Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικά ο deltagama στάθηκε τυχερός γιατί σε άλλες τσέχικες εταιρίες είδα στις ειδήσεις απατεωνιά. Λίγα κεφτα 16 ώρες στιβαγμένοι στα πούλμαν με τα πραγματα κτλπ.

• Thanks 1
  • Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, aris1986 said:

Τελικά ο deltagama στάθηκε τυχερός γιατί σε άλλες τσέχικες εταιρίες είδα στις ειδήσεις απατεωνιά. Λίγα κεφτα 16 ώρες στιβαγμένοι στα πούλμαν με τα πραγματα κτλπ.

Βασικα ο deltagama ακολουθησε ακριβως τον ιδιο δρομο αυτων που βγηκαν στις ειδησεις και περιεγραψαν την απατεωνια. Βρηκε δουλεια απο το ιδιο "γραφειο ευρεσης εργασιας" που καταγγειλαν τα θυματα, πηγε στην ιδια πολη, στο ιδιο εργοστασιο κλπ, με 16 ωρες ταξιδι με πουλμαν κλπ, απλως υποστηριζει οτι δεν διαπιστωσε καποια απατη στην περιπτωση του. Δεν ξερω αν προκειται περι ρεαλιστικης διαπιστωσης ή περι στρογγυλεματος της πραγματικοτητας στην οποια βρεθηκε, παντως ακομα κι αν ολα του πηγαν ρολοι, καλα ειναι οι επομενοι να προσεχουν διοτι οι περιπτωσεις αυτων που αλλα τους ταξανε κι αλλα βρηκανε ειναι πολλαπλασιες. Μιλωντας παντα για την ιδια μεθοδο προσληψεων και το ιδιο "γραφειο ευρεσης εργασιας".

Μιλαγε το πραγμα απο μονο του και ορισμενοι το τονιζαμε κι εδω μεσα στο φορουμ πολυ καιρο πριν. Τωρα που υπαρχουν πλεον και επωνυμες καταγγελιες κλπ, απλα προσοχη.

Επεξ/σία από YourTrueLegend
Δημοσ.

Υπάρχει η περίπτωση ο δελταγαμα να ήταν και βαλτος απο το συγκεκριμένο γραφείο. Τι πάει να πει αν είναι παλιό μέλος κλπ. Αν σε πληρώσουν λες και οτι πήγαμε στον Άρη. Επίσης υπάρχει περίπτωση να ήταν πολύ σκληραγωγημένος κι αυτα που βλέπουν κάποιοι ως τριτοκοσμικά να τα ανέχεται. Πάντως σύμφωνα με το γνωστό μου που δουλεύει επάνω επιπλέον δεν υπάρχουν αυτα που έλεγε ο δγ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δωρεάν. Ούτε καν! Μόνο στα επείγοντα με την ευρωπαϊκή κάρτα υγείας κι αυτό αν έχεις πάθει κάτι χοντρό. Τρία σημεία κατάλαβα κρίσιμα:

- Δεν πληρώνουν αυτα που υπογράφεις στην ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΜΒΑΣΗ (Τσεχία)

- Αν αρρωστήσεις επέλεξε αυτοΐαση

- Συνθήκες διαμονής τριτοκοσμικές

Live your myth in Czechia...

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντάξει φόρουμ είναι και συμμετέχουν άγνωστοι με nicknames αλλά προσωπικά το αποκλείω αυτό που λες στην αρχή να ήταν βάλτος.

Απλά ο καθένας κρίνει διαφορετικά κάτι αν είναι ικανοποιητικό, χάλια ή πολύ καλό. Είναι σχετικά αυτά πολλές φορές. Επίσης δεν είναι όλες οι περιπτώσεις για όλους τους εργαζόμενους το ίδιο πιστεύω, ακόμα και στην ίδια δουλειά.

Είχε γράψει από νωρίς για κάποιους που τους έχουν στη μπούκα λόγω συμπεριφοράς, αυτοί λογικά δεν έχουν την ίδια εμπειρία πχ με τον deltagama αν αυτός είναι σωστός , έχει οικογένεια και μια θέση όχι ανειδίκευτου.

Επεξ/σία από zio10
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, zio10 είπε

Εντάξει φόρουμ είναι και συμμετέχουν άγνωστοι με nicknames αλλά προσωπικά το αποκλείω αυτό που λες στην αρχή να ήταν βάλτος.

Απλά ο καθένας κρίνει διαφορετικά κάτι αν είναι ικανοποιητικό, χάλια ή πολύ καλό. Είναι σχετικά αυτά πολλές φορές. Επίσης δεν είναι όλες οι περιπτώσεις για όλους τους εργαζόμενους το ίδιο πιστεύω, ακόμα και στην ίδια δουλειά.

Είχε γράψει από νωρίς για κάποιους που τους έχουν στη μπούκα λόγω συμπεριφοράς, αυτοί λογικά δεν έχουν την ίδια εμπειρία πχ με τον deltagama αν αυτός είναι σωστός , έχει οικογένεια και μια θέση όχι ανειδίκευτου.

Ψιλοδιαφωνω και θα εξηγησω γιατι. Εδω δεν ειναι υποκειμενικο το κριτηριο ικανοποιησης. Οι πραγματικες συνθηκες δεν εχουν σχεση με τις συνθηκες που παρουσιαζε το γραφειο στην Ελλαδα. Χειροτερα λεφτα, χειροτερη διαμονη, χειροτερα benefits, δεν υπαρχει κατι που να ειναι εστω οπως το λεγανε. Τωρα αν καποιος ειναι ικανοποιημενος παροτι δεν τηρηθηκε η συμφωνια γιατι απλα εχει φαγητο καθε μερα, οκ, παω πασο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, De@th L0rd said:

Υπάρχει η περίπτωση ο δελταγαμα να ήταν και βαλτος απο το συγκεκριμένο γραφείο. Τι πάει να πει αν είναι παλιό μέλος κλπ. Αν σε πληρώσουν λες και οτι πήγαμε στον Άρη. Επίσης υπάρχει περίπτωση να ήταν πολύ σκληραγωγημένος κι αυτα που βλέπουν κάποιοι ως τριτοκοσμικά να τα ανέχεται. Πάντως σύμφωνα με το γνωστό μου που δουλεύει επάνω επιπλέον δεν υπάρχουν αυτα που έλεγε ο δγ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δωρεάν. Ούτε καν! Μόνο στα επείγοντα με την ευρωπαϊκή κάρτα υγείας κι αυτό αν έχεις πάθει κάτι χοντρό. Τρία σημεία κατάλαβα κρίσιμα:

- Δεν πληρώνουν αυτα που υπογράφεις στην ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΜΒΑΣΗ (Τσεχία)

- Αν αρρωστήσεις επέλεξε αυτοΐαση

- Συνθήκες διαμονής τριτοκοσμικές

Live your myth in Czechia...

Eπειδη εκανα και σε pm καποιες συζητησεις με τον deltagama εκεινες τις ημερες, ειμαι σχεδον βεβαιος οτι βαλτος δεν ηταν, ισα ισα που μοιραζοταν (και σε pm) τις ιδιες αγωνιες-αμφιβολιες με αυτες που του μεταφεραμε ορισμενοι εδω. Ουτε και τωρα επιδιωκει να διαφημισει/διαψευσει/επαληθευσει καποιον, αν ηταν παπαγαλος θα εκανε ποστ διαψευσης σε καθημερινη βαση...

Προσωπικα πιστευω οτι ειτε λογω ειδικοτητας ειχε καλυτερη μοιρα απο τους τελειως ανειδικευτους, ειτε στρογγυλευει τα πραγματα προς το καλυτερο (κλασσικη αμυντικη αντιδραση καποιου για να μπορεσει να διαχειριστει μια σοβαρη κατασταση ή πιο απλα ειναι οντως καλυτερα αποτι ηταν στην Ελλαδα, αρα νιωθει οντως καλα κι ας μη του δωσαν το 100% οσων του υποσχεθηκαν), ειτε κατι ενδιαμεσο. Στην τελικη δεν με ενδιαφερει κιολας, αυτο που εχει σημασια και ειναι οτι αν του συγκεκριμενου μελους του πανε ολα καλα, υπαρχουν πολλαπλασιοι που διηγουνται απατη, γι'αυτο ας υπαρχει η απαραιτητη προσοχη απο οσους διαβαζουν το φορουμ και σκεφτονται να ακολουθησουν αντιστοιχο δρομο. Να αξιολογησουν τις αρκετες πληροφοριες που υπαρχουν πλεον και τοτε ας παρουν τις αποφασεις τους...

Επεξ/σία από YourTrueLegend
  • Like 3
Δημοσ.

Εγώ δέχομαι αυτά που έγραψε, έτσι κι αλλιώς δεν τα περιέγραψε όλα ιδανικά. Επίσης οι πρώτες εντυπώσεις μπορεί να είναι διαφορετικές μετά από λίγο διάστημα.

Δημοσ.

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση και ο καθένας έχει αναφέρει ένα κομμάτι της κάθε φορά.

- Είχαμε καλομάθει με τις δουλειές. Κανείς ως το 2010 δε θα επέλεγε μία 100% χειρωνακτική δουλειά ως κύρια. Ή αν την επέλεγε, θα την επέλεγε μόνο για τα χρήματα.

- Οι μισθοί ήταν εντελώς διαφορετικοί από τώρα.

- Θεωρούσαμε τους εαυτούς μας ως κάποιους με πολλά προσόντα.

- Πας ως ανειδίκευτος σε μία ξένη χώρα, χωρίς να γνωρίζεις τη γλώσσα και χωρίς προσόντα. Μήπως θα πρέπει να σκεφτείς γιατί ο εργοδότης σε προσλαμβάνει έτσι εύκολα; Λες να μη μπορεί να βρει άλλους; Η Τσεχία έχει δίπλα χώρες με πολίτες σε οικονομική ανάγκη.

- Όπως εμείς λέγαμε κάποτε (ίσως και τώρα), "έτσι είναι οι συνθήκες και η κατάσταση στη Βουλγαρία", τι μας λέει ότι δε λένε το ίδιο στην Τσεχία για εμάς;

• Like 1
Δημοσ.

http://www.protothema.gr/greece/article/753677/ellines-metanastes-sti-tsehia-28000-euro-gia-kathe-poulman-me-ergates-kerdizoun-oi-mesazodes/

Πάντως τα σχόλια κάτω κ απο τα 3 άρθρα είναι σκέτη ντροπή. Αντί να τα βάζουν με τους απατεώνες τα βάζουν με τα θύματα. Κάτι που παρατηρώ κι εδω εν μέρη. Σε άλλη χώρα αν είχε γίνει αυτό θα γινόντουσαν ομαδικές αγωγές κι όχι victim shaming. Λίγο σύνεση ρε σεις οι συμπατριώτες μας δεν πήγαν για τη μεγάλη ζωή εκεί. Για ένα μεροκάματο πήγαν επειδή εδω ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είχαν κάτι.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, De@th L0rd είπε

http://www.protothema.gr/greece/article/753677/ellines-metanastes-sti-tsehia-28000-euro-gia-kathe-poulman-me-ergates-kerdizoun-oi-mesazodes/

Πάντως τα σχόλια κάτω κ απο τα 3 άρθρα είναι σκέτη ντροπή. Αντί να τα βάζουν με τους απατεώνες τα βάζουν με τα θύματα. Κάτι που παρατηρώ κι εδω εν μέρη. Σε άλλη χώρα αν είχε γίνει αυτό θα γινόντουσαν ομαδικές αγωγές κι όχι victim shaming. Λίγο σύνεση ρε σεις οι συμπατριώτες μας δεν πήγαν για τη μεγάλη ζωή εκεί. Για ένα μεροκάματο πήγαν επειδή εδω ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είχαν κάτι.

Φίλε μου, ξέρεις που έχει φτάσει η κατάσταση;

Μου μιλάς για αντίδραση των θυμάτων, ομαδικές αγωγές κλπ. Εδώ οι Έλληνες εργοδότες περιμένουν στα ΑΤΜ για να πάρουν πίσω το δώρο Χριστουγέννων και ελάχιστοι αντέδρασαν (που είναι και στη χώρα τους) και μου λες για αυτούς στην Τσεχία; Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θεώρησαν εαυτό τυχερό που γύρισαν πίσω χωρίς άλλα προβλήματα.

Πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου έχει αφεθεί στη μοίρα του, δυστυχώς.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lanike71 είπε

Φίλε μου, ξέρεις που έχει φτάσει η κατάσταση;

Μου μιλάς για αντίδραση των θυμάτων, ομαδικές αγωγές κλπ. Εδώ οι Έλληνες εργοδότες περιμένουν στα ΑΤΜ για να πάρουν πίσω το δώρο Χριστουγέννων και ελάχιστοι αντέδρασαν (που είναι και στη χώρα τους) και μου λες για αυτούς στην Τσεχία; Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θεώρησαν εαυτό τυχερό που γύρισαν πίσω χωρίς άλλα προβλήματα.

Πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου έχει αφεθεί στη μοίρα του, δυστυχώς.

Τις γνωρίζω πολυ καλά τις κομπίνες με τα ΑΤΜ και παρεμφερή. Έχω και φίλο θύμα σε τέτοια κατάσταση. Απλά πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή το μίσος προς τους διπλανούς μας και να εστιαστεί εκεί που πρέπει. Τόσο καρκινιαρικα σχόλια μόνο σε εθνικιστικά και ποδοσφαιρικά βίντεο στο YouTube. Εγώ ελπίζω όλοι αυτοί που σχολιάζουν ή τρολαρουν με αυτό τον τρόπο να μείνουν άστεγοι και άνεργοι να δω μετά τι θα λένε. Γιατί πρόκειται περί ανείπωτων καφρων που κακως έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, εδώ πάει η άλλη να πει ότι θα κάνει καταγγελία για γιατρό που ζητάει φακελάκια και της την έπεσαν γιατί είναι υποκρισία :D

Σκατα νοοτροπία 

• Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pablo_Hasan είπε

Ναι, εδώ πάει η άλλη να πει ότι θα κάνει καταγγελία για γιατρό που ζητάει φακελάκια και της την έπεσαν γιατί είναι υποκρισία :D

Σκατα νοοτροπία 

Σε αυτό το τόπικ δε θα σχολιάσω γιατί θα φάω μπαν με ολους τους ραγιαδομ$#$#κες που εχουν μαζευτεί εκεί

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

http://www.autogreeknews.gr/nea/biomihanika-nea-paragwgi-autokinitwn/ploysioi-misthoi-gia-toys-ergazomenoys-tis-skoda

Τα συνδικάτα στο μεγαλύτερο εργοστάσιο της Skoda στη Μλάντα Μπόλεσλαβ της Τσεχίας πέτυχαν τη μεγαλύτερη αύξηση μισθών από τότε που η Skoda πέρασε στα χέρια του ομίλου Volkswagen. Συγκεκριμένα ο μέσος μισθός έφτασε τα 2.000 ευρώ, συν ένα μπόνους το Μάιο των 2.600 ευρώ.

Οι μισθοί για 25.000 εργαζόμενους από τους 30.000 σχεδόν συνολικά της Skoda αυξήθηκαν το Φεβρουάριο από 1% έως 12%. Μάλιστα τον Απρίλιο εργαζόμενοι έφτασαν τα 4.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του μισθού, των μπόνους και των βραδινών εργασιών.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το Μάρτιο η ανεργία στην Τσεχία μειώθηκε στο 3,5% από 3,7%, ενώ για πρώτη φορά οι εταιρείες στην Τσεχία προσφέρουν περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που βρίσκουν οι υποψήφιοι στα γραφεία εύρεσης εργασίας.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...