schumiz Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Παδιά καλησπέρα, χρειάζομαι μια συμβουλή επειγόντως πριν απευθυνθώ σε κάποιον δικηγόρο. Με ποια αιτιολογία μπορεί ο επικαρπωτής να διώξει αυτόν που έχει την ψιλή κυριότητα από το διαμέρισμά στο οποίο διαμένει; Μπορεί να το κάνει με το έτσι θέλω ή πρέπει να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για να προβεί σε τέτοια ενέργεια; Θα σας ήμουν ευγνώμων αν κάποιος ήξερε να μου απαντήσει
katz Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Bασικα αυτο δικαιουται να κανει αφου ειναι επικαρπωτης. Οταν πεθανει ο επικαρπωτης, αυτος που εχει την ψιλη κυριοτητα θα αποκτησει την πληρη και θα εχει πληρη δικαιωματα στο ακινητο 1
schumiz Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι αυτός με την ψιλή κυριότητα απαογορεύει να πουληθεί ή να ενοικιαστεί το ακίνητο κι αν γίνει αυτό (με την σύμφωνη γνώμη του επικαρπωτή), τα οικονομικά οφέλη τα καρπώνεται ο ίδιος. Όταν όμως αυτός με την ψιλή κυριότητα μένει στο διαμέρισμα, πληρώνει όλα τα έξοδα του σπιτιού (ακόμα και αυτά που κανονικά επιβαρύνουν τον επικαρπωτή) έχει την δυνατότητα να τον διώξει χωρίς λόγο και αιτία; Ο επικαρπωτής δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα στην πολυκατοικία με ένα από αυτά να είναι το γεγονός ότι όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι είναι γεμάτοι (κυριολεκτικά γεμάτοι) με παλιά έπιπλα, εύφλεκτα υλικά και πράγματα που έχουν μαζευτεί από κάδους σκουπιδιών. Και παρόλα αυτά απειλεί αυτόν με την ψιλή κυριότητα ότι θα τον διώξει. Υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί αυτό;
dimpa16 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Ανακοίνωση από τον διαχειριστή για απομάκρινση των υλικών από τους κοινόχρηστους χώρους,εντός ορισμένου χρόνου και μετά το πέρας του,πέταμα στα σκουπίδια.
schumiz Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Ανακοίνωση από τον διαχειριστή για απομάκρινση των υλικών από τους κοινόχρηστους χώρους,εντός ορισμένου χρόνου και μετά το πέρας του,πέταμα στα σκουπίδια. Δεν υπάρχει διαχειριστής. Είναι οικογενειακή πολυκατοικία όπου κατοικούν μόνο σε ένα διαμέρισμα ο επικαρπωτής του διαμερίσματος μας (και πατέρας του ιδιοκτήτη) και στο άλλο εμείς. Όταν ζητήσαμε να απομακρυνθούν όλα αυτά, μας απείλησε ότι θα μας διώξει. Κι αυτό προσπαθώ να μάθω. Αν μπορεί τελικά να μας διώξει ή αν μπορούμε εμείς, βασιζόμενοι σε όλη την άθλια συμπεριφορά του κι άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πολυκατοικία τόσα χρόνια λόγω δικών του ενεργειών, με κάποιο τρόπο να το αποφύγουμε
dimpa16 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Συμβόλαιο δεν υπάρχει? Αν υπάρχει,πως θα σας διώξει?
schumiz Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Συμβόλαιο δεν υπάρχει? Αν υπάρχει,πως θα σας διώ Μα δεν είμαστε ενοικιαστές για να υπάρχει συμβόλαιο. Είμαστε ιδιοκτήτες. Υπάρχουν τα συμβόλαια που ορίζουν τον πατέρα ως τον επικαρπωτή και τον γιο ως τον κάτοχο της ψιλής κυριότητας. Κι απειλεί τον γιο ότι θα τον διώξει.
dimpa16 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Πιάσ`τ`αυγό και κούρευ`το. Τι να σου πω ρε φίλε.Πηγαίνετε σε δικηγόρο.Αφού δεν μπορείτε να τα βρείτε μεταξύ σας,ας τα σκάσετε σε δικαστήρια.Κλέφτες θα γίνουν κι`αυτοί; Sorry για το ύφος,αλλά μωρέ αδερφέ μου,τρελαίνομαι με τέτοιες ιστορίες. Και πάλι συγνώμη για το ύφος μου.
heros Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 πικρα φιλε μου... τα εχω περασει... αυτα με τιν ψιλη κυριότητα και επικαρπία έχουν ταλαιπωρήσει κόσμο..... δυστυχώς ο επικαρπωτης εχει δικαιωμα να νοικιασει το διαμερισμα, εσυ ως ψιλη κυριοτητα έχεις δικαιωμα αν θες να κάνεις αλλαγές στο διαμέρισμα ( να το βάψεις , να αλλάξεις πχ ντουλαπες) ..αλλα όχι να μεινεις παρα μόνο αν στο επιτρεψει ο επικαρπωτης είτε τυπικα με συμβόλαιο είτε άτυπα . πχ αν μενεις καιρο στο διαμερισμα αν έχεις ήδη λογαριασμό δεη οτε στο όνομα σου.. και επειδη πάντα σε αυτές τις περιπτώσει μιλάμε για γονεις-παιδια .. καλό ειναι να τα βρεις ήρεμα μαζί τους...
Joshua21 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι αυτός με την ψιλή κυριότητα απαογορεύει να πουληθεί ή να ενοικιαστεί το ακίνητο κι αν γίνει αυτό (με την σύμφωνη γνώμη του επικαρπωτή), τα οικονομικά οφέλη τα καρπώνεται ο ίδιος. Όταν όμως αυτός με την ψιλή κυριότητα μένει στο διαμέρισμα, πληρώνει όλα τα έξοδα του σπιτιού (ακόμα και αυτά που κανονικά επιβαρύνουν τον επικαρπωτή) έχει την δυνατότητα να τον διώξει χωρίς λόγο και αιτία; Ο επικαρπωτής δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα στην πολυκατοικία με ένα από αυτά να είναι το γεγονός ότι όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι είναι γεμάτοι (κυριολεκτικά γεμάτοι) με παλιά έπιπλα, εύφλεκτα υλικά και πράγματα που έχουν μαζευτεί από κάδους σκουπιδιών. Και παρόλα αυτά απειλεί αυτόν με την ψιλή κυριότητα ότι θα τον διώξει. Υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί αυτό; Φίλε μου δεν τα ξέρεις καλά. Ο επικαρπωτής λέγεται έτσι επειδή, παρόλο που δεν του ανήκει το σπίτι, είναι αυτός που καρπώνεται όλα τα οφέλη του σπιτιού. Έχει κάθε δικαίωμα να μείνει ο ίδιος μέσα, να το νοικιάσει, να φιλοξενήσει όποιον θέλει, να το παραχωρήσει δωρεάν σε όποιον θέλει, να το κρατήσει κλειστό, να το κάνει αποθήκη κτλ. Τα μόνα που δεν μπορεί να κάνει είναι αλλαγές(ανακαίνιση, γκρέμισμα) και να το πουλήσει, για αυτά τα δύο χρειάζεται συγκατάθεση και από τον ψιλό κύριο. Και ναι, οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να πετάξει έξω τον ψιλό κύριο που στην ουσία τον φιλοξενεί, δεν χρειάζεται ούτε κάποιο λόγο να έχει ούτε θα δώσει λογαριασμό σε κανέναν. Τόσο απλά. 2
blazar Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Όπως τα λέει ο Joshua21 είναι. TS βγάλε φωτογραφίες από την κατάσταση στους κοινόχρηστους και όλα τα "περίεργα" που έχει κάνει. Επειδή δεν βλέπω να αποφεύγεται το δικαστήριο, άρχισε να "καλύπτεσαι" όπως μπορείς... Στο δικαστήριο βλέπω να επικαλείσαι πως πάσχει από ψυχικό νόσημα.
dtzgr Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Βρες τα με τον πατέρα σου ή φύγε μόνος σου. 1
papoys1 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Κανονικά ο επικαρπωτής μπορεί να ζητήσει και ενοίκιο από τον έχων την κυριότητα στον οποίο έχει παραχωρήσει δωρεάν το διαμέρισμα για κατοικία. Οπότε φίλε βρέστε τα.Αν δεν μπορείς φύγε πήγαινε να νοικιάσεις κάπου αλλού και όταν πεθάνει ο επικαρπωτής μπορείς σαν κύριος να γυρίσεις και να κάνεις ότι θέλεις στο διαμέρισμά σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα