Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η περίπτωση που περιγράφεις είναι παράβαση/παρανομία (δεν υπάρχει δοκιμαστικά, για  όποιον μπει σε χώρο εργασίας πρέπει να έχει προηγηθεί πρόσληψη του, αλλιώς 10500. αν θες να δοκιμάσεις πρέπει κανονικά να πληρώσεις ένσημο και μεροκάματο και αρκετοί το κάνουν για να μην έχουν θέμα ) 

το να απολύσεις όμως κάποιον στο όριο που που προβλέπεται δίχως αποζημίωση ακόμα και αν το κάνεις συνέχεια δεν βρίσκω γιατί να μην μπορείς να το κάνεις, εφόσον προβλέπεται φυσικά και μπορείς να το κάνεις όσες φορές θες 

το ίδιο ισχύει και για τις συνεχόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου ώστε να μη θεωρηθούν συνεχόμενες και μετά η σύμβασή σου γίνει αυτοδικαίως αορίστου.. αν σε στείλουν σπίτι σου να κάθεσαι (πράγματι να κάθεσαι) τις προβλεπόμενες ημέρες μετά μπορούν να αρχίσουν από την αρχή και να μην πάρεις αποζημίωση ποτέ σου 

• Like 1
Δημοσ.

Μπουρδελο δηλαδη το ολο θεμα. Μαλακια ειναι οτι δεν υπαρχει "βολτα" στον ΟΑΕΔ, οτι μερα και αν πας η ουρα αρχιζει απο 8 το πρωι και αν εισαι τυχερος παιζει να μπεις πριν κλεισουν. Και επειδη εχω και το ΙΕΚ αναμεσα, δεν βρισκω χρονο. 

Θα το δω με την επιθεωρηση εργασιας, αν και δεν ξερω τι μπορει να μου πουνε και αυτοι. Συμβαση αοριστης εργασιας ειχα εγω.

Παντως για το δωρο χριστουγεννων ειμαστε σιγουροι? 

Ειναι και μηνας δυσκολος, εχω να πληρωσω και σχολη και δεν βγαινω χωρις αυτα τα 150 ευρω. 

Δημοσ.

Δώρο Χριστουγέννων εννοείται ότι θα πάρεις όσο σου αναλογεί δεν τίθεται θέμα. Όλα θα τα πάρεις πλην αποζημίωσης

Κατι διαβασα οτι το δικαιουμε πριν τις 21 του μηνος. Εγω που πληρωνωμουν μεσω τραπεζας απλα θα μου μπουν τα λεφτα η θα με φωναξει να κατεβω να μου τα δωσει στο χερι?

Επισης εδω http://kepea.gr/calc-doro-xristoygennon.php μου λεει οτι το δωρο χριστουγεννων μου για μισθο 12~ ευρω περιπου ειναι 10 ευρω(Με μισθο στα 12, απολυθηκα 11 Νοεμβριου.)   :wacko: 

Τι φαση?

Δημοσ.

Εαν δε βγαλεις ακρη μπορεις να μιλησεις με κανα δυο ασβερκους,να κανονισουν αυτοι :P

αυτοι οι ασβερκοι πολυπραγμωνες τυποι φαινονται, τους ειχα πετυχει και στο τοπικ με τα γραμματια της τηλεορασης

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω μερικούς εδώ, ο ts είπε ότι πληρωνόταν κανονικά με τα ανάλογα ένσημα.
Απολύθηκε γιατί το αφεντικό δεν είχε λεφτά για το κρατήσει περισσότερο.
Δλδ που φταίει ο εργοδότης εδώ;
Καλύτερο θα ήταν να το κρατούσε και να μην το πλήρωνε;

ts : πήγαινε στην απιθεωρηση να του πεις ότι ο αλήτης δεν σε κράτησε περισσότερο ..... να δεις τι θα πάρεις.

Δημοσ.

Κοίτα αν ήσουν εσύ σε αυτή τη θέση θα είχες την ίδια άποψη ; Τον απέλυσε στο παρά ένα απλά για να μην χρειαστεί να του δώσει αποζημίωση που θα ήταν 1- 2 μισθοί ανάλογα με το αν υπήρχε έγκαιρη ενημέρωση.

Είναι νόμιμο. Είναι όμως ηθικό ;   (Αν είσαι Βουλγαράκης ναι)

Βέβαια δε φταίει ο εργοδότης αλλά  ο νομοθέτης που δίνει αυτή τη δυνατότητα. Δηλαδή είσαι κάπου 364 μέρες απολύεσαι και δε παίρνεις μία, ενώ αν είσαι 365 μέρες παίρνεις ένα ολόκληρο μισθό (Αυτό δεν είναι παράνοια δλδ για μία μέρα).

Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει κάποια αναλογικότητα στην αποζημίωση όπως πχ με τα δώρα που ανάλογα με το πόσο αργάστηκες τόσο ποσοστό παίρνεις.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω μερικούς εδώ, ο ts είπε ότι πληρωνόταν κανονικά με τα ανάλογα ένσημα.

Απολύθηκε γιατί το αφεντικό δεν είχε λεφτά για το κρατήσει περισσότερο.

Δλδ που φταίει ο εργοδότης εδώ;

Καλύτερο θα ήταν να το κρατούσε και να μην το πλήρωνε;

ts : πήγαινε στην απιθεωρηση να του πεις ότι ο αλήτης δεν σε κράτησε περισσότερο ..... να δεις τι θα πάρεις.

Αν ησουν στη θεση του θα καταλαβαινες μια χαρα,τωρα σου φαινεται περιεργο..

Δημοσ.

Εγω δεν λέω αν είναι ηθικό ή όχι.

Αλλά όπως είναι οι νόμοι δεν πρόκειται να πάρει τπτ.

Αφού ο νόμος δίνει το δικαίωμα αυτό στον εργοδότη ότι και να λέμε....

Συμφωνώ με τον φίλο που είπε ότι θ θα έπρεπε να υπάρχει κάποια αναλογικότητα στην αποζημίωση.

Δημοσ.

Κατι διαβασα οτι το δικαιουμε πριν τις 21 του μηνος. Εγω που πληρωνωμουν μεσω τραπεζας απλα θα μου μπουν τα λεφτα η θα με φωναξει να κατεβω να μου τα δωσει στο χερι?

Επισης εδω http://kepea.gr/calc-doro-xristoygennon.php μου λεει οτι το δωρο χριστουγεννων μου για μισθο 12~ ευρω περιπου ειναι 10 ευρω(Με μισθο στα 12, απολυθηκα 11 Νοεμβριου.)   :wacko: 

Τι φαση?

μηπως μπερδευεις τον μισθο με το ημερομισθιο ? :P

αν ησουν εργατης βαλε το ημερομισθιο-μεροκαματο , αν ησουν υπαλληλος βαλε τον μισθο. Στη τραπεζα θα στα βαλει εκτος αν ειναι και εκει απατεωνας που στα βαλει στη τραπεζα και μετα τα ζητησει πισω , παρολα αυτα αφου δε δουλευεις εκει πια , θα παρει @@

Δημοσ.

Εγω δεν λέω αν είναι ηθικό ή όχι.

Αλλά όπως είναι οι νόμοι δεν πρόκειται να πάρει τπτ.

Αφού ο νόμος δίνει το δικαίωμα αυτό στον εργοδότη ότι και να λέμε....

Συμφωνώ με τον φίλο που είπε ότι θ θα έπρεπε να υπάρχει κάποια αναλογικότητα στην αποζημίωση.

Υπηρχε μεχρι πριν καποια χρονια.

Καποια στιγμη επειδη ειμαστε ενα μπουρδελο,το εκαναν ελαχιστο 1 χρονο.

Δημοσ.

μηπως μπερδευεις τον μισθο με το ημερομισθιο ? :P

αν ησουν εργατης βαλε το ημερομισθιο-μεροκαματο , αν ησουν υπαλληλος βαλε τον μισθο. Στη τραπεζα θα στα βαλει εκτος αν ειναι και εκει απατεωνας που στα βαλει στη τραπεζα και μετα τα ζητησει πισω , παρολα αυτα αφου δε δουλευεις εκει πια , θα παρει @@

Ναι νταξει δικιο ειχες. 

Θελω να πω ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολλους παντως που βοηθησατε λιγακι, οπως φανταζεστε εχω φριξει με την κατασταση. Το αφεντικο δεν ειναι κακος ανθρωπος και ουτε του κραταω κακια, απλα με βρηκε απο το πουθενα και με πηρε απο κατω το ολο πραμα. 

• Like 1
Δημοσ.

οπως τους πιο πολλους σημερα φιλε μου , μην σε παρει αλλο απο κατω ! Το χειροτερο δεν ειναι αυτο ,το χειροτερο ειναι να ψαχνεις δουλεια και να σ λενε : θα σε ειδοποιησουμε κλπ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...