Επισκέπτης Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Οποιος απο εσας εχει στον κυκλο του πρωην φανατικο -δε το κοβω με τιποτα- καπνιστη, πως καταφερε τελικα να το κοψει? μιλαμε για ανθρωπους που να τους πιανει υστερια αν δεν εχουν τσιγαρο και να ειναι καθετοι σε καθε κουβεντα περι διακοπης καπνισματος τι "δουλεψε" τελικα? (εκτος απ'τον χαρο) Αυτο που δουλεψε ηταν α, ειπες εκτος απο τον χαρο αυτο που λες το εχω σκεφτει, αλλα τι θα κανω, θα παω σε ενα νοσοκομειο και θα πω "φερτε μας 2 πνευμονια στη φορμολη και 2 καρκινοπαθεις"?..μονο youtube, αλλα δε "νιωθει" Θα πας στο Ογκολογικο καποιου νοσοκομειου, στις χημειοθεραπειες/ακτινοθεραπειες, θα δεις ανθρωπους χωρις μαλλια, χωρις φαρυγγα, χωρις δυναμη, χωρις ελπιδα Ενήλικος και (υποτίθεται) με σώας τας φρένας; Αφού έχει ήδη αποφασίσει ο ίδιος πώς θα πορευτεί, ποιος είμαι εγώ που θα του πάω κόντρα; Αντιστοίχως, αν έχω προαποφασίσει πώς θέλω να (μη) ζήσω, ποιος είσαι «εσύ» που μου πας κόντρα; Και οταν σε παρει τηλεφωνο ο ογκολογος οτι πρεπει "να μιλησετε" θα αναλαβεις τις ευθυνες των επιλογων σου. Θα το αντιμετωπισεις μονος σου. Θα σε παει για ακτινοθεραπεια ο πελαργος. Θα την πληρωσει κιολας (εχει μηνες αναμονη σε Δημοσιο) Θεωρω πως πρεπει ο καπνιστης να το θελησει ο ιδιος για να μπει στη διαδικασια να το κοψει. Και ειναι και λογικο ως ενα βαθμο, γιατι να μπει ο αλλος οικειοθελως σε μια ταλαιπωρια αν δεν το εχει αποφασισει ο ιδιος? Τhat said, πρεπει να βρεις το κουμπι που θα του ενεργοποιησει τη σκεψη να σκεφτει το ενδεχομενο να το κοψει. Αυτο προφανως διαφερει απο ατομο σε ατομο. Το οτι προκαλει καταστροφες στην υγεια δε φαινεται να λειτουργει σαν επιχειρημα. Οποτε πρεπει να βρεις τι θα εκανε τον ανθρωπο αυτον να θελει να το κοψει. Εγω ειμαι 3 χρονια χωρις τσιγαρο (απο κοντα στα 2 πακετα την ημερα) και ο λογος που το εκοψα δεν ηταν επειδη επαθα κατι συγκεκριμενο οπως αναφερθηκε, αλλα με κουρασε ο τροπος ζωης του να εισαι καπνιστης. Ξεκινησε να με χαλαει το οτι επρεπε το βραδυ να στριβω κανα δυο τσιγαρα για να εχω μολις ξυπνησω ή το οτι επρεπε να υπολογιζω κανα πενταλεπτο εξτρα στα ραντεβου για να κανω ενα τσιγαρο κ.ο.κ 10 χρονια για μενα, η εμπειρια μου μοιαζει πολυ με την δικη σου.
phanispal Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Και οταν σε παρει τηλεφωνο ο ογκολογος οτι πρεπει "να μιλησετε" θα αναλαβεις τις ευθυνες των επιλογων σου. Θα το αντιμετωπισεις μονος σου. Θα σε παει για ακτινοθεραπεια ο πελαργος. Θα την πληρωσει κιολας (εχει μηνες αναμονη σε Δημοσιο) Προσωπικά είμαι χαρακτήρας που δε μ' αρέσει να φορτώνομαι στους άλλους, είτε λόγω π.χ. ατυχήματος, είτε λόγω τρόπου ζωής. Χωρίς να ισχυρίζομαι ότι το καταφέρνω στο 100%. Το παλεύω όμως, με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει κάτι τέτοιο. Δε μπορώ να διανοηθώ ότι θα τραβολογάω τους γύρω μου επειδή κάπνιζα για δεκαετίες σαν ατμομηχανή, ή έπινα σαν το Lemmy. Τι (θα) μου φταίνε; Γούσταρα όσο γούσταρα, πάπαλα.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δε μπορώ να διανοηθώ ότι θα τραβολογάω τους γύρω μου επειδή κάπνιζα για δεκαετίες σαν ατμομηχανή, ή έπινα σαν το Lemmy. Τι (θα) μου φταίνε; Γούσταρα όσο γούσταρα, πάπαλα. Αν εννοεις οτι δεν επιθυμεις να γινεις βαρος σε πιστευω. Αν εννοεις οτι επειδη δεν το επιθυμεις τωρα δεν θα γινεις στο μελλον δεν εννοησες καλα, η ζωη ειναι γλυκια.
