Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά ήρθε σήμερα ο τεχνικός και μου είπε ότι είχε θέμα κάπου το καλώδιο ότι μάλλον έχει κοπεί.. Τελικά είχε τσακίσει σε ένα σημείο και παρότι δεν είχε κοπεί δεν μπορούσε να περάσει το σήμα.. Αποφάσισα να βάλουμε μια μουφα γιατί η χρέωση για το καλώδιο ήταν 30€..Επισης το πιάτο είχε μια μικρή απόκλιση από το δορυφόρο και ρυθμίστηκε κι αυτό.. Ο τεχνικός μου είπε ότι ένα καλώδιο παίρνει το πολύ μέχρι 4-5 μουφες και με κάθε μουφα πάνω μειώνεται το %σήματος μέχρι να χαθεί τελείως και να πας για νέο καλώδιο.. Την έβγαλα με το 25αρι τουλάχιστον και πάλι καλά που παρατήρησα την τσάκιση.. Να σημειώσω ότι η τσάκιση έγινε σε σημείο που το καλώδιο είναι κάπως εκτεθειμένο, κοντά στο πιάτο δηλαδή και το τρώει και η βροχή και ο ήλιος..

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τέλος καλό όλα καλά.

Τα καλώδια ειδικά στο σημείο που συνδέονται με το lnb λόγω της υγρασίας πολλές φορές σε αυτό το σημείο αλλοιώνονται

και σιγά σιγά το σήμα χάνει τη δύναμή του.

Θα το διαπιστώσει κάποιος αν σε αυτό το σημείο ανοίξει το καλώδιο και δει ότι τα εξωτερικά καλώδια τρίβονται σαν ξερό

χορτάρι.Το εσωτερικό δεν παθαίνει τίποτε αλλά πρέπει να κοπεί το καλώδιο μέχρι να βρούμε γερά εξωτερικά σύρματα 

και τα συνδέσουμε πάλι στο lnb.

Οπότε καλό είναι μετά από αρκετά χρόνια να αλλάζουμε το καλώδιο ή το κομμάτι κοντά στο πιάτο.

Δημοσ.

ο αποκωδικοποιητης nova βγαζει ενταση σηματος για να το σεταρει καποιος μονος του αν και με sat finder ειναι πιο ευκολο.επισης εχω δει ξανα καλωδιο να εχει χαλασει.καποιος ειχε παει ταρατσα για εργασιες εβγαλε καποια ροκα το καλωδιο κρεμασε.και εκανε τσακιση εκει

Δημοσ.

οσο πιο μεγαλο πιατο εχουμε τοσο πιο δυσκολα χανεται το σημα εγω εδω Καστορια επειδη εχει πολυ κακοκαιρια εγω βαλει πιατο με διαμετρο 1.08 και εχω κεντρο nova και παρακεντρα ΟΤΕ TV

Δημοσ.

Τέλος καλό όλα καλά.

Τα καλώδια ειδικά στο σημείο που συνδέονται με το lnb λόγω της υγρασίας πολλές φορές σε αυτό το σημείο αλλοιώνονται

και σιγά σιγά το σήμα χάνει τη δύναμή του.

Θα το διαπιστώσει κάποιος αν σε αυτό το σημείο ανοίξει το καλώδιο και δει ότι τα εξωτερικά καλώδια τρίβονται σαν ξερό

χορτάρι.Το εσωτερικό δεν παθαίνει τίποτε αλλά πρέπει να κοπεί το καλώδιο μέχρι να βρούμε γερά εξωτερικά σύρματα 

και τα συνδέσουμε πάλι στο lnb.

Οπότε καλό είναι μετά από αρκετά χρόνια να αλλάζουμε το καλώδιο ή το κομμάτι κοντά στο πιάτο.

Έτσι ακριβώς το κομμάτι που είχε χαλάσει ήταν σχετικά κοντά στο lnb λίγο δηλαδή μετά την έξοδο από το πιάτο και είναι σημείο στο οποίο το καλώδιο κρέμεται δεν είναι όπως το υπόλοιπο που είναι καρφωμένο στον τοίχο..

Δημοσ.

Κ εμένα στην πρόσφατη κακοκαιρία με τις καταιγίδες έχασα σήμα για κάνα 5 λεπτό και μετά επανήλθε.

αν βρεχει τρελα ή αν φυσαει απιστευτα και το πιατο ειναι σε σημειο που το χτυπαει ο αερας τοτε ναι και τα 2 φαινομενα μπορει να κανουν προβλημα.δεν ειναι οτι θα κουνηθει το πιατο αλλα πολλες φορες απλα με τον αερα μετακινειτε η να το πω καλυτερα κανει ταλαντωση το Lnb και μπορει να χασει το σημα.

οσο πιο μεγαλο πιατο εχουμε τοσο πιο δυσκολα χανεται το σημα εγω εδω Καστορια επειδη εχει πολυ κακοκαιρια εγω βαλει πιατο με διαμετρο 1.08 και εχω κεντρο nova και παρακεντρα ΟΤΕ TV

τα μεγαλα πιατα βοηθανε απλα αν ειναι σε μπαλκονι ειναι λιγο θεμα το 1 μετρο πιατο.καποιοι παιζουν με 80 αρια καποιοι δυστυχως ειναι με μικροτερα πχ 60αρια οποτε θελει καλυτερη στοχευση.επισης θελει προσοχη το πιατο να μην εχει σκουριασει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...