Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχει κανεις ιδεα πως καθαριζονται απο αλατα?εβαλα νετο με ξυδι να βραζει κ εκανε κτ σημαδια μεσα!!

:-/

Πλαστικός ή inox; Στον δικό μου που είναι inox, το ίδιο κάνω (ομοίως και συγγενής στον δικό του) και γίνεται λαμπίκο. Παίρνω το πιο φτηνιάρικο ξύδι και το έχω μόνο για αυτή τη δουλειά (κόκκινο /κλασσικό... παραδόξως, το ίδιο σε λευκό δεν έκανε καλή δουλειά, αλλά και πάλι χωρίς σημάδια)

Δημοσ.

Τι ναό ω εγω έχω πολλά χρόνια βραστήρα κ έχω αλλάξει δυο τρία μοντέλα και τον καθαρίζω βράζοντας νερό που του χω προσθέσει λιγο ξύδι. Τα άλατα ξεκολλάνε κάπως και μ ένα βούρτσα κι με μακριά λαβή καθαρίζω λιγο τον πάτο του βραστήρα και φεύγουν όλα... Συνήθως το κάνω μια φορά το μήνα η σπανιότερα αναλόγως τη συγκέντρωση αλάτων...

Δημοσ.

Οι πλαστικοι και φτηνοι made in china ειναι οτι χειροτερο , αναφέρομαι στις χημικες ουσιες που θα ελευθερωνουν λογω της υψηλης θερμοκρασιας. Οποτε για βραστηρα μονο καποιον οπου το εσωτερικο του ειναι ειτε απο γυαλί ή ανοξειδωτο μέταλο. Η υγεια προέχει.

Βασικά οταν ανοιγα αυτο το νήμα ειχα αυτόν τον προβληματισμό. Κατά πόσο ένας βραστήρας πλαστικός (έστω και ποιοτικός) περνάει χημικές ουσίες του πλαστικού στο νερό που βράζει. Έρχεσαι εσυ και επιβεβαιώνεις τον προβληματισμό μου.

Τις επόμενες μερες θα κάνω την αγορά ενός βραστήρα (οχι πολυ ακριβού) και στο μόνο που έχω καταλήξει ειναι οτι δεν θα είναι απο πλαστικό.

Δημοσ.

inox καλής ποιότητας με μονο μειονεκτημα οτι μπορει να καεις (απο τη θερμοκρασία) αν καταλάθος αγγίξεις το περίβλημα.

Καθαρισμός με ξύδι μια φορά το μήνα. μισό λιτρο νερό και μια κουπα ξύδι, το βαζεις να βρασει και αντε γεια 99% των αλάτων. Με το ιδιο νερό (και προσεκτικά μην καείς) καθαρίζεις με ενα πανακι και διαφορα αλλα σημεια που πιάνουν άλατα. Για το δευτερο μπορεις να χρησιμοποιήσεις και ξινο (το βρίσκες σε σκονη στο sm). 

Επισης απο 1600W και πάνω με ιδανικό κάπου στα 2000W. Κάτι μικρότεροι με 700w αντιστάσεις, φτιάχνεις και πίνεις καφέ, μεχρι να βράσουν νερό ... για να φτιάξεις καφε. 

Τέλος ΠΑΝΤΑ πάτος με καλυμμένη αντίσταση.

Απο πλαστικούς ο μονος που με ειχε ικανοποιήσει ήταν ενας της philips, ο οποιος ηταν πολύ πρακτικός και απποτελματικός αλλά ειχε ενα κακνο κουσουρι, να χαλά λίγο μετα το τελος της εγγύησης. Μετά τον τρίτο που επαθα το ίδιο, το γυρισα σε inox αλλης μάρκας.

tipς οικονομίας :

• Βάζουμε λίγο παραπάνω νερό απο όσο χρειαζόμαστε. Εχω δει πολλούς που βάζουν μισό-ενα λιτρο για να φτιάξουν ένα καφε (300ml). Πεταμένα λεφτα στο ρεύμα 
  • Μπορούμε να τον κλείσουμε οταν αρχίσει να κοχλάζει καλα, χωρίς να περιμένουμε να πιάσει η θερμοαντίσταση τη θερμοκρασία. 
  • 10 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

3000W ισχύ το ιδανικό

καλυμμένη αντίσταση,

πλήκτρο για το καπάκι ώστε να μη καίγεσαι από τους υδρατμούς όταν το ανοίγεις

σίτα στο στόμιο

ασφάλεια να σβήνει όταν βράζει-αφαιρείται από τη βάση-ανοίγεις το καπάκι

βολική λαβή

Επεξ/σία από KoreanW
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, phanispal είπε

Για πείτε καμιά άποψη για βραστήρα της προκοπής, ή έστω να μην είναι σαπάκι.

Στις 24/11/2017 στις 3:20 ΜΜ, thant είπε

Μιλάμε για κάποιον επώνυμο γύρο στα 20-25€ και συγκεκριμένα κοιτάω κατι σαν κι αυτόν.

Συμπτωματικά έχω αυτόν που ανέφερε ο ts αλλά σε μαύρο εδώ και 2 χρόνια και λειτουργεί άψογα. Το καπάκι είναι βιδωτό αλλα δεν είναι πρόβλημα, αντιθέτως... Οι γονείς μου έχουν εδώ και χρόνια εναν Silvercrest (Lidl) που λειτουργεί ακόμα μια χαρά αλλά το κουμπι που ανοίγει το καπάκι χάλασε νωρίς!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kon1to είπε

Συμπτωματικά έχω αυτόν που ανέφερε ο ts αλλά σε μαύρο εδώ και 2 χρόνια και λειτουργεί άψογα.

Τελικά δεν τον αγόρασα λόγω του πλαστικού που αναφέρθηκε παραπάνω. Δηλαδή οτι ενδέχεται ο πλαστικός βραστήρας να περνάει στο νερό χημικές ουσίες.

Για την ιστορία είχα αγοράσει αυτόν.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, KoreanW είπε

3000W ισχύ το ιδανικό

καλυμμένη αντίσταση,

πλήκτρο για το καπάκι ώστε να μη καίγεσαι από τους υδρατμούς όταν το ανοίγεις

σίτα στο στόμιο

ασφάλεια να σβήνει όταν βράζει-αφαιρείται από τη βάση-ανοίγεις το καπάκι

βολική λαβή

Ωραίος, αλλά άντε βρες τον έτσι όπως τον περιγράφεις.

8 ώρες πριν, kon1to είπε

Συμπτωματικά έχω αυτόν που ανέφερε ο ts αλλά σε μαύρο εδώ και 2 χρόνια και λειτουργεί άψογα. Το καπάκι είναι βιδωτό αλλα δεν είναι πρόβλημα, αντιθέτως... Οι γονείς μου έχουν εδώ και χρόνια εναν Silvercrest (Lidl) που λειτουργεί ακόμα μια χαρά αλλά το κουμπι που ανοίγει το καπάκι χάλασε νωρίς!

ΟΚ αλλά ξέρω 'γω, κι εγώ το πλαστικό σκέφτομαι.

6 ώρες πριν, thant είπε

Τελικά δεν τον αγόρασα λόγω του πλαστικού που αναφέρθηκε παραπάνω. Δηλαδή οτι ενδέχεται ο πλαστικός βραστήρας να περνάει στο νερό χημικές ουσίες.

Για την ιστορία είχα αγοράσει αυτόν.

Είσαι ικανοποιημένος; Αυτός είναι και εσωτερικά inox ή μόνο εξωτερικά;

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, phanispal είπε

ΟΚ αλλά ξέρω 'γω, κι εγώ το πλαστικό σκέφτομαι.

Είσαι ικανοποιημένος; Αυτός είναι και εσωτερικά inox ή μόνο εξωτερικά;

Καλός είναι αλλά θα ήθελα να έχει και ένα φίλτρο. 

Ναι, είναι και εσωτερικά inox 

Δημοσ.
2 hours ago, phanispal said:

ένας Braun που έχω, τα έχει

δε νομίζω ότι δεν τα βρίσκεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...