GoAbroad&Discover Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Γεια σας! Λοιπόν τον Σεπτέμβριο 2018 φεύγω για σπουδές Bachelor στην Αγγλία. Μετά το πανεπιστήμιο (εκτός από κάποιο μεταπτυχιακό που θέλω να κάνω), το πανεπιστήμιο μου εξασφαλίζει δουλειά στην Μεγάλη Βρετανία. Εγώ πάντα αυτό ήθελα αλλά χθες θυμήθηκα και το θέμα του στρατού. Αν γυρίσω μετά τις σπουδές θα χάσω την ευκαιρία για δουλειά (και μιλάμε για δουλειά με πολύ περισσότερο χρήμα από ότι είναι ο ανώτερος μισθός της Ελλάδας σήμερα). Τι μου προτείνετε να κάνω; Υπάρχει περίπτωση να μην κάνω την θητεία μου ή να την κάνω στο εξωτερικό;
aposporis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Θα πάρεις αναβολή ως φοιτητής με βεβαίωση του πανεπιστημίου. Η στρατολογία θα σου πει τι ακριβώς χρειάζεται μιας και είναι Βρετανικό πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια, όταν συμπληρώσεις 7 χρόνια εργασίας ή 11 χρόνια κατοικίας στο εξωτερικό, παίρνεις απεριόριστη αναβολή ως κατοικος εξωτερικού και δεν ξανά ασχολείσα ποτέ! Εκτός και αν υπάρξει κενό μεγαλύτερο των 6 μηνών που δε μπορείς να το δικαιολογείσεις με χαρτία, ένσημα, βεβάιωση σχολής, οπότε χάνεις την ιδιότητα του μονίμου κατοίκου εξωτερικού. Τώρα δε προλαβαίνεις να πας και να τελειώσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο του '18. 3
GoAbroad&Discover Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Δυστυχώς τώρα δεν προλαβαίνω γιατί κάνω προπαρασκευαστικά μαθήματα για το πανεπιστήμιο. Είναι εύκολο δηλαδή να απαλλαγώ; Είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία δουλειάς αυτή και δεν θα ήθελα να την χάσω.
bromiaris Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Επίσης μπορείς να απαρνηθείς την Ελληνική υπηκοότητα και να ζητήσεις την Βρετανική. Έτσι απαλλάσσεσαι νόμιμα και για πάντα… 1
epp Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Επίσης μπορείς να απαρνηθείς την Ελληνική υπηκοότητα και να ζητήσεις την Βρετανική. Έτσι απαλλάσσεσαι νόμιμα και για πάντα… δεν μπορεις να απανρηθεις την ελληνικη αν δεν εχεις υπηρετησει πρωτα , ναι ξερω ειναι παραδοξο αλλα ετσι ειναι. 2
Dark_son20 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 βγαίνεις ανυπότακτος με τα φράγκα που θα βγάζεις έξω δίνεις στα 33 σου (στα 35 τώρα αλλά αλλάζει) για εξαγορά και τελειώνει το θέμα 2
GoAbroad&Discover Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Ποσά βγαίνεις ανυπότακτος με τα φράγκα που θα βγάζεις έξω δίνεις στα 33 σου (στα 35 τώρα αλλά αλλάζει) για εξαγορά και τελειώνει το θέμα Εννοείς ότι μετά από τα τριάντα τρία θα μπορώ να εξαγορασω την θητεία; Για ποσά λεφτά; Και μέχρι τα τριάντα τρία θα με καλύπτει η δουλειά και θα μου δίνουν αναβολή; Δεν ξέρω ρε παιδιά εσείς τι λέτε; Είναι πολύ άσχημο να το κάνω αυτό; Αλλά απο την άλλη θα χάσω μια ευκαιρία την οποία στην Ελλάδα δεν θα την έβρισκα ποτε...
mylo Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Ποιο πανεπιστήμιο είναι αυτό που σου εξασφαλίζει δουλειά ένα χρόνο πριν ξεκινήσεις τις σπουδές σου; Από περιέργεια ρωτάω 2
sixfeetunder Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Στο καλο και να μας θυμασαι οπως μας ηξερες παλια. Παρε και ενα δισκο καζαντζιδη μαζι σου ετσι λιγο ντεμεκ για το παραπονο Ωχ ξενιτια και τατι αυτα.Πονο κτλ για την μαμα πατριδα και ξυπνα την επομενη μερα να πας στην δουλεια σου,στην οικογενεια σου με τα χρηματα σου και ζησε σαν ανθρωπος Οτι ειπε ο dark_son20 ειναι μια χαρα. 1
GoAbroad&Discover Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Ποιο πανεπιστήμιο είναι αυτό που σου εξασφαλίζει δουλειά ένα χρόνο πριν ξεκινήσεις τις σπουδές σου; Από περιέργεια ρωτάω μολις τελειώσω τις σπουδές μου όχι έναν χρόνο πριν καν τις αρχίσω...
djcat Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 (και μιλάμε για δουλειά με πολύ περισσότερο χρήμα από ότι είναι ο ανώτερος μισθός της Ελλάδας σήμερα). Πόσος είναι ο ανώτερος μισθός στην Ελλάδα σήμερα;
GoAbroad&Discover Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Πόσος είναι ο ανώτερος μισθός στην Ελλάδα σήμερα;Γυρω στα 6-7 χιλιάρικα;
epp Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Γυρω στα 6-7 χιλιάρικα; Περιπου τι δουλεια περιμενεις να κανεις στο UK?
aposporis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Θα πάρεις αναβολή ως φοιτητής με βεβαίωση του πανεπιστημίου. Η στρατολογία θα σου πει τι ακριβώς χρειάζεται μιας και είναι Βρετανικό πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια, όταν συμπληρώσεις 7 χρόνια εργασίας ή 11 χρόνια κατοικίας στο εξωτερικό, παίρνεις απεριόριστη αναβολή ως κατοικος εξωτερικού και δεν ξανά ασχολείσα ποτέ! Εκτός και αν υπάρξει κενό μεγαλύτερο των 6 μηνών που δε μπορείς να το δικαιολογείσεις με χαρτία, ένσημα, βεβάιωση σχολής, οπότε χάνεις την ιδιότητα του μονίμου κατοίκου εξωτερικού. Τώρα δε προλαβαίνεις να πας και να τελειώσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο του '18. Πάρε αναβολή ως φοιτητής με χαρτιά από το πανεπιστήμιο. Δε γνωρίζω αν σε καλύπτουν τα προπαρασκευτραστικά που κάνεις τώρα, θα πρέπει να ρωτήσεις τη στρατολογία. Η αναβολή αυτή συνήθως είναι για 7 χρόνια, για σπουδές στην Ελλάδα τουλάχιστον. Μετά για να συνεχίσεις να έχεις αναβολή πρέπει να θεωρηθείς μόνιμος κάτοικος εξωτερικού. Αυτό γίνετια είτε με 7 χρόνια εργασίας (ένσημα) είτε με 11 χρόνια διαμονής. Μετά δε χρειάζεται να ασχοληθείς ποτέ ξανά. Ούτε να εξαγοράσεις τη θητεία με ~800 ευρώ το μήνα θητείας!!!! Στα 45 απαλλάσεσαι πλήρως. Γνωρίζω άτομα που έφυγαν για εξωτερικό και ούτε καν ασχολήθηκαν με το στρατόκαι θεωρούνται λιποτάκτες αλλά δε τους νοιάζει γιατί δεν έχουν σκοπό να γυρίσουν πίσω. Δεν κάνεις κάτι κακό, υπάρχουν νόμοι που μπορείς άνετα να τους ακολουθήσεις όπως και τα παραθυράκια τους. Δες και στο omhroi.gr για πληροφορίες. Μην ανησυχείς όμως. Από τη στιγμή που είσαι φοιτητής καθάρισες για καιρό!! Μετά το ξανα βλέπεις.
haris_216 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Γιατί ακριβώς προβληματίζεσαι από τώρα; Go Abroad & Discover, όπως λέει και "κάποιος" Θα μπορούσα ίσως να απαντήσω και πιο σοβαρά αλλά ατάκες σαν το "χθες θυμήθηκα το θέμα του στρατού" και κάτι άλλα που λες (μισθολογικά), μου κάνουν λίγο από τρολιά. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα