Jethro Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Καλημέρα! Λοιπόν έχω το εξής ερώτημα για όποιον γνωρίζει τη διαδικασία. Είμαι κάτοχος σε ένα ακίνητο σε ποσοστό 8%. Ποτέ δεν μπήκα στη διαδικασία να το δηλώσω γιατί κληρονομιά και ποσοστά με πόσους άλλους don't end well. Το ποσοστό αυτό το έχω εδώ και 3 χρόνια αλλά αδηλωτο. Εν τέλει κανονίστηκε να πωληθεί. Αλλά χρειάζομαι φορολογική ενημερότητα. Τι μπορώ να κάνω; (προφανώς θα πληρώσω τα αναδρομικά) τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω ώστε να μπορώ να το πουλήσω; Μπορώ να δηλώσω και ξεχρέωσω επιτόπου στην εφορία;
fastnq2 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Εννοεις δεν εχεις δηλωσει το ακινητο στο ε9?Αποδοχη κληρονομιάς εχεις κανει?Αν εχεις κανει αποδοχη πρεπει να κανεις σιγουρα 5 αναδρομικές δηλωσεις ητοι 500 ευρω και να πληρωσεις ενφια για 5 χρονια δεν ξερω ποσο θα βγει.Τωρα αν δεν εχεις κανει και αποδοχη αστο καλυτερα.Επισης απο το 2012 και πισω αν θυμαμαι καλα πρεπει να ειναι πληρωμενο το χαράτσι που ηταν το ανιστοιχο ενφια.. Edit τωρα ειδα οτι το εχεις 3 χρονια.3 αναδρομικές δηλωσεις ε9,ενφια για τρια χρονια και εισαι ενταξει.Βεβαια με την προϋπόθεση οτι εχεις κανει αποδοχη κληρονομιας.Αν δεν εχεις κανει και κοστίζει και κανει ΜΗΝΕΣ για να γίνει..
Jethro Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Έχω κάνει αποδοχή κανονικά.. Ναι δεν το εχω δηλωσει στο Ε9. 100€ ανα ετος για 8%; συν τον φορο;;; Εννοεις δεν εχεις δηλωσει το ακινητο στο ε9?Αποδοχη κληρονομιάς εχεις κανει?Αν εχεις κανει αποδοχη πρεπει να κανεις σιγουρα 5 αναδρομικές δηλωσεις ητοι 500 ευρω και να πληρωσεις ενφια για 5 χρονια δεν ξερω ποσο θα βγει.Τωρα αν δεν εχεις κανει και αποδοχη αστο καλυτερα.Επισης απο το 2012 και πισω αν θυμαμαι καλα πρεπει να ειναι πληρωμενο το χαράτσι που ηταν το ανιστοιχο ενφια..Edit τωρα ειδα οτι το εχεις 3 χρονια.3 αναδρομικές δηλωσεις ε9,ενφια για τρια χρονια και εισαι ενταξει.Βεβαια με την προϋπόθεση οτι εχεις κανει αποδοχη κληρονομιας.Αν δεν εχεις κανει και κοστίζει και κανει ΜΗΝΕΣ για να γίνει..
fastnq2 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Ναι ειναι 100 ευρω ανα τροποποιητική δηλωση(102,40 για την ακρίβεια) συν τον ενφια 3 χρονών που δεν εχεις πληρωσει.Για 8% ελπιζω να μην σου βγουν πολλα.Βαλε τον συμβολαιογράφο που σου εκανε την αποδοχη να μιλήσει με τον λογιστη σου για να ξερει τι να δηλώσει ακριβως
Jethro Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Ναι ειναι 100 ευρω ανα τροποποιητική δηλωση(102,40 για την ακρίβεια) συν τον ενφια 3 χρονών που δεν εχεις πληρωσει.Για 8% ελπιζω να μην σου βγουν πολλα.Βαλε τον συμβολαιογράφο που σου εκανε την αποδοχη να μιλήσει με τον λογιστη σου για να ξερει τι να δηλώσει ακριβως κατι που λεγανε οτι δεν θα υπηρχε προστιμο;
fastnq2 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Υπήρχε ρύθμιση μεχρι 30/10.Καποια στιγμη θα βγει παλι αλλα φανταζομαι η πωληση σου δεν μπορει να περιμένει.
toyo73 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Συμβολαιο εχεις; Η δικια μου περιπτωση εχεις ως εξης εχασα την μητερα μου, εκανα αποδοχη κληρονομιας για ενα σπιτι( 3 αδελφια και συζηγος, ο πατερας μου δηλαδη), αλλα δεν καναμε ακομα συμβολαια σε συμβολαιογραφο.Μολις τελεωσα των μαραθωνιο του χαρτομανιου και ειρηνοδικια κτλ. 1)Ερωτηση.Ποτε πρεπει να κανω Ε9 δεδομενου οτι δεν εκανα ποτε, γιατι δεν εχω τιποτα ακινητο στο ονομα μου.Μετα το συμβολαιο, η την εποχη των φορολογικων δηλωσεων. 2)Μπορω στον συμβολοιογραφο να παραχωρησω το μεριδιο μου σε καποιο απο τα αδελφια μου, η να παρουν ολοι το ποσοστο.Το σπιτι δεν εχει καμια υποχρεωση.Ειναι καθαρο.
Jethro Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Αρα μπορω να μπω Ε9 να τα δηλωσω τωρα; και θα μου βγαλει την οφειλη που πρεπει να πληρωσω ; και θα ειμαι οκ;
fastnq2 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Μπορεις,ο ενφια βγαινει αμεσως,τα πρόστιμα ειναι τελειως φλου εμενα εκανε 6μηνο μα ερθει.Εχει αναφερθεί σε μελη οτι δεν ηρθε και καθολου στην τελική.Η αλήθεια είναι οτι κατι τροποποιητικες που εκανα καποιους μηνες δεν εχει ερθει κατι.(ερχεται με φακελο σπιτι σου και γίνεται καιταυτοτητα οφειλής στο ταξις).Αλλα ναι εσυ μπορείςνα κανεις τη δουλειά σου.
Jethro Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Μπορεις,ο ενφια βγαινει αμεσως,τα πρόστιμα ειναι τελειως φλου εμενα εκανε 6μηνο μα ερθει.Εχει αναφερθεί σε μελη οτι δεν ηρθε και καθολου στην τελική.Η αλήθεια είναι οτι κατι τροποποιητικες που εκανα καποιους μηνες δεν εχει ερθει κατι.(ερχεται με φακελο σπιτι σου και γίνεται καιταυτοτητα οφειλής στο ταξις).Αλλα ναι εσυ μπορείςνα κανεις τη δουλειά σου. Δηλαδη τα προστιμα δεν βγαινουν κατευθειαν; μονο τον φορο θα μου βγαλει να πληρωσω; και θα μπορω να παρω φορολογικη ενημερότητα;
andreapaog328 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Συμβολαιο εχεις; Η δικια μου περιπτωση εχεις ως εξης εχασα την μητερα μου, εκανα αποδοχη κληρονομιας για ενα σπιτι( 3 αδελφια και συζηγος, ο πατερας μου δηλαδη), αλλα δεν καναμε ακομα συμβολαια σε συμβολαιογραφο.Μολις τελεωσα των μαραθωνιο του χαρτομανιου και ειρηνοδικια κτλ. 1)Ερωτηση.Ποτε πρεπει να κανω Ε9 δεδομενου οτι δεν εκανα ποτε, γιατι δεν εχω τιποτα ακινητο στο ονομα μου.Μετα το συμβολαιο, η την εποχη των φορολογικων δηλωσεων. 2)Μπορω στον συμβολοιογραφο να παραχωρησω το μεριδιο μου σε καποιο απο τα αδελφια μου, η να παρουν ολοι το ποσοστο.Το σπιτι δεν εχει καμια υποχρεωση.Ειναι καθαρο. δήλωση φόρου κληρονομιάς πρεπει να κάνεις μέσα σε 6 μήνες χοντρικά. συμβόλαια δε ξερω αν έχει προθεσμία (αν θυμαμαι καλα κανεις οποτε θες?) 1) νομίζω είναι 4+1 μήνα απο την ημερομηνία θανάτου αν δεν υπάρχει διαθήκη ή αν υπάρχει 4+1 μήνες απο την μέρα που δημοσιευτηκε. Αρα μπορω να μπω Ε9 να τα δηλωσω τωρα; και θα μου βγαλει την οφειλη που πρεπει να πληρωσω ; και θα ειμαι οκ; νομίζω θα φας καμπάνα για κάθε μήνα που πέρασε και δεν εκανες αλλαγή του Ε9 με βάση την προθεσμία που λεω απο πανω. θα πρέπει να κάνεις τροποποιητικές για κάθε χρόνο που ήτανε αδήλωτο, ενα κατοστάρικο η κάθε μια + ότι άλλη καμπάνα προκύψει. δε ξέρω αν μπορεις να το κάνεις απ το taxis κατευθείαν η πρέπει να πας απαυτούς. με επιφύλαξη ολα αυτά δεν είμαι λογιστής.
koulkos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 1) Βρες όσα δικαιολογητικά χρειάζονται (δήλωση αποδοχής, στοιχεία ακινήτου, αριθμός παροχής ΔΕΗ) 2) Τηλ. στον λογιστή σου να τα υποβάλλει μέχρι αύριο με τον νόμο 4446/2016 (δεν έχεις πρόστιμο για έτη 2010-2016) 3) Περιμένεις να εκκαθαριστούν οι δηλώσεις και πληρώνεις άμεσα τα ποσά τα οποία και με 8% ποσοστό φαντάζομαι θα είναι μικρά 4) Βγάζεις ενημερότητες και πουλάς 5) Καλοφάγωτα 1
Jethro Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Ερώτηση, δεν έχω ατακ πουθενά στο συμβόλαιο παρά μόνο καεκ. Τι φάση; παίρνει μόνο του ατακ κατά την εισαγωγή;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα