Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί να υπάρχουν κι άλλα πράγματα στη πολυεθνική που δε τα ξέρεις εκτός κι αν είσαι τεχνολόγος τροφίμων. Δεκτή η άποψή σου απλά έχω τις επιφυλάξεις μου.

Αν και δεν είναι άποψη αλλά γεγονός θα ήθελα μερικά παραδείγματα.

• Απαντ. 146
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ρε φιλε,περαν της ειρωνιας,πραγματικα πως τον πινετε αυτον τον "καφε"?

Δοκιμασα διπλο esspresso γυρω στο 2000,γυρω στα 15-16.

Δε με τρελανε,αλλα μετα αρχισα να τον παραγγελνω σιγα σιγα με ζαχαριτσα.

Σιγα σιγα πηγα σε αυτον τον καφε και μετα απο λιγα χρονια κατηργησα τη ζαχαρη εντελως.

Δε μπορω ουτε να μυρισω πλεον νες..

Αν και προτιμώ κι εγώ τον εσπρέσο πίνω άνετα και νες καφέ. Και ένα φραπέ θα ευχαριστηθώ το καλοκαίρι και ένα ζεστό νες το χειμώνα. Γενικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος καφές που δεν μπορώ να πιω!

• Like 2
Δημοσ.

Για ζεστο παιρνω του λιντ τον strong που εχει ενα φλιτζανι καφε απεξω, για φραπε του σκλαβενιτη.

Ο καφες ειναι στιγμη απολαυσης, να κατσεις χαλαρα να πιεις την πρωτη γουλιά και να σου τρελανει το μυαλο με τα αρωματα και με την γευση του. Εχω καιρο να γευτω τετοιο καφε. Τωρα συνηθως πινω γιατι αλλιως θα ετρωγα.

Φίλε όσο πίνεις αυτούς μην περιμένει να βρεις γεύση.

Και για να μην παρεξηγηθείς και εγώ τέτοιους πίνω λόγω μνημονίων.Απλά έχω χαμηλώσει πολύ τον πήχυ της γεύσης.

Σχεδόν στο χώμα κοντεύω να τον φτάσω.

• Like 1
Δημοσ.

Αν και δεν είναι άποψη αλλά γεγονός θα ήθελα μερικά παραδείγματα.

Τα παραδείγματα είναι οι καταναλωτές σε αυτό το τοπικ. Λεμε ότι έχει υποβαθμιστεί η ποιότητα. Εμείς πληρώνουμε για ένα υποδεέστερο προϊόν σε σχέση με μερικά χρονια πίσω. Τώρα είναι κάποια καινούρια πατέντα στην επεξεργασία, είναι πρόβλημα στις αποθήκες ή στις φυτείες δε μπορούμε να το ξέρουμε εμείς. Και είναι γενικο το φαινόμενο, συμβαίνει κ στα καφεκοπτεία. Δε γίνεται ξαφνικά όλοι να εθιστικαν μαζί κ να χάλασε η γεύση τους.

Δημοσ.

Διαβάζοντας το post είμαι προβληματισμένος...Αν παραγγείλω κόκκους illy από amazon Αγγλίας ή Γερμανίας θα είναι διαφορετικός ο καφές??

Δημοσ.

Φίλε όσο πίνεις αυτούς μην περιμένει να βρεις γεύση.

Και για να μην παρεξηγηθείς και εγώ τέτοιους πίνω λόγω μνημονίων.Απλά έχω χαμηλώσει πολύ τον πήχυ της γεύσης.

Σχεδόν στο χώμα κοντεύω να τον φτάσω.

Δεν θα παρεξηγηθούμε για τον καφε. Αλλα εφοσον δεν με ικανοποιει και ο ακριβος πχ νεστλε, δεν θα τον αγορασω, εκτος και αν παω σε πιο καλους οπως ο gold. Αλλα δεν τον εχω δοκιμασει να σου πω την αληθεια.

Αυτη την στιγμη πινω γαλλικο Lor, δυο κουταλιες της σουοας γαλλικο εβαλα για ποσοτητα 300/350 ml. Μετρια ως κακη γευση

Δημοσ.

Διαβάζοντας το post είμαι προβληματισμένος...Αν παραγγείλω κόκκους illy από amazon Αγγλίας ή Γερμανίας θα είναι διαφορετικός ο καφές??

ο illy είναι epresso για όσους δεν πίνουν espresso, πρέπει να έχει την χειρότερη σχέση τιμής/απόδοσης

• Like 1
Δημοσ.

Τα παραδείγματα είναι οι καταναλωτές σε αυτό το τοπικ. Λεμε ότι έχει υποβαθμιστεί η ποιότητα. Εμείς πληρώνουμε για ένα υποδεέστερο προϊόν σε σχέση με μερικά χρονια πίσω. Τώρα είναι κάποια καινούρια πατέντα στην επεξεργασία, είναι πρόβλημα στις αποθήκες ή στις φυτείες δε μπορούμε να το ξέρουμε εμείς. Και είναι γενικο το φαινόμενο, συμβαίνει κ στα καφεκοπτεία. Δε γίνεται ξαφνικά όλοι να εθιστικαν μαζί κ να χάλασε η γεύση τους.

Βέβαια εμείς δεν φτιάχνουμε καφέ και μίλησα για την εταιρεία που δουλεύω μιας και αναφέρθηκε κάτι σχετικό νωρίτερα.

Δημοσ.

Βέβαια εμείς δεν φτιάχνουμε καφέ και μίλησα για την εταιρεία που δουλεύω μιας και αναφέρθηκε κάτι σχετικό νωρίτερα.

Εγώ δεν τα έχω ούτε με τους διανομείς ούτε με αυτόν που οδηγεί το φορτηγό της εταιρίας στους προμηθευτές. Με τους μαρκετινίστες και τα ανώτερα στελέχη τα έχω γιατί ενώ ξέρουν τι παίζει μας δουλεύουν με αγαθά κατώτερης ποιότητας ενώ τα πληρώνουμε ακριβά. Μήπως να οργανώσουμε ένα καλό μπουκοταζ; Μπας κ γίνει κάτι λέω γω τώρα...

Δημοσ.

Θετικό αυτό που κάνει η εταιρία που δουλεύεις ( και μπράβο ) ...ωστόσο δεν έχει σχέση με το εδώ θέμα! ;)  που είναι ο Καφές και κάπως έτσι μπερδεύτηκε η συζήτηση πάνω.

Όλο αυτό γίνεται γιατί: Στον Καφέ το έχουν παρακάνει με την νοθεία στα χαρμάνια ή τον υποβιβασμό ποιότητας. 

Συμφορούμητες ώρα να το γυρίσουμε στο τσαι! και στο χαμομήλι :D 

• Like 1
Δημοσ.

Συνηθως τα καφε αναμιγνυουν την καλη ποιοτητα με μια πιο μετρια. Τωρα στις εταιρειες σε τι ποσοστο γινεται αυτο η αλλες πρακτικες που εφαρμοζουν δεν μπορω να γνωριζω. Εαν εχει "νοθευτει" 20% με κατωτερης ποιοτητας μπορει να το καταλαβει ο καταναλωτης?

Δημοσ.

Σαν τα μποϊκοτάζ που την προηγούμενη μέρα άδειαζαν τα σουπερμάρκετ;

Όχι τέτοιες βλακείες ρε. Μιλάω για μπουκοτάζ στο στυλ να μας απειλούν δικηγόροι για συκοφαντική δυσφήμιση.

Κάτι σαν αντίστροφη διαφήμιση, κόλλημα φειγ βολάν απέξω από σουπερμάρκετ ότι βάζουν χώμα στους καφέδες κ τέτοια πράγματα.

Δημοσ.

o φραπέ (ή φραπές για τους Ελληνάρες) είχε άλλη γεύση στα παλιά χρόνια, τότε που υπήρχε ο ελληνικός, ο φραπέ και ο γαλλικός. Φανταστική. Είτε τον έφτιαχνες στο σπίτι, είτε τον έπινες έξω. Ακόμα θυμάμαι τη γεύση της καφέ σαπουνάδας στο πάνω μέρος που μοσχομύριζε και ήθελα να την ρουφίξω με το καλαμάκι όσο τίποτα άλλο.

Πλέον ο φραπέ (εδώ και αρκετά χρόνια δηλαδή), απέκτησε εκτός από το σκατί χρώμα και σκατί γεύση. Αν δε, το παίξεις παλικάρι και πάρεις καμιά μάρκα "μεκαψες" για δοκιμή, όχι μόνο δεν πίνεται, αλλά με το που ανοίξεις το καπάκι θα θες να τον κάνεις δώρο στον χειρότερο εχθρό σου.

Θα μου πεις και τι να πιεις. Μετά αφού κατέβηκες από το χωριό σου, έμαθες και τον εσπρέσο και "του φρέντου". Από τότε πίνεις μόνο φρέντο όταν βγαίνεις έξω γιατί εκεί σε βλέπουν, να μην σε νομίζουν και χωρικό. Που να ξερες και εσύ κι αυτοί τι μαλακίες πίνετε...

• Like 1
Δημοσ.

Μια απορία βρε παιδιά!

Αναφερθήκατε στον καφέ Douwe Εgberts. Η συγκεριμένη μάρκα κυκλοφορούσε και καφέ τύπου νες αλλά και φίλτρου. Τελευταία ο καφές φίλτρου έχει εξαφανιστεί από τα super market. Ο νες πωλείται κανονικά.

Γνωρίζει κανείς κάτι για το θέμα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...