Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Στο θέμα του ανελκυστήρα (συντηρητής είμαι)

πήρες τον συντηρητή σας να αναφέρεις το πρόβλημα? Η έστω να ρωτήσεις από που προέρχεται ο θόρυβος?

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μα το σπίτι είχε υγρασία και δεν έκανε τίποτα να το διορθώσει ενώ εγώ ήμουν τυπικός στις υποχρεώσεις μου, του έσκαγα τα ενοίκια κανονικά την 1η μέρα κάθε μήνα ότι μέρα και να ήταν, ακόμη και Σαββατοκύριακο ή αργίες που ήταν κλειστά η τράπεζες, και χρέη δεν του είχα αφήσει τίποτα. Είχα προσφερθεί κιόλας να μου πάρει αυτός τις μπογιές (ειδικές για την υγρασία) και να το βάψω μόνος μου για να μην πληρώσει και το μεροκάματο. Μιλάμε για σπίτι με ένα υπνοδωματιάκι, μια κουζινούλα και μια τουαλέτα με ντους, σιγά την μπογιά που θα χάλαγε. Η υγρασία ήταν τέτοια που κάθε πρωί ξύπναγα με πονοκεφάλους και με βουλωμένη μύτη, ειδικά τον χειμώνα, 2 φορές είχα πάει σε γιατρό τον ένα χρόνο που έμεινα σε αυτό το σπίτι.

Περασα ακριβως τα ιδια στο προηγουμενο σπιτι μου.

Ακουμπουσες στα αλουμινια και το χερι σου βρεχοταν.

Χαλασαν πολλα ρουχα και μηχανηματα,καθως και ενα στρωμα cocomat.

Στα ενοικια ημουν κυριος,αλλα λογω του φερσιματος του του εριξα πιστολι στους λογαριασμους,γιατι εκανε τον κινεζο

Στην δικη σου περιπτωση ομως υπηρχε συμβολαιο,οποτε νομικα  αυτος ηταν καλυμενος.

Δημοσ.

1) που κάνουμε καταγγελία για κακή λειτουργία ανελκυστήρα (ο διαχειριστής με τον ιδιοκτήτης όσες φορές και να ανέφερα το πρόβλημά πετάνε χαρταετό)?
2) έχουν κάνει παρέμβασή στην υδρορροή της πολυκατοικίας με αποτέλεσμά και πλημμυρίζει το διαμέρισμά που νοικιάζω όταν βρέχει ( και δω πάλι έχουμε πέταμα χαρταετού απ όλους) που κάνω καταγγελία και γιαυτό?
3) μπορώ να μην πληρώνω κοινόχρηστα και ενοίκιο μέχρι να φτιαχτούν? 

1)Μπορει να εχει προβλημα η κινητηρας(μοτερ ).Δεν ειναι θεμα ασφαλειας, απλως θορυβου.Το κανει σε οικοδομη γνωστου.Απλως πριν πεταξεις τις εξυπναδες σου και τις μαγκιες σου, θα πρεπει να ρωτησεις τις τσεπες των ιδιοκτητων.Μπορει να ειναι μερικες χιλιαδες ευρω η ανακατασκευη.Εαν ηταν θεμα ασφαλειας θα το ειχε κλεισε ο συντηρητης.

2)Αυτο ειναι καθαρα θεμα δικο σου και ιδιοκτητη.Μηπως ειναι απλως βουλωμενα τα λουκια;Καλεις ενα υδραυλικο βλεπει το προβλημα, και συνενοεισαι με το ιδιοκτητη για την πληρωμη.Μπορει να ειναι κατι απλο.

3)Καθαρα Νεολληνικη αντιληψη.

Δημοσ.

1)Μπορει να εχει προβλημα η κινητηρας(μοτερ ).Δεν ειναι θεμα ασφαλειας, απλως θορυβου.Το κανει σε οικοδομη γνωστου.Απλως πριν πεταξεις τις εξυπναδες σου και τις μαγκιες σου, θα πρεπει να ρωτησεις τις τσεπες των ιδιοκτητων.Μπορει να ειναι μερικες χιλιαδες ευρω η ανακατασκευη.Εαν ηταν θεμα ασφαλειας θα το ειχε κλεισε ο συντηρητης.

Και πως προτεινεις οτι θα πρεπει να διευθετηθει το θεμα?

Ειναι υποχρεωμενος δηλαδη ο αλλος να εχει αυτο το θορυβο πανω απο το κεφαλι του μονιμως,επειδη δεν αντεχει η τσεπη των ιδιοκτητων?

Για το 3 σιγουρα δε μπορει να αρνηθει να πληρωνει ενοικιο,αλλα και εγω δε θα πληρωνα ετσι αερατα τα κοινοχρηστα για κατι που υπολειτουργει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βαση του ΦΕΚ Β/2604/22.12.08 ο ανελκυστηρας πρεπει ανα ορισμενα χρονια να περναει απο επιθεωρητη ανελκυστηρων για να λαβει πιστοποιηση.Για την ληψη της πιστοποιησης θα πρεπει να πληρουντε καποιες προυποθεσεις που οριζει η παραπανω νομοθεσια.Αν δεν ειναι πιστοποιημενος τοτε θα πρεπει να σφραγιστει,και να αφαιρεθει το κοινοχρηστο ρολοι ρευματος της πολυκατοικιας(αν στην οικοδομικη αδεια της εχει ηλεκτροδοτηθει ως κτιριο με ανελκυστηρα) ,στη συνεχεια να αναθεωρηθει η οικοδομικη αδεια της πολυκατοικιας(ηλεκτροδοτηση κτιριου χωρις ανελκυστηρα) για να ξανατοποθετηθει ο μετρητης,ειτε να αναβαθμιστει ο ανελκυστηρας και να λαβει πιστοποιηση.Επισης προβλεποντε προστιμα και ποινικες κυρωσεις σε ολους τους ιδιοτητες.Για να κανει υπεβολικο θορυβο προφανως δεν διαθετει inverter.Ρωτα τον διαχειριστη αν ο ανελκυστηρας διαθετει πιστοποιηση.Καλυτερα να ερθεις σε επαφη με ενα επιθεωρητη ανελκυστηρων.

Οσο αφορα τα κοινοχρηστα βαση του ΦΕΚ Β' 874/11-04-2013 οφειλει ο διαχειριστης να αναρτα φωτοτυπιες ολων των αποδειξεων των κοινοχρηστων δαπανων στον πινακα ανακοινωσεων.Αν δεν αναρτησει καποια αποδειξη,ειτε η αποδειξη που ειναι αναρτημενη δεν περιεχει ΦΠΑ τοτε εχει ο ενοικος το δικαιωμα να μην πληρωσει στα κοινοχρηστα την συγκεκριμμενη δαπανη.Επισης το προστιμο για τον διαχειριστη στην συγκεκριμμενη περιπτωση ειναι 2000 ευρω.

Επεξ/σία από Ultimategr
  • Like 2
Δημοσ.

2)Αυτο ειναι καθαρα θεμα δικο σου και ιδιοκτητη.Μηπως ειναι απλως βουλωμενα τα λουκια;Καλεις ενα υδραυλικο βλεπει το προβλημα, και συνενοεισαι με το ιδιοκτητη για την πληρωμη.Μπορει να ειναι κατι απλο.

αν δεν αντέχουν οι τσέπες τους ας το κλείσουν το ασανσέρ και ανεβαίνουν με τα ποδιά πχ και γω θέλω να κυκλοφορώ με κάμπριο των 3000cc δεν το κάνω γιατί δεν έχω να την συντηρήσω .... δεν είναι  δίκη μου αρμοδιότητά ούτε του ιδιοκτήτη μου να καθαρίζει τα λούκια της πολυκατοικίας ... από την στιγμή που το σπίτι δεν είναι έτσι όπως συμφωνήσαμε (δεν με χει προειδοποιήσει ότι πλημμυρίζει όταν βρέχει) γιατί να τηρήσω και γω την υποχρέωσή μου

Για το ανσασερ παντα παιζει βεβαιωση συντηρισης .Αν τεχνικος βεβαιωνει, τι νομιζει καθενας δεν μετρα .Αν υπαρχει απορια ρωτας και αλλον

Στο θέμα του ανελκυστήρα (συντηρητής είμαι)

πήρες τον συντηρητή σας να αναφέρεις το πρόβλημα? Η έστω να ρωτήσεις από που προέρχεται ο θόρυβος?

που να ξέρω ποιος το συντηρεί και τι λέει δεν τον έχω δει ποτέ  ούτε αποδείξεις μου δίνει μόνο γράφει στο χαρτί των κοινοχρήστων συντήρησή ασανσέρ τόσα, συντήρησή λέβητα τόσα κτλ

Βαση του ΦΕΚ Β/2604/22.12.08 ο ανελκυστηρας πρεπει ανα ορισμενα χρονια να περναει απο επιθεωρητη ανελκυστηρων για να λαβει πιστοποιηση.Για την ληψη της πιστοποιησης θα πρεπει να πληρουντε καποιες προυποθεσεις που οριζει η παραπανω νομοθεσια.Αν δεν ειναι πιστοποιημενος τοτε θα πρεπει να σφραγιστει,και να αφαιρεθει το κοινοχρηστο ρολοι ρευματος της πολυκατοικιας(αν στην οικοδομικη αδεια της εχει ηλεκτροδοτηθει ως κτιριο με ανελκυστηρα) ,στη συνεχεια να αναθεωρηθει η οικοδομικη αδεια της πολυκατοικιας(ηλεκτροδοτηση κτιριου χωρις ανελκυστηρα) για να ξανατοποθετηθει ο μετρητης,ειτε να αναβαθμιστει ο ανελκυστηρας και να λαβει πιστοποιηση.Επισης προβλεποντε προστιμα και ποινικες κυρωσεις σε ολους τους ιδιοτητες.Για να κανει υπεβολικο θορυβο προφανως δεν διαθετει inverter.Ρωτα τον διαχειριστη αν ο ανελκυστηρας διαθετει πιστοποιηση.Καλυτερα να ερθεις σε επαφη με ενα επιθεωρητη ανελκυστηρων.

Οσο αφορα τα κοινοχρηστα βαση του ΦΕΚ Β' 874/11-04-2013 οφειλει ο διαχειριστης να αναρτα φωτοτυπιες ολων των αποδειξεων των κοινοχρηστων δαπανων στον πινακα ανακοινωσεων.Αν δεν αναρτησει καποια αποδειξη,ειτε η αποδειξη που ειναι αναρτημενη δεν περιεχει ΦΠΑ τοτε εχει ο ενοικος το δικαιωμα να μην πληρωσει στα κοινοχρηστα την συγκεκριμμενη δαπανη.Επισης το προστιμο για τον διαχειριστη στην συγκεκριμμενη περιπτωση ειναι 2000 ευρω.

καλά είναι όλα αυτά άλλα που κάνω καταγγελία? ή πρέπει να κάνω μήνυσή? 

• Like 1
Δημοσ.

Για τις αποδειξεις στο Σδοε,για τον ανελκυστηρα στο αρμοδιο τεχνικο τμημα του δημου σου που ειναι υπευθυνο για τους ανελκυστηρες.Πριν προχωρησεις σε καταγγελια ζητα απο τον διαχειριστη να σου δειξει την πιστοποηση του ανελκυστηρα και τις αποδειξεις των δαπανων.Αν δεν τον κανει ενημερωσε τον για την νομοθεσια και τις προθεσεις σου.

Πριν κανεις οποιαδηποτε ενεργεια καλο ειναι να συννενοηθεις με ενα δικηγορο,καθως και ενα επιθεωρητη ανελκυστηρων.

Δημοσ.

Καταλαβα.Εισαι μαλλον ιδιοτροπος  και ο γειτονας που δεν θα ηθελα με την καμια να εχω.Ποσα μαλλον  να εισαι ενοικιαστης μου.Μηπως θελεις ο διαχειριστης να ερθει  να σου καθαρισει την λεκανη και να πλυνει τα πιατα.Μπορει να ειναι βουλωμενα τα λουκια σε εσενα, η σε καποια γωνια.Και τελος μηπως θες να σου γκρεμισουν την οικοδομη και να στην ξαναφτιαξουν απο τη αρχη.Ακου απαιτησεις που εχουν μερικοι.Στο κατω κατω ενοικιαστης εισαι, εγω στην θεση θα εφευγα και δεν θα ζητουσα ελικοδρομιο.Δεν μου καλυπτει το διαμερισμα.Πεφτουν σοφαδες, μπαζουν νερα, η οτι αλλο.Αντε γεια.Αλλου.

Προφανως τον θορυβο του ασανσερ δεν τον ακους μονο εσυ και η πιστοποιηση δεν εχει καμια σχεση με την λειτουργια του κινητηρα, που μπορει  αναπασα στιγμη να παρουσιασει βλαβη.Υστερα το 90% των ασανσερ στην Ελλαδα δεν ειναι πιστοποιημενα καθως, καθως η πιστοποιησεις κοστιζουν μερικες φορες και πανω απο 10 χιλιαδες.Αλλα προφανως δεν σε ενδιαφερει καθως εισαι μαγκας με ξενη τσεπη και οι συμφορουμητες που σε προτρεπουν να γινεις ρουφιανος καταδοτης.Θα φανε ολοι προστιμο, θα αναγκαστουν να πληρωσουν τα μαλιοκεφαλα τους για ενα καπριτσιο δικο σου.Λες και οι ιδιοκτητες δεν θελουν να εχουν καινουργιο ασανσερ.

Ποση κακια στο κοσμο τελικα.Να ξερεις η κακια ξαναγυρναει καποια στιγμη σε εσενα.Συνομοτει το συμπαν.

Προτεινο να ψαξεις και για αυθαιρετα, πολεοδομικες παραβασεις, αδηλωτα εισοδηματα, απληρωτα τελη κυκλοφοριας κ.α

Δημοσ.

Καταλαβα.Εισαι μαλλον ιδιοτροπος  και ο γειτονας που δεν θα ηθελα με την καμια να εχω.Ποσα μαλλον  να εισαι ενοικιαστης μου.Μηπως θελεις ο διαχειριστης να ερθει  να σου καθαρισει την λεκανη και να πλυνει τα πιατα.Μπορει να ειναι βουλωμενα τα λουκια σε εσενα, η σε καποια γωνια.Και τελος μηπως θες να σου γκρεμισουν την οικοδομη και να στην ξαναφτιαξουν απο τη αρχη.Ακου απαιτησεις που εχουν μερικοι.Στο κατω κατω ενοικιαστης εισαι, εγω στην θεση θα εφευγα και δεν θα ζητουσα ελικοδρομιο.Δεν μου καλυπτει το διαμερισμα.Πεφτουν σοφαδες, μπαζουν νερα, η οτι αλλο.Αντε γεια.Αλλου.

Προφανως τον θορυβο του ασανσερ δεν τον ακους μονο εσυ και η πιστοποιηση δεν εχει καμια σχεση με την λειτουργια του κινητηρα, που μπορει  αναπασα στιγμη να παρουσιασει βλαβη.Υστερα το 90% των ασανσερ στην Ελλαδα δεν ειναι πιστοποιημενα καθως, καθως η πιστοποιησεις κοστιζουν μερικες φορες και πανω απο 10 χιλιαδες.Αλλα προφανως δεν σε ενδιαφερει καθως εισαι μαγκας με ξενη τσεπη και οι συμφορουμητες που σε προτρεπουν να γινεις ρουφιανος καταδοτης.Θα φανε ολοι προστιμο, θα αναγκαστουν να πληρωσουν τα μαλιοκεφαλα τους για ενα καπριτσιο δικο σου.Λες και οι ιδιοκτητες δεν θελουν να εχουν καινουργιο ασανσερ.

Ποση κακια στο κοσμο τελικα.Να ξερεις η κακια ξαναγυρναει καποια στιγμη σε εσενα.Συνομοτει το συμπαν.

Προτεινο να ψαξεις και για αυθαιρετα, πολεοδομικες παραβασεις, αδηλωτα εισοδηματα, απληρωτα τελη κυκλοφοριας κ.α

από την στιγμή που πληρώνω το ενοίκιο, κοινόχρηστα κτλ έχω την απαίτησή να ναι όλα όπως πρέπει και όχι όπως βολεύει τους άλλους πραγματικά δεν μ ενδιαφέρει... τα λούκια είναι κοινόχρηστα της πολυκατοικίας δεν έχω το δικαίωμά να επέμβω ... δηλ αν αύριο το παιδί μου ή του γείτονά μπει στο ασανσέρ και γίνει ατύχημα ενώ ήξερα ότι δεν έχει πιστοποίησή και δεν έκανα τπτ πως θα με χαρακτήριζες?

Δημοσ.

Η πιστοποιηση δεν στοιχιζει 10 χιλιαδες ευρω,αλλα 350 ευρω περιπου.Η αναβαθμιση του ανελκυστηρα στοιχιζει γυρω στις 8-10 χιλαδες ευρω(ειναι απαραιτητη για να λαβει ενας ανελκυστηρας πιστοποιηση εκτος καιι αν πληροι τις προυποθεσεις) και επιβαλλεται να γινει καθως με τις ανθρωπινες ζωες δεν εχει το δικαιωμα κανεις ιδιοκτητης και διαχειριστης να παιζει.

Προσφατα στην περιοχη μου σε διαστημα 2 μηνων περιπου δυο ανελκυστηρες πεσαν και μια γυναικα εμεινε αναπηρη.

Αρα πανω απ ολα μετραει η ανθρωπινη ζωη.

Αν ενας ανελκυστηρας κανει υπερβολικο θορυβο ο επιθεωρητης οφειλει θα τον κοψει μεχρι να διορθωθει το προβλημα(μου το εχει αναφερει επιθεωτηρητης ανελκυστηρων)

Οσο αφορα τις αποδειξεις εννοειται οτι για λογους διαφανειας και προστασιας ολων των ενοικων,αλλα και για να μην υπαρχουν σκιες στην διαχειριση πρεπει να κοβεται ΦΠΑ και να αναρτωντε οι αποδειξεις.Αν πχ η καθαριστρια της πολυκατοικιας δεν κοβει φπα καιι παθει καποιο ατυχημα,τοτε θα ξηλωθουν οικονομικα οι ιδιοκτητες+ το ποινικο κομματι της υποθεσης.Επισης απο το Σδοε εχουν αρχισει να γινοντε τυχαιοι δειγματοληπτικοι ελεγχοι.Χωρις αναρτηση καποιας αποδειξης ενας διαχειριστης μπορει πχ να χρεωνει εικονικες εργασιες και να τα τσεπωνει.

Ειμια διαχειριστης αρκετα χρονια και ειδικα το θεμα με το ανελκυστηρα το εχω μελετησει πληρως.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Και πως προτεινεις οτι θα πρεπει να διευθετηθει το θεμα?

Ειναι υποχρεωμενος δηλαδη ο αλλος να εχει αυτο το θορυβο πανω απο το κεφαλι του μονιμως,επειδη δεν αντεχει η τσεπη των ιδιοκτητων?

Για το 3 σιγουρα δε μπορει να αρνηθει να πληρωνει ενοικιο,αλλα και εγω δε θα πληρωνα ετσι αερατα τα κοινοχρηστα για κατι που υπολειτουργει.

Eδω τα πραγματα ειναι περιεργα δυστηχως Αν ειναι οπως λεει ο φιλος το μοτερ ακομα και με επισκευη (ειτε περιελξη ειτε επισκευη στα κουζινετα ) μπορει να μην φτιαχτει , μου ετυχε πριν κανα χρονο σε αλλαγη μηχανης η καινουργια (και απο της πιο ακριβες της αγορας) να βγαζει θορυβο οταν επερνε την μικρη ταχυτητα , ηρθαν εκπροσωπος απο την ιταλια γιατι το ψαξαμε με την οικοδομη για εγγυηση κτλ και το πορισμα της εταιριας ειναι οτι ο θορυβος ειναι σε ανεκτα επιπεδα και στις μετρησεις που καναν το βγαλαν και 2-3 db λιγοτερο απο οτι λενε τα χαρακτηρηστηκα και εριξαν το φταιξιμο στην ανυπαρκτη μονωση της οικοδομης

Δεν θα κατσω να κανω παραθεση τον καθενα ξεχωριστα

Θεσσαλονικη ο ελεγχος απο εγγεκριμενο φορεα εχει κοστος 180-240 (με το τιμολογιο εννοειτε)

τωρα για τα κοστοι επισκευης που γραφετε παντα για τα εδω δεδομενα μαλλον ειτε ειτε υπερβολικοι ειτε μιλαμε για πληρη ανακατασκευη του ανεκλυστηρα

Εδω σε εμας ολοι οι συντηρητες βαζουμε αυτοκολληατα και εντος του θαλαμου αλλα και εξωτερικα σε καθε πορτα με βασικες οδηγιες χρησης καθως και τα στοιχεια του τεχνικου γραφειου , το θεωρω αδυνατο να μην υπαρχει πουθενα μια ταμπελα με το ονομα του συντηρητη , αν δεν υπαρχει πας στο διαχειρηστη και ζητας τα στοιχεια του

Δημοσ.

από την στιγμή που πληρώνω το ενοίκιο, κοινόχρηστα κτλ έχω την απαίτησή να ναι όλα όπως πρέπει και όχι όπως βολεύει τους άλλους πραγματικά δεν μ ενδιαφέρει... τα λούκια είναι κοινόχρηστα της πολυκατοικίας δεν έχω το δικαίωμά να επέμβω ... δηλ αν αύριο το παιδί μου ή του γείτονά μπει στο ασανσέρ και γίνει ατύχημα ενώ ήξερα ότι δεν έχει πιστοποίησή και δεν έκανα τπτ πως θα με χαρακτήριζες?

Δεν ειπε κανεις οτι τα λουκια δεν ειναι κοινοχρηστα.Αυτο που λεω ειναι οτι πρεπει να το δεις ειρηνικα και ηρεμα.Για να βγαζει νερα απο το σιφωνι τις βεραντας οταν βρεχει, μπορει να ειναι καπου εκει βουλωμενο.Το κοιτατε με ενα υδραυλικο ηρεμα και ωραια.

Η πιστοποιηση δεν στοιχιζει 10 χιλιαδες ευρω,αλλα 350 ευρω περιπου.Η αναβαθμιση του ανελκυστηρα στοιχιζει γυρω στις 8-10 χιλαδες ευρω(ειναι απαραιτητη για να λαβει ενας ανελκυστηρας πιστοποιηση εκτος καιι αν πληροι τις προυποθεσεις) και επιβαλλεται να γινει καθως με τις ανθρωπινες ζωες δεν εχει το δικαιωμα κανεις ιδιοκτητης και διαχειριστης να παιζει.

Προσφατα στην περιοχη μου σε διαστημα 2 μηνων περιπου δυο ανελκυστηρες πεσαν και μια γυναικα εμεινε αναπηρη.

Αρα πανω απ ολα μετραει η ανθρωπινη ζωη.

Αν ενας ανελκυστηρας κανει υπερβολικο θορυβο ο επιθεωρητης οφειλει θα τον κοψει μεχρι να διορθωθει το προβλημα(μου το εχει αναφερει επιθεωτηρητης ανελκυστηρων)

Οσο αφορα τις αποδειξεις εννοειται οτι για λογους διαφανειας και προστασιας ολων των ενοικων,αλλα και για να μην υπαρχουν σκιες στην διαχειριση πρεπει να κοβεται ΦΠΑ και να αναρτωντε οι αποδειξεις.Αν πχ η καθαριστρια της πολυκατοικιας δεν κοβει φπα καιι παθει καποιο ατυχημα,τοτε θα ξηλωθουν οικονομικα οι ιδιοκτητες+ το ποινικο κομματι της υποθεσης.Επισης απο το Σδοε εχουν αρχισει να γινοντε τυχαιοι δειγματοληπτικοι ελεγχοι.Χωρις αναρτηση καποιας αποδειξης ενας διαχειριστης μπορει πχ να χρεωνει εικονικες εργασιες και να τα τσεπωνει.

Ειμια διαχειριστης αρκετα χρονια και ειδικα το θεμα με το ανελκυστηρα το εχω μελετησει πληρως.

Η πιστοποιηση ειναι καθαρα ενα μετρο, οπως και το ενεργειακα πιστοποιητικα.Ενα νταβατζιλικι για να γυρναει η μηχανη του συστηματος.Γινεται καθε 6 χρονια, και ενα συρματοσχοινο θεος φυλαξει, μπορει να κοπει στα 2-3 χρονια.Το προβλημα δεν εινα το κοστος τις πιστοποιησης, αλλα το κοστος αυτων που απαιτει η πιστοποηση.Και ξαναλεω ενας καλος συντηρητης, συνεπης, το εχει στην πενα το ασανσερ, και δεν χρεαζεται κανενα πιστοποιητη.Οπως κανενα κτεο δεν θα δει ενα ρουλεμαν τροχου που ειναι ετοιμο για καταρευση και υπαρχει κυνδυνος να σε προσπεραση τροχος.Ας μιλησει με το συντηρητη.Μαλλον τα ρουλεμαν τα εχουν φτυσει και ακουγεται, οπως ακουγονται ολα τα ηλεκτρομοτερ.Δεν προκειται να πεσει κανενα ασανσερ.Εχει τυχει πιστοποιημενο ασανσερ να σταματαει και να κλεινονται συνεχεια μεσα.Μετα την πιστοποιηση να εχει παρουσιασει ενα σωρο βλαβες.

Πλεον δεν τολμαει να βαλει ανυπαρκτες δαπανες κανενας διαχειρηστης.Εδω φιλοι και γνωστοι και εγω μεσα, δεν μπορουμε να μαζεψουμε τα βασικα ρευμα-νερο ασανσερ.Το θεμα εινα οτι πολλοι, εαν οχι ολοι, δεν αναρτουν τις αποδειξεις.Για ποιο λογο, για τον βασικοτερο, οχι οτι κλεβουν, αλλα απο τα απληρωτα κοινοχρηστα ειναι τα συνεργεια καθαρισμου,-ασανσερ και ρευμα   3-4  μηνες και βαλε απληρωτα.Εκτος και εαν εσυ εισαι απο τους τυχερους που τα μαζευες αμεσως, η  εισουν διαχειρηστης σε ουρανοξυστη στο dubai.

• Moderators
Δημοσ.

Είσαι λάθος για την πιστοποίηση καλώς ή κακώς οι Έλληνες αν δεν χαλάσει κάτι δεν τι φτιάχνουν

Όταν έχω οικοδομες χωρίς αντίκρισμα τότε είναι επικίνδυνο γιατί έτσι και σπάσει η πόρτα θα ανοίξει ακόμα και εν κίνηση, άσχετα που θα κόψει από άλλο ασφαλιστικό ο χρόνος ως που να κόψει ειν αρκετό για να γίνει ατύχημα

Όταν λες στο διαχειριστή ξες πρέπει να αλλαχτεί αλλά σε γράφει τότε μόνο όταν τον υποχρεώσεις μέσω ελέγχου θα το φτιάξει, αλλιώς ακόμα και με σπασμένη κλειδαριά να μπορούσε να τι δουλέψουν οι περισσότεροι θα το έκαναν

Όσο για το θόρυβο μπορεί να είναι ένα σωρό πράγματα εκτός από το κινητήρα

Δημοσ.

Η πιστοποιηση ειναι καθαρα ενα μετρο, οπως και το ενεργειακα πιστοποιητικα.Ενα νταβατζιλικι για να γυρναει η μηχανη του συστηματος.Γινεται καθε 6 χρονια, και ενα συρματοσχοινο θεος φυλαξει, μπορει να κοπει στα 2-3 χρονια.Το προβλημα δεν εινα το κοστος τις πιστοποιησης, αλλα το κοστος αυτων που απαιτει η πιστοποηση.Και ξαναλεω ενας καλος συντηρητης, συνεπης το εχει στην πενα το ασανσερ, και δεν χρεαζεται κανενα πιστοποιητη.

Πλεον δεν τολμαει να βαλει ανυπαρκτες δαπανες κανενας διαχειρηστης.Εδω φιλοι και γνωστοι και εγω μεσα, δεν μπορουμε να μαζεψουμε τα βασικα ρευμα-νερο ασανσερ.Το θεμα εινα οτι πολλοι, εαν οχι ολοι δεν αναρτουν τις αποδειξεις.Για ποιο λογο, για τον βασικοτερο, οχι οτι κλεβουν, αλλα απο απληρωτα ειναι τα συνεργεια καθαρισμου-ασανσερ και ρευμα  ειναι 3-4  μηνες και βαλε απληρωτα.Εκτος και εαν εσυ εισαι απο τους τυχερους που τα μαζευες αμεσως, η  εισουν διαχειρηστης σε ουρανοξυστη στο dubai.

Ενα απο τους ανελκυστηρες που επεσε στην περιοχη μου ηταν λογο του οτι ειχε μπει υπερβαρο.Εγφαφε 3 ατομα χωρις να αναφερει κιλα(75 κιλα το ατομο οριζει το βασιλικο διαταγμα) με αποτελεσμα να ξεκινησει και μετα απο λιγο να κανει ελευθερη πτωση.Αν ομως ηταν πιστοποιημενος,μολις εμπαινε υπερβαρο θα αναβε το αντιστοιχο led,θα ηχουσε ενα κουδουνι και ο ανελκυστηρας δεν θα ξεκινουσε.Ετσι γινεται στον δικο μας που ειναι πιστοποιημενος.

Και στην πολυκατοικια που ειμαι διαχειριστης εκανε θορυβο ο ανελκυστηρας,μετα την τοποθετηση του inverter εγινε τελειως αθορυβος συν το γεγονος οτι δεν καταλαβαινεις οτι κινειται οταν εισαι εντος του θαλαμου.Το σημαντικοτερο ειναι οτι τοποθετησαμε απεγκλωβιστικο και σωθηκαμε απο τις διακοπες ρευματος,καθως δεν ειναι αναγκη να καλουμε πλεον την πυροσβεστικη.Στα θετικα της πιστοποιησης ειναι και η προσθηκη θυρων τυπου bus,τα υποπλαισιο αρπαγης,η προσθηκη της ποδιας του θαλαμου,η καλυψη της τροχαλιας και των συρματοχοινων κτλ

Οσο αφορα τις αποδειξεις υπαρχουν δυστυχως ορισμενοι που κλεβουν οπως με υπερκοστολογηση εργασιων για να παρουν μιζα ειτε ακομα και με εικονικες εργασιες πχ υδραλικες,ηλεκτρολογικες.Προς το παρον στην πολυκατοικια που ειμαι διαχειριστης ευτυχως δεν εχουμε κανενα προβλημα με τα κοινοχρηστα.Καθε φορα που βγαζω τα κοινοχρηστα αναρτω φωτοτυπιες ολων των αποδειξεων στον πινακα ανακοινωσεων και σε καθε ενοικο δινω ειδοποιητηριο με αναλυση ολων των εργασιων.Σε καθε παραλαβη πετρελαιου,καθως και στην χρεωση του καμμενου πετρελαιου παντα καλω 2-3 ενοικους να ειναι παρων,κοβω ΦΠΑ σε ολες τις αποδειξεις,το σημαντικοτερο ολα τα χρονια που ειμαι διαχειριστης ειμαι αμισθος,ολα στο φως δηλαδη και πληρη διαφανεια και ετσι ολοι ειναι ευχαριστημενοι,δεν υπαρχει η παραμικρη σκια στην διαχειριση και ετσι δεν εχω προβληματα στην εισπραξη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...