Alex-V Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Εφτιαξα ενα χειροποιητο προιον και βρηκα μια πανεμορφη γραμματοσειρα για να την εχω επανω. Ειδα στην σελιδα ομως οτι ειναι για προσωπικη χρηση και αν προκειται για εμπορικη χρηση, βγαζοντας χρηματα δηλαδη απο το προιον μου, πρεπει να αγορασω την αδεια της γραμματοσειρας. Ερωτηση. Ας πουμε οτι δεν το κανω. Που θα μαθει ο δημιουργος της οτι την χρησιμοποιω εμπορικα? Τι παιζει δηλαδη με αυτο το πραγμα ακριβως?
zio10 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Πιστεύω πως μόνο αν κυκλοφορήσει ευρέως και γίνει γνωστό μπορεί να το μάθει. Τι συνέπειες έχει κι αν έχει δεν ξέρω. Έβγαλες άκρη με τα προϊόντα που έλεγες;
Alex-V Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Πιστεύω πως μόνο αν κυκλοφορήσει ευρέως και γίνει γνωστό μπορεί να το μάθει. Τι συνέπειες έχει κι αν έχει δεν ξέρω. Έβγαλες άκρη με τα προϊόντα που έλεγες; Ειμαι ακομη στο ψαξιμο zio. Θελει κυνηγημα. Χμμ, μαλιστα. Αρα καποια στιγμη θα πρεπει να πληρωσω την γραμματοσειρα για να ειμαι ησυχος. 1
Moderators Kercyn Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Άρα φαντάζομαι δε θα έχεις και πρόβλημα να δίνεις δωρεάν το προϊόν σου σε όποιον δε θέλει να το πληρώσει, έτσι;
Alex-V Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Άρα φαντάζομαι δε θα έχεις και πρόβλημα να δίνεις δωρεάν το προϊόν σου σε όποιον δε θέλει να το πληρώσει, έτσι; Μαλλον δεν το εθεσα σωστα. Εννοειται πως οχι, ουτε θα γινω γυφτος αν χρειαστει να την πληρωσω. Απλα εχω απορια το τι μπορει να γινει, τι συνεπειες υπαρχουν. Δεν θα τσιγγουνευτω δηλαδη τα 10-15 ευρω για να του την αγορασω. Απλα λεω στην προκειμενη περιπτωση τι γινεται.
zio10 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Όλες οι δωρεάν μόνο για προσωπική χρήση είναι;
Alex-V Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Απο ολες τις γραμματοσειρες που εχω ψαξει, καπως ετσι ειναι ναι. Την κατεβαζεις δωρεαν, αλλα αν θες για εμπορικη χρηση πληρωνεις. Λιγες ειναι δωρεαν για εμπορικη χρηση.
Moderators Kercyn Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Μαλλον δεν το εθεσα σωστα. Εννοειται πως οχι, ουτε θα γινω γυφτος αν χρειαστει να την πληρωσω. Απλα εχω απορια το τι μπορει να γινει, τι συνεπειες υπαρχουν. Δεν θα τσιγγουνευτω δηλαδη τα 10-15 ευρω για να του την αγορασω. Απλα λεω στην προκειμενη περιπτωση τι γινεται. Υποθέτω ό,τι θα γινόταν αν έφτιαχνες, πχ, ένα παιχνίδι με θέμα τα πόκεμον χωρίς την άδεια της Nintendo. Χρησιμοποιείς εμπορικά κάτι για το οποίο δεν έχεις τα πνευματικά δικαιώματα ούτε έχεις την άδεια αυτού που τα έχει. Πρακτικά, στη δική σου περίπτωση, δε θα γίνει τίποτα και ούτε θα σε βρει ποτέ εκτός αν το προϊόν σου γίνει ξαφνικά παγκοσμίως διάσημο. 1
fredd0 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Μαλλον δεν το εθεσα σωστα. Εννοειται πως οχι, ουτε θα γινω γυφτος αν χρειαστει να την πληρωσω. Απλα εχω απορια το τι μπορει να γινει, τι συνεπειες υπαρχουν. Δεν θα τσιγγουνευτω δηλαδη τα 10-15 ευρω για να του την αγορασω. Απλα λεω στην προκειμενη περιπτωση τι γινεται. οτι θα γινει σε καθε περιπτωση που χρησιμοποιεις πνευματικα δικαιωματα αλλου για προσωπικο σου κερδος. Αγωγη για αποζημιωση. Τωρα βεβαια αν ο γραφιστας ειναι στο Τεξας κι εσυ πουλας ενα προιον χερι με χερι στο γαλατσι ειναι συζητησημο το αν θα το μαθει ποτε και αν το μαθει αν θα αξιζει ο κοπος να πληρωσει δικηγορους στην Αθηνα να σου κανουν αγωγη, αλλα καλο ειναι ενα προιον οτι ειναι κι αυτο το οποιο μας χρησιμευει να αποζημιωνουμε τον δημιουργο του. 1
apostol1s Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 πρεπει πρωτα να πουλησεις τα προιοντα σου,να γινουν γνωστα και μετα να αγορασεις τα δικαιωματα. 1
defacer Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Μαλλον δεν το εθεσα σωστα. Εννοειται πως οχι, ουτε θα γινω γυφτος αν χρειαστει να την πληρωσω. Απλα εχω απορια το τι μπορει να γινει, τι συνεπειες υπαρχουν. Δεν θα τσιγγουνευτω δηλαδη τα 10-15 ευρω για να του την αγορασω. Απλα λεω στην προκειμενη περιπτωση τι γινεται. Δε θα γίνω γύφτος λέει ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΊ να την πληρώσω. Γιατί μπορεί και να μη χρειαστεί, αν δεν πρόκειται να έχω συνέπειες ποιος τον χέζει τον άλλο που θέλει να πληρωθεί για τη δουλειά του. Όχι φίλε, νομίζω μια χαρά το έθεσες από την αρχή.
toolate Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 μαλλον λεει οτι εστω και για προσωπικη του χρηση θα την πληρωσει αν χρειαστει(γιατι του αρεσει πολυ προφανως),οχι αν δεν εχει συνεπειες δεν την πληρωνει.
Alex-V Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δε θα γίνω γύφτος λέει ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΊ να την πληρώσω. Γιατί μπορεί και να μη χρειαστεί, αν δεν πρόκειται να έχω συνέπειες ποιος τον χέζει τον άλλο που θέλει να πληρωθεί για τη δουλειά του. Όχι φίλε, νομίζω μια χαρά το έθεσες από την αρχή. Πετάχτηκαν και οι παλιοί ειδήμονες του insomnia. Θα το πάμε πολύ μακρυά το θέμα και δεν γουστάρω. Ευχαριστώ πολύ τα παιδιά που με πληροφόρησαν. 1
Pokemon640 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Ο κάθε δημιουργός (για γραμματοσειρές) έχει άλλη κοστολόγηση. Από 2ψήφιο μέχρι 3ψήφιο ποσόν κυμαίνεται. Εμένα ήταν custom από 3D animator, μου πήγε 1200€. Οι απλές γραμματοσειρές πολύ σπάνια να πάνε 4ψήφιο. Ούτως η άλλως, το στάνταρ που θα πληρώσεις θα είναι και το εμπορικό σήμα της εταιρίας σου, συν την κατοχύρωση του προϊόντος (πατέντα).
zio10 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Ο κάθε δημιουργός (για γραμματοσειρές) έχει άλλη κοστολόγηση. Από 2ψήφιο μέχρι 3ψήφιο ποσόν κυμαίνεται. Εμένα ήταν custom από 3D animator, μου πήγε 1200€. Οι απλές γραμματοσειρές πολύ σπάνια να πάνε 4ψήφιο. Ούτως η άλλως, το στάνταρ που θα πληρώσεις θα είναι και το εμπορικό σήμα της εταιρίας σου, συν την κατοχύρωση του προϊόντος (πατέντα). Νομίζω δεν είναι σε αυτό το επίπεδο ο Alex ακόμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα