Passionate Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Λοιπόν ο υπολογιστής είναι για δουλειά γραφείου μόνο (word-browsing) και είναι 12 χρονών. Μόλις του έκανα format τα xp αλλα δεν ειμαι ικανοποιημένος. Υπάρχει περίπτωση αλλάζοντας σε κάποιο πιο καινούριο σκληρό και επεξεργαστή που να υποστηρίζει να κερδίσω σε απόδοση; Δεν θέλω σχόλια του τύπου δεν αξίζει μάζεψε χρήματα πάρε καινούριο. Εδώ μιλάμε να δώσω 30-50 ευρώ και να δω διαφορά. Για καινούριο θέλω 270€ και δεν παίζει. Τα specs: specs.bmp H μητρική ειναι αυτή εδώ http://www.e-shop.gr/asrock-775vm800-p-PER.528334
spy94 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Καλημέρα,μια επιλογή είναι να αναβαθμίσεις τον επεξεργαστή σου με κάποιον pentium d με κόστος 5€.Τσέκαρε και τον δίσκο μπας και έχεις θέμα και από εκει.50€ σίγουρα δεν αξίζει να δώσεις μιας που με τόσο βρίσκεις στα μεταχειρισμένα σύστημα που θα πετάει για την δουλειά που το θέλεις. 1
cabdik Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 φιλε μου, οσο και να θελουμε..., καποια πραγματα ειναι υπερανω των δυνατοτητων....!!!! δεν ειναι θεμα μονο ποιον επεξεργαστη και δισκο μπορεις να βαλεις, ωστε να παρει το συστημα μια ανασα. ειδικα οσον αφορα το browsing, παιζουν ρολο και αλλοι παραγοντες (πχ καποιες εντολες που ΔΕΝ εχουν καν οι παλιοι επεξεργαστες). ή στα γραφικα που εχουν γινει αρκετα "βαρυτερα"...!! επεξεργαστες που μπορεις να βαλεις http://www.asrock.com/mb/via/775vm800/#CPU με την προυποθεση οτι εχεις το τελευταιο BIOS..!! κοιτα κυριως τους D ή Extreme, επειδη ειναι 2 CORE..! 1
BlueBlood7 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Ξέχνα την αναβάθμιση. Αν δεν σε ικανοποιεί ήδη αυτό που έχεις δεν πρόκειται να δε ικανοποιήσει κανένας άλλος επεξεργαστής. Ή μένεις όπως είσαι με windows XP ή αγοράζεις καινούργια μηχάνημα. 2
cabdik Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Ξέχνα την αναβάθμιση. Αν δεν σε ικανοποιεί ήδη αυτό που έχεις δεν πρόκειται να δε ικανοποιήσει κανένας άλλος επεξεργαστής. Ή μένεις όπως είσαι με windows XP ή αγοράζεις καινούργια μηχάνημα. αφου δεν μπορει (οικονομικα) να παει σε νεο μηχανημα, του προτεινεις...νεο μηχανημα..? αυτο που μπορει να κανει, ΜΟΝΟ, ειναι ο επεξεργαστης. εχει τον χειροτερο επεξεργαστη που επαιρνε, τοτε, η μητρικη του, αρα μπορει να βαλει τον καλυτερο, και ο,τι κερδισει. δεν κοστιζει και τα τρελα χρηματα...!!! Π.Χ. http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/cpu/976423-%CF%80%CF%89%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-cpu/ αλλο τιποτα, δυστυχως, δεν μπορει να κανει. το επομενο βημα ειναι.....πεταμα...!!! 2
aris73 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Για την χρηση που θες τον υπολογιστη θα σου προτεινα δυο πραγματα: 1) επεξεργαστη Pentium 4, 2.66 GHz και ανω και καρτα γραφικων Mobility Radeon 9200 ή αντιστοιχη και 2) επεξεργαστη Extreme QX 6700 2.66 GHz και καρτα αντιστοιχη με την πρωτη περιπτωση. Και στις δυο περιπτωσεις βαλε Lubuntu. Οσον αφορα την πρωτη περιπτωση εχω στημενο τετοιο μηχανημα και θα σε υπερκαλυψει και στη δευτερη περιπτωση το κοστος δεν θα ξεπερασει τα 35-40 ευρω. Η μητρικη σου δεν γραφει για Intel Core 2 Duo.
cabdik Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Για την χρηση που θες τον υπολογιστη θα σου προτεινα δυο πραγματα: 1) επεξεργαστη Pentium 4, 2.66 GHz και ανω και καρτα γραφικων Mobility Radeon 9200 ή αντιστοιχη και 2) επεξεργαστη Extreme QX 6700 2.66 GHz και καρτα αντιστοιχη με την πρωτη περιπτωση. Και στις δυο περιπτωσεις βαλε Lubuntu. Οσον αφορα την πρωτη περιπτωση εχω στημενο τετοιο μηχανημα και θα σε υπερκαλυψει και στη δευτερη περιπτωση το κοστος δεν θα ξεπερασει τα 35-40 ευρω. Η μητρικη σου δεν γραφει για Intel Core 2 Duo. ουτε και για QX γραφει....!!! αρα μενει σε Pentium Extreme ....ΜΑΧ!! 2
Passionate Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Νομίζω έχω κάπου ένα pentium 4 αλλά δεν θυμάμαι ποιος ειναι! Τα ubuntu θα ήταν ιδανικά αλλά το pc το χειρίζεται ο πατέρας μου που δεν μπορεί να συνηθίσει σε τίποτα αλλο. Εδώ δεν θέλει να πάει από το οffice 2003 στο 2007 και έψαχνα 3 ώρες να το γυρίσω στα ελληνικά αυτό που είχα. 1
cabdik Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 φιλε passionate, μην το ψαχνεις πολυ. δεν υπαρχουν πολλα που μπορεις να κανεις. απο την δικη μου οπτικη, αυτα που μπορεις να κανεις ειναι: 1. εναν επεξεργαστη απο τους 2πυρηνους που παιρνει η μητρικη, και 2. ΑΝ βρεις καμια εξωτερικη καρτα γραφικων, ωστε να αποφορτισεις την μνημη του συστηματος...!!! το επομενο βημα ειναι.....καινουριο Πισι....!!!!! 2
jgeorgiou Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 αγόρασε refurbished των 90 ευρώ , είναι η καλύτερη αναβάθμιση
Passionate Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοήθεια. Και εγώ αυτής της άποψης ήμουν αλλά επειδή από παλιό hardware εχω περιορισμένες γνώσεις είπα μήπως υπάρχει κανά κολπάκι να τον boostarw. Tnx anyway.
aris73 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 ουτε και για QX γραφει....!!! αρα μενει σε Pentium Extreme ....ΜΑΧ!! To Extreme δεν εχει να κανει με τον Pentium αλλα με Intel Dual Core.
cabdik Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 To Extreme δεν εχει να κανει με τον Pentium αλλα με Intel Dual Core. σε παραπεμπω στο CPU support list .... 1
tanasen01 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Άλλαξε επεξεργαστή όπως είπαν τα παιδιά, με όποιον Pentium D 9XX βρεις φθηνότερα (€5) αφού αναβαθμίσεις πρώτα το bios, και τσέκαρε την υγεία του σκληρού με το HD Sentinel. Αν είναι στα τελευταία του ο δίσκος ψάξε για κάποιον μεταχειρισμένο sata με 100% υγεία (το πολύ με 10€). Αν κάνεις αυτά τα 2 λογικά δεν θα χει πρόβλημα στα xp 32bit. Επίσης μπορείς να βρεις κάποια AGP 4x,8x (επίσης βρίσκεις με 5€) κάρτα γραφικών για να αποφορτίσεις την system memory, (καλό θα ταν να υποστηρίζει τουλάχιστον directx9).
BlueBlood7 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 αφου δεν μπορει (οικονομικα) να παει σε νεο μηχανημα, του προτεινεις...νεο μηχανημα..? αυτο που μπορει να κανει, ΜΟΝΟ, ειναι ο επεξεργαστης. εχει τον χειροτερο επεξεργαστη που επαιρνε, τοτε, η μητρικη του, αρα μπορει να βαλει τον καλυτερο, και ο,τι κερδισει. δεν κοστιζει και τα τρελα χρηματα...!!! Π.Χ. http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/cpu/976423-%CF%80%CF%89%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-cpu/ αλλο τιποτα, δυστυχως, δεν μπορει να κανει. το επομενο βημα ειναι.....πεταμα...!!! φιλε passionate, μην το ψαχνεις πολυ. δεν υπαρχουν πολλα που μπορεις να κανεις. απο την δικη μου οπτικη, αυτα που μπορεις να κανεις ειναι: 1. εναν επεξεργαστη απο τους 2πυρηνους που παιρνει η μητρικη, και 2. ΑΝ βρεις καμια εξωτερικη καρτα γραφικων, ωστε να αποφορτισεις την μνημη του συστηματος...!!! το επομενο βημα ειναι.....καινουριο Πισι....!!!!! Εσύ τι του προτείνεις δηλ.? Να το πετάξει ή να πάρει καινούργιο? Και δεν του πρότεινα να πάρει καινούργιο. Αυτό που του είπα ουσιαστικά ότι δεν παίρνει αναβάθμιση και δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο αν θέλει να δει άσπρη μέρα από το να πάρει καινούργιο. Αν δεν μπορεί να πάρει καινούργιο εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε. Αυτό που έγραψε "όχι σχόλια του τύπου πάρε καινούργιο...." είναι σαν ξέρει ότι δεν γίνεται κάτι και ρωτάει απλά για να ρωτάει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα