Προς το περιεχόμενο

windows xp όλα τα updates

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια,

Έκανα φορμάτ στο λάπτοπ μου και του έβαλα ξανά τα windows xp μια που αφενός είναι παλιό αφετέρου αυτά προτιμώ κατά πολύ απο τις επόμενες εκδόσεις. Όμως, διεπίστωσα πως η μικροσφτ εκτός απο το οτι έχει σταματήσει να τα υποστηρίζει από τότε, δεν σε αφήνει πια να κατεβάσεις ούτε και τα updates που είχαν βγει μέχρι τότε, ακόμη κι αν έχεις SP3. Έψαξα να βρω μήπως κάποιος τα έχει πακετάρει όλα μαζί σε κάποιο ISO αλλά δεν είχα τύχη. Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικά;

Δημοσ.

Είχα κι εγώ όμοιο θέμα σε παλιό laptop όταν σταμάτησε η υποστήριξη και έκανα τη μαιμουδιά για λήψη των updates μέχρι να σταματήσει οριστικά η MS την υποστήριξή τους και μέχρι σήμερα παίρνει updates κανονικά.

Έψαξα τώρα και βρήκα αυτή τη λύση χωρίς να είμαι σίγουρος ότι είχα κάνει το ίδιο στο δικό μου.

Δημοσ.

Αν δεν θες workarounds και πειραγματα στη registry, κατεβαζεις αυτο εδω (την εκδοση 9.2.3 που υποστηριζει και xp), το τρεχεις, του λες να κατεβασει ολες τις ενημερωσεις για τα xp και μετα τις περνας στο συστημα που εχεις τρεχοντας το εκτελεσιμο μεσα στο φακελο client.

http://download.wsusoffline.net/

• Like 1
Δημοσ.

Γεια,

Έκανα φορμάτ στο λάπτοπ μου και του έβαλα ξανά τα windows xp μια που αφενός είναι παλιό αφετέρου αυτά προτιμώ κατά πολύ απο τις επόμενες εκδόσεις. Όμως, διεπίστωσα πως η μικροσφτ εκτός απο το οτι έχει σταματήσει να τα υποστηρίζει από τότε, δεν σε αφήνει πια να κατεβάσεις ούτε και τα updates που είχαν βγει μέχρι τότε, ακόμη κι αν έχεις SP3. Έψαξα να βρω μήπως κάποιος τα έχει πακετάρει όλα μαζί σε κάποιο ISO αλλά δεν είχα τύχη. Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικά;

απορια:  γιατι χρησιμοποιεις ΧΡ τοσα χρονια μετα...?    υπαρχουν τοοοσα λειτουργικα και εκδοσεις, πολυ νεοτερες και με περισσοτερα χαρακτηριστικα που μπορεις να χρησιμοποιησεις....!! ακομα και σε παλιοτερα μηχανηματα (πχ Linux)

εγω μετα το SP3 ειδικα, που "βαρυναν" αρκετα -σε σχεση με το SP2- τα παρατησα...............! 

η "δικαιολογια" μεχρι τοτε, ηταν καποια παλια συστηματα που δεν σηκωναν νεοτερα λειτουργικα ή καποια προγραμματα που δουλευαν ποιο ανετα στα ΧΡ.   

τωρα που δεν υπαρχουν αυτες οι "δικαιολογιες", απλα απορω, ποιοι αλλοι λογοι υπαρχουν, για να χρησιμοποιει καποιος ακομα τα ΧΡ..! 

απλα πληροφοριακα ρωταω.  δεν σου κανω παρατηρηση.  μη με παρεξηγησεις..!! 

και αυτο που λες. οτι τα "προτιμας" δλδ, δυστυχως στην τεχνολογια, δεν υφισταται.  οχι γιατι δεν ηταν πολυ καλο λειτουργικο, τοτε που βγηκε, αλλα γιατι πλεον, οπως εχεις παρει μια ιδεα, δεν θα υποστηριζει καμια καινουρια τεχνολογια, ουτε (θα) υπαρχουν ανανεωσεις-αναβαθμισεις και για τις εφαρμογες, πανω σε ΧΡ.

γι αυτο το λογο θεωρειται πλεον "νεκρο" λειτουργικο..!!  οπως και τα Milenium, 98, 95, NT, κλπ...!!! 

αρα θα αναγκαστεις, εκ των πραγματων, να φυγεις απο τα XΡ. 

για απλη χρηση, θα σου προτεινα να δεις καποια ελαφρια εκδοση Linux. χωρις να ξερω τα χαρακτηριστικα του λαπτοπ, αλλα αφου παιρνει ΧΡ.... θα βρεις καποια αντιστοιχα ελαφρια εκδοση linux.  εξ αλλου ειναι και Free, μπορεις να δοκιμασεις με ενα Live CD, να δεις πως συμπεριφερεται..!! 

Δημοσ.

απορια:  γιατι χρησιμοποιεις ΧΡ τοσα χρονια μετα...?    υπαρχουν τοοοσα λειτουργικα και εκδοσεις, πολυ νεοτερες και με περισσοτερα χαρακτηριστικα που μπορεις να χρησιμοποιησεις....!! ακομα και σε παλιοτερα μηχανηματα (πχ Linux)

εγω μετα το SP3 ειδικα, που "βαρυναν" αρκετα -σε σχεση με το SP2- τα παρατησα...............! 

η "δικαιολογια" μεχρι τοτε, ηταν καποια παλια συστηματα που δεν σηκωναν νεοτερα λειτουργικα ή καποια προγραμματα που δουλευαν ποιο ανετα στα ΧΡ.   

τωρα που δεν υπαρχουν αυτες οι "δικαιολογιες", απλα απορω, ποιοι αλλοι λογοι υπαρχουν, για να χρησιμοποιει καποιος ακομα τα ΧΡ..! 

Θα απαντήσω εγώ στην απορία σου, περιγράφοντας τη δική μου περίπτωση.

Χρησιμοποιώ τελείως περιστασιακά το laptop, σε χώρο που βρίσκομαι 1 φορά το μήνα, και αν, για να παρακολουθήσω τα μηνύματά μου και κάποια fora που παρακολουθώ, για ενημέρωση.

Δεν διαθέτω χρήματα, αυτή την περίοδο, για αγορά νέου και αποφάσισα να το κρατήσω μέχρι το 2019 που θα υποστηρίζονται τα XP με updates. Μετά βλέπουμε ...

Νομίζω ότι αρκετοί, με παλιά laptops που τα χρησιμοποιούν ακόμη με τον ίδιο ή παρόμοιο τρόπο, σκέφτονται όπως εγώ.

• Like 2
Δημοσ.

ΧΡ χρησιμοποιώ και εγώ γιατί απλά τρεχεις κάποια προγράμματα που είναι συμβατά μόνο σε XP και για να τα αντικαταστήσεις χρειάζεται κόπος και χρήμα.

• Like 1
Δημοσ.
για απλη χρηση, θα σου προτεινα να δεις καποια ελαφρια εκδοση Linux. χωρις να ξερω τα χαρακτηριστικα του λαπτοπ, αλλα αφου παιρνει ΧΡ.... θα βρεις καποια αντιστοιχα ελαφρια εκδοση linux.  εξ αλλου ειναι και Free, μπορεις να δοκιμασεις με ενα Live CD, να δεις πως συμπεριφερεται..!! 

Εκτός κι αν έχει παλιά ati vga . Οπότε μην δοκιμάσει καν λίνουξ . Έχω δοκιμάσει το top 100 του distrowatch και καμιά 40ριά διανομές ακόμη, κολλάνε όλες λόγω παλιάς ati vga. Σε laptop που έτρεχε xp , συγκεκριμένα τούτο με 2gb ram όμως. Κολλάει λόγω της vga ακόμη και με ... cpu use 5% .

• Like 1
Δημοσ.

ΧΡ χρησιμοποιώ και εγώ γιατί απλά τρεχεις κάποια προγράμματα που είναι συμβατά μόνο σε XP και για να τα αντικαταστήσεις χρειάζεται κόπος και χρήμα.

φιλε NikosKallithea, το ανεφερα ηδη αυτο, δεν χρειαζεται να το επαναλαβεις. το γνωριζω πολυ καλα οτι καποια παλια προγραμματα θελουν ΧΡ για να δουλεψουν. 

αλλα περα απο αυτο, το οποιο οντως ειναι σημαντικος λογος, να παραμεινεις στα ΧΡ, και αντε να πω οτι αλλος ενας λογος ειναι ο λογος που λεει ο Dr_73, για την ΑΤΙ καρτα γραφικων, δεν νομιζω οτι υπαρχουν πολλοι σοβαροι αλλοι λογοι...!!   αυτο εννοω..!

σαφως και με τα XP ειναι μια χαρα, και σε οικειο περιβαλλον, και με ελαφρυ για το μηχανημα λειτουργικο. απλα πλεον δεν υποστηριζεται απο νεοτερες τεχνολογιες, και σε λιγο δεν ξερω καν αν θα μπορει να βλεπει εστω...... και βιντεακια στο Youtube.....!!!!  

κι εγω εχω στησει ενα 2ο παλιο πισι με P4 2,8- 1gb Ram- AGP ATI 3650, με εναν SSD, και του εχω βαλει UBUNTU 14.04...!!  ναι μεν δεν ειναι σβελτο, καθως ο P4 τερματιζει συνεχως... αλλα για σερφαρισμα, ....οκ!   με μια πιο ελαφρια διανομη θα πεταγε πιστευω...!!       

Δημοσ.

Έκανα καθαρή εγκατάσταση XP pro SP3 σε ένα desktop.  Τα XP θα μείνουν εκεί γιατί τρέχει μια ειδική εφαρμογή που δεν μπορεί να τρέξει σε νεότερα λειτουργικά.

Μετά πέρασα ότι driver δεν είχε μπει και έκανα activation.

Μετά την καθαρή εγκατάσταση XP δεν λειτουργεί το update. (βγάζει κάποιο error 0x ...)

Για να ξεκινήσουν τα update πρέπει να περαστεί το IE8 (IE8 WindowsXP-x86-ENU.exe) και το installer (WindowsXP Installer 4.5 KB942288-v3-x86.exe)

Μετά από τα 2 παραπάνω κατεβάζει κάπου 100+ update τα οποία τα βρίσκει πολύ γρήγορα.

Αφού γίνουν όλα αυτά και κάνει 2 - 3 επανεκινήσεις θα βρει μερικά ακόμα προαιρετικά.

Κάνεις όλα εκτός από το media player, windows search, powershell και .net (εκτός και αν τα θες).

Αφού γίνουν τα παραπάνω update περνάς το patch για POS.  Αν ψάξεις τώρα για update θα κάνει πάρα πολύ ώρα - εγώ το άφησα όλο το βράδυ.  Αν βάλεις το patch για POS πριν κάνεις τα update υπάρχει περίπτωση να κολλήσει μέρα ολόκληρη στο searching for updates.

Τα κάνεις και αυτά και είσαι OK.  Μετά από αυτά η διαδικασία αναβάθμισης συνεχίζεται κανονικά.

Όμως έχω την εντύπωση πως τουλάχιστον 2 update / patch (το ένα θυμάμαι αφορά το wifi key, και το άλλο το wannacrypt ιό) πρέπει να περαστούν με το χέρι.  Και δεν έχω ασχοληθεί να τα βρω.

Αφού γίνουν τα update κατέβασε το "Windows Update CleanUp 10" ή το "Windows Update Remover" που θα διαγράψει τα downloads των update που είναι κρυφά στον κατάλογο των windows.  Σβήσε και τα KBxxxx.log / txt για να καθαρίσεις τον δίσκο σου.

Αν δεν θες να κάνεις την κανονική διαδικασία μπορείς να κατεβάσεις όλα τα update για XP σε κάποιο άλλο PC.  Όπως έχει αναφερθεί παραπάνω θες το wsusoffline.  Προσοχή το τελευταίο που υποστηρίζει XP είναι το 921 όπως αναφέρει στην σελίδα του.

Μην ξεχάσεις να κατεβάσεις το firefox ή κάποιο άλλο browser γιατί το ΙΕ8 δεν περπατάει και πολύ.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ, δεν μπαίνω πού συχνά νετ. Έριξα μια γρήγορη ματιά στις απαντήσεις τώρα. Κάποια που προτείνεται τα έχω ξαναδεί. Ας πούμε, δεν μπαίνω να κάνω "hacking" γιατί αν πάει κάτι στραβά δεν θα ξέρω να το λύσω. Το πιο πολλά υποσχόμενο μοιάζει να είναι το wsus αλλά νομίζω κι αυτό το είχα δοκιμάσει και συνάντησα κάποιο πρόβλημα. Νομίζω το είχα εγκαταστήσει, το έτρεχα και δεν γινόταν τίποτε. Τα Linux, τα σκέφτομαι. απλά πρέπει να ξαναμάθω πράγματα που ξέρω να κάνω στα XP και δεν είμαι πολύ ορεξάτος. Όσο για νεότερα windows, ας μην το αναλύσω και πολύ, δεν μου αρέσουν καθόλου. Ίσως σηκώνω το 7 ίσως όχι. Θα κοιτάξω πιο προσεκτικά τις απαντήσει σας και θα σας πω παρατηρήσεις και αν κατάφερα κάτι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...