Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, από τη στιγμή που έχει περάσει η τριετία μπορείς να τον πετάξεις έξω όποτε θέλεις ασχέτως αν το θέλεις για ιδιοκατοίκηση ή όχι.

Αναφέρω τριετία διότι και για ένα έτος να είναι το συμβόλαιο ισχύει 3ετία.

• Like 1
  • Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 17/7/2018 στις 1:10 ΜΜ, Ntinaras είπε

Πολλοι.

Οσοι παιρναν διακοποδανεια, εορτοδανεια, να κοψουν το λαιμο τους.

DIAKOPODANEIO+001.jpg

Ξέρω φταίνε μόνο όσοι τα πήραν και όχι οι τράπεζες που δε ζήταγαν εγγυήσεις.

Έχει εξαντληθεί το θέμα αλλά μερικοί δε μαθαίνουν ποτέ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Η ιδιοκατοίκηση δεν αποτελεί νόμιμο τρόπο έξωσης, συνεπώς αν το πας το θέμα νομικά είναι σίγουρο πως ΔΕΝ θα καταφέρεις απολύτως τίποτα.

Αποτελεί όμως νόμιμο τρόπο αποβολής.

https://www.nomikosodigos.info/guide/simple-legal/695-misthosi-katoikias-i-exosi-gia-idiokatoikisi-idiohrisi.

Συνεπώς αφού δεν έχει άλλο ιδιόκτητο χώρο για να μείνει, παρά μονο αυτό,μια χαρά μπορεί να το παει νομικά. Αφού έχει λήξει και το συμβολαιο δεν θα έχει προβλημα.

3 λεπτά πριν, kleo1 είπε

χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, από τη στιγμή που έχει περάσει η τριετία μπορείς να τον πετάξεις έξω όποτε θέλεις ασχέτως αν το θέλεις για ιδιοκατοίκηση ή όχι.

Αναφέρω τριετία διότι και για ένα έτος να είναι το συμβόλαιο ισχύει 3ετία.

Αυτό ακριβώς λέει και το άρθρο που παρέθεσα πιο πάνω.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, jmmys είπε

Προφανώς δεν μπήκες καν στον κόπο να διαβάσεις τι γράφει το λινκ που έκανες παράθεση, αν το είχες διαβάσει θα είχες δει το παρακάτω:

Αυτό που δεν γνωρίζουν τις περισσότερες φορές οι μισθωτές, αλλά ούτε και οι εκμισθωτές, είναι ότι η ιδιοκατοίκηση δεν συνιστά πλέον νόμιμη αιτία αποβολής του μισθωτή από την κατοικία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί αυτή ως κατοικία του ιδιοκτήτη ή του συζύγου ή των τέκνων του, εφόσον ο ν. 1703/1987, που την προέβλεπε ως νόμιμο λόγο καταγγελίας της μίσθωσης, έχει πάψει να ισχύει από την 01/01/1997.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Προφανώς δεν μπήκες καν στον κόπο να διαβάσεις τι γράφει το λινκ που έκανες παράθεση, αν το είχες διαβάσει θα είχες δει το παρακάτω:

Αυτό που δεν γνωρίζουν τις περισσότερες φορές οι μισθωτές, αλλά ούτε και οι εκμισθωτές, είναι ότι η ιδιοκατοίκηση δεν συνιστά πλέον νόμιμη αιτία αποβολής του μισθωτή από την κατοικία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί αυτή ως κατοικία του ιδιοκτήτη ή του συζύγου ή των τέκνων του, εφόσον ο ν. 1703/1987, που την προέβλεπε ως νόμιμο λόγο καταγγελίας της μίσθωσης, έχει πάψει να ισχύει από την 01/01/1997.

επειδή μάλλον έχετε διαβάσει το ίδιο λινκ ,δες και αυτό https://www.taxlaw.gr/kladoi-dikaiou/akinita/katangelia-misthosis-gia-idiochrisi/

Δημοσ.

συγνώμη αλλά από τη στιγμή που όπως μας λέει έχει λήξει το συμβόλαιο, μας ενδιαφέρει αν το θέλει για ιδιοκατοίκηση;

Μπορεί να θέλει να το κάψει.

Το συμβόλαιο έληξε, οπότε αν ο ιδιοκτήτης δεν επιθυμεί πλέον να το νοικιάσει που είναι το πρόβλημα;

Δημοσ.

δυστυχώς δεν είναι έτσι . Σου λεω με 100 % βεβαιοτητα οτι απαξ και πληρωνει το ενοικιο τοτε δεν μπορεις να του κανεις τιποτα ολοι οι νομοι ειναι υπερ του , εκτος απο αυτον την ιδιοκατοικησης. Ο δικηγορος που συμβουλευτηκα μου ειπε οτι εχει κερδισει υποθεση υπερ του μισθωτη επειδη ο εκμισθωτης ειχε αλλο ενα ακινητο στο ονομα του .

Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Εγώ προσωπικά ξέρω τι ισχύει, δεν χρειάζεται να διαβάσω κανένα link.

στελνεις ομως λινκ που δεν ειναι ολοσωστα απο οτι φαινεται . Οπως και να χει ευχαριστω για το χρονο σου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Εγώ προσωπικά ξέρω τι ισχύει, δεν χρειάζεται να διαβάσω κανένα link.

Διάβασε το όλο.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
Μόλις τώρα, jmmys είπε

Διάβασε το όλο

Sorry, δεν έχω καμία διάθεση ούτε να διαβάζω κατεβατά ούτε να κάνω την Πυθία για το τι ακριβώς θέλεις να δω, αν θέλεις να μου δείξεις κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι απλά κάντο c/p.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξακολουθεί όμως η ιδιόχρηση να συνιστά νόμιμο λόγο αποβολής του μισθωτή από την κατοικία όταν αυτή πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από τον εκμισθωτή ή τον κύριο του σπιτιού, ή το σύζυγό του ή τέκνα τους για επαγγελματική στέγη. Επιπλέον, και στις εμπορικές μισθώσεις, όταν δηλαδή στο μίσθιο στεγάζεται εμπορική επιχείρηση, επιτρέπεται η καταγγελία της μίσθωσης για ιδιόχρηση.

Μην κάνεις τον έξυπνο.Νοικιαζω αρκετά διαμερίσματα και μαγαζια.

Ισχυει επειδή δεν έχει άλλο ιδιόκτητο χώρο να μείνει,άσχετα αν είναι για κατοικία ή επαγγελματική στέγη και φυσικά το συμβολαιο είναι αορίστου χρόνου. Δεν μπορεί ο άλλος να κατσικωθει μια ζωή σε δικο ΣΟΥ ακίνητο αν εσύ θέλεις να μείνεις εκεί.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.

Εφοσον εχει ληξει το συμβολαιο τοτε μπορεις μεν να τον βγαλεις εξω αλλα και θα αργησεις (μπορει να παρει 12+ μηνες) και θα σου κοστισει σε δικηγορικα και δικαστικα εξοδα.

Με τον ενοικιαστη οταν μιλησες τι του ειπες και τι σε ειπε αυτος;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, jmmys είπε

Εξακολουθεί όμως η ιδιόχρηση να συνιστά νόμιμο λόγο αποβολής του μισθωτή από την κατοικία όταν αυτή πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από τον εκμισθωτή ή τον κύριο του σπιτιού, ή το σύζυγό του ή τέκνα τους για επαγγελματική στέγη. Επιπλέον, και στις εμπορικές μισθώσεις, όταν δηλαδή στο μίσθιο στεγάζεται εμπορική επιχείρηση, επιτρέπεται η καταγγελία της μίσθωσης για ιδιόχρηση.

Μην κάνεις τον έξυπνο.Νοικιαζω αρκετά διαμερίσματα και μαγαζια.

Ισχυει επειδή δεν έχει άλλο ιδιόκτητο χώρο να μείνει.

απλα διαβασε ενα λινκ το πεταξε και μετα απαξιωνει τους υπολοιπους μην ασχολεισαι και σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση .

2 λεπτά πριν, tsioulak είπε

Εφοσον εχει ληξει το συμβολαιο τοτε μπορεις μεν να τον βγαλεις εξω αλλα και θα αργησεις (μπορει να παρει 12+ μηνες) και θα σου κοστισει σε δικηγορικα και δικαστικα εξοδα.

Με τον ενοικιαστη οταν μιλησες τι του ειπες και τι σε ειπε αυτος;

Ειναι ενα ζευγαρι ειναι πολλα χρονια μεσα . Το σπιτι ηταν της γιαγιας μου και τους το νοικιαζε , πλεον ειναι στο ονομα μου . Τους πηρα ενα τηλεφωνο τον ιανουαριο τους ειπα οτι το σπιτι μεταβιβαστηκε και οτι θα ηθελα να μεινω εγω και μου λενε βεβαια και ηταν πολυ ευγενικοι μαζι μου και εγω το ιδιο . Ειναι νοεμβριος και μου λενε καθε φορα το ιδιο πραγμα , ψαχνουμε αλλα το ενα μεγαλο το αλλο μικρο και δεν τους πιεζω γιατι γνωριζω οτι ειναι δυσκολο να βρεις κατι αλλα νομιζω οτι ειναι απλα κοροιδια ολο αυτο και οτι δεν προκειται ποτέ να ψαξουν . Για αυτο αποφασισα να παω σε δικηγορο. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kleo1 είπε

να ζητήσεις αύξηση τότε δε μπορείς; αν του ανεβάσεις το νοίκι ίσως το ξανασκεφτεί.

απαγορευεται απο το νομο . το ρωτησα και αυτο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...