Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά ,

Νοικιάζω ένα σπίτι στα Γιάννενα εδώ και ένα μήνα . Σύστημα θέρμανσης : έχει έναν καυστήρα και το κάθε σπίτι ( είναι 4 ) έχει το δικό του ωρομετρητή.

Εγώ θέλω να ρωτήσω αρχικά : τι πρέπει να προσέξω για να μη με κλέβουν , να μην πληρώνω τζάμπα λεφτά και να κάνω και οικονομία ; Μπορεί κάπως να με κλέψουν και να γράφει ενώ δεν καιω ; Τέτοια πράγματα εννοώ .

Δεύτερον , σας είπα ότι το ανοίξαμε τις τελευταίες τρεις μέρες από λίγο κάθε μέρα . Το καλοκαίρι είδα τη μέτρηση και ήταν 541838 ώρες χωρίς κόκκινα . Τώρα είναι 542458 . Μήπως κάτι δεν πάει καλά ; Αυτά με τρεις μέρες καλοριφέρ.

Για βοηθήστε με λίγο στα δύο θέματα αυτά αν μπορείτε :)

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

κατ' αρχας αμφιβαλλω αν η ενδειξη 542458 ειναι ωρες ... 540 χιλιαδες ωρες ειναι κοντα 60 χρονια αδιαλειπτης λειτουργιας (δηλαδη να λειτουργει η θερμανση επι 60 χρονια ολη μερα καθε μερα ακομα και το καλοκαιρι)

κατα δευτερο μπορεις να φερεις εναν ηλεκτρολογο να ελεγξει την εγκατασταση. Το να κλεβουνε παιζει, αλλα θα δει καλωδια αλλου να καταληγουν στο δικο σου ωρομετρητη κλπ

τι πρεπει να προσεξεις? να μη νοικιαζες σπιτι με ωρομετρηση, ειναι γτπ πατεντα ελληνικη που ειχε νοημα οταν το πετρελαιο εκανε 20 λεπτα το λιτρο και δεν ενοιαζε κανεναν το 100 λιτρα πανω 100 λιτρα κατω.

• Like 2
Δημοσ.

Αχαα κατάλαβα . Με καθησύχασες λίγο ως προς το πρώτο κομμάτι .

Τώρα για το ότι νοίκιασα αυτό το σπίτι δεν μπορώ να το αποφύγω στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον ... Ο ηλεκτρολόγος μπορεί να ελέγξει ό,τι μπορεί να σχετίζεται με κλέψιμο ; Ή υπάρχει και κάτι άλλο που δεν μπορεί να τσεκαρει ;

Τέλος , αν το h που έχει μετά από το νούμερο δεν είναι ώρες , τι στο καλό είναι ;

Και κάτι άλλο : εγώ δε θα πληρώσω μόνο ότι έχει να κάνει με το δικό μου μετρητή ; Μου είπαν ότι δεν έχω κοινόχρηστα και τέτοια . Ότι κάψω πληρώνω . Άρα οποιαδήποτε πατέντα προς εμένα θα μπορεί να εντοπιστεί μέσω του ρολογιού . Δηλαδή αν εγώ δεν το έχω ανοιχτό και το ρολόι μου δουλεύει , θα καταλάβω ότι με κλέβουν . Έτσι δεν είναι ;

Αυτό είναι

https://www.google.gr/search?q=ωρομετρητης+nora&biw=360&bih=311&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiai-qBnpbXAhXwa5oKHXHECWUQ_AUIBigB&biw=360&bih=560#imgrc=f1KtFNaI7c3oAM:

Κάτι τελευταίο: πως θα μου πουν πόσο θα πληρώσω ; Θα πάρουν αυτές τις ώρες και με τι θα τις διαιρέσουν;

Δημοσ.

Καταρχην πως δεν εχεις κοινόχρηστα; θα χεις ενα παγιο θερμανσης το ανάψεις δεν το αναψεις.

Ο ιδιοκτητης που σου εδειξε το ωρομετρητη δεν σου εξηγησε τι ειναι τα νουμερα αυτα; ξερεις αν υπάρχουν οφειλες ή οχι απο το διαμερισμα που νοικιασες; ο λογαριασμος θα βγει με βαση τις ωρες που εκαψες και ποσο μεγαλο ή μικρο ειναι το σπιτι σου(σε αυτο το κομματι μπορει να κανω και λαθος, να το μπερδευω με την κεντρική θερμανση που εκει υπολογίζεται με τα χιλιοστα καθε διαμερισματος). Τον υπολογισμο κοστους θερμανσης το εχει καποιος αλλος ιδιοκτητης ή καποιο τεχνικο γραφειο;

• Like 1
Δημοσ.

λογικα αθροιζουν τις ωρες και των 4ν σπιτιων και διαιροντας τις ωρες του καθενα με τις συνολικες βγαζουν το ποσοστο της θερμανσης που καταναλωσε ο καθενας

ναι, αλλα αφου ειναι νοικιασμενο το σπιτι δε χανεις απολυτως τιποτα να παρεις ενα τηλ τον ιδιοκτητη και να τον ρωτησεις λεπτομερειες. Του στυλ, πως δουλευει η ωρομετρηση μας? γιατι ανοιξα πχ 5 ωρες τη θεμανση και βλεπω 600 ωρες, μηπως ειναι χαλασμενος? Υποχρεωση του ειναι να σου εξηγησει. Ακομα και να ελεγξει τον ωρομετρητη.

υΓ αν το ρολοι ειναι ακριβως αυτο που εκανες λινκ, οχι καποιο παρομοιο, τοτε εχει γραψει 6.2 ωρες καταναλωση (5424,58-5418,38)

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα μου είπαν πως αυτό το πάγιο δεν υπάρχει και θα πληρώνω μόνο τις ώρες του ρολογιού .

Για το ρολόι δε μου εξήγησε , όχι ..

Για το τελευταίο δεν ξέρω , πάντως μου είχαν δείξει κάτι χαρτιά με το τι κατανάλωσε ο προηγούμενος ένοικος , επειδή τους ρώτησα . Άρα λογικά γραφείο θα τα έχει .

• Like 1
Δημοσ.

κατ' αρχας αμφιβαλλω αν η ενδειξη 542458 ειναι ωρες ... 540 χιλιαδες ωρες ειναι κοντα 60 χρονια αδιαλειπτης λειτουργιας (δηλαδη να λειτουργει η θερμανση επι 60 χρονια ολη μερα καθε μερα ακομα και το καλοκαιρι)

κατα δευτερο μπορεις να φερεις εναν ηλεκτρολογο να ελεγξει την εγκατασταση. Το να κλεβουνε παιζει, αλλα θα δει καλωδια αλλου να καταληγουν στο δικο σου ωρομετρητη κλπ

τι πρεπει να προσεξεις? να μη νοικιαζες σπιτι με ωρομετρηση, ειναι γτπ πατεντα ελληνικη που ειχε νοημα οταν το πετρελαιο εκανε 20 λεπτα το λιτρο και δεν ενοιαζε κανεναν το 100 λιτρα πανω 100 λιτρα κατω.

Αν και δεν διαφωνώ με το σκεπτικό σου, αν περιμένει να βρει σπίτι με θερμιδομέτρηση, θα φάει πολλούς χειμώνες στο αντίσκηνο ψάχνοντας :-)

• Like 2
Δημοσ.

@fredd0 αυτός ο τρόπος που περιγράφεις για τον υπολογισμό είναι δίκαιος ;

Το ρολόι νομίζω είναι ακριβώς αυτό .

Γίνεται να δουλεύει λιγότερο ο καυστήρας και να γράφει περισσότερο το ρολόι ;

Σας ευχαριστώ όλους που με βοηθάτε :)

Δημοσ.

@fredd0 αυτός ο τρόπος που περιγράφεις για τον υπολογισμό είναι δίκαιος ;

Το ρολόι νομίζω είναι ακριβώς αυτό .

Γίνεται να δουλεύει λιγότερο ο καυστήρας και να γράφει περισσότερο το ρολόι ;

Σας ευχαριστώ όλους που με βοηθάτε :)

η ωρομετρηση ειναι μπακαλιστικη αρα εξ ορισμου αδικη, πχ οποιος αναβει πρωτος χρεωνεται τη θερμανση του νερου απο τους πχ 10 βαθμους εως τους 60. Ο δευτερος παιρνει αμεσως ετοιμο καυτο νερο στα σωματα του χωρις χρεωση. Η πχ αν πας εσυ και βαλεις σωματα τερατα θα παιρνεις πολλαπλασια θερμανση απο τον διπλα σε λιγοτερο χρονο (οποτε θα γραφει λιγοτερες ωρες το ρολοι σου), οποτε ουσιαστικα ο διπλα θα σε επιδοτει. κλπ κλπ

Αλλα απο τη στιγμη που υπαρχει ωρομετρηση χωρις παγια δεν υπαρχει κι αλλος τροπος να γινει η κατανομη.

• Like 1
Δημοσ.

Αχααα , το πιασα! Δηλαδή με συμφέρει να το ανοίγω μετά απο τους άλλους , όταν θα έχει ήδη ζεσταθεί το νερό . Μπορώ να το καταλαβαίνω γιατί ακούω τον καυστήρα που είναι από έξω .

Ακόμα και να είναι 6.2 ώρες , εγώ τόσες δεν εκαψα. Το ρολόι μετράει πραγματικό χρόνο ; Δηλαδή από τότε που ανοίγεις το διακόπτη μέχρι τότε που τον κλείνεις ; Ή όχι ;

Δημοσ.

Δυσκολο να κανουμε εκτιμηση με ασφαλεια για το πως ακριβως λειτουργει ο πινακας αυτοματισμου, γιατι πρωτον δεν ξερουμε ποιος ειναι, ουτε την ακριβη συνδεσμολογια.

Ενα τυπικο κουτι με ωρομετρητες, τους δινει εντολη να ξεκινησουν να γραφουν ωρες, απο τη στιγμη που η ηλεκτροβανα δωσει εντολη οτι ανοιξε πληρως.

• Like 1
Δημοσ.

η ωρομετρηση ειναι μπακαλιστικη αρα εξ ορισμου αδικη, πχ οποιος αναβει πρωτος χρεωνεται τη θερμανση του νερου απο τους πχ 10 βαθμους εως τους 60. Ο δευτερος παιρνει αμεσως ετοιμο καυτο νερο στα σωματα του χωρις χρεωση. Η πχ αν πας εσυ και βαλεις σωματα τερατα θα παιρνεις πολλαπλασια θερμανση απο τον διπλα σε λιγοτερο χρονο (οποτε θα γραφει λιγοτερες ωρες το ρολοι σου), οποτε ουσιαστικα ο διπλα θα σε επιδοτει. κλπ κλπ

Αλλα απο τη στιγμη που υπαρχει ωρομετρηση χωρις παγια δεν υπαρχει κι αλλος τροπος να γινει η κατανομη.

Αν και η ωρομέτρηση όντως είναι μπακαλίστικη και άδικη το υπογραμμισμένο δεν ισχύει.

Ακριβώς για να μην γίνεται αυτό (παλιά κάποιοι μπορεί να έστηναν αυτί και να άναβαν την θέρμανσή τους μόνο όταν άκουγαν ήδη να έχει εκκιινήσει ο καυστήρας) υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια η έννοια της πάγιας χρέωσης. Δηλαδή στις αυτονομίες ένα ποσοστό του καταναλωθέντος πετρελαίου, συνήθως γύρω στο 30%, θεωρείται "πάγια κατανάλωση" και ως τέτοια επιμερίζεται σε όλους. Άσχετα αν άναψαν πολλές, λίγες ή και καθόλου ώρες.

Και αυτό βέβαια έχει τα θέματά του αλλά ως προς αυτό που περιγράφεις το θέμα είναι λυμένο

Δημοσ.

οι ωρομετρητές δεν γράφουν όταν απλά είναι ανοικτή η βαλβίδα πρέπει και να έχει ζεσταθεί πρώτα το νερό

Δημοσ.

οι ωρομετρητές δεν γράφουν όταν απλά είναι ανοικτή η βαλβίδα πρέπει και να έχει ζεσταθεί πρώτα το νερό

καλά μη βάζεις κ το χέρι σου στη φωτιά...

Δημοσ.

φυσικά και δεν εγγυώμαι για συστήματα που δεν έχω υλοποιήσει, αλλά αν έγραφαν μόνο με την βαλβίδα θα έγραφαν και με κλειστό ή χαλασμένο λέβητα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...