_kon Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπερά, Χτίζω έναν καινούριο υπολογιστή. Κύρια χρήση μου είναι επεξεργασία φωτογραφίας Photoshop, Lightroom. Παιχνίδια δεν παίζω σχεδόν ποτέ. Βάσει ερευνών και τα 2 προγράμματα χρησιμοποιούν την κάρτα γραφικών το πολύ κανά 10% σε ορισμένες λειτουργίες - το βάρος είναι στον επεξεργαστή. Θα αγοράσω i5 8400 κατά πάσα πιθανότατα. Κι αναρωτιέμαι αν και σε τι χρειάζεται μια εξωτερική κάρτα γραφικών σε ένα μηχάνημα αν κάποιος δεν παίζει παιχνίδια ή δεν κάνει video rendering. Η μνήμη που καταναλώνει είναι max 1GB από την 16GB που θα έχω. Φθείρεται στον χρόνο πιο γρήγορα ο επεξεργαστής αν λείτουργει και με την εσωτερικη κάρτα γραφικών; Η οθόνη μου επίσης θα είναι Dell 2515h με 2560x1440 60Hz με μόνο HDMI και DP. Ο κύριος λόγος που σκέφτομουν επίσης εξωτερική κάρτα γραφικών ήταν για την έξοδο Display Port οπως η GTX1050 και να μην πηγαινα σε ακριβή μητρική με το ήδη ακριβό Ζ370. Αποφεύγοντας το ασταθές HDMI. Ευχαριστώ!
jgeorgiou Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 α) η ενσωματωμένη 630 είναι υπεραρκετή για την χρήση που θες β) μπορείς να αγοράσεις και την 1030 για να βγάλεις τις πόρτες που θες & θα είναι "ξεκουραστα" και οι cpu-ram γ) ο επεξεργαστής ΔΕΝ φθείρεται απλά έχει μια ανεπαίσθητη μείωση της απόδοσης γιατί μοιράζεται την RAM δ) Το HDMI παίζει ΑΝΕΤΑ 2560x1440 60Hz , προσοχή χρειάζεται όταν θέλουμε 4Κ/60Hz 1
Alexlooker Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 ΟΛΑ ειναι οπως τα λες, την gtx-1050 παντως να την αγορασεις.
_kon Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 ΟΛΑ ειναι οπως τα λες, την gtx-1050 παντως να την αγορασεις. Χα, γιατί να την αγοράσω;
Alexlooker Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Χα, γιατί να την αγοράσω; Γιατι ο υπολογιστης θα εχει καλυτερη συμπεριφορα. (μην περιμενεις καποια αναλυση με αναλογα link) Δεν ειναι τυχαιο που εσυ προτεινεις στον εαυτο σου gtx-1050!
_kon Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Νομίζω θα ξεκινήσω με την εσωτερική κι ύστερα θα δω. Είναι και 150 ευρώ αυτα. Άραγε για ποιον λόγο ένας i7 να έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών; Ή ο 8600k; Ποιός έχει πίσι με τόσο ψηλές επιδόσεις και να αρκείται στην ενσωματομένη κάρτα γραφικών;
Dr_73 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Άραγε για ποιον λόγο ένας i7 να έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών; Ή ο 8600k; Ποιός έχει πίσι με τόσο ψηλές επιδόσεις και να αρκείται στην ενσωματομένη κάρτα γραφικών; Βολεύει πολύ όταν πουλάς την προηγούμενη κάρτα γραφικών μέχρι να πάρεις επόμενη ! 4
_kon Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Βολεύει πολύ όταν πουλάς την προηγούμενη κάρτα γραφικών μέχρι να πάρεις επόμενη ! χαχα καλύφθηκα
Valous Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Νομίζω θα ξεκινήσω με την εσωτερική κι ύστερα θα δω. Είναι και 150 ευρώ αυτα. Άραγε για ποιον λόγο ένας i7 να έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών; Ή ο 8600k; Ποιός έχει πίσι με τόσο ψηλές επιδόσεις και να αρκείται στην ενσωματομένη κάρτα γραφικών; Άτομα που για προσωπικούς λόγος δεν αγοράζουν ryzen και θέλουν όσο καλύτερες συμπεριφορές σε image/video editing, πράγματα που η κάρτα γραφικών δεν χρειάζεται σε βαθμό μεγαλύτερο μιας ενσωματωμένης. Όπως επίσης αναφέρθηκε είναι πολύ βολικό για χρήση σε περίπτωση που πουληθεί μία κάρτα μέχρι να πάρεις την επόμενη.
Alexlooker Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Νομίζω θα ξεκινήσω με την εσωτερική κι ύστερα θα δω. Είναι και 150 ευρώ αυτα. Άραγε για ποιον λόγο ένας i7 να έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών; Ή ο 8600k; Ποιός έχει πίσι με τόσο ψηλές επιδόσεις και να αρκείται στην ενσωματομένη κάρτα γραφικών; Η γιαγια μου, το σουβλατζιδικο "καλοσγυρος" (λεμε τωρα)
_kon Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 δ) Το HDMI παίζει ΑΝΕΤΑ 2560x1440 60Hz , προσοχή χρειάζεται όταν θέλουμε 4Κ/60Hz Δεν ειναι πιο σταθερό το Dispaly Port απο το HDMI; Ή κατευθύνονται όλοι σε αυτο επειδη απλως εχει παραπανω δυνατότητες; Εχω διαβάσει διάφορες αστοχίες με HDMI για 60hz κτλ
jgeorgiou Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 _kon η λαμποργκίνι , είναι καλύτερη από την BMW αλλά στα στενά δρομάκια του χωριού μου δεν θα την αξιοποιήσω. το HDMI δεν έχει "κόλλημα" με τα 60hz , εγώ πχ το δουλεύω σε 1080/144Hz το πρόβλημα είναι όταν θες πάνω από 30HZ ειδικά στα 4Κ , τα παίζει το HDMI αλλά θέλει να είναι και από τις 2 πλευρές ver2 που συνήθως δεν ισχύει. ΥΓ Βάλε DP , απλά να ξέρεις ότι και με hdmi θα παίξει σωστά.
_kon Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 _kon η λαμποργκίνι , είναι καλύτερη από την BMW αλλά στα στενά δρομάκια του χωριού μου δεν θα την αξιοποιήσω. το HDMI δεν έχει "κόλλημα" με τα 60hz , εγώ πχ το δουλεύω σε 1080/144Hz το πρόβλημα είναι όταν θες πάνω από 30HZ ειδικά στα 4Κ , τα παίζει το HDMI αλλά θέλει να είναι και από τις 2 πλευρές ver2 που συνήθως δεν ισχύει. ΥΓ Βάλε DP , απλά να ξέρεις ότι και με hdmi θα παίξει σωστά. Εχει να κανει με την μητρική γιατι λίγες και πιο ακριβές το υποστηρίζουν DP. Εφοσον κατέληξα να μην εχω έξτρα καρτα γραφικών. HDMI 1.4 δεν χρειαζεται για τα 1440p 60hz;
sofos333 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Νομίζω θα ξεκινήσω με την εσωτερική κι ύστερα θα δω. Είναι και 150 ευρώ αυτα. Άραγε για ποιον λόγο ένας i7 να έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών; Ή ο 8600k; Ποιός έχει πίσι με τόσο ψηλές επιδόσεις και να αρκείται στην ενσωματομένη κάρτα γραφικών; Υπάρχουν Editing Software όπως το ΕDIUS που με μια εξωτερική κάρτα GTX γεφυρώνει την ενσωματώμένη κάρτα γραφικών και κάνει το export από το post στον μισό χρόνο κλπκλπ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα