Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα λυσει ολα μας τα προβληματα με τη βια καλε!

δικιο εχεις αλλα η βια φερνει βια και οταν καποιος παει σε δημοσιο νοσοκομειο και του ζητανε φακελακι για να τον κανουν καλα ειναι και αυτο μια μορφη βιας

• Απαντ. 182
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Από την άλλη, ο κάθε γιατρός που παίρνει φακελάκι, δεν του βγήκε η πίστη 10+ χρόνια σπουδών για να παίρνει 900 ευρώ στο νοσοκομείο. Καλύτερα να γινόταν ντελιβερας. Ο καθένας έχει το δίκιο του απ την πλευρά του.

Ούτε ένας δεν το σχολίασε αυτό. Ούτε ένας δε βρέθηκε να πει -- και εδώ είμαστε άγνωστοι μεταξύ αγνώστων -- τι λες ρε μαλάκα που επειδή ο άλλος έχει αποφασίσει ότι αξίζει περισσότερα και δε θέλει να πάει να τα διεκδικήσει εκεί που τα δίνουν αποφασίζει στεγνά να εκμεταλλευτεί το συνάνθρωπο για να τα πάρει από εκεί, θα πούμε και μπράβο; Φανταστείτε τώρα τι γίνεται όταν αυτός που τα λέει αυτά είναι όχι άγνωστος αλλά γνωστός, φίλος, συγγενής. "Ε, έχει το δίκιο του κι αυτός". Το δίκιο του κώλου.

Φταίει το κράτος παιδιά, φταίει το κράτος.

Κι αύριο μεθαύριο που θα έχουμε άλλη κυβέρνηση, η οποία έχοντας εκλεγεί από την ίδια λαϊκή βάση θα κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα για να μη τινάξει τους εκλογικούς πελάτες της στον αέρα, πάλι το κράτος θα φταίει.

δικιο εχεις αλλα η βια φερνει βια και οταν καποιος παει σε δημοσιο νοσοκομειο και του ζητανε φακελακι για να τον κανουν καλα ειναι και αυτο μια μορφη βιας

Φανταστική λογική ανάλυση. Αφού τα πάντα είναι βία (π.χ. με κοίταξες στραβά με βλοσυρό ύφος, ψυχολογική βία) μπουρδέλο όλα και έχουμε και τη φιλοσοφία με το μέρος μας.

• Like 3
Δημοσ.

ξερεις τι μου θυμησες? Μια προκυρηξη (η μπορει να ηταν απλα πνευματικο πονημα στο indymedia δε θυμαμαι ακριβως και βαριεμαι να googlαρω) απο εναν τυπο που τον ειχαν μπουζουριασει για μια ληστεια σε ΑΤΜ νομιζω. Του ευρυτερου αναρχικου χωρου. Ελεγε λοιπον ο τυπας οτι εκανε 'επανασταση' εναντια στη 'βια του ξυπνητηριου'

Δημοσ.

Ούτε ένας δεν το σχολίασε αυτό. Ούτε ένας δε βρέθηκε να πει -- και εδώ είμαστε άγνωστοι μεταξύ αγνώστων -- τι λες ρε μαλάκα που επειδή ο άλλος έχει αποφασίσει ότι αξίζει περισσότερα και δε θέλει να πάει να τα διεκδικήσει εκεί που τα δίνουν αποφασίζει στεγνά να εκμεταλλευτεί το συνάνθρωπο για να τα πάρει από εκεί, θα πούμε και μπράβο; Φανταστείτε τώρα τι γίνεται όταν αυτός που τα λέει αυτά είναι όχι άγνωστος αλλά γνωστός, φίλος, συγγενής. "Ε, έχει το δίκιο του κι αυτός". Το δίκιο του κώλου.

Φταίει το κράτος παιδιά, φταίει το κράτος.

Κι αύριο μεθαύριο που θα έχουμε άλλη κυβέρνηση, η οποία έχοντας εκλεγεί από την ίδια λαϊκή βάση θα κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα για να μη τινάξει τους εκλογικούς πελάτες της στον αέρα, πάλι το κράτος θα φταίει.

Φανταστική λογική ανάλυση. Αφού τα πάντα είναι βία (π.χ. με κοίταξες στραβά με βλοσυρό ύφος, ψυχολογική βία) μπουρδέλο όλα και έχουμε και τη φιλοσοφία με το μέρος μας.

Στα παραπανω να συμπληρωσω οτι το φακελακι εδραιωθηκε πολυ πριν πεσουν οι μισθοι των γιατρων στα σημερινα χαμηλα επιπεδα.

Απλα τωρα που οι μισθοι πηγαν στα 900 ευρω ειναι πιο ευκολο να δικαιολογησεις τον κλεφτη-διεφθαρμενο-επιορκο και να κατηγορησεις το κρατος και τους πολιτικους (οπως προανεφερα, επιστημη του νεοΕλληνα το συγκεκριμενο σπορ). Και πριν χρονια βεβαια που παιρνανε φακελακια, τα ιδια λεγανε, οτι 2000 ευρω για γιατρο ειναι λιγα γιατι στην υπολοιπη Ευρωπη παιρνουν 5000 πχ, οποτε "δικαιουνται" να βγαλουν αλλα 3000 με φακελακια, φοροδιαφυγη, παρανομες συνταγογραφησεις και οτι αλλου ειδους απατεωνια διαπρατει κατα συρροην και σε ολη της την καριερα η συγκεκριμενη επαγγελματικη ομαδα (δεν γενικευω, μιλαω για αυτους που τα κανουν μονο).

• Like 1
Δημοσ.

Στα παραπανω να συμπληρωσω οτι το φακελακι εδραιωθηκε πολυ πριν πεσουν οι μισθοι των γιατρων στα σημερινα χαμηλα επιπεδα.

Απλα τωρα που οι μισθοι πηγαν στα 900 ευρω ειναι πιο ευκολο να δικαιολογησεις τον κλεφτη-διεφθαρμενο-επιορκο και να κατηγορησεις το κρατος. Και πριν χρονια βεβαια που παιρνανε φακελακια, τα ιδια λεγανε, οτι 2000 ευρω για γιατρο ειναι λιγα γιατι στην Ευρωπη παιρνουν 5000 πχ.

το φακελακι εδραιωθηκε σε μια εποχη που η Ελλαδα δεν επιτρεποταν να υπερ-ανεβαζει μισθους (λογω εκεινης της αναμαθετισμενης 'συγκλησης' αν τη θυμαται κανεις). Οποτε βρεθηκε η πατεντα των επιδοματων (στο δημοσιο). Ειχες μισθο πχ 1000 ευρω κι αλλα 1000 επιδοματα εγκαιρης προσελευσης, χρησης υη, πλυσιματος χεριων, μεταφορας φακελλου κλπ. Ε κι οι γιατροι τρωγανε απο φακελλακι οσοι μπορουσαν (χειρουργοι) και οσοι δε μπορουσαν απο τις φαρμακευτικες (γραφοντας αβερτα αχρηστα φαρμακα απο τα οποια η φαρμακευτικη τους εδινε μια προμηθεια, γιαυτο ειχε φτασει η Ελλαδα να εχει το πιο υψηλο φαρμακευτικο κοστος  κατα κεφαλη νομιζω σ'ολοκληρη τη λιστα των χωρων του OECD)

• Like 1
Δημοσ.

δεν ειναι ετσι οπως τα λες ξερεις τι ειναι να κινδυνεύει η ζωη και ο αλλος να σου ζηταει φακελακι για να σε εγχείρηση ? εμενα η μητερα μου ηταν καρκινοπαθης και επρεπε να κανει νεφροστομια γιατι ειχε γινει μετασταση και μας το πηγαινε ο γιατρος απο αναβολη σε αναβολη μεχρι που τα τσεπωσε, αν αυτο δεν ειναι βια εστω ψυχολογικη τοτε τι ειναι ?

Δημοσ.

δεν ειναι ετσι οπως τα λες ξερεις τι ειναι να κινδυνεύει η ζωη και ο αλλος να σου ζηταει φακελακι για να σε εγχείρηση ? εμενα η μητερα μου ηταν καρκινοπαθης και επρεπε να κανει νεφροστομια γιατι ειχε γινει μετασταση και μας το πηγαινε ο γιατρος απο αναβολη σε αναβολη μεχρι που τα τσεπωσε, αν αυτο δεν ειναι βια εστω ψυχολογικη τοτε τι ειναι ?

Δε με ενδιαφέρει να βαφτίσω τη συμπεριφορά του γιατρού βία ή οτιδήποτε άλλο. Είναι όχι μόνο ηθικά μεμπτή αλλά και ξεκάθαρα παράνομη/ανεπίτρεπτη -- από πολλούς φορείς όχι μόνο από έναν -- και αυτό αρκεί για να βγάλω το συμπέρασμά μου.

Εσύ τι ακριβώς κερδίζεις (αναφέρομαι πάντα στις ανάγκες της συζήτησης) βαφτίζοντάς τη βία; Ότι μπορεί να έρθει κάποιος μετά να πει τα τσιτάτα του και απο κάτω ο όχλος να ζητωκραυγάζει;

Καθαρά από εμπειρία ζωής η άποψή μου είναι πως όποιος νιώθει την ανάγκη να βαφτίσει κάπως τις πράξεις άλλων σε λαϊκό περιβάλλον, το κάνει για ένα και μόνο λόγο: για να μαζέψει "ψήφους" για τις επικίνδυνες/παράνομες/ηλίθιες/δενξερωτιάλλο προτάσεις που θα ακολουθήσουν.

Δημοσ.

Δε με ενδιαφέρει να βαφτίσω τη συμπεριφορά του γιατρού βία ή οτιδήποτε άλλο. Είναι όχι μόνο ηθικά μεμπτή αλλά και ξεκάθαρα παράνομη/ανεπίτρεπτη -- από πολλούς φορείς όχι μόνο από έναν -- και αυτό αρκεί για να βγάλω το συμπέρασμά μου.

Εσύ τι ακριβώς κερδίζεις (αναφέρομαι πάντα στις ανάγκες της συζήτησης) βαφτίζοντάς τη βία; Ότι μπορεί να έρθει κάποιος μετά να πει τα τσιτάτα του και απο κάτω ο όχλος να ζητωκραυγάζει;

μα ειναι βια αφου σου μαμαει την ψυχολογια δεν φτανει που εχεις το προβλημα σου και εχεις αρρωστο τον ανθρωπο σου εχεις και το λαμογιο το γιατρο να σου ζηταει λεφτα, δεν ξερω για εσενα τι θα εκανες αν ησουν στην θεση μου αλλα εγω πολυ θα ηθελα να τον σπασω στο ξυλο το γιατρο

Δημοσ.

Εχουν δει το fight club οι Ρουβικωνες σιγουρα!

Μολις μαθουν να φτιαχνουν και εκρηκτικα εκει να δεις τι θα γινει!

Περιμένω να ξεκινήσουν με τις χύτρες κάποιοι πως και πως! Χέρια-πόδια στη γραμμή όλα κείτονται στη γή! Αν και θα την πληρώσει κανένας αθώος ή αθώα πάλι, καλύτερα να αρχίσουν τα υπόλοιπα. Πχ να ταίζουν τα περιστέρια στο σύνταγμα με καθαρτικό ή να σαμποτάρουν με αμπούλες βρώμας κεντρικά τραπεζών κτλ.

Δημοσ.

μα ειναι βια αφου σου μαμαει την ψυχολογια δεν φτανει που εχεις το προβλημα σου και εχεις αρρωστο τον ανθρωπο σου εχεις και το λαμογιο το γιατρο να σου ζηταει λεφτα, δεν ξερω για εσενα τι θα εκανες αν ησουν στην θεση μου αλλα εγω πολυ θα ηθελα να τον σπασω στο ξυλο το γιατρο

Η κλασική ερώτηση "τι θα έκανες εσύ". Τι σημασία έχει τι θα έκανα εγώ; Τι είμαι, αντιπρόσωπος σας;

Αλλά αφού ρώτησες και αφού πάντα απαντάω σ' αυτό: σίγουρα δε θα τον έσπαγα στο ξύλο, γιατί μετά δε θα εγχείριζε τον άνθρωπό μου. Και αν έχω την επιλογή να μην εγχειρίσει αυτός ο γιατρός τον άνθρωπό μου, παίρνω τον ασθενή και πάω αλλού και παράλληλα πάω και τον καρφώνω στην αστυνομία και συνεργάζομαι για να τον πάνε μέσα και περαστικά του.

Εκτός από αυτό, ακόμα κι αν εκείνη την ώρα έμπαιναν μέσα μου ελοχίμ και έσπαζα το γιατρό στο ξύλο, πάλι δε θα έβγαινα να πω καλά κάνουν οι τραμπούκοι. Γιατί όσο μιλάω μόνο για τον εαυτό μου, και όσο δέχομαι τις συνέπειες των πράξεών μου, τουλάχιστον α) έχω μια κάποια ηθική (με την οποία πολλοί δε συμφωνούν, ούτε εγώ ο ίδιος, αλλά είναι μια ηθική) και β) δε νομιμοποιώ τις πράξεις αυτές.

Όταν κάποιος βγαίνει και λέει οτιδήποτε άλλο από "καταδικάζω απερίφραστα τους τραμπούκους", νομιμοποιεί στο μυαλό των ακροατών του τον τραμπουκισμό. Αν τώρα δεν καταλαβαίνεις πού είναι το πρόβλημα σ' αυτό, πήγαινε Ρωσία να κάνεις τον γκέι κάπου απόμερα το βράδυ και θα καταλάβεις.

Edit: έκανα μόλις μια σκέψη και θα την αφήσω εδώ για το χαβαλέ.

Κάποιος ιδιώτης αποφασίζει να μη καταδώσει τον τάδε γιατρό επειδή "τον έχει ανάγκη". Σίγουρα δε μπορεί να τον έχει και τόσο απόλυτη ανάγκη μιας και οι χειρούργοι ειδικότητας έχουμε την τύχη να μην είναι πέντε σε όλη τη χώρα, αλλά "εμένα πρέπει οπωσδήποτε να με εγχειρίσει ο τάδε", ξέρετε πως πάνε αυτά. Οπότε δίνει το φακελάκι, γίνεται συνένοχος στη διαιώνιση της κατάστασης, κλπ. Γιατί; Επειδή θεώρησε ότι η κατάστασή του δεν του επιτρέπει να βάλει μπουρλότο.

Παράλληλα, σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου, μια κυβέρνηση αποφασίζει ότι η κατάσταση της χώρας δεν της επιτρέπει να βάλει μπουρλότο στην τάδε υπερχρεωμένη τράπεζα και γι' αυτό το λόγο δανείζεται (για λογαριασμό του φορολογούμενου) και χαρίζει, είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά, τα λεφτά στην τράπεζα.

Πείτε μου λίγο, γιατί κράζουμε τον πολιτικό που στήριξε το bailout αλλά όχι τον ιδιώτη που έδωσε φακελάκι; Δεν είναι ρητορική ερώτηση.

Δημοσ.

Η κλασική ερώτηση "τι θα έκανες εσύ". Τι σημασία έχει τι θα έκανα εγώ; Τι είμαι, αντιπρόσωπος σας;

Αλλά αφού ρώτησες και αφού πάντα απαντάω σ' αυτό: σίγουρα δε θα τον έσπαγα στο ξύλο, γιατί μετά δε θα εγχείριζε τον άνθρωπό μου. Και αν έχω την επιλογή να μην εγχειρίσει αυτός ο γιατρός τον άνθρωπό μου, παίρνω τον ασθενή και πάω αλλού και παράλληλα πάω και τον καρφώνω στην αστυνομία και συνεργάζομαι για να τον πάνε μέσα και περαστικά του.

Εκτός από αυτό, ακόμα κι αν εκείνη την ώρα έμπαιναν μέσα μου ελοχίμ και έσπαζα το γιατρό στο ξύλο, πάλι δε θα έβγαινα να πω καλά κάνουν οι τραμπούκοι. Γιατί όσο μιλάω μόνο για τον εαυτό μου, και όσο δέχομαι τις συνέπειες των πράξεών μου, τουλάχιστον α) έχω μια κάποια ηθική (με την οποία πολλοί δε συμφωνούν, ούτε εγώ ο ίδιος, αλλά είναι μια ηθική) και β) δε νομιμοποιώ τις πράξεις αυτές.

Όταν κάποιος βγαίνει και λέει οτιδήποτε άλλο από "καταδικάζω απερίφραστα τους τραμπούκους", νομιμοποιεί στο μυαλό των ακροατών του τον τραμπουκισμό. Αν τώρα δεν καταλαβαίνεις πού είναι το πρόβλημα σ' αυτό, πήγαινε Ρωσία να κάνεις τον γκέι κάπου απόμερα το βράδυ και θα καταλάβεις.

η ερωτηση ειναι για να δω την γνωμη σου και πως το βλεπεις εσυ , οταν εχεις καρκινο και ο χρονος μετραει αναποδα δεν εχεις ωρα για να βρεις αλλο γιατρο σε αλλο νοσοκομειο να σου κανει την εγχείρηση θελεις να τελιωνεις οσο ποιο γρηγορα γινεται και εκει πατανε και σου ζητανε το φακελακι.

οταν φθανεις στην απογνωση σου περναει απο το μυαλο σου και η βια δεν ειμαι τετοιος ανθρωπος για αυτο δεν εσπασα και στο ξυλο τον γιατρο απλα αγανακτησα και μου ηρθε αυτο το συναισθημα, τωρα για την αστυνομια που λες και παλι δεν ξερεις αν και ποτε θα κανει κατι πρεπει να εισαι και εκει "τυχερος" μην μου πεις οτι δεν σου εχει τυχει η απαθεια αστυνομου που να σου λεει τι ψαχνεις τωρα που να μπλεκεις κλπ κλπ γιατι σε πολλους γνωστους μου εχει τυχει, σε εμας εχει τυχει να εχει σκασει ενας θειος μου με ψυχολογικα να μας απειλει με καραμπινα να εχουμε κλειστει στο σπιτι και η αστυνομια να μας γραφει και οταν πηγαμε αργοτερα στον εισαγγελέα μας εγραψε και αυτος.

τελος δεν ειπα οτι συμφωνω με την βια ουτε την επικροτω απλα καταλαβαινω τα κινητρα, πχ αν ημουν δικαστης και ενας ερχοταν στο δικαστηριο γιατι χτυπησε γιατρο που του ζητησε φακελακι θα του εβρισκα ελαφρυντικο αλλα θα τον καταδικαζα.

Δημοσ.

Στο πρωτο, αντε το πολυ στο δευτερο επιβεβαιωμενο επεισοδιο, του παιρνεις την αδεια. Ας δουλεψει ταξι μετα.

Εξυπνάδες...

...και μετά, άμα μας κάτσει να μπούμε στο ταξί του, θα κράζουμε πάλι τους ταρίφες που κάνουνε ιατρικές διαγνώσεις. Άμα δεν ξέρεις το παρελθόν τού άλλου... 

Λες μια αναρχικη συλογικοτητα,να γινει κομμα,ενω ειναι κατα των εκλογων και να διεκδικισει την εισοδο του στη βουλη?Μαλιστα.

Έχεις ήδη μέσα στη βουλή, δύο κόμματα που είναι επισήμως κατά των εκλογών (ένα «φρέσκο» κι ένα εδώ και μισό αιώνα). Κοινώς: Σιγά το επιχείρημα το ότι κάποιοι είναι κατά των εκλογών.

• Like 4
Δημοσ.

Μεταξύ μας τώρα ο Ρουβίκωνας δεν έκανε και τίποτα σπουδαίο,μάντρες τους έκλασε όλων.

Εντυπωσιασμοί χωρίς αποτέλεσμα.

Φαινόμενα των καιρών με την ανοχή των κυβερνώντων που θα χαθούν μαζί τους.

• Like 1
Δημοσ.

Από το συγκεκριμένο νήμα λοιπόν βγάλαμε ότι ο λαός που ψηφίζει φταίει που οι Ρουβικονες κυκλοφορούν και απειλούν γιατρούς για φακελάκια.

Καλή φάση. Βρίσκουμε έναν γενικό και απρόσωπο υπαίτιο για τα πάντα ώστε οι πραγματικοί ένοχοι να τη βγάζουν καθαρή.

Εχει ενδιαφέρον δε λέω. Αύριο αν έρθει η εκάστοτε οργάνωση σπίτι σου και στο κάψει επειδή έτσι έκρινε, ριχτα στον λαό.

Πράγματικα είμαστε η μοναδική χώρα στο κόσμο που δεν τιμωρείται ποτέ κανείς διότι η ευθύνη είναι "συλλογική".

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να γράψει ένας Γάλλος ότι πχ όλοι φταίμε που ψηφίσαμε κυβέρνηση που έστειλε στρατό στο Ισλάμ και μας έκαναν τώρα τρομοκρατική επίθεση. Αλλά ξέχασα εκείνοι είναι καλοι Ευρωπαίοι και έχουν καλή οικονομία οπότε εκεί φταίνε οι τρομοκράτες. Εδώ φταίει ο λαός. Είτε για τρομοκράτες είτε για οικονομικά.

Αύριο αν χρωστάω στην εφορία θα πω ότι φταίει ο λαός και θα τη βγάλω καθαρή. Πως δε το σκέφτηκα. Pagalismus στο μεγαλείο του.

Δημοσ.

Μεταξύ μας τώρα ο Ρουβίκωνας δεν έκανε και τίποτα σπουδαίο,μάντρες τους έκλασε όλων.

Εντυπωσιασμοί χωρίς αποτέλεσμα.

Φαινόμενα των καιρών με την ανοχή των κυβερνώντων που θα χαθούν μαζί τους.

χρησιμοι ηλιθιοι ειναι

κανουν ντορο για να φαινεται οτι υπαρχει αντιδραση και να λειτουργουν σα βαλβδιδα ασφαλειας για την οποια κυβερνηση, παραλληλα μαντρωνουν οσους αριστερους ψηφοφορους θεωρουν οτι η κυβερνηση δεν ειναι πλεον αρκετα αριστερη.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...