Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συνηθίζω ν'αποθηκεύω αρκετές συσκευασίες ζυμαρικών.
​Κυρίως το έκανα παλαιότερα, που έβγαζε η Barilla που χρησιμοποιούσα κατά κόρον, προσφορές.
​Όμως, τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, 2 φορές έχω βρει πολλά σκουληκάκια και πριονίδι σε συσκευασίες τους κι επειδή δεν είναι κι αεροστεγώς κλεισμένα, μεταδίδονταν απ'τη μία συσκευασία στην άλλη.
Σημειοτέον ότι η ημερομηνία λήξης των ζυμαρικών ήταν 2 με 3 χρόνια αργότερα.

​Αφού επικοινώνησα με την εταιρία, η οποία δεν το δικαιολόγησε κάπως, απλά ζήτησε τα σούπερ μάρκετ απ'τα οποία έγινε η αγορά και μου έστειλε ένα μικρό κουτί με λίγα προϊόντα, μου επαναλήφθηκε το ίδιο και αφού είχα αλλάξει ντουλάπι στο οποίο έβαζα τα ζυμαρικά. (μόνο ζυμαρικά έχω εκεί).

​Από τότε σταμάτησα ν'αγοράζω ζυμαρικά της συγκεκριμένης εταιρίας, χθες όμως διαπίστωσα το ίδιο πράγμα και σε ζυμαρικά της Melissa, τα οποία λήγουν στο τέλος του 2020 και που είναι (θεωρητικά) αεροστεγώς κλεισμένα και σε 4 συσκευασίες, όχι σε μία.

​Εσάς σας έχει συμβεί κάτι τέτοιο;
Μπορεί να οφείλεται στο ξύλο απ'τα ντουλάπια, να μην έχουν αρκετή υγρασία;
​Mπορεί να οφείλεται στον κακό τρόπο συσκευασίας τους;
​Τελικά αποθηκεύονται τα ζυμαρικά ή θα πρέπει και αυτά ν'αγοράζονται μόνο λίγες μέρες πριν να χρησιμοποιηθούν;

Δημοσ.

"κι επειδή δεν είναι κι αεροστεγώς κλεισμένα"

??

Δημοσ.

"κι επειδή δεν είναι κι αεροστεγώς κλεισμένα"

??

 

Tα ζυμαρικά της Barilla, τουλάχιστον τα σπαγγετοειδή, είναι σε κουτιά, δεν είναι κλεισμένα σε σακουλάκια, οπότε είναι πολύ εύκολο για ένα σκουληκάκι να βγει από εκεί και να πάει σε διπλανή συσκευασία.

Δημοσ.

Αυτό είναι θέμα. Δεν βλέπω πως μπορεί να είναι για μακρά συντήρηση.

Δημοσ.

Αυτό είναι θέμα. Δεν βλέπω πως μπορεί να είναι για μακρά συντήρηση.

 

To θέμα είναι πώς δημιουργούνται, γιατί και στ'άλλα που ήταν καλύτερα κλεισμένα δεν αποφεύχθηκε.

​Έχει να κάνει με το ότι δεν κρατάνε τόσο πολύ ή με τον τρόπο αποθήκευσης;

Γι'αυτό ρωτάω αν έχει συμβεί και σε άλλους και πού τα είχαν αποθηκευμένα.

Δημοσ.

Μήπως είναι οι πεταλούδες των ζυμαρικών(pantry moths); 

 

 

aid2574778-v4-728px-Get-Rid-of-Pantry-Mo

 

 

 

Είχα τέτοια πριν χρόνια και έφυγαν μόνο με απολύμανση και πολύ προσοχή με γυάλινες συσκευασίες και μεταλικά δοχεία για μακαρόνια-ρύζια.

  • Like 3
Δημοσ.

Μπορείς να τα γυρίσεις πίσω στο SM η να επικοινωνήσεις με την εταιρία αν δεν έχουν λήξει ακόμη.

Μπορείς να τα συντηρείς στην κατάψυξη.

Μπορείς να πάρεις ενα μηχάνημα από αυτά που αφαιρούν τον αέρα.

Δημοσ.

To θέμα είναι πώς δημιουργούνται, γιατί και στ'άλλα που ήταν καλύτερα κλεισμένα δεν αποφεύχθηκε.

​Έχει να κάνει με το ότι δεν κρατάνε τόσο πολύ ή με τον τρόπο αποθήκευσης;

Γι'αυτό ρωτάω αν έχει συμβεί και σε άλλους και πού τα είχαν αποθηκευμένα.

Σε μια συσκευασία Melissa που είχε κατα λάθος σκιστεί παρατήρησα ελαφρύ αποχρωματισμό και μούχλα (στην άκρη) μετά απο 2 καλοκαιρινους μήνες. Μάλλον δεν κρατάνε όταν έρχονται σε επαφή με το περιβάλλον.
Δημοσ.

Μην αγοραζεις πολλα ζυμαρικα. κι εμενα μου εχει συμβει με ζυμαρικα και ρυζια. αλλιως βαζε τα σε γυαλινα δοχεια που κλεινουν καλα, δεν προκειται να βγαλεις ακρη απο την εταιρια γτ στην τελικη δεν φταινε κιολας.


Μην αγοραζεις πολλα ζυμαρικα. κι εμενα μου εχει συμβει με ζυμαρικα και ρυζια. αλλιως βαζε τα σε γυαλινα δοχεια που κλεινουν καλα, δεν προκειται να βγαλεις ακρη απο την εταιρια γτ στην τελικη δεν φταινε κιολας.

  • Like 1
Δημοσ.

Ας μπει καποιος που δουλευε σε καμια πιτσαρια ή ιταλικο να μας πει πως αντιμετωπιζωνταν αντιστοιχες φθορες και αλλοιωσεις σε ζυμαρικα. Αν μπει να τρολλαρει και πει οτι τα πετουσαν καλυτερα να μην απαντησει καθολου :-D

  • Like 1
Δημοσ.

Μήπως είναι οι πεταλούδες των ζυμαρικών(pantry moths); 

 

 

aid2574778-v4-728px-Get-Rid-of-Pantry-Mo

 

 

 

Είχα τέτοια πριν χρόνια και έφυγαν μόνο με απολύμανση και πολύ προσοχή με γυάλινες συσκευασίες και μεταλικά δοχεία για μακαρόνια-ρύζια.

 

Eίναι και τέτοια, όχι αυτό με τα φτερά, το ανοιχτόχρωμο.

​Δεν έχω φωτογραφία δυστυχώς γιατί ξαναμπήκε μέσα και δε θέλω ν'ανοίξω τη συσκευασία.

​Είναι όμως και κάτι άλλα μαύρα.

M6edWdW.jpg

Μην αγοραζεις πολλα ζυμαρικα. κι εμενα μου εχει συμβει με ζυμαρικα και ρυζια. αλλιως βαζε τα σε γυαλινα δοχεια που κλεινουν καλα, δεν προκειται να βγαλεις ακρη απο την εταιρια γτ στην τελικη δεν φταινε κιολας.

Μην αγοραζεις πολλα ζυμαρικα. κι εμενα μου εχει συμβει με ζυμαρικα και ρυζια. αλλιως βαζε τα σε γυαλινα δοχεια που κλεινουν καλα, δεν προκειται να βγαλεις ακρη απο την εταιρια γτ στην τελικη δεν φταινε κιολας.

 

Πώς δε φταίνε όταν σου βάζουν ημερομηνία λήξης 2020 και δεν κρατάνε τόσο ή θέλουν ειδική συντήρηση, την οποία δε σου λένε πουθενά;

  • Super Moderators
Δημοσ.

Αν κι offtopic υπάρχουν και χειρότερα όπως το να πετύχεις συσκευασία ζυμαρικού που είναι λιγότερα γραμμάρια από τα 500 και να το καταλάβεις αφού την έχεις ανοίξει. :P

  • Like 3
Δημοσ.

αυτα τα μαυρα-καφε ζουζουνια τα ξερω τα κανουν συχνα τα ζυμαρικα, οχι τα ρυζια. Εχουν σχετικα σκληρο κελυφος. Τα ιδια αναπτυσσουν και τα αλλα αποξηραμενα τροφιμα οπως πχ φαβα ή ξερα κουκια και φακη κτλ. Συχνα δεν τα παιρνεις χαμπαρι παρα μονο στο βρασμο ανεβαινουν στο νερο και επιπλεουν ψοφια πλεον. Το μηχανισμο βεβαια που αναπτυσσονται στο εσωτερικο της συσκευασιας δεν τον ξερω.

  • Like 1
Δημοσ.

Μην αγοραζεις πολλα ζυμαρικα. κι εμενα μου εχει συμβει με ζυμαρικα και ρυζια. αλλιως βαζε τα σε γυαλινα δοχεια που κλεινουν καλα, δεν προκειται να βγαλεις ακρη απο την εταιρια γτ στην τελικη δεν φταινε κιολας.


Eίναι και τέτοια, όχι αυτό με τα φτερά, το ανοιχτόχρωμο.
​Δεν έχω φωτογραφία δυστυχώς γιατί ξαναμπήκε μέσα και δε θέλω ν'ανοίξω τη συσκευασία.
​Είναι όμως και κάτι άλλα μαύρα.
M6edWdW.jpg


 

Πώς δε φταίνε όταν σου βάζουν ημερομηνία λήξης 2020 και δεν κρατάνε τόσο ή θέλουν ειδική συντήρηση, την οποία δε σου λένε πουθενά;

 

αν τα ξεπλυνεις απο τα ζουζουνια μπορεις να τα φας, η ιδια η παστα δεν εχει παθει τπτ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...