η mastercard και η visa δεν είναι εταιρείες... Τί είναι;
Physics_Rulez Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Αν δεν μπορείς πήγαινε να δουλέψεις οικοδομή. Δεν σε ανάγκασε κανένας να είσαι αφεντικό. Μην ανησυχείς, σε αφανισμό οδηγούνται οι μικρομεσαίες στην Ελλάδα. Μόλις τελειώσει αυτό το έργο, μπορείς να χειροκροτήσεις. Σου εύχομαι να μην καταλήξεις κάποτε με το λοιπό προλεταριάτο ενοικιαζόμενος εργαζόμενος σε καμμιά manpower, γιατί στο τέλος αυτοί θα μείνουν. Μιλάμε μου έδωσες απάντηση λίρα εκατό ε, δεν ξέρω κατά που να πάω. Αν έχετε κι άλλους τέτοιους έξυπνους στην οικογένεια πές τους να πατήσουν εδώ. Αν είναι καποιος ελευθερος επαγγελματιας προφανως δεν το συμφερει η καρτα γιατι εκτος την προμηθεια του 1-2% θα κοψει και αποδειξη που σημαινει θα φορολογηθεί για το εισοδημα του . Γιάννη, ξέρεις τι σημείναι πχ για ένα φαρμακείο που δουλεύει με περιθώριο κέρδους 5% το πολύ, η προμήθεια του POS 1,2% ? Σημαίνει ότι η τράπεζα του παίρνει 24% στα κέρδη.
lab_user Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Καταρχήν επειδή διαβάζω όλο το topic απο την αρχή και βλέπω ότι δεν γνωρίζουμε βασικά πράγματα θα ξεκινήσω από την visa και την mastercard.Οι συγκεκριμένες είναι είδος κάρτας και όχι εταιρείες και για αυτό δεν πληρώνει μία η τράπεζα για την έκδοσή τους και την χρήση τους.Όσον αφορά τους ελέγχους στα pos και εφικτοί είναι και γίνονται διότι συγκρίνουνε τις αποδείξεις της ταμιακής με τα αποκόματα του pos και αν εκεί δεν υπάρχει αντιστοιχία πέφτει πρόστιμο.Απλά κάποιους σας χαλάει γιατί είστε πλέον αναγκασμένοι να εκδίδετε αποδείξεις και να φορολογήστε κανονικά.Επιπλέον η προμήθεια της τράπεζας είναι για την μεταφορά των χρημάτων από τον λογαριασμό του πελάτη στον λογαριασμό του καταστήματος, το οποίο βεβαίως χρεώνεται.Τώρα θα μου πεις θα μπορούσε να είναι μέσα στο πάγιο και να μην χρεώνεται καν αλλά δεν είναι. Μην ανησυχείς, σε αφανισμό οδηγούνται οι μικρομεσαίες στην Ελλάδα. Μόλις τελειώσει αυτό το έργο, μπορείς να χειροκροτήσεις. Σου εύχομαι να μην καταλήξεις κάποτε με το λοιπό προλεταριάτο ενοικιαζόμενος εργαζόμενος σε καμμιά manpower, γιατί στο τέλος αυτοί θα μείνουν. Μιλάμε μου έδωσες απάντηση λίρα εκατό ε, δεν ξέρω κατά που να πάω. Αν έχετε κι άλλους τέτοιους έξυπνους στην οικογένεια πές τους να πατήσουν εδώ. Γιάννη, ξέρεις τι σημείναι πχ για ένα φαρμακείο που δουλεύει με περιθώριο κέρδους 5% το πολύ, η προμήθεια του POS 1,2% ? Σημαίνει ότι η τράπεζα του παίρνει 24% στα κέρδη. όχι φίλε μου δεν ξέρεις απλά μαθηματικά το 1,2% ακριβώς του πέρνει
defacer Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Καταρχήν επειδή διαβάζω όλο το topic απο την αρχή και βλέπω ότι δεν γνωρίζουμε βασικά πράγματα θα ξεκινήσω από την visa και την mastercard.Οι συγκεκριμένες είναι είδος κάρτας και όχι εταιρείες και για αυτό δεν πληρώνει μία η τράπεζα για την έκδοσή τους και την χρήση τους. Έλα μου; Τι δεν είναι; https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_Inc. https://en.wikipedia.org/wiki/MasterCard Επιπλέον η προμήθεια της τράπεζας είναι για την μεταφορά των χρημάτων από τον λογαριασμό του πελάτη στον λογαριασμό του καταστήματος, το οποίο βεβαίως χρεώνεται. Δεν είμαι καθόλου αντίθετος στη χρήση ηλεκτρονικών πληρωμών, κάθε άλλο μάλιστα, αλλά αυτό τι επιχείρημα είναι; Η είσοδος στο κατάστημα είναι "δωρεάν" απλά πρέπει να κάνεις παραγγελία μίνιμουμ 20 ευρώ; 24% λιγοτερο ελευθερος εισαι, το νιωθεις;;; Επειδή η ελευθερία και η μη φορολόγηση είναι το ίδιο πράγμα. /facepalm
lab_user Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Έλα μου; Τι δεν είναι; https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_Inc. https://en.wikipedia.org/wiki/MasterCard Δεν είμαι καθόλου αντίθετος στη χρήση ηλεκτρονικών πληρωμών, κάθε άλλο μάλιστα, αλλά αυτό τι επιχείρημα είναι; Η είσοδος στο κατάστημα είναι "δωρεάν" απλά πρέπει να κάνεις παραγγελία μίνιμουμ 20 ευρώ; Επειδή η ελευθερία και η μη φορολόγηση είναι το ίδιο πράγμα. /facepalm Είναι χρηματωπιστοτικοί οργανωσμοί δεν δίνουν αυτοί τις κάρτες. Επιπλέον φίλε μου αυτό το παράδειγμα που αναφέρεις είναι όπως καριβώς το λες για καρφωτή στο ΣΔΟΕ. Και είναι άλλο πράγμα η ελευθερία φίλε μου και άλλο πράγμα η μη φορολόγηση.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Είναι χρηματωπιστοτικοί οργανωσμοί δεν δίνουν αυτοί τις κάρτες. Κι είναι τελειως τσάμπα η χρήση της "εφεύρεσης" τους?
lab_user Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Κι είναι τελειως τσάμπα η χρήση της "εφεύρεσης" τους? Όχι δεν είπα αυτό απλά οι τράπεζες οι ελληνικές ανήκουν σε μεγάλους τραπεζικούς ομίλους και αυτοί με την σειρά τους ανήκουν σε αυτούς τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς για αυτό οι τράπεζες δεν πληρώνουν μία για την χρήση τους και δεν πληρώνουν και μία για την έκδοσή τους.
defacer Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Όλοι όσοι είστε έξω απ' το χορό, μισθωτοί συνήθως ή δημόσιοι υπάλληλοι, δε μπορείτε να μπείτε στη λογική των εξόδων που έχει μια επιχείρηση. Το φως που ανάβετε, το στιλό που κρατάτε, το γραφείο στο οποίο βρίσκεστε, ο κλιματισμός που απολαμβάνετε, έχουν ένα κόστος. Το pos είναι ακόμη πιο αισχρό γιατί εισπράττει βάσει τζίρου. Με απάλλαξε λέει ο άλλος από τον κόπο να πηγαίνω στο γκισέ να καταθέτω. Θες να σε απαλλάξω και γω από τον κόπο να οδηγάς, υποχρεώνοντας σε να παίρνεις πχ κάθε μέρα ταξί; πιο άνετα, χωρίς να ψάχνεις πάρκινγκ. Θα πληρώσεις βέβαια. Τζάμπα θα σου προσφέρουν υπηρεσίες; και μάλιστα με το ζόρι, δια νόμου! Αντί να είστε απέναντι σε αυτό το φασισμό τους σιγοντάρετε κι όλας. Καταλαβαίνω τι λες και σίγουρα δε γίνεται να αγνοήσουμε επιδεικτικά αυτή τη συνιστώσα του θέματος. Αλλά "φασισμό"; Really? Το κράτος σε "απαλλάσσει" επίσης από την ανάγκη να χρηματοδοτήσεις επισκευές, νοσήλεια, κλπ που μπορεί να προκύψουν αν εμπλακείς σε ατύχημα με το όχημά σου. Αυτό το "φασιστικό νταβατζιλίκι" σου το επιβάλλουν σε συνεργασία με ιδιωτικά όργανα του καπιταλισμού (ασφαλιστικές εταιρίες). Κάτω ο φασισμός, να ασφαλίζουμε τα αυτοκίνητα μόνο αν το επιθυμούμε. Αυτή τη φάση που κάποια πράγματα τα οποία γίνονται με σκοπό (να μην ισχυριστώ καν ότι έχουν αποτέλεσμα, δε χρειάζεται) τη βελτίωση της κατάστασης για την κοινωνία σα σύνολο, τα οποία προφανώς για κάποιο τμήμα της έχουν τοπικά άσχημες συνέπειες (κανένα οριζόντιο μέτρο δεν είναι δυνατόν να είναι ωφέλιμο για όλους) τα βαφτίζουμε φασισμό!! επειδή δε μας βολεύει προσωπικά μήπως να την ξανασκεφτείτε λίγο; Και ξαναλέω, καταλαβαίνω ότι το ζήτημα που θίγεις είναι καυτό, σόρι κιόλας όμως, όποιος λέει "φασισμός" λέει μαλακίες. 2
HALF EVIL Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Μην ανησυχείς, σε αφανισμό οδηγούνται οι μικρομεσαίες στην Ελλάδα. Μόλις τελειώσει αυτό το έργο, μπορείς να χειροκροτήσεις. Σου εύχομαι να μην καταλήξεις κάποτε με το λοιπό προλεταριάτο ενοικιαζόμενος εργαζόμενος σε καμμιά manpower, γιατί στο τέλος αυτοί θα μείνουν. Μιλάμε μου έδωσες απάντηση λίρα εκατό ε, δεν ξέρω κατά που να πάω. Αν έχετε κι άλλους τέτοιους έξυπνους στην οικογένεια πές τους να πατήσουν εδώ. Γιάννη, ξέρεις τι σημείναι πχ για ένα φαρμακείο που δουλεύει με περιθώριο κέρδους 5% το πολύ, η προμήθεια του POS 1,2% ? Σημαίνει ότι η τράπεζα του παίρνει 24% στα κέρδη. Να σου πω λοιπόν φιλαράκο ότι ανήκω στο εργαζόμενο προλεταριάτο περισσότερα χρόνια από όσο εσύ είσαι αφεντικό και πληρώνω τους φόρους μου μέχρι δεκάρας πράγμα που δεν το κανανε ποτέ οι επαγγελματίες.Τώρα που έσφιξαν τα πράγματα μας φταίνε Όλοι και όλα. 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Όχι δεν είπα αυτό απλά οι τράπεζες οι ελληνικές ανήκουν σε μεγάλους τραπεζικούς ομίλους και αυτοί με την σειρά τους ανήκουν σε αυτούς τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς για αυτό οι τράπεζες δεν πληρώνουν μία για την χρήση τους και δεν πληρώνουν και μία για την έκδοσή τους. Εννοώ αν οι τράπεζες πληρώνουν κάτι σε αυτούς τους οργανισμούς ώστε να διαθέτουν τις κάρτες στην αγορά.
lab_user Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Σύμφωνοι, πέστα αυτά και στον εαυτό σου για να μη ξαναγράψει ατάκες επιπέδου "24% λιγότερο ελεύθερος". Εγώ φίλε μου δεν πέταξα κανένα τέτοιο μήνυμα όπως λες.
defacer Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Είναι χρηματωπιστοτικοί οργανωσμοί δεν δίνουν αυτοί τις κάρτες. Φυσικά δεν δίνουν αυτοί τις κάρτες, αλλά τι σχέση έχει αυτό; Εσύ είπες πως δεν είναι εταιρίες και σου απάντησα πως είναι. Το ποιος δίνει τις κάρτες δε μπήκε ποτέ στη συζήτηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα