l337 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Σου διαφεύγει μια μικρή λεπτομέρεια... τα συνεργεία ούτε έχουν τιμοκατάλογο ούτε είναι υποχρεωμένα να έχουν. Μάλλον εσένα σου διαφεύγει πως είναι υποχρεωμένα να έχουν τιμοκατάλογο http://ieg.gr/sites/default/files/215_kwdikopoiisi_DIEPPY.pdf (Κεφάλαιο 7, άρθρο 67, παρ. 3, σελ. 39) (και το πρόστιμο είναι 1000€ ) Ωραία λοιπόν, ρωτάς τιμή, και σου λέει θέλω 100 χωρίς απόδειξη/κάρτα ή 130 ή 150 ή όσο με απόδειξη/κάρτα, τουλάχιστον αυτό έγινε στην περίπτωση του Lanike όπως έγραψε παραπάνω. Θα του πεις φτιάχτο, και όταν έρθει η ώρα να πληρώσεις θα του πεις πάρε 100 με κάρτα και φέρε και την απόδειξη? Ε το πιο πιθανό είναι να φύγεις με τα πόδια... Το πιο πιθανό είναι να φύγεις εσύ με πρόστιμο διότι αυτές οι ταρζανιές επίσης απαγορεύονται. Ξαναδιάβασε προσεκτικά το ΦΕΚ που πόσταρα παραπάνω στην ίδια σελίδα με πριν. 1
greed Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Ωραία λοιπόν, ρωτάς τιμή, και σου λέει θέλω 100 χωρίς απόδειξη/κάρτα ή 130 ή 150 ή όσο με απόδειξη/κάρτα, τουλάχιστον αυτό έγινε στην περίπτωση του Lanike όπως έγραψε παραπάνω. Θα του πεις φτιάχτο, και όταν έρθει η ώρα να πληρώσεις θα του πεις πάρε 100 με κάρτα και φέρε και την απόδειξη? Ε το πιο πιθανό είναι να φύγεις με τα πόδια...Να διαβάζεις πρώτα τι γράφει ο καθένας μας καθαρά και ξάστερα και μετά να μπαίνεις στο κόπο να απαντάς. Εσυ έφτιαξες το δικό σου story και το φόρεσες στα λόγια του Lanike71 για να μου απαντήσεις τι; Οτι θα φύγω με τα πόδια; Τελευταία φορά άλλος είχε φύγει με συνοδεία.
Joshua21 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Μάλλον εσένα σου διαφεύγει πως είναι υποχρεωμένα να έχουν τιμοκατάλογο http://ieg.gr/sites/default/files/215_kwdikopoiisi_DIEPPY.pdf (Κεφάλαιο 7, άρθρο 67, παρ. 3, σελ. 39) (και το πρόστιμο είναι 1000€ ) Όντως μου είχε διαφύγει, παραείναι φρέσκο(δημοσίευση 30/08/17). Στην ουσία τώρα, η παράγραφος που μου δείχνεις γράφει συγκεκριμένα πως πρέπει να υπάρχει τιμοκατάλογος "για τις βασικές παρεχόμενες υπηρεσίες συντήρησης επί ενδεικτικών μοντέλων (π.χ. 1o service) ανάλογα με τον τύπο και μοντέλο". Εκτός και αν εγώ δεν κατάλαβα καλά, υποχρεώνουν τα συνεργεία να έχουν τιμοκατάλογο μόνο για τα βασικά σέρβις, και μόνο για μερικά μοντέλα ενδεικτικά, δηλαδή μόνο για ένα πάρα πολύ μικρό(σχεδόν μηδαμινό) ποσοστό από το σύνολο των εργασιών που μπορεί να κάνει ένα συνεργείο. Το πιο πιθανό είναι να φύγεις εσύ με πρόστιμο διότι αυτές οι ταρζανιές επίσης απαγορεύονται. Ξαναδιάβασε προσεκτικά το ΦΕΚ που πόσταρα παραπάνω στην ίδια σελίδα με πριν. Μια και εσύ το έχεις διαβάσει ολόκληρο, δείξε μου που ακριβώς γράφει ότι το συνεργείο είναι υποχρεωμένο να σου παραδώσει το αυτοκίνητο σου άσχετα αν δεν έχεις πληρώσει.
zio10 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Όντως μου είχε διαφύγει, παραείναι φρέσκο(δημοσίευση 30/08/17). Στην ουσία τώρα, η παράγραφος που μου δείχνεις γράφει συγκεκριμένα πως πρέπει να υπάρχει τιμοκατάλογος "για τις βασικές παρεχόμενες υπηρεσίες συντήρησης επί ενδεικτικών μοντέλων (π.χ. 1o service) ανάλογα με τον τύπο και μοντέλο". Εκτός και αν εγώ δεν κατάλαβα καλά, υποχρεώνουν τα συνεργεία να έχουν τιμοκατάλογο μόνο για τα βασικά σέρβις, και μόνο για μερικά μοντέλα ενδεικτικά, δηλαδή μόνο για ένα πάρα πολύ μικρό(σχεδόν μηδαμινό) ποσοστό από το σύνολο των εργασιών που μπορεί να κάνει ένα συνεργείο. Μια και εσύ το έχεις διαβάσει ολόκληρο, δείξε μου που ακριβώς γράφει ότι το συνεργείο είναι υποχρεωμένο να σου παραδώσει το αυτοκίνητο σου άσχετα αν δεν έχεις πληρώσει. Μήπως εννοεί ότι απαγορεύεται να σου δίνει άλλη τιμή με μετρητά κι άλλη με κάρτα; Εγώ αυτό κατάλαβα.
Joshua21 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Μήπως εννοεί ότι απαγορεύεται να σου δίνει άλλη τιμή με μετρητά κι άλλη με κάρτα; Εγώ αυτό κατάλαβα. Αν εννοούσε αυτό που λες, τότε αυτό που έγραψε ήταν άσχετο με αυτό που είχα γράψει εγώ. Άσε που δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσεις να αποδείξεις στην ελεγκτική αρχή πως άλλη τιμή σου έδωσε για μετρητά και άλλη για κάρτα ώστε να μπορέσει να του επιβάλλει πρόστιμο. 1
l337 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Αν εννοούσε αυτό που λες, τότε αυτό που έγραψε ήταν άσχετο με αυτό που είχα γράψει εγώ. Άσε που δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσεις να αποδείξεις στην ελεγκτική αρχή πως άλλη τιμή σου έδωσε για μετρητά και άλλη για κάρτα ώστε να μπορέσει να του επιβάλλει πρόστιμο. Εννοούσα ότι απαγορεύεται να δίνεις δύο τιμές (όσον αφορά τη χρεώση της υπηρεσίας). Δηλαδή, άλλη τιμή με φπα και άλλη τιμή χωρίς τον φπα. Η χρεώση μπορεί να είναι μόνο η τελική (και περιλαμβάνει τον φπα). Το πως θα το αποδείξεις είναι άλλη κουβέντα βέβαια.
Joshua21 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Εννοούσα ότι απαγορεύεται να δίνεις δύο τιμές (όσον αφορά τη χρεώση της υπηρεσίας). Δηλαδή, άλλη τιμή με φπα και άλλη τιμή χωρίς τον φπα. Η χρεώση μπορεί να είναι μόνο η τελική (και περιλαμβάνει τον φπα). Το πως θα το αποδείξεις είναι άλλη κουβέντα βέβαια. Σαφώς και απαγορεύεται, δεν αντιλέγω. Το πως θα το αποδείξεις όμως όχι μόνο δεν είναι άλλη κουβέντα, είναι όλη η ουσία της κουβέντας που κάνουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα