Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

- Αρκετά ασθενέστερη γεύση, χρειάζεται η διπλάσια δόση άλλα και πάλι δεν καταλαβαίνεις καφέ

- Άρωμα που πρέπει να τραβήξεις μυτιές για να μυρίσει όπως παλιότερα, που απλά έφερνες την κούπα κοντά σου ή πέρναγες δίπλα.

μήπως είναι καιρός να πας σε ΩΡΛ επειδή μπορεί κάποια λοίμωξη/ίωση να άφησε σημάδι?

• Απαντ. 146
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

μήπως είναι καιρός να πας σε ΩΡΛ επειδή μπορεί κάποια λοίμωξη/ίωση να άφησε σημάδι?

Nαι μάλλον τόσος κόσμος έχασε την όσφρηση-γεύση ομαδικά. Σίγουρα πιο πιθανό είναι αυτό παρά να κάνουν τις σαβουροπατέντες τους στη βιομηχανία. 

Update:

Χθές αγόρασα Gold Blend: Πιο μούφα και από τις μούφες! Στέλνω δείγμα δωρεάν σε όποιον δε πιστεύει. Χάρισμά σας!  Αρωματικός ΦΟΥΛ όσο είναι στο κουτάκι, γεύση ΜΗΔΕΝ πέσει το ζεστο (όχι καυτό) νερό. Ο ντεκαφεινέ του "Γαλαξία" είναι καλύτερος κ σε άρωμα κ σε γεύση lol. Επιεικώς απαράδεκτοι χάλασαν και το Premium προϊόν...

Δημοσ.

Μήπως είσαι καπνιστής και έχεις χάσει την αίσθηση γεύσης;  :-D

Δοκίμασε να πάρεις κάποιον καλό καφέ espresso, πχ lavazza oro (gold) και θα μυρίσει ολόκληρο το σπίτι όταν τον ανοίξεις.

Επίσης ο lavazza rossa είναι πολύ καλός και πιο οικονομικός.

Αν πάρεις τον φθηνό lavazza , με το πορτοκαλί-μπλε κουτί, αυτός δεν πίνεται. Εγώ τον είχα πετάξει όταν τον πρωτοδοκίμασα.

Με στιγμιαίους δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα στο σπίτι, αν και πίνω φραπέ όταν βγαίνω έξω.

Οι στιγμιαίοι προφανώς δεν έχουν τόσο έντονο άρωμα αλλά νομίζω ότι ακόμη ο κλασικός nescafe ξεχωρίζει σε γεύση. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι.

Το να άλλαξαν 1-2 προιόντα κάποιες εταιρείες μπορεί να συμβεί αλλά όχι και σε όλους ταυτόχρονα.

Αν και συνήθως σε αυτές τις εταιρείες το χαρμάνι είναι κατά μεγάλο ποσοστό μελετημένο να έχει παρόμοια γεύση.

Αν μιλάμε για φρεσκοαλεσμένο, εκεί δεν ξέρεις τι βάζει μέσα στο κάθε χαρμάνι ο μαγαζάτορας. Μόνο με δοκιμές καταλήγεις πιο είναι πιο καλό.

Δημοσ.

Μήπως είσαι καπνιστής και έχεις χάσει την αίσθηση γεύσης;  :-D

Μπά το έχω κόψει εδω κι αρκετά χρόνια

Δοκίμασε να πάρεις κάποιον καλό καφέ espresso, πχ lavazza oro (gold) και θα μυρίσει ολόκληρο το σπίτι όταν τον ανοίξεις.

Επίσης ο lavazza rossa είναι πολύ καλός και πιο οικονομικός.

Ο rossa ειναι όντως ωραίος, εκεί οι γευστικοί κάλυκες είναι ρατσιστές; Και είναι κ κομμένος

Αν πάρεις τον φθηνό lavazza , με το πορτοκαλί-μπλε κουτί, αυτός δεν πίνεται. Εγώ τον είχα πετάξει όταν τον πρωτοδοκίμασα.

Τα ίδια ο κομμένος ο Illy, δυστυχώς πανάκριβος για να τον πετάξεις

Με στιγμιαίους δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα στο σπίτι, αν και πίνω φραπέ όταν βγαίνω έξω.

Οι στιγμιαίοι προφανώς δεν έχουν τόσο έντονο άρωμα αλλά νομίζω ότι ακόμη ο κλασικός nescafe ξεχωρίζει σε γεύση. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι.

Εχουν αλλάξει πολλά προς το χειρότερο, μια δοκιμή θα σε πείσει

Το να άλλαξαν 1-2 προιόντα κάποιες εταιρείες μπορεί να συμβεί αλλά όχι και σε όλους ταυτόχρονα.

Αν και συνήθως σε αυτές τις εταιρείες το χαρμάνι είναι κατά μεγάλο ποσοστό μελετημένο να έχει παρόμοια γεύση.

Δε συμβαίνει σε όλους ταυτόχρονα, άλλα επειδή οι προμηθευτές τους είναι συγκεκριμένοι δίνει έκταση στο φαινόμενο. Είμαι 99% σίγουρος ότι οι μηχανικοί τροφίμων ξέρουν πολύ καλά τι γίνεται και τι είδους σαβούρα πλασάρουν στο κόσμο, πανάκριβα.

Αν μιλάμε για φρεσκοαλεσμένο, εκεί δεν ξέρεις τι βάζει μέσα στο κάθε χαρμάνι ο μαγαζάτορας. Μόνο με δοκιμές καταλήγεις πιο είναι πιο καλό.

Ο βραζιλιάνος το τελευταίο του χαρμάνι το είχε πολύ πετυχημένο.

Μας ψεκάζουν δεν εξηγείται αλλιώς και χάσαμε επιλεκτικά τη γεύση για τον καφέ  :D

• Like 1
Δημοσ.

Απο τον lavazza μονο ο crema gusto μου αρεσε, ο oro ουτε καϊμάκι δεν εκανε. Τον rozza δεν τον δοκιμασα καν γιατι απο πισω λεει αν προσεξεις chocolate.

Απλα στον εσπρεσο παιζουν πολλα ρολο, η μηχανη, αν ο καφες ειναι σωστα κομμενος ολα.

Δημοσ.

Το εννοεί με την γευσιγνωστική άποψη το chocolate, δεν περιέχει σοκολάτα  :lol:  :lol:

Οπως αυτοί που δοκιμάζουν κρασί και σου λένε "μυρίζει άνθη πορτοκαλιάς, πεύκο, και μπανάνα"

Αυτό μου αρέσει στους lavazza, σου περιγράφει το άρωμα και το χαρμάνι:

http://www.lavazza.gr/gr/at-home/coffee-blends/qualita-rossa.html

πχ. lavazza oro. άρωμα: Νότεςλουλουδιών και φρούτων, 100% arabica, μέτριο καβούρδισμα

lavazza rossa, Νότες σοκολάτας, 80% arabica κλπ

Δημοσ.

επειδή δούλευα σε πολύ γνωστή πολυεθνική με καταναλωτικά προϊόντα (σαμπουάν, απορυπαντικά κτλ..), μπορώ να σας εγγυηθώ ότι η εταιρία στην Ευρώπη παρήγαγε και πωλούσε δυο κατηγορίες προϊόντων: τα 'υψηλής ποιότητας' που ήταν ότι καλύτερο υπήρχε και το πουλούσαν στην Αγγλία, Γερμάνια κτλ... και τα υποδέεστερης ποιότητας που τα πουλούσαν στη Ανατολική Ευρώπη (Ρουμάνια, Βουλγαρία κτλ..), αλλά και Τουρκία Αίγυπτο... Ενώ η διαφορά στην ποιότητα είναι σαφέστατα εμφανής, το προϊόν έχει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο brand name και στο 80% των περιπτώσεων η συσκευασία από μπροστά ήταν ακριβώς η ίδια. 

Η Ελλάδα από το 1990 λάμβανε από τις κέντρικές αποθήκες της Ευρώπης προιόντα υψηλής ποιότητας. Αυτό το οποίο ξεκίνησε να συμβαίνει από το 2012 όταν και οι τζίροι και τα κέρδη έπεσαν σημαντικά ήταν ότι τα HQ της εταιρίας πήραν την απόφαση σιγά σιγά να μας γυρίσουν σαν χώρα από τα προιόντα υψηλής ποιότητας στα προιόντα χαμηλής ποιότητας, διατηρώντας φυσικά την ίδια τιμή. Τονίζω, ότι δεν υπάρχει διαφορά στο πακέτο, μόνο το προιόν αλλάζει...

Μπορεί κάτι αντίστοιχο να συμβαίνει και με τον καφέ...

ΑΥτο το ειχα καταλαβει απο καιρο και ειναι ευκολο να το διαπιστωσουν ολοι.

Αν γυρισετε τις συσκευασιες των προιοντων απο πισω 9/10 εχουν οδηγιες εκτος απο ελληνικα σε ανατολικοευρωπαικες γλωσσες (βουλγαρικα, ρουμανικα κτλ). Καποια ελαχιστα εχουν ακομη δυτικοευρωπαικες. Προσωπικα το βρισκω σε ελαχιστα απορρυπαντικα και προιοντα προσωπικης υγιεινης (πχ οδοντοπαστες).

Οσο και να σας κανει εντυπωση πλεον βασικο κριτηριο αγορας σε εμενα πλεον ειναι και αυτο λογω ποιοτητας.

• Like 3
Δημοσ.

Την προηγούμενη εβδομάδα αγόρασα ένα κουτάκι κόκκους εσπρέσσο illy. Πρώτη φορά μου ήρθε να τον πετάξω, άχρωμο καϊμάκι και νερουλός ο καφές. Νόμιζα ότι έχω θέμα με την μηχανή μου. Αγόρασα χύμα από μαγαζί και ξαναβρήκα το χρώμα μου...

• Like 1
Δημοσ.

Και παρ'ολα αυτα, πρεπει να εχουμε απο τους πιο ακριβους καφεδες στην ΕΕ. Προχθες μου ηρθε ορεξη να φτιαξω νες και πηγα να παρω ενα κουτακι απο το σουπερμαρκετ. Μου εφυγαν οι καλτσες με το ποσο ειχε. Για φιλτρο πολλες φορες παραγγελνω απο το εξωτερικο και την παλευω καπως καλυτερα. Αλλιως απο Lidl που πρεπει να φερνει Γερμανικες παρτιδες σε καφε Melitta. Αλλα ακομα και αν δεν ειναι οι ιδιες που πουλαει στη Γερμανια, τουλαχιστον ειναι φθηνοτερος απο τον εξωφρενικα ακριβο φιλτρου που πουλαει ο ΑΒ.

Φαινεται ο καφες ειναι ειδος πολυτελειας στην Ελλαδα οποτε σωστα φορολογειται τοσο πολυ...

Δημοσ.

Το εννοεί με την γευσιγνωστική άποψη το chocolate, δεν περιέχει σοκολάτα :lol: :lol:

Οπως αυτοί που δοκιμάζουν κρασί και σου λένε "μυρίζει άνθη πορτοκαλιάς, πεύκο, και μπανάνα"

Αυτό μου αρέσει στους lavazza, σου περιγράφει το άρωμα και το χαρμάνι:

http://www.lavazza.gr/gr/at-home/coffee-blends/qualita-rossa.html

πχ. lavazza oro. άρωμα: Νότεςλουλουδιών και φρούτων, 100% arabica, μέτριο καβούρδισμα

lavazza rossa, Νότες σοκολάτας, 80% arabica κλπ

Rossa πινω εδω και αρκετο καιρο,πολυ καλη γευση και καλη τιμη.Τον oro δεν τον εχω δοκιμασει,ισως εαν τον βρω σε τιμη κοντα στον rossa θα παρω ενα για δοκιμη.

Εχω σταματησει να παιρνω καφε απ'εξω επειδη μας βαζουν νερο με σκονη,ο καφες που φτιαχνω σπιτι με μια delonghi ec150 εχει τουλαχιστον γευση..

Δεν με πειραζει το 2ευρω που εδινα καθημερινα αλλα εστω να το αξιζει.

Δημοσ.

Φίλε επειδή εχω ιδια μηχανή ακριβώς και δεν μπορω να φτιάξω σαν τον καφε των έξω, θα ενδιαφερόμουν για ενα σχετικό σεμινάριο

Πάντως των αλυσιδων coffee island coffee lab και coffee hipsters γενικώς, δεν μου φαίνεται σκονη που λες, ή εσύ εισαι υπερβολικός ή εγω άσχετος ή και τα δυο μαζί

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

η nestle άλλαξε τη σύνθεση του νεσκαφε

με φθηνότερα υλικά

γι αυτό και η μείωση της ποιότητας

δεν είναι κανένα μυστικό

οι εταιρείες το κάνουν συνέχεια 

Δημοσ.

Δινω και ένα feedback για τον φραπέ. 1 μήνα τωρα έχω κόψει τα φρέντο κτλ και πίνω μονο φραπέ, είτε με σέικερ, είτε με μιξεράκι.

*Ο μύθος πως με τον φραπέ τρέμεις, δε μπορείς να κοιμηθείς, έχεις νεύρα κτλ κτλ, έχει ηδη πεθάνει.

Ισα ίσα που έχω ηρεμήσει.

*Κάνω οικονομία 40 ευρώ το μήνα το λιγότερο. Ένας καπουτσίνο δε κοστίζει πουθενά λιγότερο απο 1.50

* Τον φραπέ τον φτιάχνω μόνος, με ελάχιστο κόστος και όπως τον θέλω. Για να πιεις καλό καπουτσίνο πρέπει να τον πάρεις

απο μαγαζί ή να έχεις καμια μηχανη τυπου dolce gusto που φτιάχνει κάτι αξιοπρεπές.

Συνοψιζοντάς, σε καμία περίπτωση δεν λέω οτι ο φραπές ειναι ανώτερος. Σαφώς προτιμώ έναν ωραίο καπουτσίνο.

Ομως τα 40 ευρώ τον μήνα ειναι ήδη αρκετά, ο φραπές ειναι γευστικότατος, μου θυμίζει φοιτητικά χρόνια, φτιάχνεται σε 2 λεπτά και ειναι οικονομικός.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...