Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προτείνω να φτιάξουμε μια λίστα με όλες τις εγκληματικές οργανώσεις κοινωνικής εξυπηρετήσεως και τις αρμοδιότητες τους ώστε να ξέρουμε ποια είναι η καταλληλότερη για το πρόβλημα μας.
Θέλεις κάποιον να πλακώσει στο ξύλο το γιατρό που σου ζήτησε φακελάκι, τηλεφώνησε τώρα στο ''Ρουβίκωνα''
Θέλεις να ξεχρεώσεις δωρεάν τα χρέη σου στην εφορία με ομόλογα Η.Π.Α , τηλεφώνησε στον ''Απολλώνειο Αρτέμη''
Θέλεις οριστική λύση για την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών της περιοχής σου, τηλεφώνησε στους ''Μελαμψούς Κούρους''
...
...
...
Πολλοί συμπολίτες μας είναι απελπισμένοι και καταφεύγουν σε τέτοιες οργανώσεις αλλά τουλάχιστον ας μην νομιμοποιούμε ηθικά τέτοιες ενέργειες και κτίζουμε καριέρες σε εγκληματικά στοιχεία.

• Like 2
  • Απαντ. 182
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απορω για ποιο λογο δεν κλειδωνονται τετοια θεματα και φτανουν τοσες σελιδες..

Φακελάκια σε γιατρούς αλλιώς κινδυνεύει η υγεία σου, ομάδα αναρχικών που παίρνει το νόμο στα χέρια της και απειλεί ευθέως επίορκους.

Είναι σοβαρό κοινωνικό θέμα, όπως και να το δεις. Δεν βλέπω γιατί να κλειδωθεί.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ συμφωνώ με τη στάση του Ρουβίκωνα,δεν έχουνε τραμπουκισει κάνενα κακομοίρη,σε τέτοια σάπια κοινωνία που ζουμε,μακάρι ο κόσμος να είχε τη δύναμη των μελών του Ρουβίκωνα και να μην αφήνετε να τον πατάνε κάτω και να του κλέβουν τη ζωή και την αξιοπρέπεια του.

Ζούγκλα δηλαδή; Με την ίδια λογική μισό να κατέβω Ελλάδα να σε πατήσω εσένα κάτω γιατί δεν σε γουστάρω.... 

Δημοσ.

Φακελάκια σε γιατρούς αλλιώς κινδυνεύει η υγεία σου, ομάδα αναρχικών που παίρνει το νόμο στα χέρια της και απειλεί ευθέως επίορκους.

Είναι σοβαρό κοινωνικό θέμα, όπως και να το δεις. Δεν βλέπω γιατί να κλειδωθεί.

Σοβαρα ειναι ολα,αλλα οταν διαβαζεις την ακραια  μ@λακια του καθενος  εδω μεσα για ποιο λογο να μεινει ανοιχτο?

Εδω εχουμε ανοιξει θεματα που ζηταμε λυση σε καθημερινα προβληματα που θα μπορουσε καποιος να μας βρει λυσεις,αλλα επειδη καποια ζωα ποσταρουν τη μαλακια τους τα κλειδωνουν στις 2 σελιδες χωρις συζητηση.Αλλα θεματα με αποριες του στυλ σε ποιο κλαμπ εχει φθηνα το μπουκαλι ζουν και βασιλευουν μερες.

Εγω ειχα ανοιξει θεμα με προσωπικο προβλημα με επιθετικο αδεσποτο και επειδη εγραφε ο καθενας οτι ακραιο ειχε στο αρρωστο μυαλο του,αντι να διαγραφουν τα ποστ και να φανε ban οι χρηστες επρεπε να κλειδωθει το θεμα,χωρις να μας νοιαξει παραπερα.

Δημοσ.

Ο μπουφετζης στο γραφειο που δουλευω δεν κοβει αποδειξεις. Που καλω τους τραμπουκους του ρουβικωνα; Εχουν γραμμη επικοινωνιας; Helpdesk; Live chat; Ευχαριστω

• Like 1
Δημοσ.

Ο όχλος-λαός από ποτέ νομίζεις πως αποφασίζει σωστά και δίκαια; Ο ίδιος όχλος έκαιγε κόσμο στις πλατείες παλιά...

Είναι κάπως ειρωνικό πάντως... η άνεση με την οποία κατακρίνεις τον όχλο-λαό, ενώ παράλληλα διαγράφονται και αποσιωπώνται θέματα που θίγουν τα μεγάλα συμφέροντα. If you know what I mean, which you do.

Ναι, είναι αρκετά ηθική στάση αυτή...

(Προφανώς και κανένα σημαντικό συμφέρον δεν θίγεται από αυτήν τη συζήτηση, γι' αυτό και έφτασε τις δέκα σελίδες.)

Αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι είτε ο λαός αποφασίζει σωστά/λογικά και δίκαια είτε όχι, όλοι έχουμε την αίσθηση της αδικίας. Εξαλείφεται η αδικία και έτσι παύουν αυτά τα φαινόμενα με τις καμμένες πλατείες. Είμαστε όλοι παρατηρητές στη ζωή, στην κοινωνία, σε αυτό το κράτος - παρατήρησες εσύ κάποια σημαντική προθυμία για εξάλειψη της αδικίας;

Αυτό που συνεχίζω να βλέπω εγώ είναι τράπεζες να τραμπουκίζουν κυβερνήσεις και κυβερνώντες να ανταμοίβουν πλουσιοπάροχα τους εαυτούς τους και την κλίκα τους. Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει σε αυτήν τη χώρα.

Αλλά δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μεγάλους τραμπούκους σωστά; Δεν μιλάμε ποτέ για το 1% που δημιουργεί το 99% του προβλήματος, αλλά για το 99% που δημιουργεί το 1%. Για τον Ρουβίκωνα ποιος χέστηκε πραγματικά; Τους κόβει τη μαγκιά το κράτος μέσα σε λίγες ημέρες αν πραγματικά χρειαστεί.

• Like 3
Δημοσ.

Ψιλά πράγματα randomcat. Το λαθρεμπόριο καυσίμων δίνει και παίρνει από τις αρχές του 2000, ήμουν νιος και γέρασα, καταγγελίες από εμένα έγιναν στις αρχές, στα κανάλια τους έβγαλαν, δικαστήρια έγιναν, πετρελαιοκηλίδα έκαναν για πολλοστή φόρα. Εξαφάνιζαν ολόκληρα βυτία από τα αεροδρόμια, τώρα διοικούν ποδοσφαιρικές ομάδες, και τους έχουν κλάσει μια μάντρα. 

• Like 3
Δημοσ.

Είναι κάπως ειρωνικό πάντως... η άνεση με την οποία κατακρίνεις τον όχλο-λαό, ενώ παράλληλα διαγράφονται και αποσιωπώνται θέματα που θίγουν τα μεγάλα συμφέροντα. If you know what I mean, which you do.

Ειναι δικαιωμα σου να το κρινεις αυτο,  καθως και τους λογους που συμβαινει, οταν συμβαινει, αν συμβαινει  if you know what I mean, which you do

(Προφανώς και κανένα σημαντικό συμφέρον δεν θίγεται από αυτήν τη συζήτηση, γι' αυτό και έφτασε τις δέκα σελίδες.)

Αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι είτε ο λαός αποφασίζει σωστά/λογικά και δίκαια είτε όχι, όλοι έχουμε την αίσθηση της αδικίας. Εξαλείφεται η αδικία και έτσι παύουν αυτά τα φαινόμενα με τις καμμένες πλατείες. Είμαστε όλοι παρατηρητές στη ζωή, στην κοινωνία, σε αυτό το κράτος - παρατήρησες εσύ κάποια σημαντική προθυμία για εξάλειψη της αδικίας;

Αυτό που συνεχίζω να βλέπω εγώ είναι τράπεζες να τραμπουκίζουν κυβερνήσεις και κυβερνώντες να ανταμοίβουν πλουσιοπάροχα τους εαυτούς τους και την κλίκα τους. Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει σε αυτήν τη χώρα.

Αλλά δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μεγάλους τραμπούκους σωστά; Δεν μιλάμε ποτέ για το 1% που δημιουργεί το 99% του προβλήματος, αλλά για το 99% που δημιουργεί το 1%. Για τον Ρουβίκωνα ποιος χέστηκε πραγματικά; Τους κόβει τη μαγκιά το κράτος μέσα σε λίγες ημέρες αν πραγματικά χρειαστεί.

Υπαρχει τροπος να εκφρασεις τη γνωμη σου, σε αστικα καθεστωτα. Τα αποτελεσματα θα σε εκπληξουν

Δημοσ.

Kαλη η μεταθεση ευθυνων απο εδω κι απο 'κει, το χει αναγει σε επιστημη ο μεσος Ελληνας, θα πρεπει ομως να υπενθυμισω οτι τους ψηφιζεις και τους εκλεγεις ως ελληνικος λαος. Δεν γινεται να τους κατηγορεις κιολας. Κατηγορησε πρωτα τον εαυτο σου και τον λαο που τους ανεδειξε, τους ψηφισε και τους εξελεξε στην εξουσια και υστερα κατηγορησε τους κι αυτους.

Επιπλεον, επειδη η απαντηση ειναι deja vu, πραγματι δεν εχεις αλλους να ψηφισεις "γιατι ολοι ιδιοι ειναι" κι ο λογος εισαι εσυ. Που οχι μονο δεν αποδοκιμαζεις/αντιδρας απεναντι σε αυτους που...αναδεικνυεις αλλα τους επιβραβευεις κιολας.

Κι οταν λεω αντιδραση δεν εννοω να βγεις στους δρομους η να κανεις τον "αγανακτισμενο" κι αλλα τετοια φαιδρα. Αντιδραση ειναι να πολεμησεις την ιδια σου την νοοτροπια που επιτρεπει σε ερπετα να γινονται κυβερνησεις πουλωντας στον λαο (σε ολη την πολιτικη τους πορεια) αυτα που ο λαος θελει να "αγορασει" απο τον εκαστοτε πολιτικο.

Οταν θες ενα υπερμεγεθες κρατος, ενα ζημιογονο δημοσιο τομεα χωρις ιδιωτικοποιησεις, για να ζητας και να βολευεσαι με ρουσφετια, τα ερπετα θα προσαρμοστουν στα θελω και τη νοοτροπια σου για να παρουν την καρεκλα. Και θα σε εξυπηρετησουν για να επωφεληθουν. Και καπως ετσι γινονται "ολοι οι πολιτικοι ιδιοι" και εσυ δεν εχεις καποια καλυτερη επιλογη για ψηφο. Διοτι ενας εντιμος πολιτικος, που δεν χαιδευει αυτια και δεν βολευει με τροπους περιεργους τους ημεταιρους, θα τον φαει το μαυρο σκοταδι. Δεν μπορει λοιπον οταν η μιση Ελλαδα ρουσφετολογει, να σου φταινε οι πολιτικοι που κανουν το ιδιο πραγμα και με τους τραπεζιτες πχ.

Αλλα ειπαμε, μεταθεση ευθυνων, επαγγελμα του μεσου νεοΕλληνα και ειδικα αυτου που τον εχει πιασει το...επιφανειακο επαναστατικο του.

• Like 5
Δημοσ.

Ο μπουφετζης στο γραφειο που δουλευω δεν κοβει αποδειξεις. Που καλω τους τραμπουκους του ρουβικωνα; Εχουν γραμμη επικοινωνιας; Helpdesk; Live chat; Ευχαριστω

Η περιπτωση σου ειναι περιπλοκη. Πρεπει να διερευνηθει αν το κανει ως εναντιωση στην κρατικη εξουσια, οποτε τρως εσυ ξυλο ως καταδοτης, ή για να πλουτισει εις βαρος της εργατικης ταξης, οποτε τρωει αυτος ως διεφθαρμενος καπιταλιστης. Ειδικο βαρος εχει και το αν βαζει μπεικον στο σαντουιτς.

• Like 3
Δημοσ.

Ψιλά πράγματα randomcat. Το λαθρεμπόριο καυσίμων δίνει και παίρνει από τις αρχές του 2000, ήμουν νιος και γέρασα, καταγγελίες από εμένα έγιναν στις αρχές, στα κανάλια τους έβγαλαν, δικαστήρια έγιναν, πετρελαιοκηλίδα έκαναν για πολλοστή φόρα. Εξαφάνιζαν ολόκληρα βυτία από τα αεροδρόμια, τώρα διοικούν ποδοσφαιρικές ομάδες, και τους έχουν κλάσει μια μάντρα. 

