De@th L0rd Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Μήπως πολύ απλά είμαστε όλοι λίγο/πολύ εθισμένοι στον καφέ και δεν μας πιάνει; Χρειάζεσαι καμια 20ρια χρόνια για να εθιστείς στο καφέ για να ξέρω; Κι επίσης πως αν αφήσεις τον καφέ για 1 μήνα, πάλι η γεύση δεν επανέρχεται. Άλλο η γεύση άλλο η ανοχή στη καφεϊνη. Εμένα δε μου φαίνεται διόλου απίθανο κάτι μεγαλοαπατεώνες σαν τη Nestle να κάνουν τις πατέντες τους. Το σενάριο να έχουν Α' κ Β' διαλογή προϊοντων είναι πέρα για πέρα ρεαλιστικό κ σίγουρα στην ΕΕ το ξέρουν. Ας ρίξουν καμια καμπάνα γι αυτό. 2
duende Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 εχει υποβαθμιστει η ποιοτητα σε παρα πολλα προιοντα. μονο της nestle να πιασεις να συγκρινεις σε σχεση με 5-10 χρονια πριν, η διαφορα στη γευση ειναι αισθητη. εδω ακομα και τις συσκευασιες μικρυνανε. μπορει κατι αντιστοιχο να γινεται και σε λοιπα καταλανωτικα αγαθα (ηλεκτρικα/ηλεκτρονικα/αυτοκινητα κλπ) που εισαγονται στη χωρα μας και να ειναι β' διαλογης.. επειδή δούλευα σε πολύ γνωστή πολυεθνική με καταναλωτικά προϊόντα (σαμπουάν, απορυπαντικά κτλ..), μπορώ να σας εγγυηθώ ότι η εταιρία στην Ευρώπη παρήγαγε και πωλούσε δυο κατηγορίες προϊόντων: τα 'υψηλής ποιότητας' που ήταν ότι καλύτερο υπήρχε και το πουλούσαν στην Αγγλία, Γερμάνια κτλ... και τα υποδέεστερης ποιότητας που τα πουλούσαν στη Ανατολική Ευρώπη (Ρουμάνια, Βουλγαρία κτλ..), αλλά και Τουρκία Αίγυπτο... Ενώ η διαφορά στην ποιότητα είναι σαφέστατα εμφανής, το προϊόν έχει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο brand name και στο 80% των περιπτώσεων η συσκευασία από μπροστά ήταν ακριβώς η ίδια. Η Ελλάδα από το 1990 λάμβανε από τις κέντρικές αποθήκες της Ευρώπης προιόντα υψηλής ποιότητας. Αυτό το οποίο ξεκίνησε να συμβαίνει από το 2012 όταν και οι τζίροι και τα κέρδη έπεσαν σημαντικά ήταν ότι τα HQ της εταιρίας πήραν την απόφαση σιγά σιγά να μας γυρίσουν σαν χώρα από τα προιόντα υψηλής ποιότητας στα προιόντα χαμηλής ποιότητας, διατηρώντας φυσικά την ίδια τιμή. Τονίζω, ότι δεν υπάρχει διαφορά στο πακέτο, μόνο το προιόν αλλάζει... Μπορεί κάτι αντίστοιχο να συμβαίνει και με τον καφέ... unilever? 2
apostol1s Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Πέρα από την ποιότητα η τιμή ειναι ίδια η εχει πέσει;
maxdore217 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δηλαδή συνεννοήθηκαν όλες οι εταιρίες μαζί να αραιώσουνε την πρώτη ύλη, και αυτό μας φαίνεται πιθανότερο από το να έχουν συνηθίσει/αποκτήσει ανοχές στην γεύση τα άτομα που πίνουν συνέχεια καφέ και δεν τους πιάνει τίποτα πλέον? Ενώ εσύ θεωρείς ότι είναι πιθανότερο να έχουμε συνεννοηθεί : Όλοι εμείς που πίνουμε καφέ και να λέμε ότι δεν είναι καλής ποιότητας . Άλλωστε και την ίδια ηλικία έχουμε όλοι και έχουμε δοκιμάσει ίδιο αριθμό από καφέδες. Ναι αυτό έχουν κάνουν για το κέρδος και επειδή όλα είναι εμπόριο ... όλοι θα αγοράσουν κάτι φθηνότερο με την ίδια επονυμία πάνω αρκεί να βάζουν τα ΧΧ € στην τσέπη τους ! Δεν σου κάνει το παράδειγμα με τους καφέδες ...να σου δώσω με την Κοκα-κόλα βουλγαρίας ...δεν σου κάνει και αυτό, να πούμε που πήγαινες στην Τουοτα και σου έλεγαν θέλετε να είναι Ιαπωνικό +2000€ στην τιμή! επειδή δούλευα σε πολύ γνωστή πολυεθνική με καταναλωτικά προϊόντα (σαμπουάν, απορυπαντικά κτλ..), μπορώ να σας εγγυηθώ ότι η εταιρία στην Ευρώπη παρήγαγε και πωλούσε δυο κατηγορίες προϊόντων: τα 'υψηλής ποιότητας' που ήταν ότι καλύτερο υπήρχε και το πουλούσαν στην Αγγλία, Γερμάνια κτλ... και τα υποδέεστερης ποιότητας που τα πουλούσαν στη Ανατολική Ευρώπη (Ρουμάνια, Βουλγαρία κτλ..), αλλά και Τουρκία Αίγυπτο... Ενώ η διαφορά στην ποιότητα είναι σαφέστατα εμφανής, το προϊόν έχει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο brand name και στο 80% των περιπτώσεων η συσκευασία από μπροστά ήταν ακριβώς η ίδια. Η Ελλάδα από το 1990 λάμβανε από τις κέντρικές αποθήκες της Ευρώπης προιόντα υψηλής ποιότητας. Αυτό το οποίο ξεκίνησε να συμβαίνει από το 2012 όταν και οι τζίροι και τα κέρδη έπεσαν σημαντικά ήταν ότι τα HQ της εταιρίας πήραν την απόφαση σιγά σιγά να μας γυρίσουν σαν χώρα από τα προιόντα υψηλής ποιότητας στα προιόντα χαμηλής ποιότητας, διατηρώντας φυσικά την ίδια τιμή. Τονίζω, ότι δεν υπάρχει διαφορά στο πακέτο, μόνο το προιόν αλλάζει... Μπορεί κάτι αντίστοιχο να συμβαίνει και με τον καφέ... Αυτό Ακριβός ισχύει. μπράβο για το ποστ 2
Ypatia Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Μήπως πολύ απλά είμαστε όλοι λίγο/πολύ εθισμένοι στον καφέ και δεν μας πιάνει; Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ, γίναμε τζάνκις του καφέ;
papoys1 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Παιδιά δεν είπαμε και το άλλο. Όλες οι εταιρείες δουλεύουν με σκοπό το κέρδος και σωστά κάνουν. Οι αυξήσεις στον καφέ είχαν ψηφιστεί και είχαν αποφασιστεί από Απρίλη - Μάη του 2016 με εφαρμογή από 1-1-2017. Εσύ αν ήσουν έμπορος ή επιχείρηση τι θα έκανες να κονομήσεις. Θα εισήγαγες και θα κρατούσες στις αποθήκες σου όσο περισσότερο εμπόρευμα μπορούσες μέχρι την 31-12-2016 και θα τον έριχνες στην αγορά με τις νέες αυξημένες τιμές μετά την 1-1-2017 αφού έκανες εισαγωγή και κάποιες νέες μικρές ποσότητες με τις νέες τιμές. Το λέω αυτό γιατί.Πριν 5-6 μέρες είχα πάει στο εξοχικό και από το δρόμο πήρα ένα κουτάκι nescafe. Ειλικρινά φτιάχνοντας ένα φραπέ με αυτόν μου φάνηκε διαφορετικός και πολύ πιο γευστικός από τους καφέδες που έπινα το προηγούμενο διάστημα. Μήπως τελικά πίναμε και πίνουμε ακόμη παλαιές και ξεθυμασμένες ποσότητες μέχρι να τελειώσουν και να γίνουν νέες εισαγωγές;;;; 2
efo355 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Ο nescafe ο gold είναι ο παλιός κλασικός nescafe που πίναμε και ο τωρινός κλασικός πρέπει να είναι κάτι άλλο και όχι καφές. Άρα έχει ακριβυνει πολύ και για να μη γκρινιάζουμε το ίδιο μείγμα το βάλανε σε αλλο όνομα. Από την άλλη θεωρώ ότι ο Doug egberts ( καλά το έγραψα ; ) Έχει μια χαρά ποιότητα και δεν χρειάζομαι καθόλου παραπάνω ποσότητα. Ότι ποσότητα έπινα τοση πίνω. 2
webparts Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Θα συμφωνήσω μαζί σου, τα ίδια βλέπω στο στιγμιαίο καφέ. Στο σπίτι επειδή φτιάχνω φραπέ, τον τελευταίο καιρό παρατηρώ ότι βάζω παραπάνω ποσότητα καφέ και πάλι δεν είναι τόσο δυνατός όσο παλιότερα. Πριν κάνα χρόνο σταμάτησα να παίρνω nescafe γιατί εκτός από την ένταση, είχε αρχίσει να με χαλάει και η γεύση. Από τότε παίρνω Jacobs αλλά κι εκεί άρχισαν τα ίδια μάλλον. Εν τω μεταξύ έχουν ανεβάσει και αρκετά τις τιμές, ναι, μπήκε παραπάνω φόρος, αλλά δεν νομίζω να είναι 50 λεπτά στα 100 γραμμάρια Στο στιγμιαιο δε μπορεις να δεις αυτα που αναφερει ο ts. Εαν το παρατηρησατε στο φραπε/νες ειναι επειδη μεγαλωνετε και καταλαβαινετε οτι ειναι μαπα. Επισης μπορει να συνηθισαμε τοσο καιρο στον καφε και να μη μας φαινεται τοσο πλεον,να θελουμε παραπανω καφεινη για να μας φανει..
maxdore217 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Ο nescafe ο gold είναι ο παλιός κλασικός nescafe που πίναμε και ο τωρινός κλασικός πρέπει να είναι κάτι άλλο και όχι καφές. Άρα έχει ακριβυνει πολύ και για να μη γκρινιάζουμε το ίδιο μείγμα το βάλανε σε αλλο όνομα. Από την άλλη θεωρώ ότι ο Doug egberts ( καλά το έγραψα ; ) Έχει μια χαρά ποιότητα και δεν χρειάζομαι καθόλου παραπάνω ποσότητα. Ότι ποσότητα έπινα τοση πίνω. Αυτό έγινε. πραγματικά ο gold είναι ο παλιός Nes! με μόνη διαφορά ότι ο gold κάνει τουλάχιστον 50% περισσότερα χρήματα απότι ο Παλιός μας Νes ( άρα την αύξηση την πήρε όλη ο καταναλωτής ) , ωστόσο mission accomplished για την εταιρία που δεν θέλει να σου πει ότι σε ρίχνω κατηγορία ... σου λέει απλά, σου βρήκα μια καλύτερη ποιότητα λίγο ακριβότερη. 2
panosno1com Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Κατσε ρε φιλε θες να πινεις τον ιδιο καφε με τον γερμανο και το σουηδο? Οοοοοχι στην πτωχευμενη χωρα σου θα πινεις οτι πινουν στην ουγκαντα. Ετσι μας εχουν πια οι εταιριες γιατι ειμαστε αφραγκοι. και θα τον πληρωνεις (οπως με τοσα αλλα αγαθα) στην τιμη του καφε του γερμανου και σουηδου
De@th L0rd Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Πέρα από την ποιότητα η τιμή ειναι ίδια η εχει πέσει; Η τιμή όπως είναι γνωστό αυξήθηκε λόγω φόρου και βρήκαν ευκαιρία και τα σουπερμάρκετ να την ακριβύνουν ακόμη περισσότερο. Και παιδιά αμάν με την εξάρτηση και την καφείνη, η γεύση είναι άλλο πράγμα. Αν ήταν έτσι δε θα είχε χαλάσει ο ντεκαφείνε που υποτίθεται έχει πολύ λίγη. Η εξάρτηση δε χρειάζεται μια δεκαετία για να γίνει, κι ένα μήνα να πίνεις, εξαρτημένος είσαι. Δεν είναι ούτε θέμα στιγμιαίου, σε όλα τα χαρμάνια υπάρχει αυτή η παρακμή. Θα δοκιμάσω τον gold πάντως, ας όψεται που δεν έχω λεφτά για πέταμα αυτό διάστημα. Θα περιμένω να τελειώσει ο γαλλικος κι ο "νες". Αν ήταν όντως σε μας δε θα τύχαινε αυτό με τα κουτάκια και τις παρτίδες που περιέγραψε ο παππούς πιο πάνω. Σε κάποιες περιπτώσεις πετυχαίνεις δυνατή γεύση σε τυχαίες παρτίδες. Επίσης κατα καιρούς το σουπερμαρκετ Γαλαξίας φέρνει δικό του αλεσμένο για ελληνικό ο οποιός 1 στις 3 πετυχαίνεις τη γεύση και το άρωμα. Και το καταλαβαίνεις με το που ανοίξεις το σακουλάκι. Αν όντως καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα, πως μπορούμε να τους μποϋκοτάρουμε αποτελεσματικά; Διότι σε κανάλια και τέτοια δεν υπάρχει περίπτωση να βγει τέτοιο θέμα, τους χέζει στο χρήμα η Nestle. 1
mary Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Πριν κανα χρονο το ιδιο παραπονο εκανε και η μανα μου και συγκεκριμενα για το λουμιδη κουπατο. "Εχει αλλαξει γευση κλπ" και αναρωτιοταν μηπως απλα επεσε σε κακοδιατηρημενες συσκευασιες. Το καταναλωνει χρονια τωρα και με ρωτουσε που μπορει να παραπονεθει. Εστειλα ενα μεηλ εκ μερους της στην εταιρεια και τελικα της εστειλαν ενα κουτι καφεδες.....που έληγαν κανα 2μηνο μετα!! Μετα απο την κοροϊδία, αλλαξε καφε. 4
De@th L0rd Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Πριν κανα χρονο το ιδιο παραπονο εκανε και η μανα μου και συγκεκριμενα για το λουμιδη κουπατο. "Εχει αλλαξει γευση κλπ" και αναρωτιοταν μηπως απλα επεσε σε κακοδιατηρημενες συσκευασιες. Το καταναλωνει χρονια τωρα και με ρωτουσε που μπορει να παραπονεθει. Εστειλα ενα μεηλ εκ μερους της στην εταιρεια και τελικα της εστειλαν ενα κουτι καφεδες.....που έληγαν κανα 2μηνο μετα!! Μετα απο την κοροϊδία, αλλαξε καφε. Ποιόν αγοράζει τώρα;
NT1G Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Κατσε ρε φιλε θες να πινεις τον ιδιο καφε με τον γερμανο και το σουηδο? Οοοοοχι στην πτωχευμενη χωρα σου θα πινεις οτι πινουν στην ουγκαντα. Ετσι μας εχουν πια οι εταιριες γιατι ειμαστε αφραγκοι. Δεν ξέρω για τον γερμανό, αλλά από γνωστούς και φίλους ξέρω ότι ο σουηδός έχει μόνο τοπικές μάρκες στην χώρα του οπότε μπορεί να ελέγχει καλύτερα την ποιότητα. Όταν το κάνει αυτό ο έλληνας ίσως γίνει κάτι. Επίσης έχει τον καφέ φίλτρου μισή τιμή από τον μπρούκλη τον έλληνα.
papoys1 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Η κόρη μου πάντως έχει σουτάρει και αυτή το nescafe εδώ και καιρό γιατί όπως μου έχει πει δεν γουστάρει πια τη γεύση του και παίρνει τον Ελληνικό στιγμιαίο dritsas. Γενικά έχει καλό όνομα είναι Ελληνικός και καλή ιστορία (αξίζει να τη βρείτε στο google και να τη διαβάσετε). Άρα δεν νομίζω να έχουμε τρελλαθεί όλοι για τη γεύση του κλασικού nescafe. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα