Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας! Σπουδαζω Μηχανολογια και καπου πηρε το ματι μου τις διαθεσιμες θεσεις εργασιας/πρακτικες που προσφερει η ΕΕ. Το εχει προσπαθησει κανεις? Αν οχι μηπως ξερετε καποιον απο τον κυκλο σας που ως Μηχανικος δουλευει στην ΕΕ ή πρεπει να εχεις πτυχιο Νομικης ή Οικονομικων μονο για να σε κοιταξουν?

Γνωριζω αγγλικα και γαλλικα btw. Μπηκα στην αντιστοιχη ιστοσελιδα της ΕΕ και ειδα καποιες πολυ ενδιαφερουσες ευκαιριες. Αν καποιος εχει προσωπικη εμπειρια παρακαλω ας βοηθησει...

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ενδιαφερονται κυριως για Administration/Law/Finance/PR αλλα ενιοτε ζητανε και τεχνικο προσωπικο για IT, ερευνα και αλλα. Τεραστια ζητηση λογω compensation package σε σχεση με προσοντα. Τα Γαλλικα ειναι +.  Γνωριζα καποια που "δουλευε" εκει και μου ελεγε τι επαιζε στο gravy train

Δημοσ.

Γενικα Μηχανικοι εργαζονται σε πολλες εταιριες που εχουν σχεση με Finance ή Management αλλα συνηθως ειναι ή Μηχανολογοι Παραγωγης ή Ηλεκτρολογοι που ειχαν ασχοληθει με παρομοια θεματα στη σχολη. Αν εσυ εχεις κανει focus στις Κατεργασιες πχ και δεν γνωριζεις βασικα πραγματα για τα Οικονομικα, νομιζω οτι πρεπει να στραφεις αλλου. 

Δημοσ.

Γεια σας! Σπουδαζω Μηχανολογια και καπου πηρε το ματι μου τις διαθεσιμες θεσεις εργασιας/πρακτικες που προσφερει η ΕΕ. Το εχει προσπαθησει κανεις? Αν οχι μηπως ξερετε καποιον απο τον κυκλο σας που ως Μηχανικος δουλευει στην ΕΕ ή πρεπει να εχεις πτυχιο Νομικης ή Οικονομικων μονο για να σε κοιταξουν?

Γνωριζω αγγλικα και γαλλικα btw. Μπηκα στην αντιστοιχη ιστοσελιδα της ΕΕ και ειδα καποιες πολυ ενδιαφερουσες ευκαιριες. Αν καποιος εχει προσωπικη εμπειρια παρακαλω ας βοηθησει...

Από τη στιγμή που δεν έχεις πτυχίο τότε κοιτάς μόνο για traineeship (σταζ στη βρυξιελλιώτικη αργκό) και συγκεκριμένα το σταζ του επόμενου Σεπτέμβρη με δεδομένο ότι θα έχεις αποφοιτήσει μέχρι τότε. Αλλιώς κοιτάς για αργότερα. Το παράθυρο των αιτήσεων ανοίγει κάπου σε ένα μήνα για τρεις βδομάδες περίπου.

Εφόσον μπεις στους επιλαχόντες τότε ξεκινάς να στέλνεις άμεσα cv εκεί που σε ενδιαφέρει για να δεις αν θέλουν ή μπορούν να πάρουν σταζιέρς. Yπάρχει βέβαια και η περίπτωση να σε πάρουν τηλέφωνο εκείνοι πρώτα γιατί κάτι είδαν στην αίτησή σου. Για την Επιτροπή θα κοιτάξεις τα DG και τις agencies/service centres (το αντίστοιχο δηλαδή των υπουργείων και των γενικών γραμματειών σε μια κυβέρνηση).

Καλό όμως είναι να δεις και αντίστοιχα σταζ των άλλων θεσμών, Κοινοβούλιο, Συμβούλιο, Eπιτροπή Περιφερειών κτλ. Δες εδώ ποια είναι τα κύρια όργανα. Για παράδειγμα στην EEAS υπάρχουν αρκετοί μηχανικοί/στρατιωτικοί/αστυνομικοί.

Όντως η συντριπτική πλειοψηφία των σταζιέρς είναι απόφοιτοι πολιτικών επιστημών, οικονομικών και νομικής χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλες ειδικότητες. Σε θεσμούς δηλαδή όπως το JRC, ERC, ESA, EASA, EFSA κτλ υπάρχουν πάρα πολλοί με προφίλ θετικών επιστημών.

Δημοσ.

Στο δικό μας τμήμα(διοίκησης επιχειρήσεων)μας κάνανε σχετική ενημέρωση το πρώτο έτος για την δυνατότητα πρακτικής μεσώ erasmus,λογικά μπορούν όλα τα τμήματα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν ξέρω εάν ως φοιτητής μπορείς να κάνεις την πρακτική σου σε όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όταν έκανα εγώ πρακτική (stage) το 1995, όλοι οι συν-stagiaires ήταν πτυχιούχοι. Όχι απαραίτητα νομικών, οικονομικών ή πολιτικών σπουδών (αν και αυτοί ήταν η πλειοψηφία) αλλά πάντως πτυχιούχοι, όχι σπουδαστές. 

Πάντως ένα πράγμα να ξέρεις: χωρίς άνθρωπο "εντός" κάποιου οργάνου της ΕΕ δεν θα σε πάρουν. Κοινώς, για να μπεις, θέλεις βύσμα.

Δημοσ.

Στο δικό μας τμήμα(διοίκησης επιχειρήσεων)μας κάνανε σχετική ενημέρωση το πρώτο έτος για την δυνατότητα πρακτικής μεσώ erasmus,λογικά μπορούν όλα τα τμήματα.

Είσαι σιγουρος οτι σας αναφερανε τους ευρωπαϊκους θεσμους ως μέρος που δεχονται μη πτυχιουχους μεσω του ερασμους; Απ' όσο γνωριζω αυτοι οι θεσμοι εξαιρουνται του Erasmus+ όπως ειναι πλεον γνωστο το προγραμμα ερασμους.

Σωστα αναφερει ο paredwse το ρολο των γνωριμιων για την εξασφαλιση θεσης στα ευρωπαϊκα οργανα αλλα αυτο ειναι θεμα για αλλη κουβεντα.

Δημοσ.

Υπαρχει η δυνατοτητα να κανει ενας φοιτητης την πρακτικη του σε καποιο οργανο της ΕΕ. Οχι μεσω προγραμματος Erasmus+ ομως, καθως αυτο ειναι για φοιτητικη κοινητικοτητα και αφορα τα ευρωπαικα πανεπιστημια. Μεσω EU Careers κανεις την αιτηση. Καποιες ερωτησεις:

1. Ειμαι στο δευτερο ετος αυτη τη στιγμη. Οταν τελειωσω λοιπον, θα κοιταξω για πρακτικη. Αν με δεχθουν, τοτε λογικα θα εχω και περισσοτερες πιθανοτητες να διεκδικησω μια μονιμη θεση στην ΕΕ. Σωστα?

2. Εαν δε με δεχθουν σε καποιο προγραμμα πρακτικης ασκησης, ποσες ειναι περιπου οι πιθανοτητες μου στη διεκδικηση μιας θεσης εργασιας στην ΕΕ? Εαν κανω την πτυχιακη και πρακτικη μου πανω στα οικονομικα* (σε καποια τραπεζα ισως), τελειοποιησω αγγλικα και γαλλικα και κανω και ενα μεταπτυχιακο πανω σε κατι παρομοιο εχω τουλαχιστες αρκετες πιθανοτητες ωστε να δικαιολογησω την επενδυση ή δεν αξιζει να ασχοληθω?

*: Θα ηθελα κυριως να ασχοληθω με defence, economics, politics ή scientific reaseach.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!!!

Υ/Γ: Δεν εχω βυσμα :)

• Super Moderators
Δημοσ.

Υπαρχει η δυνατοτητα να κανει ενας φοιτητης την πρακτικη του σε καποιο οργανο της ΕΕ. Οχι μεσω προγραμματος Erasmus+ ομως, καθως αυτο ειναι για φοιτητικη κοινητικοτητα και αφορα τα ευρωπαικα πανεπιστημια. Μεσω EU Careers κανεις την αιτηση. Καποιες ερωτησεις:

1. Ειμαι στο δευτερο ετος αυτη τη στιγμη. Οταν τελειωσω λοιπον, θα κοιταξω για πρακτικη. Αν με δεχθουν, τοτε λογικα θα εχω και περισσοτερες πιθανοτητες να διεκδικησω μια μονιμη θεση στην ΕΕ. Σωστα?

2. Εαν δε με δεχθουν σε καποιο προγραμμα πρακτικης ασκησης, ποσες ειναι περιπου οι πιθανοτητες μου στη διεκδικηση μιας θεσης εργασιας στην ΕΕ? Εαν κανω την πτυχιακη και πρακτικη μου πανω στα οικονομικα* (σε καποια τραπεζα ισως), τελειοποιησω αγγλικα και γαλλικα και κανω και ενα μεταπτυχιακο πανω σε κατι παρομοιο εχω τουλαχιστες αρκετες πιθανοτητες ωστε να δικαιολογησω την επενδυση ή δεν αξιζει να ασχοληθω?

*: Θα ηθελα κυριως να ασχοληθω με defence, economics, politics ή scientific reaseach.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!!!

Υ/Γ: Δεν εχω βυσμα :)

Με όλο το σεβασμό και χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, θα σου πρότεινα να μην οικοδομήσεις όλη την μετέπειτα ακαδημαϊκή (και όχι μόνο) ζωή σου με βάση το στόχο σου να εργαστείς σε όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σπούδασε αυτό που θέλεις, κάνε ένα μεταπτυχιακό (κατά προτίμηση στο εξωτερικό), μάθε ξένες γλώσσες γιατί είναι σημαντικές στην μετέπειτα ζωή σου. Όχι μόνο για να μπεις σε εργασία στην ΕΕ - τέτοια "επένδυση" θα σου ανήκει είτε μπεις στην ΕΕ είτε όχι. 

Και, για να μην γελιόμαστε, όχι, το stage σε όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει καμία σχέση με εργασία ούτε αποτελεί πρόκριμα ούτε θα σε "προωθήσει". Μην αυταπατάσαι. 

• Like 1
Δημοσ.

Οχι δε με απογοητευεις. Το ξερω οτι ειναι απο δυσκολο εως αδυνατο :)

1. Αξιζει να παει κανεις για πρακτικη σε καποιο οργανο της ΕΕ μονο και μονο και για την εμπειρια και τα χρηματα ή χανει χρονο απο τη ζωη του?

2. Θελεις οντως βυσμα για να μπεις σε μια μονιμη θεση? Απ'ο,τι εχω διαβασει η διαδικασια ειναι αρκετα διαφανης. Υπαρχουν εξετασεις (αρκετα ευκολες βεβαια) αρχικα και μετα οποιος τις περναει παει για συνεντευξη εφοσον το βιογραφικο του πληρει τις προυποθεσεις.

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Αξίζει. Και μόνο που το έχεις στο βιογραφικό σου θεωρώ ότι αξίζει.

Εκτός αυτού βέβαια, αξίζει για την εμπειρία της ζωής και της συμβίωσης με διαφορετικούς ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες καθώς και η πολυπολιτισμικότητα στα όργανα της ΕΕ - αρκεί να μην κάνεις παρέα με Έλληνες, όπως συνήθως κάνουν οι Έλληνες και καταλήγουν να απομονώνονται στον μικρόκοσμό τους.

2. Όχι, δεν θέλει βύσμα για να περάσεις σε έναν διαγωνισμό - θέλει όμως πολύ διάβασμα. Δεν είναι μόνο με συνέντευξη, είναι με εξετάσεις οι οποίες (αναλόγως του αντικειμένου) μπορεί να είναι από δύσκολες έως πολύ δύσκολες - και καλό είναι να ληφθεί υπ' όψιν και ο τεράστιος ανταγωνισμός. Δεν αρκεί δηλαδή να είσαι καλός αλλά και τυχερός. 

Επεξ/σία από paredwse
προσθήκη στο 1.
Δημοσ.

Βασικα τωρα τρεχει ο πιο αχαμνος διαγωνισμος για μονιμους στην ΕΕ, αυτος για γραμματεις Ast-Sct 1. Νομιζω δε χρειαζεται πτυχιο ή προυπηρεσια, ολοι μπορουν να κανουν. Ειναι πολυ καλη ευκαιρια να τεσταρεις τις δυναμεις σου.

Αυτο που λες για το τεστ δεν ισχυει. Περα απο το pass-fail μετραει και ανταγωνιστικα. Μονο οι πρωτοι θα περασουν στην επομενη φαση. Ισως μπερδευεσαι με το online ψευδοτεστ πριν κανεις αιτηση, που δεν μετραει καπου.

Για πρακτικη υπαρχει και απληρωτη για φοιτητες με διαρκεια 3 μηνων, αν αντεχεις οικονομικα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...