Προς το περιεχόμενο

ρολό κοτόπουλο


zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

 

Έχει επιχειρήσει να φτιάξει κανείς ρολό κοτόπουλο μόνος του; Δηλαδή να παραγγείλει από το χασάπη το deboned chicken και μετά να το τυλίξει ρολό τυλίγοντας μέσα του ότι καλούδια επιθυμεί. Εάν ναι, με ποιό τρόπο βάλατε το ρολό κοτόπουλο μέσα στο διχτάκι; Ξέρω πως οι χασάπηδες έχουνε ένα κύλιδρο που έχει απέξω το διχτάκι, και όταν περνάει από μέσα το κοτόπουλο βγαίνει τυλιγμένο στο διχτάκι… σωστά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σωστά αλλά γιατί να μη στο ετοιμάσει ο κρεοπώλης;

Κατά παραγγελία,θα του δώσεις εσύ τα υλικά της γέμισης.

Αργά ή γρήγορα κάποιος θα ρώταγε... σε ευχαριστώ opera που μου δίνεις την ευκαιρία να απαντήσω στο μυστήριο :D

Παιδιά, ότι παραγγέλνουμε από τα κρεοπωλεία και γίνεται είτε κιμάς, είτε ρολό δεν πλένεται. Έχοντας σιχαθεί λοιπόν αλλά και για λόγους υγιεινής προτιμώ να το παίρνω στο σπιτάκι μου να το πλένω όπως θέλω κ μετά να το μαγειρεύω! Ελπίζω να μην σας τρόμαξα, μάλλον για την ασφάλειά σας ελπίζω να σας τρόμαξα! ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άψητα τα τρως; 

 

Σε κάθε περίπτωση, η υπηρεσία Food Safety and Inspection του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, αποτρέπει τους καταναλωτές να πλένουν τα κρεατικά και τα πουλερικά και εξηγεί τους λόγους δώθε: λινκ:ph34r:

 

Ελπίζω να μη σε τρόμαξα,  μάλλον για την ασφάλειά σου ελπίζω να σε τρόμαξα!  :fear: 

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν τα τρώω άψητα όχι, αλλά εσένα εάν σου έψηναν κακάκια θα τα έτρωγες; ;D

Δεν την ήξερα τη συγκρκριμένη θέση του USDA, όμως στην Ευρώπη είμαστε κ καλό θα ήτανε να ακολουθούσαμε τον αντίστοιχο Ευρωπαϊκο φορέα. Όσον αφορά για την μετάδοση των bacteria, προσωπικά, οι επιφάνειες που ακουμπάω τα κρέατα, πλένονται με απορρυπαντικό κ γίνονται λαμπίκο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φυσικα και δεν πρεπει να πλενεις τα κρεατα. Ειτε στην ευρωπη ειτε στην Αμερικη.

 

Αυτο επειδη διαβαζουν κι αλλοι, μη περναμε λαθος μηνυματα.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι λέει ο αντίστοιχος ευρωπαίκος οργανισμός; [ΥΓ Με πρόλαβε η Μαργαρίτα.]

 

Σε κάθε περίπτωση, δεν επιμένω, ότι θες κάνε. Άλλωστε, δεν ξέρω και πολλούς που τρώνε τον κωλο της κότας σε ρολό!!!

 

 

Οι μερακλήδες ξέρουμε πως το κοκορέτσι το σωστό είναι με λίγο σκατό.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παίρνεις ένα πλαστικό μπουκάλι που να χωράει το ρόλο (πχ ένα δίλιτρο αναψυκτικό). Του κόβεις τον πάτο (όχι το στόμιο). Βάζεις μέσα το περιεχόμενο (τυλιγμένο ρόλο). Το περνάς όλο μαζί στο δίχτυ, χώνοντας πρωτα την πλευρά με το στόμιο. Μόλις μπει όλο, δένεις/κλείνεις το δίκτυ στην πλευρά του κομμένου πάτου και μετα αδειάζεις μέσα το ρόλο (=βγάζεις το πλαστικό μπουκάλι αφήνοντας το περιεχόμενο μέσα στο δίχτυ). Κλείνεις και την άλλη πλευρά του διχτυού και... βουαλά!

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άψητα τα τρως; 

 

Σε κάθε περίπτωση, η υπηρεσία Food Safety and Inspection του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, αποτρέπει τους καταναλωτές να πλένουν τα κρεατικά και τα πουλερικά και εξηγεί τους λόγους δώθε: λινκ:ph34r:

 

Ελπίζω να μη σε τρόμαξα,  μάλλον για την ασφάλειά σου ελπίζω να σε τρόμαξα!  :fear: 

Αυτοί που πλένουν τα κρέατα έχουν γενικά πρόβλημα με το πλύσιμο των φαγώσιμων.

Να πλύνεις το φρέσκο κοτόπουλο πριν το κόψεις για να το μαγειρέψεις αν και όχι απαραίτητο να το δεχθώ.

 

Ποτέ δεν κατάλαβα ένα γνωστό μου που πάει σε ένα χασάπη του κόβει μπροστά του μπριζόλες χοιρινές και πριν

τις μαγειρέψει κάθεται με τις ώρες στο νεροχύτη πλένοντάς τε με νερό και τρίβοντάς τες λες και πλένει μαρούλια

η ντομάτες που είναι γεμάτες χώματα και σκόνη.

Μόνο απορρυπαντικό πιάτων που δεν τους βάζει. :-D

 

Και για να είμαστε ον τόπιτς αποφεύγεται όσο μπορείτε αυτό το είδος τροφίμων (π.χ. έτοιμο ρολό κοτόπουλο) γιατί

πολλές φορές μπαίνει μέσα ότι πιο ακατάλληλο.Έτυχε για άλλο λόγο να βρεθώ μία φορά σε εργαστήριο παρασκευής

ρολών κοτόπουλου και χοιρινού κρέατος και από τότε δεν έχω ξανααγοράσει ρολό.

Σίγουρα δεν είναι όλοι ίδιοι αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Πάρε κρέας έτοιμο φιλεταρισμένο (σήμερα υπάρχουν τα πάντα) φτιάχτο μόνος και ας μην είναι τέλεια η συσκευασία.

Ή πήγαινε στο χασάπη να το φτιάξει μπροστά στα μάτια σου με τα υλικά γέμισης δικά σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν τα τρώω άψητα όχι, αλλά εσένα εάν σου έψηναν κακάκια θα τα έτρωγες; ;D

Δεν την ήξερα τη συγκρκριμένη θέση του USDA, όμως στην Ευρώπη είμαστε κ καλό θα ήτανε να ακολουθούσαμε τον αντίστοιχο Ευρωπαϊκο φορέα. Όσον αφορά για την μετάδοση των bacteria, προσωπικά, οι επιφάνειες που ακουμπάω τα κρέατα, πλένονται με απορρυπαντικό κ γίνονται λαμπίκο!

 

Με την ίδια λογική οτι αγοράζουμε από χασάπικο να το πλένουμε ή οτιδήποτε αγοράζουμε ακόμα και τυποποιημένο να το πλένουμε, γιατί που ξέρεις αν στην βιομηχανία που συσκευάζεται το προϊόν δεν ήρθε σε επαφή με μικρόβια χημικά και άλλα.....

 

Με το ψήσιμο όλα τα μικρόβια σκοτώνονται οπότε δεν υπάρχει θέμα, τώρα αν υπάρχει κανένα σκατό επάνω στο κρέας, πιστεύω μάτια έχουμε θα το δούμε έστω και μικρό να είναι, μια οπτική επαφή την ρίχνουμε πριν βάλουμε το κρέας για ψήσιμο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρωτα καμμια γυναικα zorαnb κα για το πλυσιμο και για το δυχτακι .Ολοκληρες γενιες μεγαλωσαν , σιγα  μην περιμεναν τον Αμερικανικο και Ευρωπαικο Φορεα τροφιμων  :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτα που πρεπει να πλυθουν καλα ειναι το μαχαιρι η βαση κοπης η οτι χρησιμοποιησαμε στο ομο κρεας.Απο εκει μεταφερονται τα μικροβια κ εμεις περα του σαπουνιου βαζουμε κ ξυδι στο σφουγγαρακι.Στο φουρνο τα μικροβια πεθαινουν πανω απ τους 140 βαθμους αρκει η θερμοκρασια αυτη να πιασει ολα τα μερη (δηλαδη αν ειναι χοντρο το κρεας). Μπορεις να βρεις ενα σωληνα φ120-150 κ να κανεις τη δουλεια σου ειδικα αν εχεις κανενα γνωστο υδραυλικο θα σ βρει κανενα κοματι..παρε κ απ το ebay καμια συριγγα γεμισματος οικονομικη να κανεις πειραματα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το περνάς όλο μαζί στο δίχτυ, χώνοντας πρωτα την πλευρά με το στόμιο. 

Το διχτάκι αυτό από πού το αγοράζεις και σε τι Φ να είναι;

 

Παιδιά σας ευχαριστώ για το feedback στο thread αλλά, οκ μπορεί να μην θέλουν τα κρέατα πλύσιμο κλπ, ο χασάπης όμως πάνω εκεί στον ξύλινο πάγκο που βάζει τα κρέατα και τα κόβει (το ξύλο νομίζω δεν ενδείκνειται καθώς μαζεύει βρωμιές σε πόρους κλπ.) εάν δεν τον καθαρίζει σωστά τότε δεν είναι εστία μόλυνσης; Και επίσης, σχεδόν σε κάθε κόψιμο κρέατος βγάζει τη λίμα και λιμάρει το μαχαίρι, το καθαρίζει μετά το λιμάρισμα, όχι. Όλα αυτά τα λεπτά μικρά λιμαρισμένα μεταλλάκια που πάνε; Τα τρώμε... είναι δυνατόν να μην τα πλένουμε σας ερωτώ κύριοί συνήγοροι; :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...