Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν ειχες επαρκη εμπειρια στο χωρο και εκανες ολες τις σωστες εμπορικα κινησεις με το υπαρχον φορολογικο/ασφαλιστικο καθεστως (επιβαρυνση 2/3 - 3/4 επι των εσοδων) θα εκανες αποσβεση κεφαλαιου την 1/1 του δυο χιλιαδες αστο. Υπαρχουν πιο ευχαριστοι τροποι να σπαταλησεις λεφτα. Use them.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

100% αληθεια

Ειδικα στην περιοχη μου εχω τρελαθει απο τις καφετεριες-τυροπιταδικα-φουρνους.

Ελεος πια.

Και καθε 6 μηνες λουκετο και σε ενα απο αυτα κ ξεφυτρωνουν αλλα 3

Λογικό δεν είναι; Περιμένεις κάτι διαφορετικό από τον μέσο Ελληνα με ένα μικρό budget από πίσω; Τι άλλο να κάνει δηλαδή; Να ανοίξει εργοστάσιο; Να καινοτομήσει με 10-50 χιλιάρικα; Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει κάποιος με αυτά τα λεφτά αν έπρεπε να κάνει κάτι ΤΩΡΑ που να τα επενδύσει και σιγά σιγά να τα βγάζει μέχρι να κάνει την απόσβεση και να αρχίσει να βγάζει και κέρδος; 

Το ότι θα κλείσουν πολλά θα κλείσουν για πολλούς και διάφορους λόγους. Αλλες φορές από υπαιτιότητα του ιδιοκτήτη και άλλες από άλλους παράγοντες. 

Δημοσ.

Ο λόγος που στην εποχή που το κράτος έχει σκοτώσει την επιχειρηματικότητα και που οι τράπεζες μας έφαγαν τα λεφτά, όλοι έχουν βαλθεί να φτιάχνουν καφετέριες και φαγάδικα, είναι 1) επειδή το φαγητό είναι σταθερή αξία και 2) επειδή μπορούν να βάζουν όσο καπέλο θέλουν στο αλκοόλ και ο κόσμος συνεχίζει να το αγοράζει!

Έλα πες την αλήθεια OP - δεν είναι ότι απλά σου αρέσει η μουσική και οι τσιπουροκαταστάσεις... θα σκέφτηκες... φαγητό - ε θα έχω πελάτες αφού όλοι μας θέλουμε φαγητό... αλκοόλ, από εκεί θα πλουτίσω.

Δημοσ.

Καλησπέρα! Σκεφτομαι να ανοιξω ενα μουσικο μεζεδοπωλειο χωρητικοτητας μεχρι 150 ατομων(καθιστους) στο Αγρινιο σε κεντρικο μερος. Να το δουλευω καθημερινα μεσημερι βραδυ και να βαζω και δυο live την βδομαδα. Το μεσημερι κανονικα με φαγητο..το βραδυ φαγητο και κρασο-τσιπουροκατασταση. Εχω σκεφτει να βαλω φωτο τυπου φωτορυθμικα και απο ηχο 4 ηχεια +sub.. Το σκεφτομαι εδω και 2 χρονια αλλα επειδη ανοιξα ενα καταστημα εμπορικου τυπου οι σκεψεις σταματησαν. Μου αρεσουν τετοιου τυπου μαγαζια παρα πολυ. Ειμαι 24 χρονων. Εχω βοηθεια απο γονεις(δεν ειναι στο συγκεκριμενο επαγγελμα αλλα εχω καποια οικονομικη βοηθεια και πολυ στηριξη). Μπορειτε να μου πειτε την γνωμη σας? Να το προχωρισω? Ευχαριστω πολυ!

Να το ανοίξεις αλλά πόσες φορές το χρόνο θα μπούνε μέσα 150 πελάτες;;;;

1,2, 5 τις άλλες μέρες τι θα κάνεις;;;

Πολύ θα ήθελα εδώ να έχουμε και την άποψη κάποιου Τρικαλινού κάποιου Λαρισαίου κάποιου καμπίσιου

τέλος πάντων.

Θυμάμαι εκείνη την πλατεία και τους γύρω δρόμους στα Τρίκαλα που είχα επισκεφτεί αρκετές φορές πριν 10-20

χρόνια με τα ατελείωτα μεζεδοπωλεία - τσιπουράδικα γεμάτα από κόσμο που άρχιζες να πίνεις τσίπουρα στις 10

το πρωί και μέχρι το μεσημέρι είχες δοκιμάσει 20-30 διαφορετικούς μεζέδες και πολλά πολλά τσίπουρα και

έφευγες με ένα πελώριο χαμόγελο χωρίς να σκας για το πόσα πλήρωσες γιατί το χρήμα υπήρχε.

Θα ήθελα να μας πει ο καμπίσιος πόσα τσιπουράδικα - μεζεδοπωλεία έχουν απομείνει και πόσα από αυτά

κάνουν χρυσές δουλειές η φυτοζωούνε και δεν κλείνουν γιατί είναι ιδιόκτητα.

Δημοσ.

Ο λόγος που στην εποχή που το κράτος έχει σκοτώσει την επιχειρηματικότητα και που οι τράπεζες μας έφαγαν τα λεφτά, όλοι έχουν βαλθεί να φτιάχνουν καφετέριες και φαγάδικα, είναι 1) επειδή το φαγητό είναι σταθερή αξία και 2) επειδή μπορούν να βάζουν όσο καπέλο θέλουν στο αλκοόλ και ο κόσμος συνεχίζει να το αγοράζει!

Έλα πες την αλήθεια OP - δεν είναι ότι απλά σου αρέσει η μουσική και οι τσιπουροκαταστάσεις... θα σκέφτηκες... φαγητό - ε θα έχω πελάτες αφού όλοι μας θέλουμε φαγητό... αλκοόλ, από εκεί θα πλουτίσω.

Σορυ αλλα οι τραπεζες πως μας εφαγαν τα λεφτα?

Δημοσ.

Σορυ αλλα οι τραπεζες πως μας εφαγαν τα λεφτα?

Τους τα δώσαμε και τα έπαιξαν, και τους τα ξαναδώσαμε με το ζόρι για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες. Οι τράπεζες δήλωσαν πτώχευση, οι λίγοι τραπεζίτες τα τσέπωσαν χοντρά.

https://en.wikipedia.org/wiki/Financial_crisis_of_2007%E2%80%932008

"Excessive risk-taking by banks such as Lehman Brothers helped to magnify the financial impact globally."

"the collapse of large financial institutions was prevented by the bailout of banks by national governments"

Δημοσ.

Οι συμπολιτες μας ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ενω εχω και κρυβομαι πισω απο δικηγορους και παραθυρακια δεν εχουν καποιο μερτικο στην κατασταση?Θες να ξεθαψω καμια 10 αρια θεματα που εχουν ανοιξει οι ιδιοι εδω μεσα σε φαση εχω τα λεφτα εξω γιατι εδω χρωσταω?Κανενας τραπεζιτης δεν ειναι αγιος αλλα μη βλεπουμε παντου τερατα.

Ξερω πολυ κοσμο που δανειστηκε για να βγαλει γουστα και μετα στην υγεια του κοροιδου

• Like 1
Δημοσ.

Οι συμπολιτες μας ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ενω εχω και κρυβομαι πισω απο δικηγορους και παραθυρακια δεν εχουν καποιο μερτικο στην κατασταση?Θες να ξεθαψω καμια 10 αρια θεματα που εχουν ανοιξει οι ιδιοι εδω μεσα σε φαση εχω τα λεφτα εξω γιατι εδω χρωσταω?Κανενας τραπεζιτης δεν ειναι αγιος αλλα μη βλεπουμε παντου τερατα.

Ξερω πολυ κοσμο που δανειστηκε για να βγαλει γουστα και μετα στην υγεια του κοροιδου

Προσωπικά με ενδιαφέρουν εκείνοι οι 1% που έχουν δημιουργήσει άμεσα το 99% του προβλήματος και όχι εκείνοι οι έως 99% για τους οποίους μιλάς παραπάνω οι οποίοι έχουν δημιουργήσει το 1% του προβλήματος.

Οι τελευταίοι μόνο έμμεσα είναι υπεύθυνοι για το 99% του προβλήματος, επιτρέποντας στο 1% να το προκαλέσει.

Επίσης, το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ακούγεται σαν άμυνα παρά σαν επίθεση. Εκείνος που επιτίθεται είναι ο βασικός φταίχτης και όχι εκείνος που αμύνεται.

Δημοσ.

Πιστεύω θα πετύχεις. Έχουν γυρίσει στη μόδα πάλι τέτοιου είδους μαγαζιά, και γενικά την τελευταία δεκαετία υπάρχει μια μόδα με τα παλιά. Π.χ. Εκεί που την προηγούμενη δεκαετία τα κλασικά καφενεία τα επισκεπτόντουσαν μόνο παππούδες, την τελευταία δεκαετία βλέπεις και νεότερες ηλικίες.

Αυτό θυμάμαι να το λένε εδώ και πάνω από 15 χρόνια.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά καφέ στυλ καφενίο που είχε ανοίξει με τη λογική αυτή κοντά στη Μέμου στο Κορυδαλλό. Πήγα 1-2 φορές για τη χαζομάρα της φάσης ... έκλεισε εν ριπή οφθαλμού

Προσωπικά με ενδιαφέρουν εκείνοι οι 1% που έχουν δημιουργήσει άμεσα το 99% του προβλήματος και όχι εκείνοι οι έως 99% για τους οποίους μιλάς παραπάνω οι οποίοι έχουν δημιουργήσει το 1% του προβλήματος.

Οι τελευταίοι μόνο έμμεσα είναι υπεύθυνοι για το 99% του προβλήματος, επιτρέποντας στο 1% να το προκαλέσει.

Επίσης, το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ακούγεται σαν άμυνα παρά σαν επίθεση. Εκείνος που επιτίθεται είναι ο βασικός φταίχτης και όχι εκείνος που αμύνεται.

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2917545/pii-plistiriasmi-mateothikan

Οι τραπεζες είναι κακές γιατί έχουν δώσει δάνεια αλλά τώρα τους απαγορεύουν οι επαγγελματίες σε συμμορίες προστασίας με ταμπέλα "Δεν πληρώνω" και κάλυψη από πολιτικά κόμματα ... 

μετά έχεις τυχαίες γάτες που αδυνατούν να καταλάβουν ότι ως μέτοχοι των τραπεζών πλέον τέτοια νταβατζηλίκια είναι αυτά που του "τρώνε τα λεφτά".

Αντίθετα, συλλογικότητες που πουλάνε προστασία για την προάσπιση των συμφερόντων μιας ΑΕ ώστε να μην βγει σε πληστιριασμό μεζονέτα στη Βούλα αξίας 3.093.643 ευρώ - χρήματα που στερούνται από την τράπεζα ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΟΧΟΣ ο τυχαίος γάτος - είναι ο "ρομπέν των δασών".

Ευτυχώς δηλαδή γιατί αν δεν υπήρχαν αυτές οι συλλογικότητες, μπορεί η ΑΕ που έχει ιδιακτησία αξίας 21.150.000 ευρώ μπορεί να πλήρωνε τα 9.000.000 που χρωστάει στο δημόσιο. Ευτυχώς τώρα θα μπορέσει ο τυχαίος γάτος να πληρώσει αυτό το dx στο φόρο του για να υπερασπιστεί την ιδιοκτησία αυτής της ΑΕ.

• Like 2
Δημοσ.
[...]

"Προσωπικά με ενδιαφέρουν εκείνοι οι 1% που έχουν δημιουργήσει άμεσα το 99% του προβλήματος και όχι εκείνοι οι έως 99% για τους οποίους μιλάς παραπάνω οι οποίοι έχουν δημιουργήσει το 1% του προβλήματος.

Οι τελευταίοι μόνο έμμεσα είναι υπεύθυνοι για το 99% του προβλήματος, επιτρέποντας στο 1% να το προκαλέσει."

P.S.: Δεν είμαι "μέτοχος" σε καμία τράπεζα έτσι όπως το εννοείς. Τις χρησιμοποιώ αναγκαστικά όπως όλοι μας. Επίσης... newsbeast;;; Σοβαρά τώρα...;

Δημοσ.

Λογικό δεν είναι; Περιμένεις κάτι διαφορετικό από τον μέσο Ελληνα με ένα μικρό budget από πίσω; Τι άλλο να κάνει δηλαδή; Να ανοίξει εργοστάσιο; Να καινοτομήσει με 10-50 χιλιάρικα; Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει κάποιος με αυτά τα λεφτά αν έπρεπε να κάνει κάτι ΤΩΡΑ που να τα επενδύσει και σιγά σιγά να τα βγάζει μέχρι να κάνει την απόσβεση και να αρχίσει να βγάζει και κέρδος;

Σε καμία σοβαρή χώρα επιχειρηματικές κινήσεις από ένα Χ μέγεθος και πάνω δε χρηματοδοτούνται τόσο πολύ με ίδια κεφάλαια. Το προφανές πρόβλημα είναι η αδυναμία του ελληνικού τραπεζικού και χρηματοοικονομικού συστήματος να παρέχει χρηματοδότηση, για πολλούς λόγους, ένας μόνο από τους οποίους είναι νοοτροπίες νταβατζηλικίου τύπου τυχαίου γάτου.

P.S.: Δεν είμαι "μέτοχος" σε καμία τράπεζα έτσι όπως το εννοείς. Τις χρησιμοποιώ αναγκαστικά όπως όλοι μας. Επίσης... newsbeast;;; Σοβαρά τώρα...;

Εννοείται ότι είσαι μέτοχος απλά έχεις τόσο μεγάλη άγνοια, όπως το 99% του σανοσιτιζόμενης μάζας που απλά δε το γνωρίζεις.

Είναι αυ΄το που λένε "δε ξέρεις τι έχεις" :)

Δημοσ.

100% αληθεια

Ειδικα στην περιοχη μου εχω τρελαθει απο τις καφετεριες-τυροπιταδικα-φουρνους.

Ελεος πια.

Και καθε 6 μηνες λουκετο και σε ενα απο αυτα κ ξεφυτρωνουν αλλα 3

και γινονται και φιλοι οι μεν με του δε παναθεμα τους! 

Δημοσ.

Αν εχεις ενα μαγαζι και σκεφτεσε να ανοιξεις κ αλλο (με το οποιο δεν εχεις εμπειρια) γιατι δε βρισκεις εναν που γνωριζει να το κανετε μαζι. Αυτος βαζει χρονο και εμπειρια και εσυ τα λεφτα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...