zio10 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Εγώ δε πήγα Πρώτη πριν λίγο καιρό, αλλά πριν απο 25 χρόνια. Δε καταλαβαίνω τι δε καταλαβαίνεις. Ήμουν ξεκάθαρος. Πρώτη φορά είδα να το γράφει έτσι άνθρωπος που γενικά δεν ήξερε ορθογραφία και όλα τα έγραφε με ιωτα κτλπ. Η ορθογραφία, και μάλιστα σε τόσο απλές λέξεις δεν είναι δύσκολη. Τουλάχιστον για υγιή παιδί που δε τεμπελιαζει. Εμείς που μάθαμε να τα γράφουμε αλλιώς τι πάθαμε; Υγιές. Σόρυ, δεν το κάνω συνήθως απλά επειδή είμαστε σε τέτοιο θέμα τώρα 8
BadBoy Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 EDIT: Με πρόλαβαν. Πάντως αυτό με την αυγή δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση.
*nenya* Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 My point is, δεν μας 'κολλησαν' οι Αλβανοι να το γραφουμε ετσι. Αυτο ηθελα να σου τονισω.
vairass Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Αλβανοί δεν μας κόλλησαν σίγουρα αλλά μήπως το κάνουν αυτό για τους ξένους για να μάθουν την γλώσσα; εξάλλου Έλληνες μετά από 3-4 γενιές δεν θα υπάρχουν τέλος,όσοι μείναμε θα πεθάνουμε εδώ και μετά θα αναλάβουν οι ξένοι αφού τα παιδιά των παιδιών μας θα είναι στο εξωτερικό!!
zio10 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Είναι πιθανό να απλοποιηθεί η ορθογραφία πάντως. Ένα ι, ένα ο κλπ.
Alithinos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Υγιές. Σόρυ, δεν το κάνω συνήθως απλά επειδή είμαστε σε τέτοιο θέμα τώρα Πες το αυτό στο "πληκτρολόγιο Android" του κινητού μου. 2
zio10 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Πες το αυτό στο "πληκτρολόγιο Android" του κινητού μου. Πάντα θέλει έλεγχο και το αυτόματο, πολλές φορές την πατάς 1
Alithinos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 My point is, δεν μας 'κολλησαν' οι Αλβανοι να το γραφουμε ετσι. Αυτο ηθελα να σου τονισω. Your point is you missed my point. Είναι πιθανό να απλοποιηθεί η ορθογραφία πάντως. Ένα ι, ένα ο κλπ.θα χαθεί πόσο νόημα όμως. Δεν θα αναγνωρίζονται οι ρίζες των λέξεων. 1
zio10 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 θα χαθεί πόσο νόημα όμως. Δεν θα αναγνωρίζονται οι ρίζες των λέξεων. Σίγουρα, αλλά είναι πολύ πιθανό να γίνει...Όπως έχει γίνει και στο παρελθόν δηλαδή με τη νέα ελληνική.
G.bar Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Αλβανοί δεν μας κόλλησαν σίγουρα αλλά μήπως το κάνουν αυτό για τους ξένους για να μάθουν την γλώσσα; εξάλλου Έλληνες μετά από 3-4 γενιές δεν θα υπάρχουν τέλος,όσοι μείναμε θα πεθάνουμε εδώ και μετά θα αναλάβουν οι ξένοι αφού τα παιδιά των παιδιών μας θα είναι στο εξωτερικό!! Λίγο οφ τοπικ αλλα Ελληνες σαν όρισμος υπήρχαν και θα υπάρχουν μιας που γενικοτερα τα εθνη ειναι σαν ζωντανοί οργανισμοί που αλλάζουν συνεχώς. Όπως και οι σημερινοί Ελληνες δεν εχουμε καμια σχεση με τους αρχαίους η με τους μεταγενέστερούς τους, ετσι δέν θα έχουν και οι επομενοι με εμάς. Εϊμαστε απογονοι των Αρχαιων Ελληνων, η γλωσσα μας προερχεται απο τοτε αλλα κανεις δεν μιλάει Αρχαια Ελληνικα.Αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειμαστε Ελληνες. Αλλάζει η γλωσσα, αλλάζει η εμφάνιση, αλλαζουν ηθη και έθιμα, αλλάζουν νόρμες της καθημερινότητας. Και όπως τα παιδιά των παιδιών μας θα είναι στο εξωτερικό, και εκει δεν θα φτιαξουν μια καινούργια Ελλαδα αλλα θα προσαρμοστούν στην τοπικη κοινωνια κρατωντας κάτι απο εδώ, έτσι και τα παιδια των παιδιών καποιων αλλων που ήρθαν στην Ελλαδα θα γινουν οι νέοι Έλληνες. Ειδικά η γλωσσα ειναι κάτι που αλλάζει συνεχώς. Καθημερινά προςθετονται νεες λέξεις και άλλες τόσες χάνονται σιγα σιγα γιατι δεν χρησιμοποιούνται. Πριν 60-70 χρόνια τα περισσότερα ρήματα γράφονταν με κατάληξη η. Φανταστειτε καποιον που έγραφε σε πολυτονικό ποσο αγράμματοι θα του φαινονταν αυτοι που γράφουν μονο με μιά απλή οξεια. 4
jakegate7 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Όχι δεν έχω. Αλλά όταν πήγαινα σχολείο με ύψιλον μας μάθαιναν να το γράφουμε, και παντού έτσι το έβλεπα. Πρώτη φορά το είδα να γράφεται με βήτα από Αλβανό. Αλλά αυτός έγραφε και τα πάντα με ιωτα. Μετά τους Αλβανούς άρχισαν και πολλοί Έλληνες να το γράφουν έτσι. Εγώ δε πήγα Πρώτη πριν λίγο καιρό, αλλά πριν απο 25 χρόνια. Δε καταλαβαίνω τι δε καταλαβαίνεις. Ήμουν ξεκάθαρος. Πρώτη φορά είδα να το γράφει έτσι άνθρωπος που γενικά δεν ήξερε ορθογραφία και όλα τα έγραφε με ιωτα κτλπ. Η ορθογραφία, και μάλιστα σε τόσο απλές λέξεις δεν είναι δύσκολη. Τουλάχιστον για υγιή παιδί που δε τεμπελιαζει. Εμείς που μάθαμε να τα γράφουμε αλλιώς τι πάθαμε; είδες έναν Αλβανό να γράφει το αυγό ως αβγό, άρα όλοι Αλβανοί το γράφουν έτσι. Μετά οι Αλβανοί ανάγκασαν το υπουργείο να αλλάξει την ορθογραφία για όλους τους Έλληνες. Because..logic? ή πιο απλά ισχύει αυτό που γράφει η/ο G.bar οι γλώσσες αλλάζουν. Το ίδιο παρατηρώ στα ολλανδικά που κάνω αυτό τον καιρό, κόβουν τα διπλά γράμματα στο τέλος της λέξης. 1
Anuminas Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 αυγό ίσον αβγό; δηλαδή και το ναύτη να τον κάνουμε νάφτη ή το αυτί να το κάνουμε αφτί. μην ακούτε ρε τους αγράμματους https://www.youtube.com/watch?v=P-P5uvB1-Oc η γλωσσα μας προερχεται απο τοτε αλλα κανεις δεν μιλάει Αρχαια Ελληνικα. δε μιλάμε "αρχαία" ελληνικά αλλά συγκριτικά με αλλές ευρωπαικές γλώσσες πχ αγγλικά, τα σύγχρονα ελληνικά έχουν πολύ περισσότερες ομοιότητες με τον αρχαίο τους πρόγονο για αυτο και ο σημερινος σχετικά μορφωμένος Ελληνας με λίγη προσπάθεια μπορει να καταλάβει αρκετά απο κειμενα σαν αυτα του Ξενοφώντα και Θουκυδίδη και ακομη περισσότερα από κείμενα της ελληνιστικής κοινής, πχ τα ευαγγέλια.
jakegate7 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 βασικά το αφτί έτσι γράφεται https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B1%CF%86%CF%84%CE%AF
Apollonas25 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 άσε αν δεν υπήρχε η διόρθωση του γοογλε πιθανόν να είχες δικά μου κείμενα για δείγματα αυτού του θέματος οπότε δε μιλάω
mcharis Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) ποιος μιλησε για ειρωνεια? δεν εννοησα? το λεω ξεκαθαρα, ειναι εγκεφαλικο προβλημα ναι η ου? εαν καποιοι το παιρνουν οτι ειμαι ειρωνικη, αστο, η ξερεις να απαντησεις σε αυτο που ρωταω η δεν ξερεις! το να γραψεις οτι και καλα ειμαι ειρωνικη και ξερω γω τι, μου δειχνει οτι εχεις αγνοια σε αυτο που ρωταω και βρισκεις τωρα και καλα δικαιολογιες να πεις την βλακεια σου επιθετικα σε μενα για να το παιξεις και καλα μαγκας! απαντα πρωτα σε αυτο που ρωταω με μια σοβαρη και τεκμηριωμενη απαντηση, και μετα παιχ'το και μαγκας και κρινε με, δεν εχω κανενα προβλημα! οτιδηποτε αλλο μου δειχνεις οτι πολυ απλα εισαι γελοιος....... οσο αφορα δυσκολιες ζωης και τετοια, και εγω εχω περασει απο αυτες και μαλιστα πολλες, μηπως να βγαλουμε και ενα μετρο να τις μετρησουμε? μηπως να δακρυσουμε κιολας? μπου χου λυπηθείτε με!!! οπως παω στο σουπερ μαρκετ και βλεπω νεαρες κοπελες γεματες ζωη να ζητιανευουν........ ελεος! δεν λυπαμαι ευκολα, να πανε να δουλεψουν οσοι εχουν ολα τα μελη τους επανω τους, οπως πανε οι φιλες μου καθαριστριες για πενταροδεκαρες να πανε στα κεντρα τα παιδια τους να μαθουν γραμματα, παω στοίχημα οτι εαν αρχισω να γραφω τις δικες μου δυσκολιες θα φαω πολλους οπως και τον ιδιο για τον οποιο γραφω!και στο σχολειο ημουν απο τους χειροτερους μαθητες, και εκανα πολλα ορθογραφικα λαθη, δεν μιλω για τελειοτητα στην γραφη, παρολο που θαυμαζω πολυ αυτους που ξερουν να γραφουν σωστα, ουτε κανω λογο για το παραμικρο λαθος, ουτε προσπαθω να θιξω τον οποιοδηποτε για το αυγο η το αβγο, εγω μια φορα ειχα γραψει αντι για λεφτα, λευτα! το θεμα δεν ειναι μερικες λεξεις που και παλι ειμαι ανοιχτη να με διορθωσει ο αλλος, το θεμα ειναι να γραφεις λες και εχεις ερθει απο καμια σπηλια εμαθες εκει μια αλφαβητο και δημιουργεις καινουργια γλωσσα! και εχεις και την απαίτηση εγω να διαβαζω αυτες τις λεξεις και να χρειαζομαι μια ωρα ετσι οπως τα γραφεις που σε εχει πιασει το μπλα μπλα και προσπαθεις να ριξεις γκομενα, και εαν πω αυτο που σκεφτομαι θα εχω και απο πανω και την κριτική πως τολμησα να κατακρινω αυτο το πραγμα και ποσο σκυλα ειμαι! εμενα δεν με λυπάται κανεις που κανω μια ωρα να διαβαζω ολο αυτο το μπαχαλο εις το ονομα της φιλιας και της ευγένειας? εαν ειναι προβλημα δυσλεξιας, οπως προχωρημενης, αυτο το καταλαβαινω, εαν ειναι στα αρχιδια του, οχι αυτο δεν το καταλαβαινω, και θα το κρινω, ειναι απαραδεκτο να μην σταυρωνεις λεξη σωστη στο 2017 και να εχεις και παιδια, και να εισαι και 40 χρονων και να το παιζεις και γκομενος! ελεος. οσο αφορα τους μεγαλης ηλικιας ανθρωπους, αυτοι ειναι αλλο πραγμα! αυτοι περασανε απο πολεμους, αυτοι ειχαν 15 μικροτερα αδερφια να ταισουν ξαδερφια να σπουδασουν, και αλλες 200 αδερφες να παντρέψουν, ζωντας σε 15 τετραγωνικα σπιτι! δεν υπαρχει καν γι αυτους τους ανθρωπους λογος να τους θιξεις...... αυτοι δεν ειχαν ιντερνετ 24/7 να μπαίνουν να διαβαζουν καθημερινα, αυτοι δουλεύανε 30 ωρες την ημερα, 500 μερες τον χρονο για να φανε φακες! και ο μυθος οτι στύβανε την πέτρα με τα χερια τους ειναι τελικα αληθινός! μπορουσαν να κανουν και αυτο! δεν συγκρίνεται τωρα ο τροπος ζωης αυτων των ανθρωπων με των σημερινών! που πας κανεις το 8ρακι σου και μετα βουρ στα μπαρακια για μπυριτσες και κουτσομπολιο κυριλε και ολα στα αρχιδια σου και το βραδυ αφου εχεις θαψει τον μισο πληθυσμό και την γκομενα που μιλας αλλα γλυκοκοιτας μετα το βραδυ βλεπεις τις σεξυ φωτο και την παιζεις ανετος στο σπιτι σου! και μας πρήζεις για τον στρατο που πηγες που δεν πολεμησες κιολας στα αληθινα! αλλο να το ζεις να λες τωρα πεφτει η βομβα και πεθαίνω και γινομαι 100 κομματια διοτι υπαρχουν ανθρωπινα οντα 1 χιλιομετρο απο εσενα που σε θελουν νεκρο! και να ξερεις οτι στο διπλανο χωριο και η μαριγουλα η μπιρμπιλομάτα που σου αρεσε και ονειρευόσουνα να την ζητησεις σε γαμο διοτι ειδες λιγο αστράγαλο και τρελαθηκες, οταν θα τελείωνε ο πολεμος για να κανεις αλλα 50 κουτσουβελα, ειναι νεκρη χωρις θαψιμο κιολας με ολη την οικογενεια της και σου καταστρέφεται το ονειρο διοτι καποια αλλα διποδα οντα πιστευουν οτι ανηκουν στην αρια φυλη και πρεπει να σε εξαφανίσουν διοτι τους χαλας την μοστρα της ανωτερης ανθρωπινης φυλής που εχουν αυτοι ονειρευτει.......! και αλλο να κανεις στρατο και αυτο με δυσκολία και να κλαίγεσαι και απο πανω που ξυπνας 3 ωρα το πρωι για να κανεις σκοπια 2 ωρες και παλι θες το τηλεφωνο να μιλησεις στο φβ και να σου στειλει σεξυ φωτο η γκομενα σου μην χασεις το βολεμα! και να στελνεις και εσυ φωτο το πεος εν ωρα σκοπιας να περασει η ωρα........και να καθεσαι και να σκεφτεσαι ποιος ο λογος και εαν θα πρεπει να γινονται παρελάσεις, διοτι σημερα ειμαστε πολιτισμένα και προχωρημένα οντα! πφφ παρελαση! τι ειναι αυτο? και μαλιστα θα του το θιξω, ειναι ντροπη να γραφεις ετσι σε τετοιο μεγαλο βαθμο εαν δεν εχεις σοβαρο προβλημα δυσλεξιας, απλα πριν του το εθιγα,θελω να ξερω εαν καποιος μπορει πραγματικα να βοηθησει και να ξερει εαν ειναι εγκεφαλικο προβλημα.......αυτο που σκεφτομουνα ειναι, μηπως η μνημη στις λεξεις δεν βοηθαει καθολου? μηπως ξεχναει χωρις να μπορει να κανει κατι γι αυτο! γι αυτο λεω, μηπως οι ανθρωποι που ειναι προχωρημενο το προβλημα της ορθογραφιας, δεν ειναι λογω στα αρχιδια τους και ειναι καθαρα ετσι οπως λειτουργει ο εγκεφαλος! γι αυτο ειπα, οτι αφου μπαινεις στο ιντερνετ, κατι θα το διαβασεις, δεν θυμασαι? η δεν σε νοιαζει? νοησατε τωρα πως το λεω? μηπως να βαζω και χαμογελακια και καρδουλες να γινω πιο γλυκια? μηπως να σας τριψω και τον κωλο για να μην με παρεξηγήσετε? οταν ειχα παρατησει το λυκειο διοτι δεν μπορουσα να περασω την ταξη με τιποτα και αρχισα να δουλευω σερβιτορα, ηταν ενας κυριος μεγαλης ηλικιας, που ερχοταν και μιλαγαμε, μια μερα του λεω οτι δεν το εχω τελειωσει και μου ειπε οτι ειναι ντροπη, ξαφνιάστηκε, γουρλωσε εκει τα ματια του, δεν του δικαιολογήθηκα, ουτε του ειπα δακρύβρεχτες ιστοριες, ουτε τα προβληματα μου, το καταπια και πηγα την επομενη χρονια και το τελειωσα (2 χρονια, με ολες τις μικρες τις τσουπρες και περασα και πολυ ωραια, ζωντας σε ενα σπιτι χωρις θερμανση, για 2 χειμωνες, χωρις πολλα πολλα χρηματα, εξαφανισμενος πατερας και ιστοριες, ολοι εχουμε περασει απο δυσκολίες στην ζωη μας, αλλοι πιο πολυ και αλλοι πιο λιγο......) και περασα πανεπιστημιο στην Πατρα (στους ξενωνες για μαθητες χαμηλου εισοδηματος οπου δεν ειχα κανει ουτε αιτηση ουτε τιποτα, πηρα τις βαλιτσες μου, το εκκαθαριστικό της μανας μου και παρουσιαστικα στα ξαφνικα και με πηρανε, και εκει επιτελους ειχα θερμανση! ηταν ο πρωτος χειμωνας που ζεσταθηκα μετα απο χρονια!) οπου και εκει περασα παρα πολυ ωραια, οπου εμαθα μαρκετινγκ το οποιο με βοηθησε λιγο να καταλαβω τον χωρο του εμποριου και μπορεσα σημερα να εχω ενα μικρο ιντερνετικο μαγαζι ανεξαρτήτου κρισης, δουλεψα, εμαθα, δεν προσβλήθηκα με την εννοια να τον βρισω που παω στοίχημα καποιοι απο εδω μεσα αυτο θα κανανε, απλα θίχτηκε ο εγωισμος μου και πηγα και το εκανα! αντιθετως να ειναι καλα ο ανθρωπος που με εθιξε και ολα αυτα που ειπε, και πηγα και διαβασα, πραγματικα μου αλλαξε την ζωη! αλλα σημερα προς θεου, μην πεις τιποτα για να καλυτερεύσεις τον αλλο, πωπω καταστροφη.......... σημερα οι ανθρωποι δεν τους αρεσει η κριτική, ειναι αλλα μυαλα σημερα........ να γιατι εχουμε κριση και ειναι και χαζοκριση! Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2017 από mcharis 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα