project.breeze Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα σε όλους. Έχω αυτή την Acer οθόνη 27''. Η κάρτα γραφικών μου είναι μία R9 270X και το πρόβλημα που έχω είναι ότι στα display settings δεν μου εμφανίζει επιλογή πάνω απο 75Hz. Την έχω συνδέσει με το Display Port καλώδιο που περιλαμβανόταν στην συσκευασία της οθόνης. Έχω δοκιμάσει τα πάντα από επανεγκατάσταση οδηγών κάρτας γραφικών, εγκατάσταση οδηγών οθόνης, απενεργοποίηση της 2ης μου οθόνης, εισαγωγή της επιλογής των 144Ηz μέσω της registry, δοκιμή όλων των διαθέσιμων αναλύσεων κτλ. Δεν θέλει με τίποτα να μου εμφανίσει την επιλογή των 144Hz. Έψαξα στο google και είδα ότι η κάρτα γραφικών δεν έχει κανένα πρόβλημα να "σηκώσει" 144Hz άρα τί μπορεί να φταίει; Υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί να πάρω άλλο DisplayPort καλώδιο; Μήπως να πάρω Dual Link DVI; Η κάρτα γραφικών δεν υποστηρίζει FreeSync, παίζει αυτό να έχει κάποια σχέση;
firepc Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 εχω την εντυπωση οτι η καρτα σου μπορει να τρεξει 144hz μονο σε 1080p και οχι σε 1440p Ριξε το μονιτορ στα 1080p και τσεκαρε αν σου βγαζει την επιλογη 144hz Αν ναι, τοτε ειναι η καρτα
project.breeze Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 εχω την εντυπωση οτι η καρτα σου μπορει να τρεξει 144hz μονο σε 1080p και οχι σε 1440p Ριξε το μονιτορ στα 1080p και τσεκαρε αν σου βγαζει την επιλογη 144hz Αν ναι, τοτε ειναι η καρτα Το δοκίμασα αν και το ειχα ξαναδοκιμάσει, τα ίδια. εμφανίζει μόνο την επιλογή 60 και 75Hz
project.breeze Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Έχει κανείς καμία άλλη ιδέα για το τί μπορεί να συμβαίνει;
jgeorgiou Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 κατα την άποψη μου είναι θέμα GPU καταρχάς είναι λάθος να συνδέσεις καλή οθόνη (πόρσε) με 270X(LADA) και να λες γιατί το lada δεν τρέχει σαν την πόρσε αφού τα σύνδεσα σωστά. Αυτά ως προς την θεωρία , τώρα τι τρέχει με τον driver της 270Χ και δεν ανεβαίνει πάνω από τα 75hz , μόνο το support της ΑΜD μπορεί να σου απαντήσει.
project.breeze Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Κοίτα η GPU υπάρχει εδώ και 4 χρόνια και επίκειται αναβάθμιση μέχρι τα Χριστούγεννα σε αυτό το κομμάτι. Θεωρώ όμως ότι θα έπρεπε να τρέχει στα 144Hz, έστω σε 1080 ανάλυση αν όχι σε 2Κ.
jgeorgiou Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 αφού έχεις σκοπό σύντομα να αλλάξεις vga καλά έκανες αρκεί να πάρεις τουλάχιστον 1070/8 ή vega56 90% φταίει ο AMD driver 10% φταίει η οθόνη που δεν βγάζει στα 1080/144 γιατί δεν είναι native resolution. αφού θα αλλάξεις σύντομα vga , παίξε με τα 75ΗΖ.
mcrae13 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δεν νομίζω να φταίει ο driver,είναι feature της οθόνης,με οποιαδήποτε κάρτα θα έπρεπε τουλάχιστον από τις ρυθμίσεις windows να πηγαίνει 144hz. Μήπως η οθόνη έχει κάποια ρύθμιση? Την έχει αναγνωρίσει το σύστημα κανονικά? Αν πας διαχείρηση συσκευών στις οθόνες τι σου βγάζει?
project.breeze Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δεν νομίζω να φταίει ο driver,είναι feature της οθόνης,με οποιαδήποτε κάρτα θα έπρεπε τουλάχιστον από τις ρυθμίσεις windows να πηγαίνει 144hz. Μήπως η οθόνη έχει κάποια ρύθμιση? Την έχει αναγνωρίσει το σύστημα κανονικά? Αν πας διαχείρηση συσκευών στις οθόνες τι σου βγάζει? Το σύστημα την αναγνώριζε ως generic monitor. Κατέβασα όμως τους οδηγούς από το site της εταιρείας και δεν είδα καμία διαφορά. αφού έχεις σκοπό σύντομα να αλλάξεις vga καλά έκανες αρκεί να πάρεις τουλάχιστον 1070/8 ή vega56 90% φταίει ο AMD driver 10% φταίει η οθόνη που δεν βγάζει στα 1080/144 γιατί δεν είναι native resolution. αφού θα αλλάξεις σύντομα vga , παίξε με τα 75ΗΖ. Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις 2 gpu που ανέφερες αλλά κλίνω προς την 1070 κυρίως λόγω της τιμής. Η vega έχει το θετικό ότι υποστηρίζει το Freesync αλλά είναι 120-130ευρώ ακριβότερη.
jgeorgiou Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 η vega έχει ακόμη ένα μειονέκτημα , ότι θέλει πολύ καλή ψύξη γιατί καταναλώνει 50-60w παραπάνω κατα μέσο όρο. και μέχρι τώρα βλέπουμε μόνο reference ψυξεις που κάνουν σαν ελικόπτερο όταν ζοριστουν οι κάρτες. φαντάζομαι ότι θα βγουν όμως σύντομα με custom ψυξη που θα έχουν θόρυβο ανάλογο της 1080
mcrae13 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Το σύστημα την αναγνώριζε ως generic monitor. Κατέβασα όμως τους οδηγούς από το site της εταιρείας και δεν είδα καμία διαφορά. Δοκίμασε να βγάλεις την κάρτα και να παίξεις με την igpu κατεβάζοντας τους intel drivers.Για να δεις αν φταίνε της amd Δες το sc. Αυτή τη στιγμή χωρίς κάρτα είμαι αλλά επιλέγω κανονικά τα 144 1
panoskatos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Η κάρτα γραφικών που έχεις δεν εχει θέμα με τα 144hz . Αυτο είναι το μόνο σίγουρο. Πρέπει να πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή. 1ον ) Στο device manager την οθόνη την βλέπει σαν generic monitor ? 2ον ) Στο osd του μονιτορ τι Display Port capability εχει ? 3ον) Εχεις απο τα bios ενεργοποιημένη την igpu ?
project.breeze Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Η κάρτα γραφικών που έχεις δεν εχει θέμα με τα 144hz . Αυτο είναι το μόνο σίγουρο. Πρέπει να πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή. 1ον ) Στο device manager την οθόνη την βλέπει σαν generic monitor ? 2ον ) Στο osd του μονιτορ τι Display Port capability εχει ? 3ον) Εχεις απο τα bios ενεργοποιημένη την igpu ? 1. Την έβλεπε ως generic monitor, έβαλα τους οδηγούς και την αναγνώρισε κανονικά αλλά δεν άλλαξε κάτι στις επιλογές των Hz, δείχνει μόνο 60 και 75Hz. 2. DVI, HDMI και Display Port 3. Την είχα απενεργοποιημένη, την ενεργοποίησα και την απενεργοποίησα ξανά. Καμία διαφορά.
tyf Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 με τι καλωδιο την εχεις συνδεσει? ειναι καλωδιο που ειχε μεσα η οθονη?
firepc Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 με τι καλωδιο την εχεις συνδεσει? ειναι καλωδιο που ειχε μεσα η οθονη? το γραφει στο πρωτο του μνμ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα