Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To καλυτερο ειναι αυτο που ανεφερε ο defacer με τους savings-deposit accounts στο #10    :-)

δουλευει αμερικη, που σε πιανει το 401k. Ελλαδα αφενως πληρωνεις φορους για το ποσο, αφετερου τα επιτοκια ειναι αστεια. Οταν λεω αστεια, κατω απο μισο τα εκατο, σε προθεσμιακη 12μηνου. Και το κρατος κραταει το 10% του τοκου. Ξερεις τι πλακα εχει να βαλεις πχ 100,000 σε προθεσμιακη, να παρεις 400 ευρω τοκο και να κρατησει το κρατος τα 40? 

• Like 2
  • Απαντ. 208
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου φαίνεται τραβηγμένο αυτό αλλά οκ, δεν τα έχω ψάξει κιόλας. Αλλά έτσι απλά που το σκέφτομαι αν βάζει κάποιος 500€ το μήνα στην τράπεζα υπάρχει περίπτωση να μη του μείνει τίποτα σε 20-30 χρόνια;

Θα του μεινουν (Ονομαστικα). Αλλα οταν παει να αγορασει κατι θα ανακαλυψει αυτο https://tradingeconomics.com/greece/consumer-price-index-cpi

(Data Range=Max)

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

δουλευει αμερικη, που σε πιανει το 401k. Ελλαδα αφενως πληρωνεις φορους για το ποσο, αφετερου τα επιτοκια ειναι αστεια. Οταν λεω αστεια, κατω απο μισο τα εκατο, σε προθεσμιακη 12μηνου. Και το κρατος κραταει το 10% του τοκου. Ξερεις τι πλακα εχει να βαλεις πχ 100,000 σε προθεσμιακη, να παρεις 400 ευρω τοκο και να κρατησει το κρατος τα 40? 

O defacer ειναι Berlin,  οσο για το 401k εγω βρισκομαι απο την αλλη πλευρα του plan  :-)

Aπο Ελληνικο tax payment δυστυχως δεν κατεχω.  :-)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Savings ,θυμαμαι, εκανα απο μικρος μετα απο παροτρυνση του πατερα μου....

Ακομα και απο το primary school που μου εδιναν ελαχιστα χρηματα, προσπαθουσα να βαλω στην ακρη (αστειο ποσο βεβαια)

Στα 28-30 τα εχασα λιγο και δεν εβαζα σχεδον τιποτα..... και ξοδευα ανω του επιτρεπτου οριου (κατ'εμε) 

Την τελευταια 10ετια εχω ξαναμπει στον ισιο δρομο :P  και μπορω και βαζω ικανοποιητικα ποσα again.

To καλυτερο ειναι αυτο που ανεφερε ο defacer με τους savings-deposit accounts στο #10    :-)

Δεν πειραζει αν δεν εβαλες στην ακρη. Κοιτα τι θα παθαινες https://fred.stlouisfed.org/series/CUUR0000SA0R

Και αν μελαγχολησες that'll cheer you up http://reason.com/blog/2017/11/03/cato-survey-free-speech-students

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Μου φαίνεται τραβηγμένο αυτό αλλά οκ, δεν τα έχω ψάξει κιόλας. Αλλά έτσι απλά που το σκέφτομαι αν βάζει κάποιος 500€ το μήνα στην τράπεζα υπάρχει περίπτωση να μη του μείνει τίποτα σε 20-30 χρόνια;

Αυτο που λεει ο φιλος ειναι το φαινομενο του πληθωρισμου.Δεν ειναι οτι αν κρυψεις σε ενα συρταρι 1000 ευρω σε ενα χρονο θα ανοιξεις και θα ειναι 950 :P Απλα τα λεφτα σου ''μετρανε'' λιγοτερο,αγοραζεις λιγοτερα με τα ιδια λεφτα.Καποτε οταν τα επιτοκια ηταν 2 και 3 και 4% ισοφαριζες τον πληθωρισμο(αναλογα τον εκαστοτε σε καθε περιοδο) και εβγαζες και κερδος.Πλεον εισαι τυχερος αν καταφερεις και ισοφαρισεις.Για παραδειγμα τον μηνα αυγουστο ειχαμε σαν χωρα 0.6% πληθωρισμο που σημαινει οτι δυσκολα μεν,αλλα ισοφαριζες.Τον σεπτεμβρη ειχαμε 1% που για να παρεις επιτοκιο 1% σε συστημικη τραπεζα εχει πολλες προυποθεσεις.Ευτυχως ακομα δεν εχουμε αρνητικα επιτοκια οπως στην ελβετια,αλλα εκει οδευουμε

• Like 2
Δημοσ.

Το μυστικό για εμένα είναι να μην κάνω το σκατό μου παξιμάδι πρώτον για να κάνω ψευτοαποταμίευση. Δεν βγάζω αρκετά έτσι και αλλιώς και σπατάλες γενικά είναι ελάχιστες αλλά αν μπορούσα να βάζω στην άκρη 300 ευρώ χωρίς όμως πραγματικά να αισθάνομαι την απουσία τους θα έλεγα ότι είμαι οκ. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να βγάζω μίνιμουμ 1200 ευρώ το μήνα με -τωρινά- έξοδα. Τώρα βγάζω με το ζόρι τα μισά από αυτά και εννοείται ότι δεν παίζει να μείνει στην άκρη μία. 

Χλωμό φίλε Zio, στις μέρες μας μόνο οι πραγματικά βολεμένοι και οι χαζοί κάνουν παιδιά και δεν είμαι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Επίσης υπάρχει ηλικιακό τραίνο που αν το χάσεις δεν πρόκειται να ξαναπεράσει και εγώ το έχω χάσει. Αρα είναι δώρο άδωρο. 

Αυτο που λες δεν ισχυει.Προτιμας να μεινεις μονος σου για μια ζωη,επιλογη σου.

Δεν μπορεις να λες χαζους αυτους που θελουν να κανουν οικογενεια,εχουν δεν εχουν λεφτα.

Και γι'αυτους ειναι μια επιλογη,που δικαιωμα σου να μην συμφωνεις.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτο που λες δεν ισχυει.

Στην πραξη μια χαρα ισχυει,ουτως ή αλλως η πλειοψηφια των διαζυγιων εχουν απο πισω χρηματικο λογο(αμεσα ή εμμεσα).

Οταν εσυ με 1000ζορια τα βγαζεις δυσκολα μονος σου,θα καλυτερεψει κατι αν παντρευτεις και κανεις και παιδια?

Με μισθους και το χειροτερο ανεργια Ελλαδας?

Να δω αν κανεις παιδια(γενικα μιλώντας)και μεινεις για ενα χ διαστημα ανεργος τι θα κανεις και ποσο θα στηριξουν οι γονεις.

Αλλα οι περισσοτεροι πρωτα κανουν την ''εξυπναδα'' και μετα στην στραβη το μετανιωνουν.

Η χωρα της καλοπερασης με αδειες τσεπες ηταν η Ελλαδα.

Δανεια για διακοπες,δανεια για ακριβα αμαξια,κινητα,ακριβα σπιτια και οτι χωραει ο νους,φυσικα και με οικογενεια.

Ξοδευε ξερω γω τα τριπλασια απο οσα εβγαζε,προφανως και λεξεις οπως η αποτεμιευση ηταν πιο παλια αστειες λεξεις,ποσο μαλλον τωρα που εχουν ανεβει στα παντα οι τιμες και εν μερη την πληρωνουμε ολοι.

35 ειμαι, και εγω και ο κυκλος μου, παντρεμενοι η single ζουμε αρκετα εως πολυ ανετα. Δε ξερω κανεναν που ρουφαει συνταξεις γονεων και τα σχετικα. 

Δε σου λεω οτι ειναι ο κανονας, σου λεω οτι ειναι λιγοτεροι απο πριν 10 χρονια αλλα υπαρχουν ακομα, δεν ειναι φαση ειδα bigfoot τραβατε φωτογραφιες.

Οι ανεργια στους νεους εχει φτασει(και ξεπερασει)το 50% σε περιπτωση που δεν το πηρες χαμπαρι. Οι περισσοτεροι γαμοι σημερα προφανως και ειναι χαρη στους γονεις απο πισω που στηριζουν. Με 500-600ευρω τον μηνα που εχουν φτασει οι μισθοι ουτε για γαμο δεν φτανουν που λεει ο λογος.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο που λες δεν ισχυει.Προτιμας να μεινεις μονος σου για μια ζωη,επιλογη σου.

Εδώ μια σημείωση: δεν κάνω παιδιά μένω μόνος μου για μια ζωή

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι συζήτηση είναι αυτή ρε παιδιά. Και τι συμπεράσματα είναι αυτά. Άκου στις μέρες μας παιδιά κάνουν οι βολεμένοι και οι χαζοί. Και αυτοί που δεν κάνουν είναι έξυπνοι. Πάτε καλά. Μπορείς να χαρακτηρίσεις χαζούς τα εκατομμύρια των ανθρώπων που αποφασίζουν να κάνουν παιδιά; Να το πει κάποιος που έκανε παιδιά και μετά το μετάνιωσε να το καταλάβω. Μετάνιωσε για τον α', β' λόγο, ΟΚ, να πει "έκανα χαζομάρα". Αλλά να βγαίνουν αυτοί που δεν έκαναν (και δεν ξέρουν από πρώτο χέρι πως είναι) και να λένε χαζούς τους άλλους που αποφάσισαν να κάνουν παιδιά είναι "too much".

Ούτε χαζοί είναι και ούτε βολεμένοι. Αντιθέτως, ξεβολεμένοι είναι. Πιο βολεμένοι ήταν όταν δεν είχαν παιδιά. Παρ' όλα αυτά τόλμησαν να ξεβολευτούν (συνειδητά οι περισσότεροι θέλω να πιστεύω :-D). Και από άλλα πράγματα, και από θέμα οικονομικών. Ξοδεύουν λιγότερα για τον εαυτό τους από τι πριν, και περισσότερα για τα παιδιά. Αφιερώνουν λιγότερο χρόνο για τον εαυτό τους και περισσότερο για παιδιά.

Και φυσικά δεν έχουν όλοι γονείς από πίσω. Η συντριπτική πλειοψηφία στέκεται στα πόδια τους. Καλά είναι βέβαια όταν υπάρχουν και γονείς (καλά να είναι) για να βοηθήσουν καμιά φορά με τα παιδιά αλλά δεν είναι και ο κανόνας.

Όποιοι έχουν τώρα παιδιά υπήρχαν κάποτε και ελεύθεροι οπότε μια χαρά ξέρουν και τι χάνουν, και τι κερδίζουν. Αντιθέτως, όποιοι δεν έκαναν ακόμα, δεν ξέρουν ούτε τι χάνουν, ούτε τι κερδίζουν. Ακουστά τα έχουν. Οπότε πιο φειδωλοί και στις δηλώσεις και στις γενικεύσεις.

Επεξ/σία από vasilk
  • Like 4
Δημοσ.

Στην πραξη μια χαρα ισχυει,ουτως ή αλλως η πλειοψηφια των διαζυγιων εχουν απο πισω χρηματικο λογο(αμεσα ή εμμεσα).

Οταν εσυ με 1000ζορια τα βγαζεις δυσκολα μονος σου,θα καλυτερεψει κατι αν παντρευτεις και κανεις και παιδια?

Με μισθους και το χειροτερο ανεργια Ελλαδας?

Να δω αν κανεις παιδια(γενικα μιλώντας)και μεινεις για ενα χ διαστημα ανεργος τι θα κανεις και ποσο θα στηριξουν οι γονεις.

Αλλα οι περισσοτεροι πρωτα κανουν την ''εξυπναδα'' και μετα στην στραβη το μετανιωνουν.

Η χωρα της καλοπερασης με αδειες τσεπες ηταν η Ελλαδα.

Δανεια για διακοπες,δανεια για ακριβα αμαξια,κινητα,ακριβα σπιτια και οτι χωραει ο νους,φυσικα και με οικογενεια.

Ξοδευε ξερω γω τα τριπλασια απο οσα εβγαζε,προφανως και λεξεις οπως η αποτεμιευση ηταν πιο παλια αστειες λεξεις,ποσο μαλλον τωρα που εχουν ανεβει στα παντα οι τιμες και εν μερη την πληρωνουμε ολοι.

Οι ανεργια στους νεους εχει φτασει(και ξεπερασει)το 50% σε περιπτωση που δεν το πηρες χαμπαρι. Οι περισσοτεροι γαμοι σημερα προφανως και ειναι χαρη στους γονεις απο πισω που στηριζουν. Με 500-600ευρω τον μηνα που εχουν φτασει οι μισθοι ουτε για γαμο δεν φτανουν που λεει ο λογος.

Δεν πιστεύω ότι ισχύει αυτό. Ειδικά για προηγούμενες γενιές και φαίνεται και στην πράξη αυτό. Για νεότερες γενιές ήταν πιο δύσκολο γιατί εκεί που έλεγε ο άλλος έλα μωρέ θα τα ξαναβγάλω και θα τα μαζέψω αργότερα αλλάξανε αρκετά τα πράγματα.

• Like 1
Δημοσ.

Eurobank: Ουραγός στην αποταμίευση η Ελλάδα

Τον μικρότερο ρυθμό αποταμίευσης ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. είχε η Ελλάδα το β’ τρίμηνο του 2017, με ποσοστό 9% του ΑΕΠ (προφανώς είναι τυπογραφικό και ήθελαν να γράψουν -9%), όπως επισημαίνει η Eurobank στο εβδομαδιαίο οικονομικό της δελτίο «7 ημέρες οικονομία».

Ο κύριος λόγος για τον οποίο ο ρυθμός αποταμίευσης της ελληνικής οικονομίας είναι ο μικρότερος στην Ε.Ε. είναι η αρνητική αποταμίευση των ελληνικών νοικοκυριών (καταναλωτική δαπάνη > ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα). 

Στο τέλος του 2007, δηλαδή λίγο πριν ξεκινήσει η ύφεση, ο ρυθμός αποταμίευσης των νοικοκυριών ήταν στο 6,5% του ακαθάριστου διαθέσιμου εισοδήματός τους. Το εν λόγω ποσοστό ήταν πολύ κοντά στα αντίστοιχα μεγέθη των χωρών της Ισπανίας (5,9%), της Ιρλανδίας (6,2%) και της Πορτογαλίας (7,0%).

Από τα μέσα του 2009 και μετά ο ρυθμός αποταμίευσης των ελληνικών νοικοκυριών ακολούθησε μια εντόνως καθοδική πορεία (με βραχυχρόνιες αποκλίσεις προς τα πάνω) με αποτέλεσμα τη μεγάλη απόκλισή του από τα αντίστοιχα μεγέθη των προαναφερθέντων (και όχι μόνο) χωρών της Ευρωζώνης.

Για παράδειγμα, το β' τρίμηνο 2017 ο ρυθμός αποταμίευσης των νοικοκυριών στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Ισπανία και στην Πορτογαλία διαμορφώθηκε στο -9,7%, 8,3%, 6,5% και 5,2% αντίστοιχα. 

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1292655/eurobank-ouragos-stin-apotamieusi-i-ellada

Το συμπέρασμα που βγάζουμε είναι ότι και προ κρίσης δεν ήμασταν και πολύ "fan" της αποταμίευσης ως λαός, αλλά μετά τη κρίση όπως ήταν λογικό καταλήξαμε τελευταίοι (με τεράστια διαφορά βέβαια).

Δημοσ.

Eurobank: Ουραγός στην αποταμίευση η Ελλάδα

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1292655/eurobank-ouragos-stin-apotamieusi-i-ellada

Το συμπέρασμα που βγάζουμε είναι ότι και προ κρίσης δεν ήμασταν και πολύ "fan" της αποταμίευσης ως λαός, αλλά μετά τη κρίση όπως ήταν λογικό καταλήξαμε τελευταίοι (με τεράστια διαφορά βέβαια).

https://www.youtube.com/watch?v=pAbK00sfZNE

Δημοσ.

Με απλα λογια αποταμιευση = στερηση,μιζερια,δυστυχια

Γιαυτο ας τα τρωμε ολα και ας χρωσταμε παντου για να μην στερουμαστε τιποτα και να μην ειμαστε μιζεροι ε? :-(

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...