giannis2429 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Καλημερα. Υπάρχει κάποιο ειδικό κοπτικό να κόβει τα χάπια χωρίς να τα θρυμματίζει και με ακρίβεια;
Pintsie Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 ναι. έχει στα φαρμακεία . γύρω στα 3-4 ευρώ έκανε το δικό μου. από τη μία κόβει και από την άλλη τρίβει για να γίνουν σκόνη.
Zazula Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Τα φαρμακεία έχουν όντως σε διάφορες μορφές, ενώ χαποκόφτης υπάρχει και σε κάποιες θήκες χαπιών. Δες κι αυτό: https://www.skroutz.gr/s/10133375/Ag-Pharm-Cure-Pill-Cutter-%CE%A7%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%8C%CF%80%CF%84%CE%B7%CF%82-45524.html, πιθανόν μπορείς να ζητήσεις να σ' το φέρει από φαρμακαποθήκη το φαρμακείο σου.
giannis2429 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 ναι. έχει στα φαρμακεία . γύρω στα 3-4 ευρώ έκανε το δικό μου. από τη μία κόβει και από την άλλη τρίβει για να γίνουν σκόνη.Είναι εύκολο να ποσταρεις μια φωτο να το δω;Τα φαρμακεία έχουν όντως σε διάφορες μορφές, ενώ χαποκόφτης υπάρχει και σε κάποιες θήκες χαπιών. Δες κι αυτό: https://www.skroutz.gr/s/10133375/Ag-Pharm-Cure-Pill-Cutter-%CE%A7%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%8C%CF%80%CF%84%CE%B7%CF%82-45524.html, πιθανόν μπορείς να ζητήσεις να σ' το φέρει από φαρμακαποθήκη το φαρμακείο σου.Επειδή δεν μπορώ να καταλάβω από την φωτογραφία, είναι για συγκεκριμένο μέγεθος χαπιών;
idomeneas7 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 'Η μπορείς απλά να τα κόβεις με ένα κοφτερό μαχαίρι και αν τύχει να θρυμματιστεί η μια πλευρά, παίρνεις τα τρίμματα και φυλας το ολόκληρο.
AristidisZ Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 'Η μπορείς απλά να τα κόβεις με ένα κοφτερό μαχαίρι και αν τύχει να θρυμματιστεί η μια πλευρά, παίρνεις τα τρίμματα και φυλας το ολόκληρο. Και έτσι πετάς μισό χάπι τη φορά (που θεωρώ ότι για να ψάχνει κανείς τέτοιο πράμα δε τα θέλει για ασπιρίνες που κάνουν 3 λεπτά η μία ) 1
Pintsie Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφία αλλά βρήκα το ίδιο στο ίντερνετ. https://bbpcdn.pstatic.gr/P/bpimg55/1fsRp/1zRM8e_SX250Y250/18462199/syndesmos-kofths-trifths-xapiwn-1-tmx.jpg
fastnq2 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Πηρα ενα απο το τζάμπο με μισο ευρω αλλα την δουλεια του την κανει 1
giannis2429 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Όλα αυτά τα κοπτικά δέχονται διαφόρων μεγεθών χάπια; Έχουν ρυθμιστικό για να κόβονται μονο στη μέση η και στα 3 πχ;
Zazula Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Ναι, έχουν ένα εύρος διαμέτρου για τα χάπια που δέχονται, αλλά καλύτερα να τα δεις από κοντά προτού αγοράσεις, διότι υποθέτω σε ενδιαφέρει κάποια συγκεκριμένη χρήση με αφορμή την οποία αναζητάς τον χαποκόφτη. Σε μισά και σε τέταρτα κόβει, δεν νομίζω σε τρίτα να βρεις.
idomeneas7 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Και έτσι πετάς μισό χάπι τη φορά (που θεωρώ ότι για να ψάχνει κανείς τέτοιο πράμα δε τα θέλει για ασπιρίνες που κάνουν 3 λεπτά η μία ) Αν είσαι πόντιος το πετάς, αν κταλάβεις τι γράφω το κόβεις πριν το πάρεις και ΑΝ σου διαλυθεί, τοτε παιρνεις το διαλυμενο και φυλας το αθικτο μισο.
AristidisZ Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Αν είσαι πόντιος το πετάς, αν κταλάβεις τι γράφω το κόβεις πριν το πάρεις και ΑΝ σου διαλυθεί, τοτε παιρνεις το διαλυμενο και φυλας το αθικτο μισο. Τα τρίμματα πως ακριβώς θα τα πάρεις ; Σαλιώνοντας το δάχτυλο ή κάνοντας μυτιά ; Όσες φορές έχω κόψει χάπι και έχει γίνει κομμάτια πάντα κάτι πετάω Και σου ξαναλέω, μάλλον δε συζητάμε για ασπιρίνες 1
mindreader Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Ωραιο topic!Εχουν παρει οι γονεις μου δυο διαφορετικους κοφτες απο φαρμακειο.Οσες φορες δοκιμασα, τα ΜΙΚΡΑ χαπια θρυμματιζονται!Και βεβαια, κοφτη παιρνεις κυριως για τα μικρα, καθως τα μεγαλα κοβονται και με μαχαιρι.Δεν μπορω παντως να τους καταλαβω ολους τους. Γιατροι, βιομηχανια, δοσολογιες...Απο ενα χαπακι σαν φακη, σου λεει ο γιατρος πχ οτι θα παιρνεις πχ το 1/4 καθε τοσες ωρες.Πως στην ευχη θα το κοψει ο καθε ανθρωπος;Δεν ειναι τα χαμενα λεφτα αν πεις οτι πετας τη σκονη/τριμματα.Ειναι οτι δεν υπαρχει περιπτωση να κοψεις ακριβως το χαπι, και οτι ο ασθενης που το εχει αναγκη, δεν παιρνει ακριβως τη δοση του φαρμακου που θα επρεπε να παιρνει.Αν ηταν να δινουν τοσο μικρες δοσεις, καλυτερα οι ιδιες οι βιομηχανιες να τα εβγαζαν και σε μικροσκοπικα μεγεθη. 1
idomeneas7 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Συνήθως το χάπι δεν έχει ομοιόμορφα κατανεμημένη την δραστική ουσία οπότε το ένα μισό θα είναι ελαφρώς διαφορετικό από το άλλο μισό.Τα τρίμματα είναι τελείως αμελητέα ποσότητα, αν υπάρξουν κιόλας. Εν γνώσει σου δεν είναι με ακρίβεια η δόση όταν το κόβεις αλλά δεν έχει σημασία. Απλά ένα καλό μαχαίρι χρειάζεται και να βρεθεί ο σωστός τρόπος για το καθένα γιατί δεν κόβονται όλα καλά με την ίδια πίεση. Και φτάνει πιά με τις ασπιρίνες, ούτε εγώ μιλάω για ασπιρίνες. 'Εχω κόψει πάρα πολλά χάπια τα τελευταία χρόνια, σε καθημερινή βάση. Εξαίρεση αποτελούν τα διασπειρόμενα, τα οποία θρυμματίζονται εύκολα και σχεδόν πάντα έχεις σκόνη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα