Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. 

Θα ηθελα την βοηθεια σας πανω σε κατι. 

Εχω τελειωσει την πρακτικη μου ασκηση σε ενα τουριστικο γραφειο εδω και ενα χρονο. 

Δυστηχως επεσα πανω σε εναν απατεωνα ο οποιος με εβαζε να υπογραφω καθε μηνα ενα χαρτι το οποιο και καλα μου ελεγε οτι ειναι βεβαιωση για τα ενσημα .

Η αληθεια ειναι οτι δεν το κοιταξα αυτο που υπεγραφα. 

Απ οτι εμαθα ο συγκεκριμενος το χει σαν τακτικη. το χει κανει και σε αλλους πρακτικαριους. 

Φυσικα οπως καταλαβατε δεν εχω παρει φραγκο. 

Υπαρχει καμια περιπτωση να διεκδικησω τα χρηματα μου, η απο την στιγμη που υπεγραφα αυτο το χαρτι το οποιο μαλλον ελεγε οτι με πληρωνει, δεν δικαιουμαι τιποτα ;; 

Επισης οι πληρωμες μονο μεσω τραπεζας δεν γινονται ;;

Ευχαριστω για τον χρονο σας και ελπιζω να βρεθει καποια λυση. 

Φιλικα , 

Δημοσ.

Το οτι δεν σε πληρωνε μεσω Τραπεζης που ειναι υποχρεωτικο ειναι πολυ σοβαρο στοιχειο εναντιον του . Πες του τι θα πας στην Επιθεωρηση εργασιας ...Βεβαια εχεις κι εσυ ευθυνη που δεν ζηταγες καθε μηνα να σε πληρωνει .

Δημοσ.

Το οτι δεν σε πληρωνε μεσω Τραπεζης που ειναι υποχρεωτικο ειναι πολυ σοβαρο στοιχειο εναντιον του . Πες του τι θα πας στην Επιθεωρηση εργασιας ...Βεβαια εχεις κι εσυ ευθυνη που δεν ζηταγες καθε μηνα να σε πληρωνει .

Χωρίς να βάζω το χέρι μου στην φωτιά, νομίζω ότι φέτος έγινε υποχρεωτική η καταβολή του μισθού σε λογαριασμό τραπέζης (αν δεν απατώμαι ξεκίνησε μαζί με το υποχρεωτικό μάζεμα ηλεκτρονικών αποδείξεων με πληρωμές μέσω κάρτας τραπέζης). Πέρσι δεν ήταν υποχρεωτικό.

• Like 1
Δημοσ.

Χωρίς να βάζω το χέρι μου στην φωτιά, νομίζω ότι φέτος έγινε υποχρεωτική η καταβολή του μισθού σε λογαριασμό τραπέζης (αν δεν απατώμαι ξεκίνησε μαζί με το υποχρεωτικό μάζεμα ηλεκτρονικών αποδείξεων με πληρωμές μέσω κάρτας τραπέζης). Πέρσι δεν ήταν υποχρεωτικό.

Ειναι πιο παλια αυτη η υποχρεωση πληρωμης.

Δημοσ.

Δεν μας λες απο που εκανες εκανες την πρακτικη ασκηση . 
Απο ΤΕΙ ?  και εαν ναι ? Τοτε μπηκες απο ΕΣΠΑ ή απο ΟΑΕΔ ? 
Εαν εισαι απο ΤΕΙ και Εσπα , τοτε η σχολη  τα βαζει σε δικο σου λογαριασμο . 

Εγω πχ με το ΕΣΠΑ τα ειχα καθε μηνα  σε δικο μου λογαριασμο , απλα δεν μου εδινε την διαφορα του 80% του ανειδικευτου εργατη μετα.

Εαν ομως ειχες μπει με ΟΑΕΔ ειναι αλλη διαδικασια εαν θυμαμαι καλα.

Τα χρηματα ο ΟΑΕΔ τα βαζει στον λογαριασμο της επιχειρησης

Εσυ δικαιουσαι  450 περιπου τον μηνα (ειναι το 80% του βασικου και εαν εισαι κατω  22 ετων) 

Ο ΟΑΕΔ του εδινε για παραδειγμα 200 καθε μηνα, αυτος σου εδινε το χαρτι να βαλεις υπογραφη  , οτι σου εχει πληρωμενα τα ενσημα του 6μηνου , ωστε να μπορεσει να πληρωθει απ τον οαεδ μετα. ( Τα ενσημα οντως στα πληρωνε) (περιπου 7-10ευρω καθε μηνα) 

Στο τελος δεν σου εδινε τιποτα.

Δεν ξερω τι αλλο υπογραψες και πραγματικα δεν ξερω τι μπορεις να κανεις.

Κανε μια ερωτηση στο γραφειο πρακτικης ασκησης (στον υπευθυνο που εδωσες τα χαρτια οταν την ολοκληρωσες) στην σχολη σου , αυτος λογικα θα ξερει απ αυτα τα "κολπα" που γινονται εναντιον των φοιτητων.

Ερωτηση προς εσενα : Στην αρχη,  οταν πηγες για να ζητησεις την Πρ.Ασκηση... τι ακριβως τον ειπες? Δεν ρωτησες 2-3 πραγματα?

Εχει καποιες κυρωσεις απ την επιθ .εργασιας και αν θυμαμαι δεν μπορει να περασει αυτο το ποσο στις δαπανες της επιχειρησης εαν δεν πληρωσει μεσω τραπεζας.

• Like 1
Δημοσ.

Αν εισαι μεσω ΕΣΠΑ τοτε απ το Εσπα πληρώνεσαι ολα μαζι στο τελος πρακτικης και ο εργοδοτης δινει το μερτικο του καθε μηνα .. Για τον οαεδ οπως ειπε ο παραπανω. Αναφερομαι σε ΤΕΙ παντως . Τωρα το τι μπορεις να κανεις ... απευθύνεσαι τουλαχιστον στο γραφειο πρακτικής μηηηπως μπορουν να πιεσουν λιγο τα πραγματα , παντως τρεξιμο θα παιξει σιγουρα δυστυχως :(

Δημοσ.

Αν εισαι μεσω ΕΣΠΑ τοτε απ το Εσπα πληρώνεσαι ολα μαζι στο τελος πρακτικης και ο εργοδοτης δινει το μερτικο του καθε μηνα .. Για τον οαεδ οπως ειπε ο παραπανω. Αναφερομαι σε ΤΕΙ παντως . Τωρα το τι μπορεις να κανεις ... απευθύνεσαι τουλαχιστον στο γραφειο πρακτικής μηηηπως μπορουν να πιεσουν λιγο τα πραγματα , παντως τρεξιμο θα παιξει σιγουρα δυστυχως :(

Να ρωτησω,μετα απο ποσο καιρο πληρωθηκες τα λεφτα του εσπα?
Δημοσ.

Προσεχουμε που βαζουμε την υπογραφη μας.

και την υπογραφη μας..  ;)

ας προσεχες τυπε... ακου υπεγραφα και δεν εβλεπα τι υπεγραφα

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα. 

Θα ηθελα την βοηθεια σας πανω σε κατι. 

Εχω τελειωσει την πρακτικη μου ασκηση σε ενα τουριστικο γραφειο εδω και ενα χρονο. 

Δυστηχως επεσα πανω σε εναν απατεωνα ο οποιος με εβαζε να υπογραφω καθε μηνα ενα χαρτι το οποιο και καλα μου ελεγε οτι ειναι βεβαιωση για τα ενσημα .

Η αληθεια ειναι οτι δεν το κοιταξα αυτο που υπεγραφα. 

Απ οτι εμαθα ο συγκεκριμενος το χει σαν τακτικη. το χει κανει και σε αλλους πρακτικαριους. 

Φυσικα οπως καταλαβατε δεν εχω παρει φραγκο. 

Υπαρχει καμια περιπτωση να διεκδικησω τα χρηματα μου, η απο την στιγμη που υπεγραφα αυτο το χαρτι το οποιο μαλλον ελεγε οτι με πληρωνει, δεν δικαιουμαι τιποτα ;; 

Επισης οι πληρωμες μονο μεσω τραπεζας δεν γινονται ;;

Ευχαριστω για τον χρονο σας και ελπιζω να βρεθει καποια λυση. 

Φιλικα , 

Πρώτον είσαι φάουλ που υπέγραφες χαρτιά έτσι σαν να ήταν σε αίτηση για μάζεμα υπογραφών. Δεύτερον αν μπορείς στείλε μου σε pm που ήταν η επιχείρηση.

Δημοσ.

Το 2016 εγω με το Εσπα τα ειχα σε δικο μου λογαριασμο καθε 1 με 2 μηνες.  

Φετος το 17  , αλλα ατομα τα πηραν ολα μαζι στο τελος.

Επιπλεον ,παιζει ρολο και το ιδρυμα και το πως θα διανεμηθουν τα χρηματα στο προγραμμα (ανα μηνα ή στο τελος ) 

Δημοσ.

εκανα πρακτικη (σε τουριστικο γραφειο και εγω :P ) τη περασμενη σεζον , τελειωσα 31 Οκτωβριου και τα χρηματα απο το ΕΣΠΑ μπηκαν 27 ή 28 Δεκεμβριου ολα μαζι στο λογαριασμο της γυρομπανκ ... Τυχερος απ τη μια εννοια περιμενα μονο 2 μηνες αν και ειχα αγχωθει οτι πανε τα λεφτακια :P πρακτικη τει ξαναλεω :) . Ο εργοδοτης εβαζε το μερτικο του καθε μηνα και υπογραφε ενα χαρτι το οποιο εστελνα καθε μηνα στο τμημα πρακτικης

Δημοσ.

Παιδια απο ΤΕΙ συνηθως ηλεκτρολογιας που κανουν πρακτικη σε εμας (ΔΕΔΔΗΕ) εξαμηνης διαρκειας παιρνουν για κατω των 25 ετων  456.00 ευρω τον μηνα μικτα αλλα και καθαρα αφου δεν εχουν ασφαλιστικες κρατησεις.

Αυτο γινεται οπως με ολους τους εκτακτους στις 10 του επομενου μηνα . Ο ΔΕΔΔΗΕ παιρνει απο τον ΟΑΕΔ καποια επιχορηγηση με την ληξη ης πρακτικης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...