Οι πολιτικοι -εχοντας τεραστιο μεριδιο ευθυνης οι ιδιοι-ανταποκρινονταν στις απαιτησεις του εκλογικου σωματος. Τι ηθελε ο Ελληνας κατα την μεταπολιτευση ξερουμε.

Kαλη η μεταθεση ευθυνων απο εδω κι απο 'κει, το χει αναγει σε επιστημη ο μεσος Ελληνας, θα πρεπει ομως να υπενθυμισω οτι τους ψηφιζεις και τους εκλεγεις ως ελληνικος λαος. Δεν γινεται να τους κατηγορεις κιολας. Κατηγορησε πρωτα τον εαυτο σου και τον λαο που τους ανεδειξε, τους ψηφισε και τους εξελεξε στην εξουσια και υστερα κατηγορησε τους κι αυτους.

Επιπλεον, επειδη η απαντηση ειναι deja vu, πραγματι δεν εχεις αλλους να ψηφισεις "γιατι ολοι ιδιοι ειναι" κι ο λογος εισαι εσυ. Που οχι μονο δεν αποδοκιμαζεις/αντιδρας απεναντι σε αυτους που...αναδεικνυεις αλλα τους επιβραβευεις κιολας.

Κι οταν λεω αντιδραση δεν εννοω να βγεις στους δρομους η να κανεις τον "αγανακτισμενο" κι αλλα τετοια φαιδρα. Αντιδραση ειναι να πολεμησεις την ιδια σου την νοοτροπια που επιτρεπει σε ερπετα να γινονται κυβερνησεις πουλωντας στον λαο (σε ολη την πολιτικη τους πορεια) αυτα που ο λαος θελει να "αγορασει" απο τον εκαστοτε πολιτικο.

Οταν θες ενα υπερμεγεθες κρατος, ενα ζημιογονο δημοσιο τομεα χωρις ιδιωτικοποιησεις, για να ζητας και να βολευεσαι με ρουσφετια, τα ερπετα θα προσαρμοστουν στα θελω και τη νοοτροπια σου για να παρουν την καρεκλα. Και θα σε εξυπηρετησουν για να επωφεληθουν. Και καπως ετσι γινονται "ολοι οι πολιτικοι ιδιοι" και εσυ δεν εχεις καποια καλυτερη επιλογη για ψηφο. Διοτι ενας εντιμος πολιτικος, που δεν χαιδευει αυτια και δεν βολευει με τροπους περιεργους τους ημεταιρους, θα τον φαει το μαυρο σκοταδι. Δεν μπορει λοιπον οταν η μιση Ελλαδα ρουσφετολογει, να σου φταινε οι πολιτικοι που κανουν το ιδιο πραγμα και με τους τραπεζιτες πχ.

Αλλα ειπαμε, μεταθεση ευθυνων, επαγγελμα του μεσου νεοΕλληνα και ειδικα αυτου που τον εχει πιασει το...επιφανειακο επαναστατικο του.

Αν κατεβεις σε ψηφιζω. Το αξιζεις, σοβαρα.

Δημοσ.

Ειτε στο 1% ειτε στο 99% του προβληματος πουθενα δεν θα υπαρξει εξελιξη προς το καλυτερο, γιατι απλα δεν ειναι προβλημα για αυτους που το κατασκευασαν,το επεβαλλαν και το συντηρουν.Δεν ειναι μια λανθανουσα κατασταση που πρεπει να διορθωθει, ειναι ακριβως η επιθυμητη.

Ολους εμας τους υπολοιπους μας εχουν γραμμενους κανονικα μια που κανενας μας δεν ξερει πραγματικα τι θελει.

Αν ρωτησεις 20 ανθρωπους θα παρεις 33 διαφορετικες γνωμες για το οτιδηποτε.

Το μονο που τους φοβιζει ειναι, μην παρει αναποδες ο απλος κοσμακης απο ενα τυχαιο και μη ελεγχομενο απο αυτους γεγονος.

Γιαυτο σαν καλοι επαγγελματιες φροντιζουν να υπαρχει μια ελεγχομενη αντιδραση, μια βαλβιδα ασφαλειας, απο ανθρωπους που θα ηγηθουν και θα κατευθυνουν την οποια αντιδραση των πολλων, προς το συμφερον των λιγων και αυτο με το αζημιωτο γιαυτους ,που θα βρεθουν μπροστα για να κρατησουν τους αλλους πισω.

• Like 2
Δημοσ.

Η περιπτωση σου ειναι περιπλοκη. Πρεπει να διερευνηθει αν το κανει ως εναντιωση στην κρατικη εξουσια, οποτε τρως εσυ ξυλο ως καταδοτης, ή για να πλουτισει εις βαρος της εργατικης ταξης, οποτε τρωει αυτος ως διεφθαρμενος καπιταλιστης. Ειδικο βαρος εχει και το αν βαζει μπεικον στο σαντουιτς.

Τυρι ελαχιστο, μπεικον ακομα πιο ελαχιστο και κακης ποιοτητας, ουσιαστικα σκετο ψωμι τρωμε. Νομιζω του αξιζουν μερικες απειλες/αναποδογυρισμα της τοστιερας/σπασιμο της εσπρεσσιερας.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν πρόκειται να κατηγορήσω ποτέ τον εαυτό μου για πράξεις που δεν έχω κάνει. Μόνο ηλίθιοι αποδέχονται αυτήν την πλύση εγκεφάλου και συμφωνούν ότι έχουν μερίδιο της ευθύνης.

Και έπειτα, όλα εκεί καταλήγουν βολικά και εύκολα, όταν αδυνατούμε να αναλύσουμε την κατάσταση. Σε αυτό που έγραψες και που σημείωσα με έντονα γράμματα.

Επειδή όμως θεωρείς εσύ δεδομένο το εκλογικό σύστημα, δεν σημαίνει ότι το θεωρώ και εγώ. Από που και ως που ξεκινάμε με δεδομένο το ποιους ψηφίσαμε; Όχι, να το πάμε πιο βαθιά. Το εκλογικό σύστημα δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία. Είναι pay-to-win σύστημα.

Αλλά ένα τέτοιο θέμα συζήτησης δεν μπορεί να επιβιώσει. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Λοιπόν, κοίτα. Έχω πολύ μικρή ζωή. Και μόνο σε ένα μέρος από αυτήν τη ζωή είμαι νέος με ενέργεια. Αντίδραση δεν είναι να αφιερώσω και να ρισκάρω-θυσιάσω όλη μου τη ζωή για να βγάλω μια σωστή κυβέρνηση, ή να φτιάξω εγώ δικό μου κόμμα και να παλεύω μια ζωή για να έρθω στην εξουσία - που δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρω κιόλας - και να διορθώσω κάτι (και τελικά να φάω μια σφαίρα στο κεφάλι αν κάνω κάτι σωστό; ). Ποιος θα με αποζημιώσει εμένα; Και το πιθανότερο είναι να χαλάσω τη δική μου ζωή και να κάνω μια τρύπα στο νερό και να μην καταφέρω κάτι καλύτερο για τις επόμενες γενιές.

Και έπειτα, γιατί να αντιδράσω όταν είναι προφανές ότι τις τελευταίες δεκαετίες δεν υπήρχε κανένα αποτέλεσμα; Μόνο τόσο μπορώ να γνωρίζω βέβαια, δεν μπορώ να ξέρω τις ρίζες όλης αυτής της σαπίλας. Όπως και οι επόμενες γενιές όταν εγώ θα έχω χαθεί παρέα με τις γνώσεις και τις αναμνήσεις μου, δεν θα ξέρουν τι πραγματικά συνέβη σε αυτόν τον τόπο. Θα διαβάζουν "Ιστορία" και Wikipedia και θα βλέπουν ότι ο ΓΑΠ έχει τιμηθεί με ένα σωρό βραβεία και θα νομίζουν ότι ήταν εθνοσωτήρας.

Αυτό που ξέρω όμως, είναι ότι το χρήμα είναι δύναμη και ότι το χρήμα έχει συγκεντρωθεί στα χέρια των λίγων. Και δεν μπορεί κανείς να τους το πάρει και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, άρα η οποιαδήποτε αντίδραση για μεγάλες αλλαγές είναι μάταια.

Η μόνη ρεαλιστική αντίδραση πλέον είναι ο καθένας μας να προσπαθεί να ζει και να αποφεύγει εμπόδια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...