Alithinos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Αμα θές να το κόψεις πραγματικά το κόβεις Εύκολο να το λες αυτό μέχρι να σε πιάσει σύνδρομο στέρησης απ τη νικοτίνη και να αρχίσεις να είσαι υπερκινητικός, γεμάτος άγχος, και να παθαίνεις κρίσεις πανικού...
Expertr Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Το προβλημα με τους καπνιστες ειναι οτι επρεπε να απαγορευεται δια ροπαλου να καπνιζουν σε δημοσιους χωρους και να τηρητε ο νομος για τους ιδιωτικους..Σπιτι του εαν και οι υπολοιποι συμφωνουν ας καπνισει..Αλλα δεν ειναι δυνατον σε οποια γωνια και να σταθεις να ρουφας τα ντουμανια του καθε junky στην νικοτινη 2
phanispal Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Αν εννοεις οτι δεν το επιθυμεις σε πιστευω. Αν εννοεις οτι επειδη δεν το επιθυμεις δεν θα γινει δεν εννοησες καλα, η ζωη ειναι γλυκια. Συμφωνώ, απλά εξηγώ το σκεπτικό μου. Κατά τ' άλλα ποτέ δεν ξέρεις πώς τα φέρνει.
doctorkostis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Να πω την εμπειρία μου ως μη καπνιστής που ασχολείται λόγω επαγγέλματος με παθήσεις που σχετίζονται με το κάπνισμα. Οι πραγματικά βαρείς καπνιστές βρίσκουν το κίνητρο μόνο σε περίπτωση ασθένειας, έμφραγμα η καρκίνο του πνεύμονα. Έχω δει αρκετούς με σοβαρή ΧΑΠ, με δύσπνοια στην ελάχιστη προσπάθεια, να έχουν το πακέτο στη μια τσέπη και το aerolin στην άλλη. Εθισμός, όχι αστεία 3
Orpheas1992 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Ποτε δεν ξερεις αν οντως το εχεις κοψει πραγματικα... Ξερω πολλους που το ειχαν "κοψει" για χρονια και το ξαναρχισαν, απλα κανοντας μια τρακα.Απο κοντινους, εχω εναν φιλο που τον γνωρισα φανατικο καπνιστη και το εχει κοψει εδω και 2 χρονια. Απο τοτε που τον γνωρισα εκοβε συνεχεια το τσιγαρο Κωμικοτραγικες καταστασεις, τι τσιροτα, τι τσιχλες, αμετρητες οι φορες που το εκοψε για....μερικες εβδομαδες. Αυτο που επιασε στην περιπτωση του ηταν η οικονομια. Η αφορμη ηταν μια φορα που του εδωσαν χρηματα οι γονεις του για να βγαλει τον μηνα, ενω οι ιδιοι ηταν πολυ στριμωγμενοι (ο ιδιος δουλευει με καλο μισθο και μακρια απο αυτους).Προσωπικα δεν νιωθω την αναγκη να το κοψω γιατι το εχω περιορισει σε τετοιο βαθμο που οι καπνιστες με χλευαζουν Κανω ενα τσιγαρο μετα την δουλεια και τιποτα παραπανω. Τωρα που ειμαι αρρωστος εχω να καπνισω μια εβδομαδα. Χωρις να υπαρχει λογος, απλα το βαρεθηκα και δεν το ζηταω οπως παλιοτερα. Ποτε δεν ημουν φανατικος καπνιστης βεβαια, μεσα σε 6 χρονια καπνισματος σπανια εχω κανει ολοκληρο πακετο σε μια μερα. Αλλα εστω αυτο το ενα τσιγαρο, θα το αναζητησω το βραδυ. 1
BritGreek Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Φανατικός καπνιστής, κάπνιζα από τα 15, και δεν θα υπήρχε η παραμικρή περίπτωση να το κόψω αν δεν είχε βγει το ηλεκτρονικό τσιγάρο και η μπεμπέκα (υγρό). Ένα χρόνο τώρα κάνω μόνο ηλεκτρονικό, όχι φανατικά, ΜΕ νικοτίνη (12 ή 16), και έχω γίνει άλλος άνθρωπος. Το βλέπω καθημερινά. Πλέον ξεχνάω και το ηλεκτρονικό τσιγάρο στο σπίτι και δεν τρέχει τίποτα. Το ηλεκτρονικό έχει προχωρήσει πολύ, έχουν βγει επίσημες μελέτες περί της χαοτικής διαφοράς ως προς το πόσο λιγότερο βλαβερό είναι σε σχέση με το κανονικό τσιγάρο, και το προτείνουν και οι ίδιοι οι πολύ γνωστοί πνευμονολόγοι ΜΕΣΑ στα ιατρεία τους, στα οποία υπάρχουν και τα αντίστοιχα ενημερωτικά φυλλάδια με ηλεκτρονικό τσιγάρο. Σταμάτησαν να με πονάνε οι πνεύμονές μου, δεν λαχανιάζω, είμαι ξεκούραστος, καταλαβαίνω τι τρώω γιατί επανήλθε η γεύση μου, ξεβούλωσε η μύτη μου (φαρμακευτική ρινίτιδα και αλλεργίες). Δεν λεω ότι είναι απόλυτα υγιεινό, αλλά αν παίρνεις πιστοποιημένα υγρά και δεν ξεπερνάς τα 10-20 watt σε θερμοκρασία, αλλάζει κυριολεκτικά η ζωή σου. Εκεί που την πατάνε πολλοί είναι στο ότι παίρνουν κατευθείαν ηλεκτρονικό με μηδενική νικοτίνη (άρα όχι throat hit), ή με 3αρα. Όταν καπνίζεις χρόνια, η μηδενική ή η πολύ χαμηλή νικοτίνη θα σε κάνει να το πετάξεις αμέσως και να ψάχνεις περίπτερο να αγοράσεις τσιγάρα. Επίσης, στο θέμα της γεύσης. Για να μη σου λείπει το τσιγάρο, προφανώς πρέπει να ψάξεις να βρεις μια γευση που να πλησιάζει τη γεύση του τσιγάρου. Κάτι φράουλες, μπανάνες και λεμόνια, δεν έχουν καμία σχέση με αυτό, άρα πας για καπνικό υγρό. Και υπάρχουν ΠΟΛΥ ωραία σε γεύση καπνικά υγρά. Προσωπικά δεν θεωρώ πλέον ότι καπνίζω και μπορώ εύκολα να μην κάνω ουτε ηλεκτρονικό, αλλά μου αρέσει πολύ. 2
Sheogorath Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Εύκολο να το λες αυτό μέχρι να σε πιάσει σύνδρομο στέρησης απ τη νικοτίνη και να αρχίσεις να είσαι υπερκινητικός, γεμάτος άγχος, και να παθαίνεις κρίσεις πανικού... Μια χαρά είναι και αυτό. Καλύτρεο απο το γυρνάς σαν τον Μπομπ Μαρλευ ολη μέρα απο τα τσιγάρα. Και εγώ κάπνιζα, μέχρι που έβλεπα ότι έχανα και στην καθημερινή ζωή, αντοχή κτλ. Μέσα σε μια μέρα μαχαίρι. Απλά δεν ξαναγόρασα. Για 5 χρόνια άντε να έχω κάνει τράκα 5 τσιγάρα και τελείωσα απο αυτά τα 2. Πλέον με ενοχλεί και η μυρωδιά στους άλλους, φαντάσου... 1
parsifal Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Προσπαθώ τον τελευταίο καιρό να το κόψω, με τη βοήθεια ετούτου δω: https://play.google.com/store/apps/details?id=alvakos.app.cigarettemeter&hl=en Σε διάστημα ενός μήνα, από 11-12 τσιγάρα την ημέρα έχω πέσει στα 6. Από εδώ και πέρα το ρυθμίσα σε πιο αργό ρυθμό μείωσης, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα... :-/ Καλό κουράγιο σε όσους προσπαθούν να το κόψουν και καλά μυαλά σε όσους αρνούνται να δεχθούν ότι καλό θα ήταν να το κόψουν. 3
papoys1 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 . Πλέον ξεχνάω και το ηλεκτρονικό τσιγάρο στο σπίτι και δεν τρέχει τίποτα. Το ηλεκτρονικό έχει προχωρήσει πολύ, έχουν βγει επίσημες μελέτες περί της χαοτικής διαφοράς ως προς το πόσο λιγότερο βλαβερό είναι σε σχέση με το κανονικό τσιγάρο, και το προτείνουν και οι ίδιοι οι πολύ γνωστοί πνευμονολόγοι ΜΕΣΑ στα ιατρεία τους, στα οποία υπάρχουν και τα αντίστοιχα ενημερωτικά φυλλάδια με ηλεκτρονικό τσιγάρο. Φίλε μην το λες αυτό. Μόνον έναν Έλληνα πνευμονολόγο ξέρω μέλος σε κάποιο ατμιστικό φόρουμ που βγαίνει και το κάνει ανοιχτά μαζί με τον καρδιολόγο Φαρσαλινό. Οι λοιποί δεν τολμούν.Ανεπίσημα και οφ δη ρέκορντ να σου πουν κάνε ηλεκτρονικό αλλά επίσημα ΠΟΤΕ.Κάνει τζιζ.
doctorkostis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Φυσικά και δε θα στο πουν επίσημα. Και αυτό γιατί δεν ξέρουμε τι προκαλεί σε βάθος χρόνου. Σαφώς και υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι οι χημικές ενώσεις και τα σωματίδια στον καπνό του ηλεκτρονικού είναι κατά πολύ μικρότερες σε σχέση με το κανονικό. Οπότε, μάλλον βλάπτει λιγότερο. Επειδή δεν ξέρουμε όμως τι συμβαίνει σε βάθος χρόνου, 20-30 χρόνια, δε μπορεί να βγει επίσημα η πνευμονολογικη εταιρία και να πει "κάνε ηλεκτρονικό, δε βλάπτει". Ανεπίσημα Και εγώ θα το προτείνω, αλλά μόνο ως μέσο διακοπής του καπνίσματος, όχι για να συνεχίσει κάποιος επ' άπειρον. 3
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Έχω ακούσει και για τον βελονισμό καλά λόγια σε τέτοιες περιπτώσεις. Αποτυχια σε μενα το 1994 που ειχε πεθανει ο πατερας μου... 1
nikoskon Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Η προσωπική μου εμπειρία όντας καπνιστής στριφτού (βαριών ποικιλιών πχ Craven, OldHolborn Blue, Amsterdamer κλπ) και κάνοντας κατά μέσο όρο 10 τσιγάρα ημερησίως, είναι πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο (αυτό με τα υγρά και τις γεύσεις) με βοήθησε. Ξεκίνησα από 12mg νικοτίνης, σε λιγότερο από 2 μήνες έπεσα στα 9mg. Μέσα στο χρόνο στα 6mg. Πλέον ατμίζω 1.5mg άντε 3mg σε κάποια καπνικά υγρά αλλά η συχνότητα που ατμίζω είναι ελάχιστη. πχ Δεν ατμίζω στο γραφείο. Για την ακρίβεια δεν έχω μαζί καν την συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου. Θα ατμίσω ελάχιστα μόνο στο σπίτι ή σε κάποια έξοδο. Τα παραδείγματα ατόμων που έκοψαν το κανονικό τσιγάρο και χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους πρόσληψης νικοτίνης είναι πολλά. Εξίσου πολλά και τα παραδείγματα εκείνων που φυσιολογικά μειώνοντας την περιεκτικότητα νικοτίνης έχουν φτάσει στο σημείο είτε να κόψουν και το ηλεκτρονικό τσιγάρο, είτε απλά να ατμίζουν από συνήθεια υγρά χωρίς νικοτίνη. Συνεπώς εγώ θα πρότεινα στους θεριακλήδες και γενικά στους εξαρτημένους να δοκιμάσουν ηλεκτρονικό τσιγάρο. Στην Αγγλία αυτή τη στιγμή συστήνεται και από γιατρούς. Αλλά ΟΚ, εδώ Ελλάδα, οπότε έχουμε καιρό για να το αποδεχτούμε.... Στην έσχατη να δοκιμάσουν και το μαραφέτι το iQOS που χρησιμοποιεί κανονικά φύλλα καπνού και όχι υγρά. Το οποίο μαραφέτι είναι τσιγάρο που αντί να καίγεται εξωτερικά με το χαρτί, καίγεται εσωτερικά με θερμαντικό σώμα μετάλλου. Πάλι τσιγάρο δηλαδή. Σαν πρώτο βήμα να το δεχτώ και μακάρι να τον βοηθήσει ώστε να μεταβεί τελικώς στο ηλεκτρονικό τσιγάρο με χρήση υγρών αναπλήρωσης -με ή χωρίς- νικοτίνη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα