Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά!

(Κατ' αρχάς συγχωρέστε με που γράφω ακόμα ένα θέμα για το eBay.)

Αγόρασα λοιπόν ένα πληκτρολόγιο από το Shenzen της Κίνας (συνορεύει με Hong Kong, δεν ξέρω αν στάλθηκε από Hong Kong βέβαια). Από τις 1 ως τις 10 Σεπτεμβρίου ταξίδευε για να φτάσει από Κίνα, στην Αθήνα με DHL. Στις 10 Σεπτεμβρίου το πρωί, έφτασε στο αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος, συγκεκριμένα στο Athens Air Mail Unit (AMU). Από εκεί και πέρα όμως ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Και το tracking σταμάτησε εκεί, λογικό όμως. Έστειλα μήνυμα στον προμηθευτή στο eBay, αλλά μου είπε τα αυτονόητα για το tracking.

Tracking number: CNBIS891724324630191

Tracking url: https://dhlecommerce.asia/track/Track?ref=CNBIS891724324630191

Κάλεσα το 2103538171, αριθμός που αντιστοιχεί στο Air Mail Unit, τον οποίο βρήκα κάπου στο Internet, αλλά δεν απαντά κάνεις... Τα ΕΛΤΑ δεν βγάζουν τίποτα για αυτό το tracking number.

Τι ενέργειες μπορώ να κάνω; Αν περάσει και άλλος καιρός, θα ήταν καλύτερα να ζητήσω τα χρήματά μου πίσω; Και μέχρι πότε μπορώ να το κάνω αυτό;

Σας ευχαριστώ για οποιαδήποτε απάντηση εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Εάν τηλεφωνούσες στην dhl; Γενικά υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις αλλα αυτό ακομα και τελωνειο να Ιρλανδία να το περάσουν θα το αναλάμβανε ο εκτελωνιστής της dhl

Δημοσ.

Λοιπόν κάλεσα στο Τμήμα Εισαγωγών (Εκτελωνισμοί), τον αριθμό που βρήκα εδώ: http://www.dhl.gr/el/contact_center/contact_express.html

Μου ζήτησαν όμως έναν 10ψήφιο αριθμό, που όμως εγώ κάτι τέτοιο δεν είχα... Τους εξήγησα πως έχω κωδικό που δουλεύει στο dhl site το ασιατικό, αλλά μου είπαν να επικοινωνήσω με τον προμηθευτή να μου δώσει 10ψηφιο νούμερο. Θα καλέσω και στο τηλέφωνο που έγραψε ο προλαλήσας... Ευχαριστώ και πάλι!

Δημοσ.

Λοιπόν κάλεσα στο Τμήμα Εισαγωγών (Εκτελωνισμοί), τον αριθμό που βρήκα εδώ: http://www.dhl.gr/el/contact_center/contact_express.html

Μου ζήτησαν όμως έναν 10ψήφιο αριθμό, που όμως εγώ κάτι τέτοιο δεν είχα... Τους εξήγησα πως έχω κωδικό που δουλεύει στο dhl site το ασιατικό, αλλά μου είπαν να επικοινωνήσω με τον προμηθευτή να μου δώσει 10ψηφιο νούμερο. Θα καλέσω και στο τηλέφωνο που έγραψε ο προλαλήσας... Ευχαριστώ και πάλι!

Το πακέτο αυτό θα παραδοθεί πιθανότατα απο ΕΛΤΑ και όχι την dhl Κούριερ. Τωρα είναι τελωνείο και ελέγχεται αν θα επιβληθεί ΦΠΑ κλπ. Δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα εκτός από το να περιμένεις.

Δημοσ.

Ξέχασα να πω ότι το πήρα 8.30€ το πληκτρολόγιο... Παίζει να πέρασε τελωνείο; Και να μπαίνει ΦΠΑ κτλ..;

Δημοσ.

Ξέχασα να πω ότι το πήρα 8.30€ το πληκτρολόγιο... Παίζει να πέρασε τελωνείο; Και να μπαίνει ΦΠΑ κτλ..;

Τελωνείο θα μπει. Δεν είναι βέβαιο ότι θα επιβληθεί ΦΠΑ. Αν Θεωρηθεί αξιόπιστη η αποδειξη δε θα σου επιβάλλουν τίποτα

Δημοσ.

Αυτά που κάποτε άκουγα για μόνο άνω των 100€ να περνάνε τελωνεία ισχύει; Η πολιτική είναι να περνάνε όλα τα δέματα; Ρωτάω γιατί άλλα, όπως ένας φορτιστής στην ίδια πάνω-κάτω τιμή, και αυτός από Κίνα, ήρθε μια χαρά στο 15νθημερο...

Δημοσ.

Μου είπαν υπομονή... Υπομονή λοιπόν! Σας ευχαριστώ για την βοήθεια πάντως!

Υ.Γ. Το άτομο με το οποίο μίλησα, μου είπε πως όλες οι παραγγελίες από Κίνα περνάνε από τελωνείο μόλις έρθουν Ελλάδα..

Δημοσ.

Αυτά που κάποτε άκουγα για μόνο άνω των 100€ να περνάνε τελωνεία ισχύει; Η πολιτική είναι να περνάνε όλα τα δέματα; Ρωτάω γιατί άλλα, όπως ένας φορτιστής στην ίδια πάνω-κάτω τιμή, και αυτός από Κίνα, ήρθε μια χαρά στο 15νθημερο...

Θεωρητικά περνάει τελωνειο οτιδήποτε με αξία πάνω από 22 ευρώ (συμπεριλαμβανομένης ασφαλείας και μεταφορικών). Όσο για το τελωνειο πιστεύω ότι ακομα υπαρχει δειγματοληπτικός έλεγχος απλά πιο αυστηρός από παλιά διότι πχ παρέλαβα θηκη υπολογιστή με σχήμα υπολογιστη η θηκη κινητού προφανώς με σχήμα κινητού και όχι μόνο δεν πλήρωσα αλλα δεν σταμάτησε καν τελωνειο. Έφτασε Πέμπτη, παρασκευη το είχα σπίτι συστημένο.

Οποτε σίγουρα είναι πιο αυστηρά τα πράγματα αλλα δε πιστεύω ότι ανοίγουν ενα ενα κάθε πακετο

Δημοσ.

Υ.Γ. Το άτομο με το οποίο μίλησα, μου είπε πως όλες οι παραγγελίες από Κίνα περνάνε από τελωνείο μόλις έρθουν Ελλάδα..

Κακως σ ειπε ετσι γιατι δεν ισχυει αλλα οκ.

• Moderators
Δημοσ.

Κακως σ ειπε ετσι γιατι δεν ισχυει αλλα οκ.

Aν μιλαμε για dhl courier ολα τα πακετα τους σταματανε στο τελωνειο μιας και εχουν αρκετο κερδος απο αυτη την διαδικασια

Δημοσ.

Θεωρητικά περνάει τελωνειο οτιδήποτε με αξία πάνω από 22 ευρώ (συμπεριλαμβανομένης ασφαλείας και μεταφορικών). Όσο για το τελωνειο πιστεύω ότι ακομα υπαρχει δειγματοληπτικός έλεγχος απλά πιο αυστηρός από παλιά διότι πχ παρέλαβα θηκη υπολογιστή με σχήμα υπολογιστη η θηκη κινητού προφανώς με σχήμα κινητού και όχι μόνο δεν πλήρωσα αλλα δεν σταμάτησε καν τελωνειο. Έφτασε Πέμπτη, παρασκευη το είχα σπίτι συστημένο.

Οποτε σίγουρα είναι πιο αυστηρά τα πράγματα αλλα δε πιστεύω ότι ανοίγουν ενα ενα κάθε πακετο

Τα σκαναρουν.

Μπορουν με ακτινες χ να καταλαβουν αν εχει μεσα ηλ.συσκευη ή μια ζελατινη ανεξαρτητα μεγεθους.

Επομενως δεν ησουν απλα τυχερος ...

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Με ελτα κουριερ θα σου έρθει.

Είναι ανάλογα την περιοχή δεν ειν στάνταρ

Θεσσαλονίκη 2 φορές το έφερε acs 1 ελτα courier και μια φορτηγό της dhl

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...