aleilo03 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα Από προχτές δεν έχω καθόλου σήμα στο COSMOTE TV φαντάζομαι λόγω κακοκαιρίας.. Είπα να μην τους πάρω τηλ μήπως και φτιάξει από μόνο του όμως μέχρι σήμερα δεν έχει ανοίξει ούτε μια φορά Τους κάλω λοιπόν στο 13888 κι αφού κάνουμε κάποια τεστ μήπως είναι θέμα αποκωδικοποιητη καταλήξανε στο συμπέρασμα ότι είναι θέμα κεραίας και πρέπει να έρθει τεχνικός με χρέωση 25€!! Τους είπα οτι δεν δημιούργησα εγώ το πρόβλημα κάτι που παραδέχτηκαν και οι ίδιοι ότι με την τελευταία κακοκαιριά έχουν επηρεαστεί πολλά σήματα παρόλα αυτά πρέπει να χρεωθώ την επίσκεψη του τεχνικού Σαν δικαιολογία μου είπαν ότι έχω καιρό να αλλάξω τον εξοπλισμό και οτι δεν έχω καλέσει κάποιον τεχνικό πρόσφατα...Τους είπα ότι έκανα καινούριο συμβόλαιο με την καλοκαιρινή προσφορά στα 20€ το μηνά και ότι δεν δέχτηκαν να μου στείλουν κεραία και αποκωδικοποιητη γιατί υποτίθεται είχα ήδη Επομένως και τους χάρισα την κεραία και τα έξοδα τεχνικού και τώρα εξαιτίας μιας κακοκαιρίας θα χρεωθώ εγώ τον τεχνικό? Αν κάποιος γνωρίζει παρακαλώ ας με ενημερώσει..Μπορεί να είμαι παράλογος και να μην είναι έτσι όπως το σκέφτομαι Ευχαριστω
zio10 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Εγώ δεν το βρίσκω παράλογο να χρεώσουν την επίσκεψη του τεχνικού. Δε νομίζω ότι προβλέπεται τέτοια υπηρεσία δωρεάν. 1
aleilo03 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Μου είπαν ότι αν υπάρχει πρόβλημα εξοπλισμού είναι δωρεάν η επίσκεψη..Εξοπλισμό αυτοί θεωρούν μόνο τον αποκωδικοποιητη.. Και αναρωτιέμαι εγώ ... Αν έχουμε συνεχεία κακοκαιριά και χάνεται το σήμα θα κάλω τεχνικό και θα πληρώνω 25αρια?
haris_216 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Γενικά η δορυφορική λήψη επηρεάζεται (προσωρινά) από δυνατή βροχόπτωση. Ειδικά αφού τα "πιάτα" που τοποθετούνται είναι όσο πιο μικρά γίνεται. Κανονικά μετά τη βροχή πρέπει να επανέλθει. Αν συνεχίζει πολύ απλά έχει χάσει το κεντράρισμά της (στόχευση) και χρειάζεται ξανά ρύθμιση. Ίσως με τον αέρα να ξέφυγε λίγο και αν δεν ήταν και τελείως κεντραρισμένη, να έχασε το σήμα. Μόνη λύση, τεχνικός και ρύθμιση (εκτός πια αν "το 'χεις" και μπορείς να το κάνεις μόνος σου). Δεν γνωρίζω αν "πρέπει" να σε καλύψει η εταιρία αλλά μάλλον το βλέπω να βάζεις το χέρι στην τσέπη (βλέπω να επικαλούνται "εξωτερικούς ή απρόβλεπτους παράγοντες") Μου είπαν ότι αν υπάρχει πρόβλημα εξοπλισμού είναι δωρεάν η επίσκεψη..Εξοπλισμό αυτοί θεωρούν μόνο τον αποκωδικοποιητη.. Και αναρωτιέμαι εγώ ... Αν έχουμε συνεχεία κακοκαιριά και χάνεται το σήμα θα κάλω τεχνικό και θα πληρώνω 25αρια? Αν τοποθετηθεί σωστά το πιάτο δεν θα έχεις θέμα. Ίσως διακοπή, όπως είπα, κατά τη διάρκεια της βροχόπτωσης αλλά μετά "φτιάχνει" μόνο του. Ο τεχνικός χρειάζεται μόνο αν έχει κουνηθεί η κεραία από τη θέση της
aleilo03 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Γενικά η δορυφορική λήψη επηρεάζεται (προσωρινά) από δυνατή βροχόπτωση. Ειδικά αφού τα "πιάτα" που τοποθετούνται είναι όσο πιο μικρά γίνεται. Κανονικά μετά τη βροχή πρέπει να επανέλθει. Αν συνεχίζει πολύ απλά έχει χάσει το κεντράρισμά της (στόχευση) και χρειάζεται ξανά ρύθμιση. Ίσως με τον αέρα να ξέφυγε λίγο και αν δεν ήταν και τελείως κεντραρισμένη, να έχασε το σήμα. Μόνη λύση, τεχνικός και ρύθμιση (εκτός πια αν "το 'χεις" και μπορείς να το κάνεις μόνος σου). Δεν γνωρίζω αν "πρέπει" να σε καλύψει η εταιρία αλλά μάλλον το βλέπω να βάζεις το χέρι στην τσέπη (βλέπω να επικαλούνται "εξωτερικούς ή απρόβλεπτους παράγοντες") Αν τοποθετηθεί σωστά το πιάτο δεν θα έχεις θέμα. Ίσως διακοπή, όπως είπα, κατά τη διάρκεια της βροχόπτωσης αλλά μετά "φτιάχνει" μόνο του. Ο τεχνικός χρειάζεται μόνο αν έχει κουνηθεί η κεραία από τη θέση της Όλα τα χρόνια τέτοιες εποχές πάντα έχουμε μέρες με έντονη βροχόπτωση, αέρα κτλ. Όπως το λες το σήμα χανόταν εκείνη την ώρα και μετά επανερχόταν..Αυτή την φορά όμως δεν...
phanispal Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Απ' όσο ξέρω δίνουν «εγγύηση» για τέτοιου είδους προβλήματα για ένα χρόνο. Και μάλλον με την ανανέωση της σύμβασης που έκανες το καλοκαίρι δεν ανανεώθηκε η εγγύηση. Αν η τοποθέτηση έγινε (σωστά) από εξειδικευμένο τεχνικό, κάπως δύσκολο να έχασε τη στόχευση, εκτός κι αν φύσηξε πάρα πολύ, ή έγινε κάτι άλλο. Στη θέση σου θα τσέκαρα αν υπάρχουν ενδείξεις μετακίνησης, κάποιο πρόβλημα στην καλωδίωση ή στο lnb. Επίσης θα δοκίμαζα να μετακινήσω με το χέρι ελαφρώς το πιάτο μπας και δω το σήμα ν' ανεβαίνει. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι υπήρξε μετακίνηση.
aleilo03 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Απ' όσο ξέρω δίνουν «εγγύηση» για τέτοιου είδους προβλήματα για ένα χρόνο. Και μάλλον με την ανανέωση της σύμβασης που έκανες το καλοκαίρι δεν ανανεώθηκε η εγγύηση. Ναι το ήξερα αυτό για τον ένα χρόνο από την εγκατάσταση του εξοπλισμού απλά επειδή είχα ήδη εξοπλισμό δεν δέχτηκαν να μου φέρουν καινούριο και να πάρουν τον παλιό όπως κάνουν πχ με τα ρούτερ
phanispal Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Λογικά θα αναφέρεται στους όρους σύμβασης, δε νομίζω ότι πάνε να σε πιάσουν κώτσο (όχι συγκεκριμένα εσένα εννοώ). Περίμενε λίγο ακόμα μπας και γνωρίζει κάποιος άλλος κάτι πιο συγκεκριμένο. Το αν αξίζει να δώσεις τα 25€ είναι άλλο θέμα. Γενικά δεν είναι πυρηνική φυσική, αν έχεις όρεξη και μεράκι, μπορείς να το κάνεις και μόνος σου, αν είναι θέμα στόχευσης εννοώ. Στο πατρικό πέρσι ενώ το βράδυ είχαμε κανονικά σήμα, νωρίς το πρωί τίποτα. Πάει ο πατέρας μου πάνω, βλέπει να λείπει το μπροστά κομμάτι απ' το lnb. Τι να 'γινε τι να 'γινε, τελικά πήγε να πιάσει το υπόλοιπο και τρίφτηκε στα χέρια του, σκόνη έγινε.
arisg90 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Εκανα το λαθος και εβαλα το πιατο στο μπαλκονι (πρωτου) σε στενο στο Παγκρατι και οποτε εχει κακοκαιρια χανω το σημα.Μονο ομως για οσο εχει εντονη συννεφια. Εαν το χεις συνδεδεμενο με το ρουτερ,βλεπω με replay tv το προγραμμα.
aleilo03 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Εκανα το λαθος και εβαλα το πιατο στο μπαλκονι (πρωτου) σε στενο στο Παγκρατι και οποτε εχει κακοκαιρια χανω το σημα.Μονο ομως για οσο εχει εντονη συννεφια. Εαν το χεις συνδεδεμενο με το ρουτερ,βλεπω με replay tv το προγραμμα. Κι εγώ μπαλκόνι το έχω Καλλιθέα αλλά πρέπει να πέσει πολύ βροχή για να χαθεί προσωρινά το σήμα..Αναγκαστικά τώρα replay tv αλλά έρχεται ΣΚ με μπαλίτσα και δεν λέει κονσέρβα...
phanispal Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δεν έχεις κάποιο φίλο/γνωστό που να έχει ασχοληθεί ή/και πιάνουν τα χέρια του; Αφού το έχεις στο μπαλκόνι και όχι σε ταράτσα, δοκίμασε να το μετακινήσεις ελαφρώς να δεις μήπως πιάσεις σήμα. Βασικά να το στρέψεις, χωρίς απαραίτητα να αλλάξεις μόνιμα θέση.
papoys1 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 http://www.dishpointer.com/ Βάλε εδώ τη διεύθυνση του σπιτιού σου σύρε το σημαιάκι στο σημείο που έχεις τοποθετημένο το πιάτο βρες το δορυφόρο του cosmote στις επιλογές και θα σου δείξει την κατεύθυνση. (εκεί που λέει Ν.Υόρκη γράψε στα Ελληνικά τη διεύθυνση του σπιτιού σου και θα το δεις από δορυφόρο) Δες αν κοιτάει προς το σωστό σημείο το πιάτο αν όχι διόρθωσέ το και μετά αφού έχεις το ένα σημείο μετακίνησε το πιάτο λίγο πάνω λίγο κάτω αφού δεις και κανένα γειτονικό και θα βρείς το σημείο. Εγώ στο εξοχικό του nova έτσι το βρήκα δύο φορές που ο τεχνικός μου ζήταγε εξηντάρι,μία στην αρχική τοποθέτηση και άλλη μία όταν κατά λάθος κοπάνησα με τη σκάλα το πιάτο και έχασα το σήμα. 1
phanispal Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Καλά, κάπως δύσκολο να έχει μετακινηθεί τόσο πολύ το πιάτο ώστε να δει με γυμνό μάτι την απόκλιση. Φαντάζομαι θα το είχε ήδη καταλάβει αν είχε φύγει τόσο.
soteras Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Τα πιατα συνηθως με εντονο αερα βροχη την ακουνε λιγακι οσο και να το σφιξεις την ακουν δες αν ειναι ρυθμισμενο σωστα και δεν εχει χασει το κεντραρισμα του.Λογικα θα εχει καποιο σημαδακι το που ηταν πριν απο το σφιξιμο.Αμα πιανουν τα χερια σου το επιχειρεις
papoys1 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Το πιάτο δε μετακινείται από τον αέρα ειδικά όταν είναι και χρόνια στην ίδια θέση. Μήπως κάποιος κατά λάθος το κοπάνησε και έφυγε από τη θέση του όπως εγώ με τη σκάλα.Τουλάχιστον το δεξιά αριστερά μέσω του παραπάνω προγράμματος μπορεί να το εντοπίσει άμεσα. Βρες το σπίτι σου βάλε το σημαιάκι πάνω του βάλε το δορυφόρο που σε ενδιαφέρει και η κίτρινη γραμμή θα σου δείξει σταθερό σημείο σε μεγάλη απόσταση 500- 1000 μέτρα και παραπάνω. Τα πιατα συνηθως με εντονο αερα βροχη την ακουνε λιγακι οσο και να το σφιξεις την ακουν δες αν ειναι ρυθμισμενο σωστα και δεν εχει χασει το κεντραρισμα του.Λογικα θα εχει καποιο σημαδακι το που ηταν πριν απο το σφιξιμο.Αμα πιανουν τα χερια σου το επιχειρεις Στο εξοχικό μου που είναι Εύβοια στην πλευρά του Αιγαίου χτυπάνε το πιάτο 9 , 10 και 11 μποφόρ έχουν φτάσει. Ποτέ δε μετακινήθηκε από τον αέρα αλλά από τη στραβομάρα μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα