Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, έχουμε το συστηματάκι της φωτογραφίας (μιας φίλης). :-)

Η ίδια μου ζήτησε να αλλάξουμε κάρτα γραφικών (την ενδιαφέρει να παίζει AION).

Θα ήθελα μερικές προτάσεις για τα εξής:

- Τι κάρτα γραφικών προτείνετε με budget τα 30 ευρώ (αγοράζω συνήθως από αγγελίες, οπότε μπορείτε να προτείνετε κάτι που βρίσκω σε αυτά τα χρήματα μεταχειρισμένο και όχι καινούργιο). Δείτε τα χαρακτηριστικά PCI-Express της μητρικής κιόλας.

-- Πληροφορίες της μητρικής εδώ.

-- Το έχω δει από κοντά το PC και νομίζω είναι turbo-x "στημμένο" (Πλαισίου). Οπότε υποθέτω ότι θα έχει τροφοδοτικό 300W, άντε 350ρι. Αν μας περιορίζει πολύ αυτό, μπορώ όταν ξανά περάσω από το σπίτι της σύντομα να τον ανοίξω να δω Watt.

- Έχει αξία να μπει κανένας 60 - 120ρης SSD σε αυτό το PC; (είναι SATA 1)

- Έχω κατά νου να της βάλω άλλο ένα module 2GB RAM και να της αλλάξω ή καθαρίσω το CPU Cooler γιατί δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα στο screenshot.

post-54881-0-44918400-1506419004_thumb.png

Δημοσ.

C2D και SATA 1 δεν παίζει.

C2D  και SATA 2 παίζει.  Λογικά με έναν 120άρη θα δεις το φως το αληθινό.

Μια 5850/5870 για κάρτα ίσως. 

Δες πόσα ampere δίνει στη 12v το psu πρώτα.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ το 2012-13 που έπαιζα aion πάντως με έναν q9400 / 4870, 60ρη ssd και 4gb ram, μια χαρά έπαιζα εκτός από φάσεις που ήταν τριγύρω μου 4523452345432 άτομα και κόλλαγε λίγο ο Διας.

Λογικά θα έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα από τότε και θα έχει περισσότερες απαιτήσεις 

Δεν νομίζω να αξίζει να δώσει λεφτά σ αυτό το pc.. 

• Like 1
Δημοσ.

- Έχεις δίκιο adtakhs, είναι SATAII τελικά! Ας διορθωθεί και ο τίτλος. :-)

- Παιδιά το AION απ' ότι βλέπω στα system requirements, δεν έχει τίποτα τρελές απαιτήσεις.

- Θα έχει διαφορά ο Q8400 από τον E8300; Τον πουλάνε κι εδώ σε αγγελίες για 15 ευρώ. :-) Αν και μπορώ να βρω Q9450 με 20 - 25 ευρώ εδώ σε αγγελίες.

Δημοσ.

Αφου προσθεσεις ssd + ram, o διπυρηνισμος θα ειναι φρενο..
Πλεον ακομη και το λειτουργικο, η το σερφαρισμα(!), ναι ειναι
αρκετα πιο φιλικα-smooth, με/οταν εχουμε τετραπυρηνους B)

Ο Q9450, εχει + εξτρα cache, αλλα φθανει και σε διπλη τιμη,
οποτε δεν υπαρχει λογος σπουδαιοτατος να πας σε αυτον :ph34r:

https://www.anandtech.com/bench/product/51?vs=89

https://www.anandtech.com/bench/product/57?vs=89

Δημοσ.

Κάρτα γραφικών ακόμα και μια HD4850 των 20€ θα είναι πολύ καλή για το ΑΙΟΝ  +2gb ddr2 ακόμα σίγουρα (βρίσκεις με 10€).

Επίσης καθάρισμα cooler και αλλαγή πάστας για τη θερμοκρασία.

Τώρα αν θέλει να το αναβαθμίσει για να είναι και γενικά πιο αποδοτικό το μηχάνημα, ένας ssd (ακόμα και κάποιος παλιός μτχ.) σίγουρα θα έδινε νέα πνοή στο μηχάνημα. Όπως και ένας Q6600/6700/8400 (μιλάμε για επεξεργαστές των 10-15€). Τροφοδοτικό αν είναι turbo-x και δεκαετίας επίσης καλό θα ταν να αλλαχθεί με κάποιο καινούριο φθηνό 80plus https://www.skroutz.gr/comparelists/30?compare=8616801%2C4306951%2C9637354%2C6371757%2C8391161

Δημοσ.

Αρχικα ας ξεκινησει με τα παρακατω:

1) Καθαρισμα μοναδας και αλλαγη παστας στον επεξεργαστη.

2) Μνημη 2 Gb και συνολο 4 RAM

3) Καρτα γραφικων

Μεχρι εδω θα δει την πρωτη διαφορα στο μηχανημα.

Μετα αν και εφοσον θελει να ανεβει επιπεδο ας αλλαξει

δισκο:

4) SSD

Τελος αν και εφοσον θελει να παει λιγο παραπανω

και να κανει με μεγαλυτερη ανεση καποια πραγματα

τοτε ας παει σε:

5) Τετραπυρηνος επεξεργαστης.

Αν κανει τα 1,2,3 και το 4 τοτε το μηχανημα

την υπερκαλυπτει για τη  χρηση που το θελει

παιζοντας το παιχνιδι, με ανοικτο Youtube,

Skype, Facebook και Insomnia.

Κανοντας και το 5 θα πεταει.

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά, είμαι σε συνεννόηση με τη φίλη μου για την αναβάθμιση του υπολογιστή με προϊόντα αγγελιών. Αυτή θα βάλει 30 ευρώ, και τα υπόλοιπα θα της τα κάνω εγώ δώρο. Με λίγη έρευνα, σας παραθέτω τι σκέφτομαι:

1. Αλλαγή CPU από E8300 σε Q9450 (25 ευρώ κόστος). Σχόλιο: καλός ο Q8300, αλλά θέλω να νιώσω την αναβάθμιση. :-D

2. Αντικατάσταση της μαμίσιας intel ψήκτρας του E8300, με αυτή.
Σχόλιο 1: Αλήθεια, πειράζει που λέει ότι για Core 2 Quad υποστηρίζει max tdp 82W, ενώ ο Q9450 είναι 95W; Δε θέλω να ξεπεράσω τα 10 ευρώ για ψήκτρα και τη συγκεκριμένη zalman την έχω ξανά αγοράσει για άλλα PC που έχω στήσει. (10 ευρώ κόστος).
Σχόλιο 2: ίσως κρατήσω την μαμίσια intel του E8300, όμως γενικά έχω άσχημη εμπειρία από stock ψήκτρες της intel, του στυλ στραβόνουν ή σπάνε τα ποδαράκια και δεν ξανά μπαίνουν σωστά κτλ. Η αναβάθμιση θα γίνει στο σπίτι της (δλδ δεν θα πάρω το PC σπίτι μου να ασχοληθώ με την ησυχία μου, και θα είναι ταλαιπωρία αν η stock ψήκτρα της είναι προβληματική). Στην πολλή χειρότερη βρίσκω αχρησιμοποίητη stock s775 ψύκτρα intel με 5 ευρώ.

3. Αγορά 2x2GB DDR2 RAM.
Σχόλιο: δυστυχώς μάλλον το PC έχει 2x1GB πάνω αυτή τη στιγμή (θα το επιβεβαιώσω αύριο ζητώντας screen από το Speccy) και δεν υπάρχουν άλλες υποδοχές για RAM και η μητρική υποστηρίζει μέχρι 4GB, δλδ δεν μπορούμε να βάλουμε 6 ή 8GB. (Κόστος 20 ευρώ).

4. Αγορά SSD 120GB (υπολογίζω κανα 30 ευρω)
Σχόλιο: το PC έχει ήδη 500GB σκληρό, οπότε θα μπει το OS στον SSD και είμαστε ok.

5. Αγορά GPU: HD 7750 2GB (~ 50 ευρώ).
Σχόλιο: έχει χαμηλό TDP (55W) η συγκεκριμένη, οπότε δεν χρειάζεται να αλλάζουμε PSU ή να θέσουμε σε κίνδυνο το όλο σύστημα με μια κάρτα που μπορεί να είχε 120W - 150W TDP.

Δεν βρήκα κάτι άλλο φθηνότερο από 50 ευρώ, που να έχει χαμηλό TDP.

- Ίσως πουλήσω για 10 - 15 ευρώ τον E8300 και τις 2x1GB RAM.
- Total cost: 135 η αναβάθμιση, μειον 15 η πώληση των αντικατεστημένων, μειον 30 ευρώ της φίλης μου = 90 ευρώ.

Δημοσ.

Α ναι δίκιο έχεις. :-D

Νέα απορία:

- Εδώ στα specs της μητρικής, λέει: "*G31T-M is capable to support Core 2 Quad Q6700 G0 and Q6600 G0". Επίσης εδώ όντως αναφέρει ότι το G31 chipset πιάνει μέχρι Q6700.

- Ωστόσο αν δείτε το CPU Support tab της μητρικής, περιλαμβάνεται ο Q9450.

Τι ισχύει τελικά; Δεν πιστεύω να φάω άκυρο. :-( :ph34r:

Δημοσ.

Εδω ομως ειχα δει [και] τον Q8400 :mrgreen:
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Support.aspx?DetailID=812&CategoryID=1&DetailName=Feature&MenuID=24&LanID=0

Μονο να τσεκαρεις καπως οτι: δεν θα κανουν downclock στο fsb απο 1333,

:shifty:
δηλαδη θα εισαι χαμενος -> αν τυχον τους βλεπει κατεβασμενους σε 1066...

• Like 1
Δημοσ.

Βάλω δε βάλω Q8400, αν φάω άκυρο με τον Q9450 το ίδιο θα είναι!  :shock:  :-D 

Ελπίζω να μην ρίξει το FSB, αν και από τη στιγμή που στη λίστα των supported cpus υπάρχουνε, δε νομίζω να έχω θέματα...

Δημοσ.

Θεωρητικως δεν θα επρεπε: αφου το βλεπει 1333 στους Ε8... Που ομως ειναι 2πυρηνοι,
(και καθως εχουν δει πολλα τα ματια μας) σε σουπερ ατυχο σεναριο, ισως τον κατεβαζε
σε 1066 -> ειδικα σε νεους τετραπυρηνους, μα τετοια ειναι σουπεροσπανια περιπτωση..!
:P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...