kage Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) https://www.skoda-storyboard.com/en/press-releases/skoda-auto-kovo-union-reach-new-collective-labour-agreement/ https://www.glassdoor.com/Salary/SKODA-AUTO-Mladá-Boleslav-Salaries-EI_IE39471.0,10_IL.11,25_IC2293481.htm Εχουν στρογγυλοποιησει τα νουμερα αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν περιμενα τετοια μεροκάματα vs κοστος ζωης... Υ.γ. "We won’t be slaves to western companies’ quote απο τα συνδικατα τους .μας θυμιζουν ελλαδα λιγων δεκαετιων πισω:p Επεξ/σία 14 Απριλίου 2018 από kage
deltagama Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 Λοιπόν άργησα πολύ να γράψω γιατί ήθελα να έχω κάποιο διάστημα στην Τσεχία και μια πιο σφαιρική άποψη. Καταρχήν άλλαξα δουλειά και πόλη είμαι πια στο Plzeň στην Sony DADC. Κάνω την ίδια δουλειά όπως και στο Κανταν σαν χειριστής Κλαρκ. Ο μισθός είναι πιο λίγος γιατί μιλάμε για αποθήκη άρα δεν έχει νυχτερινή βάρδια. Καθαρά στο χέρι έχω 25. 000 κορώνες. Το κόστος διατροφής και η βραδυνη διασκέδαση είναι γελοια προς τα κάτω σε σχέση με την Ελλάδα. Αν έχεις πληρωμένο σπίτι βάζεις λεφτά στην ακρη Δεν θα πω αν είναι καλά ή άσχημα ούτε θα προτρεψω κάποιον να έρθει η να μην έρθει απλά γράφω την δικιά μου περίπτωση. Τώρα είμαι στον δρόμο για την δουλειά. Τυχόν απορίες θα απαντηθούν βράδυ. 2 1
vairass Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 11 λεπτά πριν, deltagama είπε Λοιπόν άργησα πολύ να γράψω γιατί ήθελα να έχω κάποιο διάστημα στην Τσεχία και μια πιο σφαιρική άποψη. Καταρχήν άλλαξα δουλειά και πόλη είμαι πια στο Plzeň στην Sony DADC. Κάνω την ίδια δουλειά όπως και στο Κανταν σαν χειριστής Κλαρκ. Ο μισθός είναι πιο λίγος γιατί μιλάμε για αποθήκη άρα δεν έχει νυχτερινή βάρδια. Καθαρά στο χέρι έχω 25. 000 κορώνες. Το κόστος διατροφής και η βραδυνη διασκέδαση είναι γελοια προς τα κάτω σε σχέση με την Ελλάδα. Αν έχεις πληρωμένο σπίτι βάζεις λεφτά στην ακρη Δεν θα πω αν είναι καλά ή άσχημα ούτε θα προτρεψω κάποιον να έρθει η να μην έρθει απλά γράφω την δικιά μου περίπτωση. Τώρα είμαι στον δρόμο για την δουλειά. Τυχόν απορίες θα απαντηθούν βράδυ. Τ λεφτά σου φτάνουν;
deltagama Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 8 ώρες πριν, vairass είπε Τ λεφτά σου φτάνουν; Νομίζω ότι ήμουν σαφής. Με αυτό το κόστος ζωής και με δωρεάν σπίτι φτάνουν και περισσεύουν. Εντάξει αν θέλεις να τρως κάθε βράδυ στο εστιατόριο και να είσαι για κλαμπινγκ συνεχώς προφανως θα ζοριστεις αλλά αν μαγειρεύεις τρεις φορές την εβδομάδα μόνος σου είσαι άρχοντας. 1 1
vairass Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 3 ώρες πριν, deltagama είπε Νομίζω ότι ήμουν σαφής. Με αυτό το κόστος ζωής και με δωρεάν σπίτι φτάνουν και περισσεύουν. Εντάξει αν θέλεις να τρως κάθε βράδυ στο εστιατόριο και να είσαι για κλαμπινγκ συνεχώς προφανως θα ζοριστεις αλλά αν μαγειρεύεις τρεις φορές την εβδομάδα μόνος σου είσαι άρχοντας. Ώραια... Κατά τα άλλα πως σου φαίνεται; αξίζει να έρθει κάποιος για αποθήκη όχι Κλαρκ;
deltagama Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Σου είπα και πριν ότι δεν μπορώ να παρακινησω κάποιον για να έρθει ή όχι. Είναι τρομερό το πρόβλημα της επικοινωνίας εδώ. Αλλά αν δεν υπάρχει κάτι άλλο στην Ελλάδα ο καθένας ζυγίζει ότι έχει ειπωθεί μέχρι τώρα και παίρνει τις αποφάσεις του. 1 1
deltagama Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Σε ποια γλώσσα θα συνεννοούμαι με τον καθηγητή τον υποτιθέμενο αφού κανείς εδώ δεν μιλά ει ούτε Αγγλικά ούτε Ελληνικά.Εδώ πήγα την γυναίκα μου στο νοσοκομείο και δεν μπορούσα με τους γιατρούς να βγάλω άκρη.Αυτά φυσικά ισχύουν για την επαρχία της Τσεχίας η Πράγα είναι άλλη ιστορία έτσι για να ξέρουμε τι λέμε
Pa0ki Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Στα τσέχικα φυσικά, όπως γίνεται στην Γερμανία(μάθημα αποκλειστικά στα γερμανικά)
deltagama Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Αυτά που λες δεν γίνονται όταν έχει την οικογένεια σου κοντά σου.Δεν φτάνει που συννενοούμαστε στην δουλειά με την νοηματική να έχουμε και δάσκαλο που θα μας μαθαίνει Τσέχικα με εικόνες.Υπάρχουν πολλά app για το κινητό τα οποία βοήθησαν για τα βασικά όπως ψώνια π.χ αλλά οι γλώσσες οι ανατολικές εδώ είναι τελείως άσχετες με τις υπόλοιπες δυτικές λεγόμενες γλώσσες.Οι περισσότερες λέξεις δεν έχουν καν κοινή ρίζα.Σαφώς άτομα μικρότερης ηλικίας είναι πολύ πιο εύκολο να προσαρμοστούν μερικοί μάλιστα πάνε και σχολείο,π.χ ένας γνωστός μου εκεί που είναι από το Βιετνάμ. 1
vairass Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, deltagama είπε Σε ποια γλώσσα θα συνεννοούμαι με τον καθηγητή τον υποτιθέμενο αφού κανείς εδώ δεν μιλά ει ούτε Αγγλικά ούτε Ελληνικά.Εδώ πήγα την γυναίκα μου στο νοσοκομείο και δεν μπορούσα με τους γιατρούς να βγάλω άκρη.Αυτά φυσικά ισχύουν για την επαρχία της Τσεχίας η Πράγα είναι άλλη ιστορία έτσι για να ξέρουμε τι λέμε Άσχετα με την γλώσσα έχω καταλάβει ότι είσαι άνετα από θέμα χρημάτων... Μην τυχόν και γυρίσεις πίσω μόνο αυτό... Τραγωδία είναι εδώ. 2 1
Pa0ki Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 45 λεπτά πριν, deltagama είπε Αυτά που λες δεν γίνονται όταν έχει την οικογένεια σου κοντά σου.Δεν φτάνει που συννενοούμαστε στην δουλειά με την νοηματική να έχουμε και δάσκαλο που θα μας μαθαίνει Τσέχικα με εικόνες.Υπάρχουν πολλά app για το κινητό τα οποία βοήθησαν για τα βασικά όπως ψώνια π.χ αλλά οι γλώσσες οι ανατολικές εδώ είναι τελείως άσχετες με τις υπόλοιπες δυτικές λεγόμενες γλώσσες.Οι περισσότερες λέξεις δεν έχουν καν κοινή ρίζα.Σαφώς άτομα μικρότερης ηλικίας είναι πολύ πιο εύκολο να προσαρμοστούν μερικοί μάλιστα πάνε και σχολείο,π.χ ένας γνωστός μου εκεί που είναι από το Βιετνάμ. Το "δε γίνεται" επειδή έχεις οικογένεια/περιορισμένο χρόνο/είσαι μεγάλος σε ηλικία μπορώ να το δεχτώ και είναι κατανοητό Το ότι δεν μιλάει ο δάσκαλος ελληνικά/αγγλικά, όχι
defacer Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 1 hour ago, deltagama said: Αυτά που λες δεν γίνονται όταν έχει την οικογένεια σου κοντά σου.Δεν φτάνει που συννενοούμαστε στην δουλειά με την νοηματική να έχουμε και δάσκαλο που θα μας μαθαίνει Τσέχικα με εικόνες. Σίγουρα δεν είναι γνώριμη εικόνα στην Ελλάδα, αλλά έξω είναι κοινός τόπος. Ο καθηγητής σου μιλάει στη γλώσσα που μαθαίνεις, ακόμα κι όταν δεν ξέρεις τίποτα. Αν μπορούν τα μωρά, μπορούν και οι ενήλικες. 2 1
DrLo Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, defacer είπε Σίγουρα δεν είναι γνώριμη εικόνα στην Ελλάδα, αλλά έξω είναι κοινός τόπος. Ο καθηγητής σου μιλάει στη γλώσσα που μαθαίνεις, ακόμα κι όταν δεν ξέρεις τίποτα. Αν μπορούν τα μωρά, μπορούν και οι ενήλικες. Αν και θα συμφωνήσω ότι βοηθάει να σου μιλά ο άλλος ΜΟΝΟ στη γλώσσα στόχο ... Το τελευταίο "αν μπορούν τα μωρά μπορούν και οι ενήλικες" δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούν να κάνουν τα μωρά και όχι οι ενήλικες, δεν είναι κάνα θέσφατο .
Βασίλης_29 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Είναι θετικό οτι μένεις εκεί και είσαι οκ από θέμα χρημάτων, οτι σου είπε και ο vairas μην σκεφτείς να γυρίσεις εδώ. Πάντως, αν σκοπεύεις να μείνεις χρόνια εκεί, καλό θα ήταν να κοιτάξεις με κάποιον τρόπο να μάθεις και την γλώσσα, για δική σου διευκόλυνση πάνω απ' όλα. Η γνώση της γλώσσας θα σου δώσει και ώθηση επαγγελματικά και θα αποτελεί ένα συν σε σύγκριση με όσους δεν την γνωρίζουν. Σίγουρα δεν την λες εύκολη. Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2018 από Βασίλης_29 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις